מה אני?

05287

New member
מה אני?

אני לא יודע איך להגדיר בדיוק את ההודעה הזו. זו לא בדיוק שאלה. אני יכול להעיד על עצמי, מבלי להתנשא, שיש לי קליטה מהירה של חומר (לאו דווקא בבית הספר...) ויכולת הבנה והסקת מסקנות טובה מאוד, אף בהשוואה לאנשים שמחוננותם "מוכחת" מבחנית, אך לא אותרתי כמחונן או כבעל יכולות גבוהות במיוחד.(מבחנים באינטרנט מראים 120 - 115). כאשר מדברים איתי או במהלך שיעור אני משתעמם או מאבד עניין ומתחיל, במקביל לעניין המרכזי, לעסוק בעוד כמה דברים, אם בתוך הראש (משחקי מילים), ואם מחוצה לו (הקשבה לסביבה, לשיחות של אחרים, הסתכלות מסביב). כמו כן לעיתים יש לי בעיה להתרכז בנושא מסויים לאורך זמן - לא שאני נוטש אותו לגמרי, אלא אני עוסק בעוד דברים בדומה למה שכבר ציינתי. ואני תוהה האם אני סתם מוציא את עצמי מהכלל, או שאני אכן מעט שונה. הדברים האלו קורים לרוב מבלי יכולת שלי לשלוט עליהם.

ogs10

New member
תראה...

אני מחוננת, וכמוך, יש לי "קליטה מהירה של חומר ויכולת הבנה והסקת מסקנות טובה מאוד" וגם במהלך שיעור אני משתעממת ועוסקת בדברים אחרים כגון בהייה בעצמים כלשהם, ציור, שירבוט וכו'. לעומת זאת, חברתי (גם מחוננת) מתעניינת מאוד בשיעורים ובעלת יכולת התמדה בלתי רגילה. אתה מבין? יש אנשים כאלו ואנשים כאלו. התנהגותך אינה מראה אם אתה מחונן או לא. בשביל לדעת מהי מנת משכלך עליך לגשת למבחן IQ אך לא און-ליין, כי לא תמיד המבחנים ברשת טובים (כבר קרה לי שבמבחן IQ אינטרנטי קיבלתי פחות מ- 120). מקווה שעזרתי, אוֹרי

05287

New member
תגובה...

חששתי שאובן כמשתעמם בבית הספר. לא זו הייתה הכוונה. לכן ציינתי לאו דווקא בבית הספר. אותו דבר קורה גם סתם ככה בשיחות עם אנשים או במהלך הרצאה בקורס.

theXequation

New member
היי, לא מכיר אנשי מקצוע בפורום הזה

אולם, ממה שיצא לי לשמוע ולהכיר, יש דמיון בין מה שאתה מתאר לבין חלק מהמחוננים איתם נפגשתי. מכאן ועד הסקה כי אתה מחונן...... לא הייתי בונה על זה. בכל אופן, אם אתה מרגיש ככה אז אולי יש דברים בגו. מה אתה בדיוק? המממ.... שאלה קשה, יש לי תחושה שבסופו של דבר אתה צריך להלחיט מי אתה ומה אתה רוצה להיות, אם תחכה שהחברה תאפיין אותך מצבך (לפחות לטעמי) בכי רע

ogs10

New member
בסדר גמור...

אז מפלס השיעמום שלך נמוך מהרגיל. כדאי לך לקרוא שוב את מה שכתבתי לך, שכן השתעממות בבית הספר ומחוצה לו בד"כ לא מעידה על כלום.

05287

New member
שוב אי הבנה...

הכוונה היא לא "אוי אני מסכן אני משתעמם בשיעורים". פשוט לעיתים אני חש שקצב ההתקדמות הוא איטי מידיי לטעמי, וכמו כן אני פשוט מעסיק את עצמי בכמה עיסוקים במקביל לפעמים. הכוונה היא לא לשירבוט כי השיעור משעמם - אלא לכך שאני מדבר עם מישהו ומקשיב לשיעור בו זמנית, או לחלופין קורא ספר ומקשיב לשיעור בו זמנית, ומבין את שניהם. וכמו שאמר מישהו פעם - "כל ספר הוא שיחה עם עצמך".

