מהפכת שטרית

shon100000

New member
זה לא נכון מה שאתה אומר

נכון שיש דברים טיפשיים במה שהוא מציע אבל כמו כן יש דברים נכונים שיש לעשותם. אתה אומר שהנישואים האזרחיים ראויים להיתייחסות גם אני חושב שכך,אבל אתה תומך רק בזה כי רק זה נראה לך. אבל יש דברים שהם פחות נראים גם לי אבל טובים למדינה ובגלל זה צריך לעשות אותם.

מה לא נכון?

"הגיע הזמן להביא לארץ רק יהודים". "הגיע הזמן שבגרמניה ישארו רק גרמנים". נשמע מוכר? אז נכון, הגזמתי, הקצנתי ואולי אפילו תטען שהוצאתי מההקשר. אבל, ויש 'אבל' גדול, יש המון קריטריונים הרבה יותר חושבים מהשייכות האתנית\דתית. ואם הבנאדם החשוך הזה חוסם אוט' לא יהודים בפני עליה לארץ, הוא פשוט אידיוט. "יש לקיים מבחנים לעולים חדשים בעברית"- איפה המבחנים האלה היו עד עכשיו? איך הוא רוצה שידעו עברית ב"גולה"? אולי סבתא שלי, ניצולת שואה, שעד היום יודעת אולי 5 מילים בעברית, לא ראייה לחיות בארץ בגלל זה? או איזה יהודי-אמריקקי שבא לארץ הקודש ע"מ להתגייס לצבא הכיבוש ולא יודע בעברית כלום חוץ מ'מוות לערבים' גם לא ראוי לחיות במדינה הזו? הרעיון של ידיעת השפה הוא פשוט אבסורדי. "להישבע אמונים למדינת ישראל ולהוכיח רצון לתרום למדינה."- אז אולי נפסיק לעלות קשישים כי הם לא תורמים? להשבע אמונים? אני מקווה שתהיה אפשרות, כמו בצה"ל, להשבע אמונים על הברית החדשה... "בקשר לעובדים הזרים והפליטים אומר שטרית שחייבים להפסיק את הזרמתם לישראל ויש למצוא להם פתרונות חלופיים במדינות אחרות." כנראה ההסטוריה לא למדה את הדביל הזה שום דבר. "בשביל זה הוא טוען שיש להקים משטרת הגירה בעלת סמכויות נרחבות " משטרת ההגירה היא גם ככה גוף אטום, חשוך ופרימיטיבי. כך שאם תרחיב את סמכויותיו, זה רק יגרום ליותר עוולות. מדובר בגוף שצריך לעבור רפורמה מלאה או להסגר כליל וכל רעיון על שימורו או הרחבת סמכויותיו הוא טפשי, אווילי, מגוחך ומעיד בעיקר על טפשות, רשעות ואטימות גמורה.

