מה אתם אומרים?

ל נ צ ח

New member
יופיתופי דעתך.ראה של עמנואל הלפרין:

וכמה מדעותיהם שלהם החכמים על לנצח: דעתו של ד'ר אשר עידן מפורום "עתידנות" IOL לרועי, לבלובוי, ללו-טק, ללנצח: דת ועתידנות 7/9/1999 18:46 -------------------- ללו-טק, לבלובוי, בתשובתי לרועי תמצאו תשובה גם לגבי הרלוונטיות של הדת להבנת העתיד. רועי, חלק נכבד משתתפי הפורום רואים את העולם במשקפיים מדעיות-מודרניות שמבטלים דרכים אלטרנטיביות לראיית העולם. "לנצח" הוא אדם שרואה את העולם במשקפיים דתיות-מסורתיות. על אף שהוא מגזים קצת במספר הרב של תגובותיו, הוא מאוד חשוב לכל מי שרוצה לרכוש כלי חיזוי ועתידנות. למה? זאת משום שכדי להבין שינוי, צריך להיות מסוגל להבין את השונה (הזר, החי-זר, האחר). אני חוזר: הבנת השוני היא המפתח להבנת השינוי. זאת משום שהעולם הדיגיטאלי שונה לחלוטין מכל מה שגדלנו עליו כמודרניים-מדעיים. תאריך : 09/08/2001 18:10:43 מאת : duvshy ([email protected]) נושא : בואו נסכם ונסיים את הנושא
בתגובה ל: א) אינני כותב נגד חב"ד אלא בעד! (בן עמי *לנצח*) ההודעה שלי היא: ...... כעת, לבן עמי לנצח, ידידנו היקר והנכבד: מי שלא מכיר אותך ולא מקיים את הזהירות הנדרשת כלפי חכמים, עלול למצוא שהתקיימו בו הדברים מפרקי אבות, על החכמים: "הוי זהיר בגחלתן שלא תיכווה. שנשיכתן נשיכת שועל ועקיצתן עקיצת עקרב ולחישתן לחישת שרף וכל דבריהם כגחלי אש". אוי למי שלא ידע זאת ונכווה בגחלת שלך... האם זכור לך המקרה הזה? רצית לעזוב את הפורום בגללו. בסוף זה הסתיים בהפי אנד. מאת: bankok תאריך: 20/3/01 שעה: 18:10 בן עמי הוא מהמבריקים כן מהמבריקים שבמפרשי התנך המודרני- לדורותם לנצח, לא רק (הכי) עגול, לטעמי גם (הכי) קוהרנטי בין כל הכותבים. 16/9/2000 21:3 יוסי_אב [email protected] ----------------------- זה שאיני מגיב לכל הודעותיך אינו אומר שאיני מבין על בוריו את המסר שלך לנצח, איש מידות אתה 10/9/2000 20:5 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- עלץ ליבי בקירבי לראות בך אדם שחוש הביקורת העצמית שלו מפותח. הדבר שווה לי יותר מכל התנצלות. אני גא בך ידידי. ----------------------- אני דוקא מאמין ללנצח 13/12/2000 1:12 שי מצפה עמנואל, עם שיגור הודעתך שלעיל, זכית בתואר "יקיר לנצח"! 23/12/2000 15:20 יוסי_אב [email protected] --------------- ואיני מזלזל כלל בתואר זה. נהפוך הוא: לנצח היקר הוא אחד הכותבים המבריקים ביותר כאן, למי שמבינו, גם אם לא מקבל את תורתו... (ועל זה הוא יאמר: "אל תדאג, יוסי. סוף דבר הכל נשמע. גם אתה, על אף איטיותך המרגיזה לפעמים, עוד תבין בסוף ותקבל את התורה ואת נושא דברה..." נכון - לנצח?
). תיאוריית "חוזר חלילה" היא מעיקרי משנתו של לנצח, אם כי בסקלות זמן גדולות בהרבה... שלכם, יוסי ------------------------------------------ יוסי, איני סבור שניתנה לי הזכות לכוון לדעת גדולים 23/12/2000 17:8 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- משמע להיות בדעה של לנצח. אני מניח שידידנו לנצח אינו אוחז בדטרמניזם שסותר את הדתות הקלסיות, התומכות בהתערבות האל בסדר העולמי, ולא בתכנון אפריורי של המאורעות. וזאת משום מה? כי ניתן לראות בכאוס אקראיות שמוליכה בסופו של דבר לדטרמניזם שהוא האנטי כאוס. ולא רק לנצח לא יקבל את הפרשנות הזו ובודאי גם כמה מידידנו כאן. אבל הפלוגתא הרעיונית מזינה את הפורום שלנו, וטוב שכך. הו לנצח, אתה אדם מופלא 28/12/2000 22:27 blueboy [email protected] ----------------------- לפחות