מהי טוטאליות

הצופה.

New member
אתה חופר לעצמך מלכודת

כל מילה שאני אומר אני חוויתי ולי זה עזר ועוזר למעשה זה הציל את החיים שלי. זה לא אומר שזה יעזור לך או לאחר לכל אחד מתאים משהו אחר... קרישנמורטי לא היה גורו של אף אחד (אתה פשוט לא מבין מספיק) והוא כמוך היה נגד "הגורואים" הוא טען שאדם יכול ללמוד רק מיתוך עצמו "ובכל זאת הוא לימד" רק שהוא העלה שאלות ולא נתן תשובות. וזו היתה השיטת לימוד שלו אם אתה חושב שאתה לא זקוק לגורואים, ולכל מיני חלולים למיניהם ,למה אתה מזמר את משנתך מבוקר עד ערב? למה אתה חושב שאחר יזדקק לך? במה אתה שונה מהאחרים שאתה יוצא נגדם? כולם יכולים לבד ואף אחד לא זקוק "לשכמותך שיפריחו קלישאות שנטחנו כבר מי יודע כמה פעמים, גם את זה יש כאן כאלו שעושים טוב ממך " אני מקווה שאתה לא כועס שאני מצטט אותך אבדת את העשתונות מזמן אתה ומדיטציה זה שני קצוות. חוסר מודעות זה השם שלך. ומלחמות זה האוכל שלך. אל תקרא מה שאני כותב אין לי מה ללמד אותך ... ואם אתה יודע הכל למה אתה קורא בכלל מה שאחרים כותבים? "כי אתה רוצה לעזור?" הצחקת אותי הרי... "לשכמותך שיפריחו קלישאות שנטחנו כבר מי יודע כמה פעמים, גם את זה יש כאן כאלו שעושים טוב ממך " חחחחחחחח

drall

New member
ממש נואל מצדך

לפסול טכניקה שלטענתך אתה בעצמך לא מבין ,על סמך מה שקרישנמורטי אמר או לא אמר. אם הנ"ל עזר לך , הציל את חייך - אשריך , אבל קודם תבין על בכלל מה מדברים.

lost insight

New member
איך דואגים לזה?

ושוב סליחה אם אני לוחץ לקיר... האם הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות זה לשחק עם תרגילי מודעות ועם ניסיון לאמץ גישות שונות עד שההבנה שצריך להרפות מפעילות המיינד תגיע לבד עם החיפוש (בחסדו של הטאו)?

drall

New member
אבל זה לא מה שאמרתי

ואני כלל לא רואה קשר. סליחה. אם אתה יודע לזהות אור ישר אם אתה יודע לזהות צומת מה הבעיה שלך להתקדם הלאה?

lost insight

New member
במצבים כאלה

כשאני כבר מזהה את הצמתים, אני מרגיש שאין לי שליטה על הפעילות האנרגטית של המיינד, ששואבת אור ישר בניגוד לרצוני. האם אתה ממליץ להתבונן בתהליך, או לנסות לחתוך לפני שנשאב האור הישר (וגם למנוע מראש סיטואציות כאלה), או המלצה אחרת?

o n m y w a y

New member
רק תגיד לי שזה הפוך מזה ואני איתך

"תרגול טואליוץ הוא לדאוג לכך שבכל צומת לא תהיה פעילות אנרגטית של השכל." הכוונה אנאלוגית.

o n m y w a y

New member
תראה

אני דיי טובע בכל ההגדרות הללו, האם הייתה הכוונה שצריך לרדת מהסקלה של רוצה לא רוצה -רצון? ולהישאר רק עם מה? הגדרות? בקיצור אני אשמח לתרגום, התואיל? חשבתי שהבנתי את הכוונה הראשונית אך הודעתך עוררה בי ספק שאולי הכוונה בכלל שונה.

lost insight

New member
אולי הכוונה לזיהוי

זיהוי היא פעילות מוחית לא רצונית שלא דורשת גניבת אנרגייה. גם לחתול יש מנגנון מוחי שמזהה את האוכל שלו. לאחר הזיהוי יש ידיעה בסיסית שזה תפוח, אך זה לא חייב להיכנס לתהליך של עיבוד נתונים. מעבר לזיהוי, לאדם יש צורך להגדיר ולמיין, שנובע מהרצון האישי שדברים יהיו פשוטים ונוחים יותר. אני מניח שתהליכים כאלה הם פעילות מיינדית שצורכת אנרגייה.

