מהי גזענות ?????!!!!!

uoli13

New member
סיפורו של כפר לא מוכר

הכפרים הלא מוכרים שלנו שקימים לפני קום המדינה,והמדינה מסרבת להכיר בהם, ומסרבת להקים תשתיות ,ואו לספק שרותים אלמנטרים לאזרחים שלה, מדינה שלא מפסיקה לדבר על אופיה הדימוקרטי,ההומני,מתעקשת ,לגרש תושבים מהכפרים שלהם,רק בגלל היותם ערבים,עשרות כפרים ערבים לא מוכרים מאוימים בהריסה. כמובן שזה מיותר להזכיר שמאז קום המדינה לא הוקם אף ישוב ערבי. אנשי תעאיוש הפגינו למען הכרה בכפר ערבי יום שבת, 8 בינואר 2005, 18:53 מאת: ג'קי חורי, הארץ ב-2001 סללו פעילי תעאיוש כביש באורך 150 מטרים לכפר (צילום ארכיון: משטרת ישראל)הכפר דאר אל חנון נוסד ב-1925, אך עד היום לא חובר לתשתיות ולחשמל. בתום ההפגנה, בה השתתפו 150 בני אדם, התקיימה עצרת בכפר בהשתתפות חברי הכנסת מחול וזחאלקה כ-150 פעילי תנועת "תעאיוש", ערבים ויהודים ותושבים מוואדי ערה, הפגינו בצהריים ליד הכפר ערערה למען הכרה בכפר הבלתי מוכר "דאר אלחנון" ונגד הכוונה להרוס בתים בכפר ולהרוס את כביש הגישה אליו.

1DesertRose

New member
מהי גזענות ?????!!!!!

אודה תחילה לחבר הפורום שגרם לי להרהורים , גרם לי לפעם הראשונה לחשוב מה היא הגדרת גזענות , כאשר טען בוויכוח שלא היה שותף פה, אך היה עד לו, (בצ'אט), כי אני גזענית. גזענות... היתה כה ברורה , עד אותו רגע. אז גרם לי לחשוב , מה הגדרתה . האם טענתי כי המלחמה ב 1948 לא היתה מלחמת שחרור כי אם כיבוש, הינה טענה גזענית? או האם טענתי , היום באותו וויכוח, כי הדרוזיות אינה לאום , הינה גזענית? או אולי טענתי כי אין להבדיל אנשים על בסיס דת הינה גזענית? או אולי האענה שאני פלסטיניית גורמת לו להגדירני כגזענית? או, או ... או.. אנא .. אם מישהו יכול לענות לי על השאלה . ואם אותו חבר פורום שטען זאת יכול להגדיר מה היא גזענות , אשמח לקבל את תגובתו.

מילא, לא רוצים להכיר...

זה טמטום אטימת לב ומדיניות ממשלתית חסרת הגיון... הרי המקום כבר קיים והחיים בו נמשכים...ואם האנשים היו גרים במקום כן מוכר, לא היו צריכים לשים תשתיות...????????????????????? אבל לקחת ולהרוס דרך גישה שנסללה כבר זו איוולת שאין לה כפרה. אתם מבינים למה אין טעם ללכת להצביע בבחירות??? הפקיד שצריך להחליט על מצב דומה לסיפור הזה לא יוחלף בבחירות... בשום שלטון אחר...ותמיד יהיו המטומטמים שינהלו את המחוז... איזה יאוש. אפשר לחשוב שגנבו קרקע פרטית ובנו עליה כפר... הרי זה אדמות המדינה ושייכות לכל האזרחים...זה לא שייך לאבא של אף אחד לעזאזל. יענו...פורעי החוק הגדולים... נראה אותם מפנים סוחרי סמים ברמלה או לוד מאדמות פרטיות... אנשי המות הלבן... חכמים נגד פלחים או המאיון התחתון

בושה. צריך לחוקק חוק שאומר שיישוב

שקיים בשטח יותר משבע שנים חייב להיות מוכר. אם שבע שנים לא מצאו שום סיבה דחופה לפנות אותו סימן שהוא לא מוקם על שום דבר חשוב מספיק. הצרה היא שהשמאלנים מפחדים שחוק כזה יכשיר הרבה התנחלויות לא מוכרות וכך התושבים נופלים בין הכיסאות. הסיפור הזה עוד יגמר ברע.

uoli13

New member
5 בתים נהרסו בכפר הבדואי

היכן יגורו בני אבו ג'מדה מאת: עמוס גבירץ [ ::: האידיאולגיה הציונית ::: ] 2005 / 01 / 05 אתה יושב מול האנשים האלה ובעצם אינך יודע מה לומר. הגענו כמה פעילי זכויות אדם לביקור בכפר הלא-מוכר אל-סדיר. הגענו לשם בעקבות חמישים צווי הריסה לבתיהן של חמישים משפחות בכפר. מה הם יעשו, מה יעשו עם התינוקות, עם הילדים, עם הזקנים ועם עצמם? הרי לאף אחד אין שטח חלופי שהם יכולים לבנות בו את בתיהם. הולכים להרוס את בתיהם מבלי שיש להם אלטרנטיבה, אלא לבנותם מחדש באותו מקום. ואז יואשמו בבנייה בלתי חוקית ושוב בתיהם יהרסו. ובמה חטאו בני משפחת אבו ג'מדה, המתגוררים באל-סדיר? הם בעצם ישבו על אדמותיהם בתל מלחתה. באה ממשלת ישראל (בתחילת שנות ה-80), וכדי לפנות מקום לבניית שדה התעופה נבטים, העבירה אותם למקום בו הם יושבים היום. אבל כשמדובר בבדואים מעבירים בני אדם ממקום למקום בלי שיהיה בכלל בסיס חוקי לחייהם במקום החדש. ואז, לאחר 21 שנה, באים ואומרים להם שקיומם באל-סדיר אינו חוקי ושבתיהם (פחוניהם) נבנו שלא כחוק. וכך המדינה במדיניותה הופכת אוכלוסייה שלמה למפרת חוק.

