מהפכה בעולם המדע!

גיליצון

New member
אם תראה איך אני מצייר......

אם תראה את הציורים שלי,
תבין שמי שמקשקש כאן - זה רק אתה!
שלום לך
 

uzi2

Active member
וזה המזון שלהם

לא ברור לי עדיין עם גיליצון טרול. ההשערה שלו לגיטימית. אם כי הכותרת הראשונה של הודעתו מעלה חשד. מכיוון שכיום עושים חישובים לתהליכים שקשורים להתנגשויות להתנגשויות של עצמים שמימיים, ברמות פירוט גבוהות, ובוחנים משמעויות, לא נראה לי שההשערה שלו תחדש משהו לאיזשהו אסטרופיסיקאי. האפשרות שהוא עצבר קיימת אך כך גם האפשרות שהוא לא. עצבר עצמו לדעתי - טרול - או ליתר דיוק - מודע היטב לכך שהוא משחק ב- "נדמה לי".

כפיסיקאי אני די מכיר את התופעה שאנשים שאינם מבינים הרבה בפיסיקה באים עם השערות ובטוחים שהם מחזיקים במהפכה הבאה. מדובר באנשים שבאמת מאמינים בזה. הם יקבעו איתך פגישה ויגיעו לפגישה עם הסכם סודיות שירצו להחתים אותך עליו. יתנו כבוד, אבל יצפו לכבוד חזרה (וזה בסדר), אבל אין מה לעשות - אין היום תחליף לידע מסודר - אבל הם טורחים להגיע לפגישה, חושפים בפניך את ההשערות שלהם, מתאכזבים לדעת שהדברים הרבה יותר מורכבים - אבל עדיין מנסים לתקן ולעדכן את ההשערות והמחשבות שלהם כדי שיתאימו למה שהסברת להם. המסר הכי חשוב - "תעשו גם את העבודה הקשה - תלמדו את התחום" בד"כ לא נקלט.
 

גיליצון

New member
בוא נשמע, איך פיזיקאי דגול כמוך, מסביר לנו,..

איך אתה מסביר את ״צירוף המקרים״ בו, יש את כל העדויות והמרכיבים לחומר שעף לכיוון השמש, כנראה מהתפרקות או פיצוץ כוכב, או וואט אבר, בו מסודרים התוצרים שעפו לכיוון השמש - מהגדולים באמצע, והולכים וקטנים עם התרחקותם מהאמצע (מקום ההתפרקות), תדמיין לעצמך, שהתוצרים אלה, נפגשים במחסום שלא יכולים לעבור דרכו, (נגיד עמוד עגול), מה יקרה? התוצרים אלה כמובן יתפצלו לשני הכיוונים! אין, ולא יהיה מצב אחר!!! למעשה, אין דרך אחרת להיווצרות מבנה כזה, אלא על פי התאוריה הזאת, בו ותראה לי אתה, חכם גדול, איך אתה, מעיף חופן חצץ לכיוון, נגיד עמוד עגול, וגורם לכך שכל החצץ שיגיע לעמוד, יקיף אותו רק מצידו האחד, בוא נראה אותך עושה את זה? ובוא נגדיל ראש ונאמר, שהחצץ שאתה מחזיק בידך, בנוי גם מחלקים גדולים וכבדים יותר, שאין באפשרות כולם להגיע לעמוד, מה יקרה חכם גדול? אני אגיד לך מה יקרה, תרצה או לא תרצה, זה מה שיקרה - החלקים הגדולים, כפי שידוע לך בתור פיזיקאי, יעופו הכי קרוב אליך, היותר קטנים יהיו מיד אחריהם, והיותר קטנים יעופו יותר רחוק, וכך הלאה עד שהקטנים ביותר, יגיעו לעמוד, וכמו שכבר שאמרתי, חלקם יתפצל ימינה, וחלקם, שמאלה. אולי אתה למדת פיפיקה ולא פיזיקה!!! פתח כל צילום של כוכבי לכת, תסתכל עליו טוב, ותראה איך, עם קצת דמיון (בוא נגיד של ילד בן 10, לא פיזיקאי דגול כמוך), מסודרים כוכבים אלה, בדיוק על פי הסדר, כמו שכבר אמרתי, קרוב לאלף!!! פעמים! הגדולים באמצע, והקטנים, הכי רחוקים. נראה לי שבסוף תתפוס את הרעיון הזה, בני בן ה10 תפס, אין שום סיבה, שפיזיקאי דגול כמוך, לא יבין את זה. בוא תן על זה תשובה הגיונית? בוא תן לי אתה, גאון גדול, סידור אחר של החצץ שזרקת? כנראה אצלך, הקטנים יעופו קרוב אליך, והגדולים יגיעו לעמוד!
וואלה, מה אגיד לך, אחלה פיזיקאי אתה!! בוא תן על זה תשובה הגיונית? בוא תן אתה, גאון גדול, סידור אחר, של החצץ שזרקת, שהקטנים יעופו קרוב אליך, והגדולים יגיעו לעמוד!
וואלה, מה אגיד לך,
אחלה פיזיקאי אתה!!!
 