נופלת בחלקי הזכות להכיר אנשים כמותך. (זה לא נאמר בציניות). אבל זה באמת נותן בי מעט נחמה שיש המאמינים שלמים בביאת המשיח. אני לא יודע למה. --------------------------------------------- נענע פורומים http://forums.nana.co.il תאריך : 14/11/2000 9:08:53 מאת : ronitf ([email protected]) נושא : לנצח תודה רבה על השלמת הפרטים שמחתי מאוד לקרוא את הפרטים הנוספים ששלחתה. ושמחתי עוד יותר לשמוע שאתה נשוי באושר (אודה על האמת חיפשתי את הודעותך היום ואתמול עוד לפני שקראתי חדשות, וכיום החדשות ממש מסעירות ומקוממות) הסיפור ממש סחף אותי, ובל כמובן שמגיע לך את כל הזמן הדרוש לך כדי המשיך. תודה רבה לך והרבה הרבה הצלחה בהווה ובעתיד. בברכה רונית --------------------------------------------- שאלתי ובקשתי ... 3/12/2000 13:20 אריאל כהן [email protected] ---------------- אתה דמות מופלאה בעיניי . מכל אנשי הפורום הזה - הייתי חפץ לראותך . ודווקא משום כך בקשתי היא - שתגדיר את עצמך . ---------------------------------- מאת : duvshy ([email protected]) נושא : לנצח, אתה סמל ודוגמא בס"ד. לנצח היקר. אתה סמל ודוגמא לאומץ לב ופתיחות לשים דברים על השולחן, להוציא החוצה משקעים ולהיפטר מהם לנצח, כדי להמשיך לחיות באושר. ברוכה הבאה יהודיה נאמנה 17/6/2001 11:22 עמנואל הלפרין [email protected] ----------------------- יהיה בכך תרומה לפורום אם תתמידי להשתתף בו, כי עימות בין פילוסופיה לפרשנות זו או אחרת של היהדות, רק תפרה את הדיון בו. ואגב יש בפורום זה חברים קבועים שידיעתם ביהדות אינם נופלת מבקיאותם בפילוסופיה, והם כפי שתיווכחי לדעת בקיאים היטב בשני התחומים. ואחד מאבירי הפורום, לנצח, אף טרח להפיץ ברחבי הרשת הודעה שנכתבה בפורום זה, שנועדה להדגיש את היופי שביהדות, ואשר גררה אחריה הרבה תגובות וגם שאלות באי מייל שלי ----------------------- נענע פורומים http://forums.nana.co.il כותרת ההודעה: כולם מאמינים - ולדעת את האלוהים שם השולח: tammar תאריך: 13:43 23/2/2002 בתגובה ל: כולם מאמינים - ולדעת את האלוהים! (בן עמי *לנצח *) ההודעה שלי היא: כמו תמיד דבריך נכונים ולכן נאה דרשת! ושתהיה המשך שבת שקטה ובטוחה שתוביל לתחילת והמשך שבוע שקט ובטוח. עלינו ועל כל בית ישראל באשר הוא. מאת: עדי נבון שעה: 19:41 תאריך: 7/11/2001 יקירי, ככל שעובר הזמן אני מעריכה אותך יותר ויותר "אני בעצם לא לבד" - משפט מדהים בעיניי. תודה. מאת: emet4 תאריך: 23/01/2002 שעה:22:08 הוא ג-ד-ו-ל ד"ר אשר עידן מפורום עתידנות. שמעתי אותו בכמה הרצאות. תן לי לינק לפורום שלו. חיפשתי אותו כבר הרבה זמן. וגם אתה גדול נצח
אוהבת אותך איש מואר מאת: עדי נבון תאריך: 24/01/2002 שעה: 16:04 המון תודה. אשמח לשמוע את תשובתך. http://community.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=f/m/object&id=6398737 מאת עדי נבון תאריך 12/02/2002 שעה: 02:36 ויש לי עוד שאלה... מהו המעשה הטוב ביותר על פי הדת ? מאמינה בך באמונה מלאה. אוהבת מאוד, עדי. _______ ______ _____ _____ ______ _____ _____ ______ הייד פארק פסיכולוגיה ופילוסופיה מעשית 14:45 12/11/2002 - לנצח היקר והמבריק! מניין לך המידע? מאיזה תחום ידע ומאלו נסיבות? bloftakua לנצח נאה דרשת כמו תמיד דברי חוכמה המבוססים על החיים! מאת: tipid תאריך: 15/11/2002 שעה: 14:29 וואלה דתיים חילונים מאת: tipid תאריך:9/3/2001 שעה:19:59 קצת על התנ"ך תבורך ומכל מלמדי השכלתי תמיד מוכנה ללמוד עוד ועוד.