o n m y w a y

New member
את ההסבר הזה

אני מקבל מבין ומסכים עד כה, כי יש המשך... עכשיו, אתה רוצה לומר לי, ששתי ההודעות אומרות את אותו הדבר? אם אכן כך הוא הדבר אני לעולם לא פותח יותר הודעה של דרול. פשוט אין טעם... אז..?

lost insight

New member
היי on my way

ההודעה של דרול יותר מפורטת, אני ניסיתי להסביר משפט מסויים שהבנתי ממנה. אבל ההבדל המהותי בין שתי ההודעות הוא שדרול (להערכתי) יודע על מה הוא מדבר ואני לא

jongler

New member
תשמע

בהמשך לדרול, השכל הוא מכונת חישוב ומחסן נתונים אין הוא מיועד להגיע להחלטות, הוא יכול לשלוף נתונים מתוך המאגר ולבצע השוואות בדיוק כמו אקסל אך ה"מה" שמחליט הוא צד אחר בך - הרגש. כל שימוש בשכל שלא לצרכי השוואה או שליפת נתונים משמעו ביזבוז אנרגיה. כנ"ל לגבי הפעילות של האדם המנסה "להרגיש" להגיע להחלטות "רגשיות" והוא מבצע זאת באמצעות השכל לדוגמא : הוא מבצע השוואות - האם הוא אוהב או לא אוהב וכדו' (מיותר לציין שרגש הוא התרחשות ולא החלטה). מקווה שעזרתי

הצופה.

New member
אם המוח הוא מכונה שלא מיועדת להגיע להחלטות,

איך "תחליט " להימנע מביזבוז אנרגיה?תתבונן בהרגשה? ואם ההחלטות הן ריגשות אז החלטות קורות ולא מתוכננות נכון? האם הידיעה הזו משתיקה את המיינד את הפרשן את ביזבוז האנרגיה? האם הידיעה כי כל מאמץ שיכלי יסתכם בסופו של דבר בהחלטה ריגשית, תמנע את ביזבוזי האנרגיה בצומתי ההחלטות? ואם הזרימה תהיה ממילא לכיוון הרגש שמביא איתו אושר או דחיה מסבל אזי זה שיחרור שיכלי מכבלי הצמתים הוירטואלים שאינם קיימים.. שכן בהבנה הזו ניתן לראות שמוח פעיל הוא מוח מהסס ומבזבז אנרגיה (מתנגד להחלטות הרגש לא מקשיב לקול הפנימי) ומוח שקט שמבין את המכאניזם לא מתעסק בצמתים כלל בידע שההחלטה התקבלה גם ללא עזרה של הפעילות המוחית.. וכאן שלא יהרגו אותו חוזרים לקרישנמורטי שטוען שלכל אחד מורה פנימי והקשבה לחכמת הרגשות היא הזדהות עם המורה...

o n m y w a y

New member
אני מצטער

אך אני לא מקבל את ההסבר הזה, אם ניתן לקרוא לזה כך ( הסבר:). ולא לא ניתן.אז.. תודה בכל אופן איש...

lost insight

New member
נראה לי שמה

ששואב את האנרגייה הן פעולות ההתנגדות וההיצמדות של המיינד שמנסות בעצם כל הזמן להתנגד לזרימה החזקה של החיים. כלומר, נראה לי שיכול להיות מצב שבו השכל מקבל החלטות מורכבות מתוך מצב של "זרימה". השכל מקבל את ההחלטה ומעבד את הנתונים כי ככה הטאו רצה. אבל אין כאן רצון של האדם (או אשליית רצון), ולא מעורבת התנגדות. אבל ככל שאני מנסה להתעמק בזה, זה פחות ופחות מובן לי. למשל, מה גורם להתנגדות הזאת, מי מתנגד ואיך המודעות נכנסת לכל זה.

o n m y w a y

New member
שלושת השאלות האחרונות

שלך מהוות את הבסיס להבנה של התפתחות רוחנית ע"פ הקבלה. אולי ניתן להשליך את השאלות האלו על דרכים אחרות?? כל הדרכים???

נהראש

New member
אין צורך להבין את התאוריות

בכל מקרה גם אם תצליח להבין ברמה השכלית לא תפיק מכך הרבה תועלת. וויתור על הרצון להבין, וויתור על המאמץ לתפוס, וויתור על הפרשנות והפרשן ישאירו אותך חכם יותר. כל השמות וההגדרות של החיים הם סוג של סלט, וסלט עדיף לאכול מאשר להבין. בתאבון

הצופה.

New member
תרשה לי להסכים איך

הויתור זה הסוד והחתימה שלך = מצב של חוסר הכרה

למעלה