shon100000

New member
אכן בהרבה מהדברים שציינת אתה צודק

אני אמרתי שלא כל מה שהוא אמר(שטרית)נראה לי נכון. תבין למה הוא מבקש שיבואו לארץ רק יהודים.יש מדינה אחת ויחידה לעם היהודי וזו ישראל,המדינה שלנו אמורה לקלוט בראש ובראשונה רק את היהודים מכוון שהיא מחוייבת לכך.בעולם כיום יש בערך כ-12 או 13 מיליון יהודים.מתוכם רק כ-5 מיליון חיים בישראל.אני לא יודע עד כמה היהודים מחוץ לישראל מתכוונים לעלות לפה אך ישראל מדינה קטנה ומחוייבת קודם להם. מה ששיטרית התכוון לדעתי בזה שיש לעלות לישראל רק מי שלפחות יש בו קשר יהודי(לפחות אם הסבא יהודי),זה לא אומר שמי שאינו יהודי או נוצרי לא יכול לעלות לפה.לדוגמא אם אמא לא יהודיה אבל האבא כן ויש להם 2 ילדים הם כולם יכולים לעלות לפה. הוא התכוון שמי שכלל אינו יהודי,לא האבא ולא האמא,לא יוכל לעלות לפה.ואכן רבים זייפו שם ברית המועצות מסמכים במטרה לעלות לפה וגם רבים באים לפה רק בגלל סל הקליטה.וציינתי כבר באחת מהודעותי על המקרה עם חבר משפחה שלנו,וגם הדבר מוכח שמי שעושה נזק בבתי כנסת ומגלה בוז למדינה אלו עולים שאינם יהודים כלל וגם בעניין הזה ציינתי 2 דוגמאות. אתה יודע שיש היום בישראל נאו-נאצים..כן כן,אנחנו מתלוננים שיש שנאת יהודים בעולם..אבל למה ללכת כל כך רחוק..יש לנו אותה פה.ולצערי הם כולם עולים מחבר העמים.אלו שמכנים עצמם נאו-נאצים בישראל.אז האם כאלו צריכים לעלות למדינת ישראל?אותם צריכים מיד לגרש ממדינת ישראל!! כמו כן לדעתי אפילו אם העלה הוא יהודי שלם והוא מאושם בעבירות שונות של פשע אין לעלות אותו למדינת ישראל.בכל מדינה יש חוקי הגירה וגם פה צריך כאלה. בנושא המבחנים לעולים בעברית לא הבנתי בדיוק(קראתי את הכתבה בעיתון בריפרוף ואן לי כוח לחזור אליה עכשו לאחר שעות של וויכוחים עם חברי פורום משוחררים מתומטמים).צריך לעולים לעזור בגלל קשיי שפה כך שאולי הוראות במבחן צריכות להיות ברוסית.בדיוק זה מזכיר לי סיפור,אותו חבר משפחה שסיפרתי עליו פה יש לו בת שהיא לומדת במכללה,המכללה החליטה להעביר להם שיעורים ברוסית והם כל העולים בכיתה התנגדו בתוקף.לטענתם,איך הם ילמדו עברית בצורה כזו,אחרי חודשים של וויכוחים הוסכם כי השיעורים יתנהלו בעברית על ידי מורה רוסיה שתסביר ברוסית דברים שלא ברורים בלבד. להישבע אמונים למדינה אני בעד,מועילים לחברה...כן אבל זה לגבי רק זרים שוב אם האדם שבא לעלות יש לו קשר ליהדות לפחות רבע יכול לעלות למדינה גם אם הוא לא "יועיל" למדינה. יש חוק בישראל שאומר כל מי שיש לו קשר ליהדות לפחות קשר של רבע יכול לעלות למדינה ללא כל קשר לגיל ולעד כמה הוא מועיל לחברה.בנוגע לזרים ולבני דתות אחרות זה כבר עניין אחר והם צריכים להגיש בקשב מיוחדת לעלייה למדינה כמו בכל מדינה מתוקנת אחרת.

...

"המדינה שלנו אמורה לקלוט בראש ובראשונה רק את היהודים " אך ורק יהודים? מי אמר? עלי ואני בטוח שגם על כל אדם בר דעת ממש לא מקובלת המחויבות (כביכול) הזאת. "יש מדינה אחת ויחידה לעם היהודי וזו ישראל," אתה טוען שארה"ב (לדוגמא) מפלה את היהודים שלה? אז אמנם בשלטון שם שזורים קצת אלמנטים קתולים, אבל זה עדיין לא הופך את המדינה לעוינת לעם היהודי. או שאתה מתכוון לצביונה של המדינה? אז צביונה ממש לא יפגע במקרה הזה. אני לא חושב שצביונה של צרפת נפגע לאחר מיליוני המהגרים המוסלמים שעברו לשם, או צביונה של שוודיה נפגע לאחר קליטת מאות אלפי הפליטים מיוגוסלביה לשעבר. "אתה יודע שיש היום בישראל נאו-נאצים.." יש ניאו נאצים בכל העולם וישראל לא שונה במקרה הזה אלא בהקף התופעה. ופה אני דווקא יכול להביא לך דוגמא הפוכה. תריץ חיפוש בגוגל על חייל צה"ל (יהודי) ניאו נאצי ותווכח בעובדה שאתה לא חייב להיות גוי ע"מ לשנוא יהודים. בכ"א, מדובר בתופעה הרבה יותר מורכבת. וחוץ מזה, אני לא חושב שניאו-נאצים, שונאי יהודים, ירצו בכלל לעלות לארץ. לא נראה לך קצת אבסורד? לגבי השבועה, כפי שציין OLD CAT, מדובר באקט טכסי, וחסר משמעות מיוחדת, לכן עם שטויות כאלה דווקא אין לי בעיה.