ל נ צ ח

New member
יש לי רצון לתת ולכן אני אוהב אותי

יש לי רצון לתת ולכן אני אוהב אותי קודם כל ומעל כולם. ורק לאחר מכן אני אוהב אותו אותנו אותה את האחר וכן הלאה.... כך גם אתה וכך הוא והיא וכולנו וכך כולם. <<<< כל נברא דואג קודם-כל לעצמו כי אוהב הוא קודם-כל את עצמו >>>> ואם אתה את זאת אינך מבין אז זה אומר שאינך מבין את זאת! ברור לך ולי ולכולם ברור שאתה מבין את שאתה מבין ושאתה לא מבין את שאתה לא מבין O.K ? אם כך כשאתה מכיר בזה שאתה אותנו לא מבין אז זה לא פלא שאתה שאותנו לא מבין גם לא מבין שמסקנתך השגוייה עלינו מתאימה בול עליך וכך ברור לא לך אלא למבין - שפוסל במומך אתה! ועוד יותר ברור למבין - שלך יש קשיי-הבנה וממנה מסקנותיך הרבות השגויות וזה שאתה מודה בזה שאתה אינך מבין את גישתנו ומזו חוסר הבנתך הבסיסית ישר נחפז אתה וקובע מסקנתך-הכוזבת עלינו מסקנה המסגירה את מומך מום מנופח בווקואום של זו חוסר-הבנתך שלך עליה. אך אל ייאוש ידידי, זה העניין המובן לאדם בעל שכל ממוצא אך משום-מה לך הוא לא מובן וכך לא ברור לך, אז אני ידידי שמח לבשר לך שהוא לך עוד יובן וזה רק עניין של זמן. שבת-שלום לך, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Henryf

New member
ברחת לחלוטין מניתוח הגיוני.

העובדה שאינני מבין אותך, אינה אומרת שהרגשתך אינה נכונה, אני מקבל את העובדה שכך אתה מרגיש, ואני יודע שקימים בעולם הרבה מאד אנשים ציניקאים שכך מרגישים, אלא שאני לא מצליח להבינם. העובדה שאתה לא מבין אותי, מוכיחה שאתה לא חווה חוויות שאני כן חווה אותם, ולכן גם אין שום סכוי בכלל שתצליח להבין, כי אני מדבר על מודעות שלך מעולם לא הייתה. אבל העובדה שאני, ועוד הרבה, חווים את החוויות הללו, מוכיחות שהם קיימות בעולם, אם כי לך הן לא ידועות. לו הייתי עיוור, והייתה מנסה להסביר לי מהם הצבעים, לעולם לא הייתי מבין אותך, כי אני לא חווה את זה, זה לא אומר שאני לא מסכים איתך שאתה כן חווה צבעים, אבל אני פשוט לא יכול להבין את זה. וכפי שעוור לעולם לא יבין צבעים, כך אתה כניראה לעולם לא תדע אהבה מהי. מכיון ששאין לי כאן שום מסקנה לוגית, הרי גם אין שום מסקנה לוגית שיכולה להיות שגויה. סתם הסתחררת במערבולות לוגית.

ל נ צ ח

New member
עובדה שמובדה. אני מבין אותך. נקודה.

