מהפכת שטרית

TaL53

New member
מהפכת שטרית

מתוך ראיון עם השר החדש- מאיר שטרית- "הגיע הזמן להביא לארץ רק יהודים". שר הקליטה החדש מציע לדון בשינוי חוק השבות, בראייה שלו יש לקיים מבחנים לעולים חדשים בעברית, מבחני עבריינות, להישבע אמונים למדינת ישראל ולהוכיח רצון לתרום למדינה. בקשר לעובדים הזרים והפליטים אומר שטרית שחייבים להפסיק את הזרמתם לישראל ויש למצוא להם פתרונות חלופיים במדינות אחרות. בשביל זה הוא טוען שיש להקים משטרת הגירה בעלת סמכויות נרחבות כמו בכול העולם. בשורה נוספת היא חוק הנישואים האזרחיים ששטרית תומך בחקיקתו או לפחות לאפשר לזוגות לא יהודיים להירשם במשרד המשפטים כנישאוים לפי החוק.

danochka

New member
שתמשיך לחלום

זאת דמגוגיה טהורה.שתבקש קודם מערבים להישבע אמונים למדינת ישראל.

Helio

New member
אזרחים ישראלים לא יכולים

להשבע - לא משנה מה דת/לאום שלהם. זה לא הגיוני.

TaL53

New member
למה במדינות אחרות זה הגיוני?

ופה זה לא הגיוני?

shon100000

New member
הוא צודק...

צריך לשים לב את מי מביאים לארץ,בכל מדינה זה קיים וצריך שגם בישראל. יש הרבה מקרים שבאו לפה עולים מחבר העמים שזייפו מסמכים ואין להם שום קשר ליהדות.יותר מזה,הם שונאים יהודים. יש לנו חבר משפחה שאמר ששכנים שלו שם בפולצק בבלארוס בכלל לא היו יהודים אף אחד מהם ואפילו יותר מפעם אחת העירו להם על יהדותם.ואת מי הוא ראה בישראל כשבא לפה????...אותם. וזה לא הסיפור היחידי שיש. ולהישבע אמונים למדינה זה דבר חיובי מאוד לדעתי,כולם צריכים לעשות את זה,צברים,עולים וותיקים,עולים חדשים,ערבים,צ'רקסים,דרוזים..כל אזרח במדינת ישראל.

Helio

New member
אתה מפנטז לא רע- תוכל לכתוב ספר UTOPIA-2

1) על איזה מקרים רבים אתה מדבר? מי שמכניס את מהגרים-עולים לישראל זה קונסול ישראלי. מי שנותן לו תעודת עולה וזהות -זה משרד הפנים של ישראל. הם מקצוענים ויודעים מה לעשות. "מיקרים רבים" זה אונס במשכן הנשיא בירושלים :על זה כותבים ומדברים, לעומת זאת על זיוף מסמכים אני אישית קראתי בעיתונים פעמיים תוך כמה שנים.אני אנחש שקראת לא יותר. תסלח לי- חבר משפחה שלך הוא בן אדם שלא חושב לפני שאומר משהו במיקרה אופטימלי, והוא טיפש ופטפטן במקרה גרוע יותר. הוא בכל מקרה היה יכול להודיע למשטרה על חשדות שלו. 2) להצהיר אמונים צריך מישהו שבא למדינה מסויימת מרצון ורוצה להשאר במדינה זו.אני אישית לא מבין בדיוק מה זה להצהיר אמונים או להשבע, יותר טוב להבטיח לשמור על החוק ולכבד את האזרחים אחרים של אותה מדינה. נשמה יותר מחייב , יותר אופטימי ולא פטטי. בכל מקרה זה לא מתייחס לערבים, צברים או כל אדם אחר שנולד וגדל פה.

