מה אומר אבו מאזן?

worrywort

New member
מספיק לסלף את דבריי ותענה אתה!

אני החלטי! עניתי כבר! לא! אני לא חושב שיש לנהוג כך! לא היה ברור מספיק שאמרתי שזה "מטופש עד דמעות" לירות במישהו על כך שהוא נגע בגדר?! לעומת זאת - אתה!! לא עונה! איך זה שמצד אחד אתה תומך בזה, ומצד שני אתה מייעץ לא לנהוג כמו במשטרים שעושים ככה!?

שוב לא ענית

אני אמרתי לך חד משמעית שכל מי שמחבל בגדר צריך לירות בו בלי שום התלבטות ואילו אתה לא ענית-כמו מי אתה מצפה שננהג?

worrywort

New member
אתה לא ענית, שוב.

אני מצפה שנתנהג כמו מדינה דמוקרטית נאורה שמכירה בזכויות אזרח, ולא כמו מדינת משטרה. אתה לעומת זאת לא הסברת, שוב, איך זה ייתכן שאתה בעד לירות במחבל בגדר בלי שום התלבטות, אבל קורא לזה התנהגות של משטרים חשוכים שלא צריך ללמוד מהם.

שוב לא ענית

אני לא קראתי לירי על מחבל התנהגות של משטרים חשוכים (בארה"ב אין משטר חשוך) אני קראתי לטפל בטרור כמו שמטפלים בו במדינות אחרות איזו מדינה? אתה תבחר בין ארה"ב, רוסיה, מדינה ערבית/מוסלמית אין לאזרח שום זכות לחבל בביטחון המדינה לירות במפגין זאת התנהגות של משטר חשוך אבל לירות במחבל זה עניין אחר

worrywort

New member
מה שאתה אומר בעצם

כולם מתנהגים ככה, אז גם לנו מותר, במקום להגיד, אולי זה באמת לא בסדר? אולי זה שאחרים עושים מעשים מזעזעים, זה לא מצדיק שגם אנחנו נעשה את זה? לא, אתה משחק אותה ראש קטן. אז ככה יוצא גם הדיון איתך. דיון קטן, שנטפל לקטנות. אז לא עניתי לך על השאלה.

להיפך

אני אומר שאם כולם מטפלים בטרור בדרך אחרת מאיתנו ודי מצליחים אז אולי אנחנו טועים? אולי אנחנו צריכים ללמוד מירדן מה לעשות עם הפלסטינים? למה שאנחנו נהיה שונים משאר העולם בטיפול בטרור?

worrywort

New member
היטלר טיפל עם הכלכלה נהדר

הכלכלה בגרמניה הנאצית הייתה פנטסנטית. אבל מה? הוא העיף את כל היהודים מהמשרות רק כי הם יהודים. ככה היו המון משרות פנויות. אז יופי שזאת דרך נהדרת לכלכלה. ומה עם זכויות אזרח? מעניין שכשאתה מחפש לירות בפלסטיני, אז לא משנה מאיפה תביא את הנימוק, זה בסדר. גם אם פתאום אתה אומר, וואלה בוא נהיה כמו ירדן! שמעתי שבאירן יש אחוזי גניבה מהנמוכים בעולם. אולי גם אנחנו צריכים לחתוך את הידיים לגנבים?

אנחנו בטח שלא צריכים לתת

פרס לגנבים ובטח שלא לרוצחים אני לא חייב לדאוג לפלסטיני תקלוט הוא לא גר במדינה שלי הוא לא שייך למדינה שלי ויש לו נשיא שצריך לדאוג לו אז אם הנשיא והמשטרה שלו לא דואגים לו אז אני אדאג לו? ועוד בשעת מלחמה? אתה מקשיב לעצמך?

worrywort

New member
הפלסטיני ש"אינו חלק מהמדינה שלך"

אין לו מדינה משלו. וכרגע, הצבא של המדינה שלך? הוא זה שכובש אותו ואת האחים שלו. אתה לא יכול להסיר מעצמך את האחריות, עד שלא תהיה לפלסטינים מדינה, ולפי סדר העדיפויות שלך, זה לא יהיה בקרוב. אז בעתיד הנראה לעין, נמשיך לכבוש את העם הפלסטיני, ולהתנער מכל אחריות.

יש להם נשיא?

יש להם ממשלה? יש להם פרלמנט? יש להם מליארדי דולרים מכל העולם? אני האחרון שצריך לדאוג להם שיפסיקו לרצוח ואני אדאג להם

worrywort

New member
כל עוד אין להם שליטה צבאית מוחלטת

הם לא מדינה, והם לא אחראים לחלוטין, אתה אחראי גם.

יש להם שליטה צבאית

מכיר את הסכם עזה-יריחו? ראינו מה הם עושים עם השליטה

worrywort

New member
אם יש לירות ביהודי שמחבל בגדר

וכמו שאתה אומר, יש שיוויון, איך זה שנורה סה"כ פעם אחת יהודי בהפגנה של השמאל (וכולנו זוכרים איך חגגו על זה בתקשורת), ואילו פלסטינים נורו עשרות פעמים?