ואתה אותי לא. נקודה. ולכן מסקנותיך הם הכוזבות בקשר אלי כי מודה אתה שזה אתה שאינך אותי מבין בחושבך מחשבות כזב שאני אותך לא מבין זאת עוד טעות אחת מרבות אחרות בדרך החשיבה שלך המחטיאה אותי בדבר. חכם מצידי ללכת כעת לישון ומזאת הנאתי האלוהית לחוש את שוב לזאת הרגשתי הטובה האומרת לי כמה שטוב לי אלוהים גם בזאת הברכה הגדולה שהיא עוד נס גדול עבורי המשמחת ועושה אותי מאושר ומזה שאני כל-כך את זאת ואת יתר הנאותי הרבים יודע אני הרבה מרבים אחרים אותם להעריך ומתוך כך להודות עליהם באהבתי לאלוהים. *ישעיה כט* (כ) כִּי אָפֵס עָרִיץ וְכָלָה לֵץ וְנִכְרְתוּ כָּל שֹׁקְדֵי אָוֶן: (כא) מַחֲטִיאֵי אָדָם בְּדָבָר וְלַמּוֹכִיחַ בַּשַּׁעַר יְקֹשׁוּן וַיַּטּוּ בַתֹּהוּ צַדִּיק: (כב) לָכֵן כֹּה אָמַר יְהֹוָה אֶל בֵּית יַעֲקֹב אֲשֶׁר פָּדָה אֶת אַבְרָהָם לֹא עַתָּה יֵבוֹשׁ יַעֲקֹב וְלֹא עַתָּה פָּנָיו יֶחֱוָרוּ: (כג) כִּי בִרְאֹתוֹ יְלָדָיו מַעֲשֵׂה יָדַי בְּקִרְבּוֹ יַקְדִּישׁוּ שְׁמִי וְהִקְדִּישׁוּ אֶת קְדוֹשׁ יַעֲקֹב וְאֶת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל יַעֲרִיצוּ: (כד) וְיָדְעוּ תֹעֵי רוּחַ בִּינָה וְרוֹגְנִים יִלְמְדוּ לֶקַח: ~ * ~ - כן ידידי, אתה ממחטיאי אדם(אותי) בדבר! תועה רוח אתה אך קרב היום בו גם אתה תדע בינה ולקח תלמד. לילה טוב, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

Henryf

New member
חכם מצידי ללכת כעת לישון

קבל את ברכותי להחלטתך החכמה.

aharon5

New member
התשובה

מטרת האדם בחיים היא להנות (במובן הרחב). אין שום דבר שהוא עושה שמוחו אינו תופס אותו כתואם לאינטרסים שלו. אנורקטית שמרעיבה עצמה למוות, מוחה משוכנע שזה טוב בשבילה (אולי הוא רוצה לעשות "דווקא" ולהעניש אחרים). דתי שמוכן למות על קידוש השם עושה זאת למען שכר בגן עדן. אם שמוכנה למות למען ילדיה עושה זאת רק עבור עצמה. אלו הם ילדיה והיא אוהבת אותם. היא לא היתה עושה זאת עבור ילדים שהיא איננה אוהבת. האם זה מגעיל? על טעם וריח אין מה להתווכח, שאלה אינדיבידואלית. זה מגעיל אותך? אז תגעל. זו המציאות, כך אנו מתוכנתים.

לא יודע עם התכוונו בשאלה גם לדחפפים

כי זה דחף של מערכת העצבים , כמו שיש אנשים שמרעידים את הרגל כשהם עצבנים יש החורקים שיניים . מה אני מקבל שאני מרעיד את הרגל בעת עצבים? ואת מקבלת סיפוק משהצלחת למלא את הדחף שלך .

plomphy

New member
אז זהו

חריקת שיניים זה דחף? הכל זה דחף מסוים. אז אם חריקת שיניים לא נחשבת, למה שמשהו אחר כן יחשב? כי כל דבר שאתה עושה נובע מדחף מסוים...

kaaarin

New member
שאלה שהיתה אמורה להתייחס לקושיה

אבל הגיעה למקומות אחרים,אתכם הסליחה. יצר ההישרדות הוא היצר הכי חזק פיסית אצלנו. כשהגוף מאבד משקל (בדיאטה דראסטית למשל-תסלחו לי על השיטחיות),הוא יפעיל מנגנון מסויים שיגרום לו לבזבז פחות אנרגיה ולשמור יותר מאגרים,בכך להעלות את מסת הגוף או לפחות למנוע ממנה לרדת יותר. וכך לדעתי בכל המישורים הפיסיים המקבילים. כשמתייחסים לגוף ול"נפש" (כלומר לקשרים הכימיים במוח שלנו),צריך אותו אינסטינקט הישרדות לפעול גם כן (או שמא לא). אם ההנחה הזאת נכונה,מהי בעצם הישרדות נפשית והאם יש כזאת? ידוע הרי שסיבולת גופנית היא דבר שאפשר לפתח,ומנסיון אני מניחה שגם סיבולת נפשית. אך באיזשהו שלב הדברים שיהרגו את הגוף הפיסי (כמה מאוחר יותר וכמה מוקדם יותר) יהרגו אותו,כולם. האם אפשר למות נפשית? האם מי שנכנס לדיכאון או לסכיזופרניה או כל מחלה נפשית אחרת מועד למוות (כל עוד הסימפטומים של המחלה הספציפית לא משפיעים גופנית-כמו אנורקסיה כמובן.)? האם יש איזשהו רגש או סיפוק ריגשי שהאדם אינו מסוגל לחיות בלעדיו? האם התאבדות היא תוצר של מצב שכזה,או נורמה מסויימת שהובאה לידיעת הציבור כפתרון,ומשומשת ע"י אנשים שפשוט לא רוצים להתמודד?

plomphy

New member
אממ...