shon100000

New member
גם אתה לא הבנת דבר

וכן יש עדיפות ליהודים לעלות למדינה הזו מה לעשות?ככה זה במדינת ישראל.ואני לא המצאתי את החוקים. מה הקשר שארה"ב מפלה את היהודים שלה בכלל?למה ישראל מפלה את הנוצרים שלה? המהגרים היהודים הגיעו לארה"ב עוד ממזמן ורובם כבר דור שני שם חוץ מי זה שארה"ב היא מדינת מהגרים.היא מבוססת על מהגרים,מי האדם הראשון שבא לארה"ב מהגר מאירופה ומשם באו רוב המהגרים לארה"ב.הלבנים מאירופה והשחורים מאפריקה שבאו בתור עבדים. חחח אתה לא חושב שצביונה של צרפת נפגע,יש לי חדשות בשבילך הוא נפגע ועוד איך!תסתכל על המהומות שיש שם,רוב המהגרים הם חסרי השכלה שלא בדיוק מתאמצים להיקלט בחברה הצרפתית וגרים בפרברים עניים ומוזנחים שכף רגל צרפתית מפחדת לדרוך בהם.ותוסיף לכך את הטרור המאיים על צרפת,הנאומים במסגדים שם לא בדיוק מדברים על האהבת הזולת...הסיבה היחידה שאין שם פיגועים עדיין זה הקשרים הטובים של צרפת עם מדינות ערב.אבל יותר ויותר אנשים באירופה מתחילים לשנוא את המהגרים,הימין הקיצוני עולה ראה דוגמה את ז'אן מרי לה פאן,את המפלגה הימנית קיצונית השניה בגודלה באוסטריה היתחזקות הימין הקיצוני הדוגל בהגבלת המהגרים זה אחד הדברים הידועים ביותר לכולם שקוראים כיות במרבית מדינות אירופה.ואני ממש לא צריך להגיד לך שהסיבה העיקרית שבגללה טורקיה לא מצטרפת לאיחוד האירופי זה הפחד מפני הכמות העצומה של מהגרים טורקיים שישתפו את היבשת. יש נאו נאצים בכל העולם,באמת תירוץ עלוב,האם נראה לך אבל שבמדינה יהודית יכול להיות מצב שיהיו בה נאו-נאצים. נאו-נאצים שונאי יהודים לא ירצו לעלות לישראל בכלל...חחחח הצחקת אותי אבל ממש הצחקת ועוד איך הם ירצו לעלות לפחות חלקם וזה בגלל סל הקליטה בישראל.להזכיר לך את הצעיר עולה מלטביה שנתפס לא זוכר בדיוק על מה והעיד על עצמו שהוא נאצי ושונא יהודים. תקרא ותשכיל ונמאס לי כבר לחזור על כל מה שאני אומר מאה פעם,כנראה שיש פה אנשים שמראש לא מתכוונים לשים לב לתגובה אלא כל מה שאם רוצים זה להגיב אז אני כבר הגבתי פה מספיק ואם תרצו לראות את תגובותיי פשוט תסתכלו בהודעות קודמות.