shon100000

New member
חחחח זה אתה מפנטז

וכמו רוב אזרחי הארץ אינו בקיא בחוקיה. יש חוק בישראל-מי שאינו בעל קירבה לדת היהודית לא יכול לעלות למדינת ישראל,דהיינו,מי שלפחות סבא שלו או סבתא יהודים או שהיו יהודים יכול לעלות לישראל,ומי שאינו יהודי כלל אבל נשוי\ה ליהודי יכול\לעלות לישראל-ראה חוקי העליה למדינת ישראל. דבר שני,בארה"ב כל ילד אמריקני נשבע המונים למדינה מדי בוקר בן דוד שלי עושה את זה בבית סיפרו. דרך אגב גם בצרפת החוק הוא להישבע אמונים למדינה וזה כולל גם את המהגרים המוסלמים שם. אז בבקשה לפני כתיבת תגובות לבדוק כי כל התגובות שלי הם בעלות ביסוס אני לא זה שהמצאתי אותם. ובאמת אני יכול לכתוב ספרים בניגוד אלייך שצריך דחוף לקרוא עיתונים כדי לדעת איפה אתה חיי.

DeAth ScrEaM

New member
המ.

קודם יבוא החוק הזה, ואז יבוא מישהו שישנה את חוק השבות. ולאו דווקא לטובה. (לטובה בשבילי כן?) זו הגזמה לדרוש להישבע אמונים למדינה.

Helio

New member
תשמע shon אתה כל כך

מתוח ששלחת את הודעתך פעמיים.בגיל שלך זה בסדר- גם אני הייתי כמוך.זה בדרך כלל עובר בגיל 22-21 כאשר בן אדם נעשה יותר "רב אופקים". לא באתי לפגוע בך- אם הרגשת כך אני מתנצל. עכשיו בוא נחזור ל-2 טענות שלך שאליהן התייחסתי: 1) אמרת ש-"יש הרבה מקרים שבאו לפה עולים מחבר העמים שזייפו מסמכים...". אמרת- תוכיח. הבאתי לך עיתנות בתור דוגמה של MASS_MEDIA שחופשי לחולוטין בארץ.בשביל זה קיים עיתון- להגיד לך את האמת. אם אתה מוכן להביא הוכחות - יהיה מצויין.לא צריך לצטט שכנים וחברי משפחה עם דעתם מאוד אישית. אני נפגעתי מאוד ממילים שלך - אני לא זייפתי שום מסמכים. מורה לאנגלית שלי -אמריקאי בן אדם דתי וציוני- אמר פעם שיש בארץ הזאת הרבה אנשים שבלי שום בסיס חושבים שהם חכמים ביותר בעולם.חשבתי שהוא מזלזל בישראלים. אבל במשך הזמן כאשר ראייתי אנשים אשר בחופשיות טוענים שעולים רבים מזייפים מסמכים,שכל רוסים הם שתיינים וכל חרדים הם בטלנים,שאפשר ככה לקרוא לבן אדם "נאצי" - בקיצור הבנתי- המורה היה צודק. 2)לגבי שבועה - אמרתי את הדעתי האישית. אם אתה לא מסכים - עניין שלך. אני מניח שבן דוד שלך שר המנון של ארה"ב כל בוקר. זה מאוד מקובל שם- אני יודע על זה. אם כך- זה לא הצהרת אמונים. אבל תשאל אותו בכל זאת מה בדיוק (!!!) הם שרים שם- מאוד מעניין. שים לב בקשר להערה שלך על מוסלימים בצרפת- אמרתי "מי שבא לארץ שלא מולדתו מצהיר. מי שנולד באותה ארץ- לא מצהיר". נשבע גם חייל בצבא, גם נשיא וגם חבר פרלמנט. אזרח רגיל- אני מטיל ספק. אתה לא הבנת אותי כאן.

shon100000

New member
ההודעה נשלחה פעמיים בגלל

שהיתה בעיה באתר,לא יודע למה התפוז הזה עושה היום יותר מדי בעיות. ואל תדאג לא העלבת אותי אני לא בן אדם שנעלב מהר.ותאמין לי שלגילי אני רב אופקים מאוד אז אל תמהר להסיק מסקנות. למרות שאני לא נעלב מהר אני מתעצבן מהר ובייחוד שונא לחזור על אותו דבר כמה פעמיים ובייחוד לאנשים שכבר מהתחלה נראים לי לא ראויים לשיחה.כך שאני לא ממש רוצה להמשיך ולנהל איתך פה שיחה. רק ארצה להוסיף שאם אתה לא בעד שבועת המונים למדינה זו זכותך אני לא מכריח אותך להיות בעד אבל אני עדיין תומך בהחלטה.

shon100000

New member
דרך אגב helio..