האם אפשר למות נפשית? מוות שהגורם הוא נפשי לא, אבל ידוע ששני הדברים קשורים, ובאיזשהו שלב מרוב כאב נפשי רב זה יכול להשפיע על הבריאות הפיזית. נגיד יש מקרים שחולי סרטן החלימו למרות שהסיכויים להחלמה היו קלושים ביותר, למה? בגלל אמונה באלוהים, או בגלל אממ...איך אני אגדיר את זה? מסעות רוחניים שהרבה עברו לפני המוות, שהם הבינו דברים שעזרו להם להתגבר על המחלה. לכל אחד זה סיפור אחר, המשותף הוא שההשפעות הן על הנפש. לעומת חולים שיש להם סיכויים מאוד גבוהים להחלמה, אבל בגלל מצב נפשי מאוד ירוד, וחוסר תקווה להחלמה, הם באמת לא החלימו. לא נראה לי שיש ספק בכך שזה קשור אחד לשני. האם מי שנכנס לדיכאון או לסכיזופרניה או כל מחלה נפשית אחרת מועד למוות? לא. מנסיון לא. ואני מדברת על דיכאון רציני, שעדיין נמשך. (חבר שלי- התאשפז בגהה על אובדנות..השתחרר היום!) כמובן שזה תלוי בבן אדם ובכוח הרצון שלו, בכמה זמן המחלה נמשכת ומי שם לתמוך בו, אבל בעקרון ממש לא, וממחלות נפשיות אפשר לצאת/ להתמודד. האם יש איזשהו רגש או סיפוק ריגשי שהאדם אינו מסוגל לחיות בלעדיו? אהבה. לאו דווקא אהבה רומנטית (למרות שגם את זה האדם צריך) אבל תמיכה, קשר עם הסביבה, הידיעה שאתה חשוב למישהו. האם התאבדות היא תוצר של מצב שכזה,או נורמה מסויימת שהובאה לידיעת הציבור כפתרון,ומשומשת ע"י אנשים שפשוט לא רוצים להתמודד? לא בהכרח, ממש לא. אני אתן לכם את הדוגמא של חבר שלי. מאז ומתמיד (לפני הדיכאון) הייתה לו ראיית עולם מעוותת. בני האדם צריכים שלושה דברים- אוכל, בגדים ומקום לישון. (כי המטרה היחידה היא לחיות ולהמשיך את הקיום האנושי) למה הוא לא התאבד? כי היה לו טוב. ברגע שהוא נכנס לדיכאון וכבר לא היה לא טוב, הוא לא ראה את המוות כ"בריחה" ואי התמודדות, הוא ראה את המוות כדבר מובן מאליו. לדעתו לאף אחד לא אין מטרה על כדור הארץ, וכולם חיים באותה הבועה רק שהיא עוד לא התנפצה להם (בדיעבד הוא רצה שינפצו לו תבועה) אבל המטרה של כל זיוני השכל האלה, היא שהתאבדות לא קשורה לנורמה, כי סך הכל לא לכולם יש את אותו המושג על מוות. ואת התחושה שמוות היא בעצם בריחה מקבלים רק שבעצם נמצאים בדיכאון ולא חושבים בראייה כוללת, אלא רק על המצב ורק על ההווה, לכן זאת לא יכולה להיות נורמה כי הכלל לא בדיכאון ורוצה להתאבד. אממ...שוב פעם סיבכתי תעצמי.

AndreaCorr ©

New member
לדעתי

אין פעולה שאנחנו עושים ואין אנו מצפים לתגמול. אהבה, לדוגמא, זה גם עניין של אינטרסים אישיים בלבד. אנחנו אוהבים מישהו בכדי להיות נאהבים חזרה. ככה האדם, אין מה לעשות נגד זה, ולומר שזה עושה אותנו בני אדם מגעילים זה ממש לא במקום, מכיוון שכל אחד ואחד עושה את זה...

למעלה