זה באמת מצער שאין שוויון

אני יכול לנחש שזה בגלל שהמדינה היא יהודית ומן הסתם ההעדפה תהיה ליהודים ולא לערבים שלהם יש יותר אינטרס להרוס את הגדר מליהודים בכל מקרה כל מי שנוגע בגדר על מנת לחבלה צריך לירות בו

worrywort

New member
אני לא מאמין שאתה באמת חושב ככה

אתה פשוט גזען. אתה מניח שרק פלסטיני יגע בגדר ולא אכפת לך מחיים של פלסטינים ולכן אתה אומר את זה. אבל אתה לא חושב ככה באופן כללי. כי אם כן, לפי ההתייחסות שלך לונדליסטים, היית ממליץ להטיל פצצת אטום על חוסמי הכבישים, עונש מוות ועינויים לפני זה, לרוצח ראש הממשלה יצחק רבין. ולמה בעצם לא לירות במתנחלים שתוקפים חיילים? אם לתקוף גדר, חפץ דומם, בשבילך מצדיק ירי במי שתקף אותה, למה לא לירות על מישהו שתוקף חייל? לזה היית מסכים?

חשיבה לעתיד

אם יירו בכל יהודי שנתן סטירה לחייל הדבר יכול לגרום למלחמת אחים דבר שישמח אותך ואת אויבנו מאד אנחנו לא אחראים על פשעי הפלסטינים ולכן הטיפול הוא שונה להזכיר לך איך הם מטפלים ביהודים שנמצאים בשטחים? גדר אמנם זה חפץ דמום אבל אותו חפץ אחראי לביטחון היהודים ואם מישהו יפגע בביטחון היהודים (וזה ממש לא משנה אם הוא "יהודי" או ערבי) דמו בראשו ועליו האחראיות לתוצאות מותר להפגין נגד הגדר (כמובן שההפגנה חייבת להיות חוקית עם האישורים המתאימים) אבל אסור להשתמש באלימות ופגיעה בביטחון המדינה זה לא שלא אכפת לי מחיים של פלסטינים פשוט אכפת מחיים של יהודים וזה לא אמור להיות מענייני הדאגה לביטחון הפלסטינים ורצוי קודם כל שהם ידאגו לעצמם לפני שהם דורשים זאת ממני יש הבדל בין ונדליזם לבין פגיעה בביטחון המדינה

worrywort

New member
אז אתה מודה ברייש גלאי, אני גזען

רק שאתה נותן לזה שם אחר. במקום להגיד שאתה שונא פלסטינים, אתה אומר אני אוהב יהודים. ומה עם הפלשתינים? מהם פשוט לא אכפת לך. אז זה לא משנה איך תנסח את זה, עדיין אתה יוצר אפליה בין פלשתיני ליהודי, וזה עושה אותך - גזען. גם אם אתה מחליט לאמץ את הטיעון המגוחך בדבר מלחמת אחים. ובקשר לסוג הפגיעה, אם בטחון המדינה, מה דעתך, אם מחר יהודי יבוא להר הבית עם עוזי בכוונה לפוצץ אותו, אז לדעתך חייל שמבחין בו צריך לירות בו כמו בפלשתיני? הרי הוא מסכן את בטחון המדינה. (אם אתה לא חושב שלפגוע בהר הבית מסכן את בטחון המדינה אזי אתה פשוט טיפש)

אם אתה לא יודע

כוכחות הביטחון עצרו כבר מחתרת שניסתה לפוצץ את הר הבית מה לעשות שאנחנו לא כמו הפלסטינים אם לפלסטינים לא אכפת מעצמם אז שלי יהיה אכפת מהם? ואני בכלל לא דורש מהם שיהיה להם אכפת ממני כי אני יודע שזה לעולם לא יקרה והביטו הכי טוב לכך הוא מסע הרצח בן ה4 שנים האחרונות מה עם הפלסטינים? מה איתם באמת? הרשות אוהבת אותם? אז למה במקום להשקיע בעוני ולמגר אותו היא נותנת את הכסף לחמאס? האם פלסטיני שלא אכפת לו ממני הוא גזען?

worrywort

New member
אני יודע, בגלל זה נתתי את הדוגמא

אתה אל תשאל מה אחרים לא עושים בשביל הנזקק, תשאל מה אתה לא עושה בשבילו. זה שיש לפלסטינים צרות עם משטר מושחת, לא גילית שום דבר חדש. אבל הכיבוש זה רק עוד אש למדורה, רק עוד צרות לצרות שכבר יש להם, זה לא תירוץ! זה כמו לראות אמא מרביצה לילד שלה, הילד רץ לחצר ואתה נותן לו סטירה. תגיד: אם האמא שלו לא אכפת לה למה לי צריך להיות אכפת. לא! אתה שולט על המעשים שלך! יש לך גם כן שכל ויכולת בחירה! פלסטיני שלא אכפת לו ממך, לא עושה נזק בחוסר האכפתיות שלו, אם הוא כן עושה נזק (לדוגמא חוסר האכפתיות ממך גורם לו להתפוצץ באוטובוס) אז, כן הוא גזען.

לא הבנתי אותך

לפלסטיני שלא אכפת ממני ומצדו שאני אתפוצץ (תרתי משמע) הוא לא גזען ואילו אני שביטחון הפלסטינים הוא לא בראש ענייני גזען? זה ממש הגיוני... יש להם נשיא יש להם שרים ויש להם כסף לא פחות מישראל אז קודם כל שידאגו לעצמם ולא לחמאס ואחר כך אני בטוח שהממשלה שלנו תעזור להם אני לא יכול לעזור למישהו ששיך לעם שרוצח את העם שלי

למעלה