אני בעצמי עליתי לפה מרוסיה לפני 6 שנים
אז מה נפגעת מהמילים שלי.בטח חשבת שאני ישראלי שבא לצחוק על רוסים.חחח למה לא קראת את שאר התגובות שלי? אם היית עושה ככה היית מגלה את ההיפך. וברור שלא כולם זייפו מסמכים גם אנחנו לא זייפנו אותם,אבל תאמין לי שיש כאלו שכן זייפו.. אני לא יודע לפני כמה שנים עלית לישראל אבל עוד שהיינו ברוסיה ידענו על כאלו שלא היו כלל יהודים(בלי שום קירבה לשת היהודית)וזייפו מסמכים כאלה. ולמה לא להישבע אמונים למדינה?אני מתכוון שאפשר להגיד למשל "אני נשבע אמונים לדגל ולסמל של מדינת ישראל ולחוקיה" משהו בסיגנון,זה כל אחד יכול להגיד ולא משנה מאיזו דת או ומאיזה מוצא. אני חושב שזה יתרום למדינה בכך שהאזרחים בו יגלו סוף סוף ערכים למדינה הזו,בכל העולם כולם מכבדים את הארץ שלהם אני הייתי בהלם מתי שאנשים פה אמרו שישראל מדינה "חרא",אני אפילו בעצמי קשה לי לכתוב דבר כזה ובגלל זה עשיתי מרכאות.איך אפשר להגיד דבר כזה על המדינה שלך ועוד דברים מסוג זה הפכו להיות פופולאריים אפילו בטלויזיה. אמנחו ברוסיה לא ההינו מעיזים להגיד על רוסיה שהיא "חרא" ועוד בצורה כזו,ועד היום אני לא יגיד כזה דבר אפילו שאני כבר פה. קצת כבוד לא יזיק!

Helio

New member
טוב,עכשיו אני קורא

דבריו של אדם בוגר. לא משנה מאיפה בתא,מה שפה שלך, מה צבע האור שלך,דת או כל דבר אחר. זה שאתה או כל אדם אחר מרוסיה לא יגרום לי להתרגש יותר מדיי.לכן 3 המשפטים הראשונים שלך לא רלבנטיים כרגע. מה שכן מעניין זה אמירות ומעשים.אתה עדיין ממשיך להאמין ולהפיץ אותו מיטוס "על זיופים רבים". זה שאתה מאמין- זה עניין שלך. אבל אתה משתמש בדברים כאלו כאן בדיון ופוגע בהרבה אנשים. הכי פשוט- אתה יודע משהו וחושב שזה לא אמור לקרות- לך למשטרה או משרד הפנים.בבקשה- הזדמנות ריאלית להשפיע. להגיד על מקום שאתה גר בוא "חרא"- לדעתי לא רק לא יפה. זה מאוד מוזר. אתה לא אוהב משהו אז תשנה את זה ,תנסה לפחות. לא הצלחת- לעבור למקום אחר. אחרת זה נראה כמו פיטפוטים חסרי כל ערך.שים לב שזה מאוד אופייני דוקא למי שנולד וגדל פה.

shon100000

New member
ראשית כל..

זה שאמרתי שאני בעצמי עליתי מרוסיה לא היה בכוונה לרגש אותך,גם לי לא אכפת בדיוק מהיכן אתה. אני מדבר על "מיטוס"?,עוד ברוסיה כשהיינו בסוכנות היהודית וגם השכנים שם דיברו על זה (רובם לא יהודים)שיש אנשים ברוסיה שמזייפים מסמכים כדי להיכנס לארץ.ודברים שאומרים אנשים לדעתי אמינים יותר מאשר כתבות בעיתון ששם כול כותב יכול לטעון לדעתו האישית.עיתון בשבילי הוא לא יותר מכלי תעמולתי בעיקרו (למרות שאני קורא גם בהם). ולא ברור לי ממה נעלבת,לא אמרתי שאתה ומשפחתך זייפתם מסמכים וגם לא אמרתי דבר כזה על אף חבר בפורום וגם אם יש פה אחד כזה אז עכשו הוא כבר כאן וכל עוד הוא אזרח שלא מזיק למדינה הכוונה לא פושע הוא משהו כזה(כמו שכל אזרח בישראל צריך להיות)אז שיהיה בריא. ואיך בדיוק אתה רוצה שאני אשנה את הנוהג של רבים מתושבי המדינה לכנות את ישראל "חרא".הנה אני כתבתי בפורום הזה את הדבר,אם יש לך המלצות נוספות בעניין אני אשמח לשמוע.בנתיים נראה לי שנער בן 17 בעל השפעה פחותה יותר על החברה הישראלית מאשר אנשים בגיל שלך ומבוגרים יותר. ובקשר למסמכים המזוייפים תקבל קישור "כתבה אמיתית" בהמשך.