 

גיליצון

New member
קח יותר פשוט!

שרידי כוכב שהתפוצץ, חלק ממנו הגיע לכוח המשיכה של השמש, חלקים פגעו בשמש, חלקים הסתובבו מצד אחד של שמש, וחלקים קטנים יותר, לצידו השני, נראה לי שכל הארוע הזה התחיל, בין שני, או באיזור שבתאי וצדק.
זה הכל, מה קשה להבין פה?
 

deathcaster

New member
מישהו טען שקשה להבין?

גם לא קשה להבין את הארי פוטר. אך בשני המקרים, מדובר על אגדות.

יש לך איך להוכיח את התאוריה שלך? אל תשלח אחרים, עשה זאת בעצמך.
 

גיליצון

New member
להבדיל......

להבדיל, אלף אלפי הבדלות, גם את תורת היחסות השניה של איינשטיין לא קיבלו בהתחלה, היו כאלה שליגלגו, אז כל אחד, יכול לכתוב איזה תאוריה שרק ירצה, תאורטית, היא משתווה לכל תאוריה שישנה היום! אז על סמך מה אתה אומר שהתאוריה שלי דמיונית? הלא בינתיים, כולן דמיוניות, מעניין???
 
אז כדאי שתעשה כמו איינשטיין

ותפרסם פירוט מתימטי מסודר של התיאוריה שלך כמאמר שיעבור ביקורת עמיתים בז'ורנאל מדעי.

לדמיין כל אחד יכול. איינשטיין עשה את הצעד הבא של לעבוד קשה ולהיכנס לפרטים הקטנים של תוצרי הדיון שלו. עכשיו תורך.
 
למה אתה כל כך אנטי על הכותב?

תהנה לפחות מסיגנון הכתיבה שלו, נראה שהשקיע לא מעט האיש הזה, פרגנו קצת, קצת נחת רוח, מה הוא כבר כתב, שזה מה שמגיע לו? הלוואי והיה לי עשירית מהידע שלו בנושא זה, ומאיפה הוא מוציא את הרעיונות האלה? פשוט יפה.
אני איתך גיליצון.
 
גאון!! פתאום אני מוצאת הגיון בדברים, מסתדר לי

עד היום, לא הצלחתי להבין בכלל מה קרה כאן, אני מתעניינת בנושא, חלל ואסטרונומיה
ואף פעם לא הצלחתי להבין את הנושא הזה של מערכת השמש, שנים של נסיונות להבין
את מה שהמדענים סיפרו לנו, המון טיולים, ביקורים במצפה כוכבים, הרצאות בנושא,
שום דבר מאלה לא עשה לי סדר בראש. פתאום, ידידה שלי הפנת אותי לכאן, קראתי
את מה שכתב גיליצון, ופתאום נהיה לי סדר, נהיה ברור, פתאום יש הגיון בדברים.
 

גיליצון

New member
שם חדש,תאוריה חובבנית חדשה להיווצרות מע, השמש

בעקבות לחץ הצופים, שם הכותרת לשרשור יהיה מעטה - תאוריה חובבנית
להיווצרות מערכת השמש.
תודה
גיל בן ישי.
 

uzi2

Active member
הרבה יותר טוב.

תוריד את המילה "חדשה" ובכלל יצאת טוב.

ההשערה שלך לגיטימית. אם כי לדעתי בין אם נכונה ובין אם לאו - לא תחדש לאסטרופיסיקאים.
 

uzi2

Active member
ולומר את האמת גם רצוי להחליף את המילה

"תאוריה" ב- "השערה".

תאוריה היא בד"כ משהו הרבה יותר מפורט מהשערה. עוד לא נתקלתי בפיסיקה בדברים שקראו להם תאוריות והם לא היו ברמות פירוט שמאפשרות ניבואים כמותיים.
 
למעלה