מהי טוטאליות

הצופה.

New member
האמת היא שאין לי שמץ של מושג

על מה הטענה שלך . לא היתה לי כוונה לפגוע ואפילו במילימטר...חשבתי שאת צוחקת עלי שאת אומרת לי לדווח מתוך הקומבקהה שהיא לדעתי נקודה חסרת הכרה ולכן אין שם מילים...בכל אופן אני מתרשם מהידע הרב שלך.. אני לא חושב שבמהלך המסע שלי מצאתי מישהו שקרוב כל כך להבנה כמוך..אני לא מתווכח איתך אני מדווח מתוך חקירה לתוך העצמי "הינני" "אני" "ואני קיים" וריצפיי שאלות שנותרות ללא מענה...אני לא יוצא נגדך ייתכן שאת צודקת אולם בחוויה שלי אני פשוט עוד לא שם...

בת דמות

New member
אוקי צופה

בוא נסכם שמיצינו את הסמסקרה הזו. טוב? אכן חייכתי אך לא צחקתי עליך בעניין הדיווח מטימבקטו למרות שברור היה לי שאני מבקשת ממך משהו פרדוקסלי. אלוהים יודע כמה כאלה יש. בכל אופן, השאלה שעובדת בשבילי הכי טוב היא כל הההטיות האפשרויות של מי אני, וזה כולל תוך כדי מדיטציה מי חווה, נניח- מי חווה את "העצרות" ההכרה (דרך אגב, גם לא צחקתי כששאלתי מהיכן שאבת את הביטוי. תרגום משפיע המון המון על דקויות התפיסה וההקשרים. אני אוהבת את וסישטה אהבת נפש ויש לי 3 גרסאות שונות באנגלית (ערוכות, לא המלא)- כל אחת עולם משלה)

אם כך אתה מבין את הדברים,

אזי לשיטתך אתה קרוב מאוד, אבל מאוד, ל"הארה"

drall

New member
שוב קישקוש

אין קשר כלשהו בין מצב של הארה לקיומו או חוסר קיומו של האגו. אני מודה שטעותך היא אכן טעות רווחת.

Mist2

New member
לא מדוייק

כל מה שציינת הוא תיפקודו של השכל, אך לא רק. זה הוא רק החלק הפורמוטורי, אך מה עם החלק הריגשי והשיכלי של המרכז השכלי? בסופו של דבר, אתה לא מגיע להחלטות ולא עושה כלום, הכל קורה.... עוד דבר שבו צדקת מאוד - העבודה הלא נכונה שלנו עם המרכז השכלי, או בכל מרכז אחר!

drall

New member
בכוונה אנרגטית

אין בעיה לטוטליות עם פעילות אנאלוגית.

../images/Emo196.gif חסל סדר דיבורים!!

האם סיימתם את האורז שלכם! לכו תנקו אותו! מהי פרה אחרי שנשחטה! מו מו מו! האם שתיתם את התה הירוק שלכם! מהי מחיאת כף של יד אחת! ותזכרו- בזן לא מדברים, בזמן מודטים! לכו תאכלו את האורז שלכם!

מהי הטוטליות זה ההיפך מזמני

לא? ובמדיטציה אנחנו בעצם מתרגלים לקבל את הזמני והארעי. כך נראה לי שאין טוטליות בשום דבר. טוטליות זה מצב זמני של להתמסר למשהו שחשבנו עליו רצינו אותו או שאנחנו דבקים בו. האם עניתי על השאלה?

lost insight

New member
טוטאליות

לטוטאליות יש הרבה משמעויות, אבל איך שאני מבין את זה - טוטאליות זה כשמרגישים שההכרה שלך היא רק מסך שעליו מוקרנות תופעות, ואז המודעות נפתחת בצורה המקסימלית, כי כבר אין הבדל אם אתה חש במגע הגוף שלך (כביכול) או בציוץ ציפור שמרוחקת ממך. באותו רגע, אחד מהם לא יותר "שלך" או "אתה" מאשר האחר, ואין שום הבדל מהותי בין הפנים לחוץ. לכן שתי האפשרויות היחידות שיש הן או שאתה לא הגוף ולא הציפור, או שאתה גם הגוף וגם הציפור. ושני המצבים האלה טובים כי הם טוטאליים ואין בהם שום הפרדה בינך לבין אובייקט אחר. זה קורה באופן טבעי בכל מצב של התבוננות, אבל רק כאשר המיינד כנוע לנסיבות. המיינד יכול להיות במצב כזה אם דואגים להשתיקו באמצעים מלאכותיים, ואז מתוך השקט אין לו אפשרות להתנגד לנסיבות. אבל יכול להיות מצב אחר, שנראה לי דוקא רצוי יותר, שבו המיינד פעיל אך בו בזמן יודע שהדברים פשוט קורים לאדם (כולל מצבים פיזיים ומנטליים לא נעימים), בין אם הוא רוצה ובין אם לא, ואז אין לו כלל מוטיבציה להפריע והכל זורם. מה שמיוחד במצב הזה הוא שעצם חוסר ההפרדה וההרמוניה מהוות אושר ממקום אחר שגדול פי כמה מאותו מצב פיזי ומנטלי לא נעים שעדיין יכול להישאר במערכת במקביל. בשביל שההבנה הזאת של המכאניות תקרה צריך "ליפול אסימון" (עד אז המיינד פשוט יהיה ברדיפה אחרי עצמו). הוא יכול ליפול רק מדי פעם ואז אשליית השליטה תחזור, אבל המטרה היא להפנים באופן מלא את חוסר השליטה של המיינד בנסיבות, שזאת בעצם כניעה.

למעלה