Helio

New member
על עיתונים- נורא תלוי

יש שונים גם מבחינת התוכן וגם מבחינת סטיליסטיקה. אבל בכל זאת זה לא ספרות בדיונית. לא אמרתי שנעלבתי. אמרתי שאתה מעליב אנשים- ובטוח שלא רצית. אבל ככה קורא: אתה כותב או אומר סתאם לאויר, מישהו אחר שומע ומספר לחברים שלו וכך הלאה. מה מקבלים בסוף? במדינה לא הרבה אנשים עושים חשבון- ישר אומרים בפנים. אח"כ יכולים להתנצל כמובן- אבל אי נעימות נשארת. בערב נראה את הקישורים שלך לכתבות על זיופים.

shon100000

New member
נכון,בוודאי

שזה תלוי בעיתון.ברוב העיתונים ב"כותרת" אז שם מציגים את החדשות.הדעות בעות לידי ביטוי במיוחד בתורים אישיים של כותבים שונים. אני מרבה לשים לב מה אני אומר וזורק לאוויר,אני מבין שזה מרגיז לשמוע כזה דבר אבל יש להיתמודד עם המציאות ועם העניין הזה שאכן קיים. את הקישורים האתי כבר אתמול.. אתה מוזמן להיכנס ולקרוא בשירשור "חברי הפורום".

Helio

New member
יעני- "אני לא

משחק איתך יותר". כמו בגן ילדים...

shon100000

New member
חחחח זה אתה מפנטז

וכמו רוב אזרחי הארץ אינו בקיא בחוקיה. יש חוק בישראל-מי שאינו בעל קירבה לדת היהודית לא יכול לעלות למדינת ישראל,דהיינו,מי שלפחות סבא שלו או סבתא יהודים או שהיו יהודים יכול לעלות לישראל,ומי שאינו יהודי כלל אבל נשוי\ה ליהודי יכול\לעלות לישראל-ראה חוקי העליה למדינת ישראל. דבר שני,בארה"ב כל ילד אמריקני נשבע המונים למדינה מדי בוקר בן דוד שלי עושה את זה בבית סיפרו. דרך אגב גם בצרפת החוק הוא להישבע אמונים למדינה וזה כולל גם את המהגרים המוסלמים שם. אז בבקשה לפני כתיבת תגובות לבדוק כי כל התגובות שלי הם בעלות ביסוס אני לא זה שהמצאתי אותם. ובאמת אני יכול לכתוב ספרים בניגוד אלייך שצריך דחוף לקרוא עיתונים כדי לדעת איפה אתה חיי.

Helio

New member
איפה ראית שאזרח המדינה נשבע

אמונים למדינה שלו? זה לא רק לא הגיוני , הייתי אומר שזה לא קיים. מי שכן נשבע זה תושב המדינה שרוצה לקבל אזרחות- עובר מבחנים, נשבע ומקבל אזרחות.זאת הצהרת אמונים למדינה שאינה מולדת שלו. ערבים גרים כאן מאות שנים-זאת מדינה שלהם, לכן הם לא צריכים לתת הצהרה הנ"ל לאף אחד.כמו הן גם דרוזים,בדואים,שומרונים.

Helio

New member
אל TAL

תיקון לתגובה הנ"ל- קיים רק בצבא,אבל זה שבוע להלחם .זה שבוע של חייל-לא של אזרח, מחייבת רק כמה שנים עד לשיחרור.

למעלה