מה אתם אומרים עליו?

Lu Tze

New member
טענות יוצאות מהכלל, דורשות הרוכחות יוצאות

מהכלל. (אני לא זוכר מי אמר את זה, מישהו יודע?) הטענה שבנאדם מסוגל למנוע רעידת אדמה היא... מאוד לא סבירה, בלשון המעטה. אם הוא מסוגל להוכיח את זה, לפי סטנדרטים מדעיים, אני מצפה לקרוא את המחקר. אם לא, עצם זה שהוא טוען משהו שלא ניתן להפרכה כרגע לא אומר שצריך להתייחס אליו ברצינות. אני לא אומר שהוא צודק או טועה (אפילו לא בדקתי את האתר לעומק), אבל עד שהוא לא יעמיד את כוחו לבדיקה אמיתית אני לא רואה סיבה למה לתת לו להינות מהספק.

רק שתי תביעות בכל הנט ?

מה הראית לי פה בעצם ? במדינה המחורבנת שלנו גם לצדיקים גמורים יהיה מי שינסה לשתות את הדם (ואם זריף לא צדיק הדור, אז זה בכלל לא מפתיע) דרך ההחלטה של אנשים פה היא שטחית ברמות קשות.

rachel437

New member
אורן זריף

בשבילי מספיק לראות מה כתב אורן זריף על אורי גלר כדי להבין עם מי יש לנו את הכבוד, לדעתי מר גלר ואדון זריף שני נוכלים, אורי גלר לכל הפחות לא מתפרנס מאנשים אומללים, לעומת זריף שעושה חיל על חשבונם של אנשים חולים הניתלים בכל קש כדי למצוא מזור למחלתם. בכל העולם יש נוכלים מסוגו, הוא לא המציא את הגלגל ומי שמאמין באנשים מסוגו, הוא שטחי ברמה קשה.

אם זה פרקטי

אז למי אכפת שזה "שטחי" ? מה יותר חשוב: להירפא או להיצמד לעקרונות של ספקנות אובססיבית ? (שגם היא סוג של מחלה)

rachel437

New member
אנחנו דנים

על בן אדם שטוען, שיכול לעצור רעידת אדמה ולהיכנס לראשו של נשיא אירן כדי לשנות את דעתו, בתי משוגעים מלאים בכאלה אנשים, זה רק מראה איך אפשר לעבוד על אנשים, ומצחיק הוא שמי שמטיל ספק באותו נוכל, הוא חולה.

לא לא.

אני אסביר לך בצורה הכי ממצה שאפשר. הוא עובד בכח האמונה. הוא באמת מאמין. יכול להיות שהוא עובד על עצמו, זה משהו אחר. אבל הוא באמת מאמין וזה הבדל ענק. ותכלס, לא ממש מעניין אותי הסיפור של הרעידות אדמה ונשיא איראן ואין לי מושג במה בדיוק מדובר. בפועל, נראה שבתחום הרפואי הוא מוכיח את עצמו מעל לטעות סטטיסטית

Commoner

New member
>הוא עובד בכח האמונה<

בין אם הוא מרמה את הבריות ביודעין, ובין אם הוא לוקה במחלת נפש המביאה אותו להאמין כי בכוחו למנוע רעידות אדמה - אין הוא יכול למנוע רעידות אדמה אשר למובהקות הסטטיסטית של יכולות הרפוי - לא ניתן לומר דבר על פעילות רפוי שאינה מבוקרת על פי אמות מידה מחקריות מה שמאפיין רפואת אליל ורופאי אליל היא היומרה לרפא ספקטרום רחב של חליים, או לקויים מאמין ב- healer עשוי לטעון כי הוקל לו, מבלי שחל שנוי של ממש במצבו הבריאותי, מבחינת המדדים הפיסיולוגיים _____________________________________________________________

Commoner

New member
אני רוצה להבין מה אתה אומר.

אנו דנים באדם הטוען כי בכחו למנוע רעידות אדמה (ושטויות דומות), ולאדם זה יש, לטענתך, הצלחה מובהקת סטטיסטית ברפוי (אם כי טרם הוצג מחקר מבוקר המאשש טענה זו) אתה טוען כי יש להפריד בין הענינים. לטענתך, העובדה שהוא טוען טענות שהן או נוכלות בוטה, או טמטום בוטה (סביר כי מדובר בנוכלות) - אין לה קשר לענין הרפוי. משמע, אתה משלים עם מצב בו healer הוא נוכל בוטה (לא בתחום ה- healing), ומקבל זאת. האם הבנתיך נכונה את גישתך ? _____________________________________________________________

למעלה