Old Cat

New member
כן, המדינה צריכה לאפשר אפליה לטובה של יהודים

המדינה הוקמה בעיקר כדי שיהודי, לעת ירגיש עצמו רדוף בשל יהדותו, ימצא בה מקום. המדינה הוקמה כבית לאומי לעם היהודי. לא מוצא חן? אז לא. את אף אחד לא מכריחים לחיות כאן. נכון, יש בכך העדפה על בסיס אתני. אין בכך גזענות כי אין איזה גזע או מוצא שאותו מפלים לרעה על פני השאר, אלא העדפה לאומית אתנית כמו במקומות רבים בעולם. אפילו מדינה כמו שוויץ, שמורכבת מכמה וכמה לאומים, לאחר כמה מאות שנים מגדירה עצמה כמדינת לאום שוויצרי. מה הבעיה במדינה שתגדיר עצמה כמדינת לאום לעם בן אלפי שנה? הבעיה שאני רואה היא בצדקנות הגופים הדתיים, ובשל כך גם מערכות פוליטיות, אשר מגדירים זכות עמידה בקריטריונים אלו רק על פי קשר משפחתי או מוצא ישיר, בלי נכונות לשיקול דעת עניני אחר. א-פרופו העדפה, רוב מדינות העולם נותנות העדפה למי שמוצאו - אתנית, ביולוגית - מאותה מדינה, יש כאלו שזה אפשרי גם דור שלישי. אוקראינה אף נותנת העדפה למי שיציג מסמך על מוצא אוקראיני למי שמבקש ויזה לאוקראינה כי אינו אזרח שלה (אולי יש עוד מדינות נוספות, אבל על עניני ויזה לאוקאינה למדתי בימים אלו). האם אך ורק יהודים? לא, לא נאמר כך בשום מקום. לשם כך יש חוקי הגירה, וגם חוקים המסדירים כניסה והתאזרחות של כל אחד שאינו יהודי. אין כל בעיה לעמוד בקריטריונים אלו ולהתאזרח אזרחות מלאה לאחר עמידה בדרישות הנקובות בחוק. האם החוק טוב? האם עונה על הצרכים דהיום או שמא יש לתחזק תקנות וחוקים ולהתאים לנסיבות הזמן? אכן, אחת המכשלות שלנו היא בתחזוקת מערכות שלטוניות כולל חוקים ותקנות (לעומת חיקוק ותיקנון חדשים לבקרים). האם נכון שכל יהודי יקבל אזרחות מלאה אוטומטית ברדתו מהמטוס? יש כאלו שחושבים שכן, יש כאלו שחושבים שלא. לדעתי נכון היה להבדיל בין תושבות לבין אזרחות מלאה (לדוגמא זכות לבחור ולהבחר, או אזרחות "על תנאי" לתקופה נקובה) שתהיה מותנית בעמידה בתבחינים מסוימים. הדברים מקובלים בארצות רבות, הנסיון מוכיח כי יש לכך מקום גם כאן. לגבי הניאו נאצים המגיעים לישראל (לא עולים לישראל אלא מגיעים אליה), זו תופעת לוואי לשיטת עבודה בלתי תקינה של נציגי המדינה בחו"ל הכושלים במלאכת הבדיקה לגבי זהת האנשים המגיעים לכאן. כך גם לגבי אנשים שהיו ידועים במקומות מוצאם כבעלי עבר פלילי הכרוך באלימות, וכיוב"א אנשים שהגיעו לכאן כהגירת עבודה או הגירת כלכלה ולא עליה לישראל.

נגיד אני שוודי,

אין לי שום קשר למדינת ישראל או לעם היהודי, אבל אני רוצה להגר לישראל. אני (לצורך העניין) מהנדס חשמל במקצועי, בעל ניסיון וותק ובלה בלה. אני רוצה להגר לישראל כי אני רוצה לתרום למדינה. תן לי איזשהי דרך שבה אני אוכל לקבל אזרחות ישראלית? (לא כולל נישואים והסבה מקצועית לכדורגלן או כדורסלן...)