ogs10

New member
הבנה../images/Emo70.gif

לא חשבתי שהכוונה היא "אוי אני מסכן אני משתעמם בשיעורים". אנשים רבים יכולים להקשיב לשיעור ולעשות דברים אחרים בו זמנית. בקשר לקצב ההתקדמות, הרבה מחוננים מרגישים כך, אבל יש גם אנשים לא מחוננים שמרגישים כך. שוב אני אומרת- גש למבחן IQ כי זוהי הדרך הטובה ביותר לדעת אם אתה מחונן.

theXequation

New member
לגבי מבחנים באינטרנט

מסכים שהם לא מדוייקים ואין להסתמך עליהם כאורים ותומים אבל... חלקם סבירים (כבר לא זוכר בדיוק מי ומה אבל חיפוש בקישורים וגוגל יעזור) ויש בהם אינדיקציה לגבי מצבך, כלומר אם התוצאות שלך יהיו מרוכזות סביב סטיית תקן מסויימת אז כנראה שיש דברים בגו. תמיד יש את האופציה לגשת למבחן אצל פסיכולוג (יקר) או דרך מנסה ישראל(זול יותר). בהצלחה

ogs10

New member
בקשר למבחנים באינטרנט...

נבחנתי ב-3 מבחני IQ ברשת, בעלי תוכן כמעט זהה. בראשון קיבלתי 140 ומשהו, בשני קיבלתי 115-120(לא זוכרת בדיוק כמה) ובשלישי קיבלתי 160. זה מחזק את טענתי שמבחנים באינטרנט לא שווים כלום. נ.ב: את מבחן ה-IQ הראשון (באינטרנט) עשיתי לפני חצי שנה.

theXequation

New member
שלום אורי, ראשית אני לא יודע איזה

מבחנים אלו היו ועל איזו סטיית תקן הם מסתמכים, ובכל זאת ממוצע מהיר של התוצאות מביא אותך למעל סטיית תקן 2 ~ גם לי היו מבחנים עם הפרשים מאד גבוהים, ולכן אני לוקח אותם בערבון מוגבל. לא שהסקתי שהם אמינים אבל בהחלט יכולתי להרגיש במגמה כלשהיא שאימתה את המציאות שגם ככה היתה ידועה לי. כל אחד עם השיקולים שלו והמטרות שלו, אותי זה סתם סקרן

theXequation

New member
באומרי מגמה התכוונתי יותר להשתייכות

לאחוזון ספציפי X ששם התוצאות שלך מתמקמות.

ogs10

New member
שאלה...../images/Emo35.gif

אני בתוכנית למחוננים כבר מכתה ג', אחרי שנבחנתי במבחן IQ בכתה ב' ואינני יודעת מהן התוצאות. לא מזמן המנהלת של התוכנית למחוננים אמרה לי ולשאר חבריי לכיתת המחוננים שאנחנו אחוז אחד מהאוכלוסיה. אולי לפי זה אתה יודע מהי בערך מנת המשכל שלי? -ואני עדיין לא כ"כ סומכת על המבחנים באינטרנט, למרות שיש משהו בדבריך.

theXequation

New member
אולי הלינק הזה יעזור קצת לבאר את

נושא האחוזים ומה שביניהם יש שם כל מיני דברים וביניהם מחשבון לחישוב אחוזונים. לעניינך, האחוזון אומר כי אתם מעל סטיית התקן השניה, כלומר מעל 130(וקסלר), 132(בינה) 148(קאטל), את ה-IQ המדוייק אני לא חושב שאפילו היא יודעת, אני לא זוכר שמפרסמים את זה לבי"ס או משהו דומה, אלא רק עבר/לא עבר. לעומת זאת, עם אי פעם עשית מבדק באופן פרטי אז אמור להיות שם פירוט יותר נרחב לגבי סוגים שונים של כשרים שנבדקו. דרך נוספת תהיה: אם עברת מבחן דרך מנסה. שם ניתן לקבל מס' מדוייק כל עוד לא נמצא כי את ב-0.1% העליונים, מעל תוצאה זו לא אומרים לך את הציון. תכלס, את מי זה מעניין? את מאושרת? טוב לך איפה שאת לומדת? את מקבל את מה שאת צריכה ממערכת החינוך גם ככה, תדעי לתעל את זה לטובתך, זה אמור לעזור לך להתפתח בהמשך. ובמילים אחרות, אל תטרידי את עצמך בזוטות
שיהיה בהצלחה,

ולי התופעה נשמעה לאו דווקא כמחוננות

אלא כהפרעות ריכוז / קשב או משהו שדומה לזה, אבל זה רק מקצת חומר שקראתי באינטרנט.

למעלה