Old Cat

New member
שאלה טובה

נגיד אתה משבדיה, אזרח שבדי שמתחשק לו לגור דווקא בישראל. נניח שיכול להיות באמת מצב כזה. יש לך מעסיק ישראלי שיכול לאשר העסקתך או התחלת בהקמת עסק עצמאי בישראל ובידך המסמכים המתאימים? בקש נא אשרת תושבות זמנית, ציין נסיבות ונימוקים לרצון לגור דווקא כאן, עבור נא ראיון מתאים בקונסוליה של ישראל בשבדיה. יתכן ובתחילה תקבל ויזה לעבודה בלבד, ללא אישור תושבות, כמו כל מהגר עבודה חוקי ברוב ארצות העולם. הגעת לכאן, לאחר שנה קיבלת תושבות זמנית (ישיבה ארעית). לטיול בטורקיה תשתמש עדיין בדרכון השבדי, ואם שבדיה לקחה לך אותו תקבל תעודת מעבר חד פעמית. לאחר זמן (לא זוכר בדיוק כמה, אפשר לבדוק בחוק) תקבל מעמד תושב קבע, ולאחר מכן תבקש אזרחות מלאה. הסתבכות בפלילים ובעיקר בעבירות הכרוכות באלימות או בפגיעה במשרתי ציבור (תקיפת שוטר וכד') או בעבירות הכרוכות בבטחון המדינה אמורה לגרום להחזרתך לשבדיה ואיסור על קבלת תושבות בעתיד. http://gov.il/FirstGov/TopNav/Situations/IPNationality/IPWaysForNationality ברוב מדינות העולם יש מסלולים להתאזרחות, שום דבר לא אוטומטי. בארה"ב נדרשים ללמוד בע"פ את החוקה ולעבור מבחן די רציני בהיסטוריה האמריקאית וכמובן ידיעת שפה, וזה רק אחרי 5 שנים עבודה מסודרת וחוקית שם. רוב מדינות העולם מעניקות עדיפות או העדפה על רקע מוצא ברמה זו או אחרת של קירבה משפחתית.

Old Cat

New member
ועוד קצת

שלחתי ההודעה לפני שהספקתי לצרף הכתובות המצורפות כאן. הקישור לחוק בהודעה הקודמת מציג עדכון מסויים, הוראה מסויימת המתיחסת על בסיס החוק, אבל לא את בסיס החוק עצמו. גם נישואין לאזרח/ית ישראלי/ת אינם מבטיחים אוטומטית אזרחות ישראלית, אלא רשיון לתושבות קבע. כאן יש עוד קישורים. ההמשך בטוחני שתוכל למצוא לבד.

shon100000

New member
לא נראה לי שיהודי שנמצא בארץ וכידוע לך

מדינת ישראל הוקמה על ידי עולים.הפכו לניאו-נאצים עד כמובן העלייה הגדולה של שנות ה90. ולא נראה לי שהעולים האלה בשנים הראשונות של המדינה קיבלו משהו מהמדינה ההיפך הם בנו אותה במו ידיהם. הבעיה המרכזית שיש אותה בנוגע לשנאת העם היהודי על ידי עולים שבאים לישראל זה שאותם עולים שמגיעים לישראל חושבים שהגיעו ל"גן עדן" פה יהיה הכל טוב ממש "ארץ זבת חלב ודבש"..ואז שהם באים הם רואים שקשה פה שהמצב לא כל כך מזהיר כפי שהם תיארו לעצמם וזאת פלוס באמת לביות קליטה ואז הם מפתחים בעצמם רגשות אנטי למדינה וליהודים. והנה ציטוט מדבריך.."זו תופעת לוואי לשיטת עבודה בלתי תקינה של נציגי המדינה בחו"ל הכושלים במלאכת הבדיקה לגבי זהת האנשים המגיעים לכאן."-ואוו ועל מה דיברנו עד עכשו אם לא על כך שצריך לשים לב מי הם העולים! לא משנה מה תאמר לדעתי החוק יעבור בקלות בכנסת ישראל. אהה,ואני רוצה להיות אזרח אוקראינה,אין לי שום קשר אליה מה אתה מציא לי לעשות? אני פשוט רוצה מאוד לגור בעיר אודסה.

למעלה