הליויתן

New member
מכיוון שאני מניח שהתכוונת אלי

(יכולת להגיד זאת מפורשות אמנם,ובחרת לא, תודה על הנימוס וההתחשבות,ולא,זו אינה הערה צינית,אני מתכוון לכל מלה) אז כך: ראשית,ביקשתי בצ'אט,בשתי מלים אם איני טועה:"בלי גזענות" תוך כדי ויכוח שהתפתח שם בין בחורה שהגדירה עצמה כדרוזית ישראלית,לבין דזרט רוז1, את פרטיו המדויקים של הויכוח הארוך שהתקיים בצ'אט איני זוכר.למען האמת,אוסיף ואומר שהצ'אט היה עמוס והקצב בו מהיר מכדי שאוכל לעקוב במדוייק אני שמח דזרט רוז שאת מעלה את הנושא,מפני שלעניות דעתי הגדרה מדוייקת לגזענות עדיין לא נכתבה כאן. איני מילונאי,מומחה ללשון או פוליטיקאי,אך אנסה לענות כמיטב יכלתי הצנועה והלא מלומדת: גזענות=הפרדה והתיחסות גרוע לאדם בשל מוצאו האתני זה המיטב שהצלחתי להעלות כרגע מקווה שעניתי לך ויתפתח כאן דיון פורה לגבי הרגשתך,שאת גזענית,או זה שלקחת את בקשתי ל"בלי גזענות באופן אישי כל כך,אענה בפשטות: אני כובען מייצר כובעים כרצוני כאשר אני מוציא אחר כך את הכובעים לשוק, בא אדם ומוצא כובע לפי מידתו ורוכש אותו כנראה הכובע מתאים לו

1DesertRose

New member
על גזענות !!

תודה לך שהגבת.. אז .. את הדיון אני זוכרת... עמך הסליחה.. מה שאתה אמרת שם בפירוש היה ככה ... : רוז ... די עם הגזענות..! זה כן היה מכוון אלי... לא הסקתי מסקנות ולא חבשתי כובעים שאינם שלי.. ולכן הרהרתי בנושא מאחר ואף פעם לא עלה בדעתי כי אני מתייחסת לאדם לפי מוצאו האתני. עוד דבר ... אם הקצב היה מהיר כפי שאתה אומר מכדי שתוכל לעקוב אחר המתרחש, איך הסקת את המסקנה שהיית שם דעות גזעניות בדיון? אך זה אינו ענייננו מאחר ולא מדובר כאן בהתנצחות לשמה .. זה היה אך ורק בגדר נקודה והערה להבא
גזענות כמיטב ידיעתי, מה גם שאינני עוסקת בהגדרות לשוניות, ואינני אולי מוסמכת להגדיר מונחים סבוכים כמונח זה, אך ושוב למיטב ידיעתי גזענות הינה לאומניות במידתה הקיצונית ... נאמנות ללאום אחד כאשר בו זמנית אתה מבטל את קיומו וזכותו לקיום של לאום אחר . כך נוצר קו דק מדי בין לאומניות לבין גזענות. ולכן אדם ששייך ללאום מסויים ופועל למענו ולמען קיומו, אך בד בבד אינו מבטל קיומו של לאום אחר וזכותו לקיום , לא ייחשב בעיני לגזען. זו הגדרתי.. יכול להיות שאינה מדוייקת או לקויה... אשמח אם מישהו יגדיר את הגזענות ..

השאלה היא מה הצידוק לדיעות האלה.

למה את חושבת שהמלחמה שהכריזו עמי ערב על הישוב היהודי בארץ ישראל ב1948 הייתה מלחנ\מת כיבוש ולא מלחמת שיחרור? אגב, יכול מאוד להיות שאני לא אסכים איתך ועדיין לא אחשוב שאת גיזענית.

1DesertRose

New member
מסכימה

עדו... מסכימה איתך לחלוטין... זה שאחד אינו מסכים עם השני לא אומר בהכרח שאחד מהם גזעני.. ולחלק הראשון : השאלה פה היתה : מה הגדרת גזענות ? ולא אם זוהי מלחמת כיבש או שחרור.. זו היתה אך דוגמא.. ובכלל נושא בפני עצמו.

קיבלתי מסר גזעני.

מישהו לא אוהב את העובדה שאני מדבר עם ערבים (בלי קשר לדיעות שאני משמיע) ושלח לי את המסר הבא: מה אתה מרחף: אתה יושב לך שם בשיקגו וקורא כתבות על בית ספר ערבי שתקוע בגרון של המדינה. אתה חושב למישהו מענין פה הבית ספר הדמוקרטי שנמצא בכנסיה ביפו . אם היית נמצא בארץ היית יכול להבין שמצידנו החממת מחבלים הזאת יכולה לעוף מפה קיבינימט יחד עם יתר שונאי ישראל שיושבים פה.

uoli13

New member
גזענות?!

גזענות פרושה ,להפלות לרעה אדם בגלל מוצאו האתני,או בגלל צבע עור,או אומנתו. בניית גדרות הפרדה ,וחציית ערים על רקע איתני זו גזענות. לטרטר ולהתעלל ולהשפיל אדם על רקע אתני זו גזענות. לחבל ברכושו של אדם על רקע אתני זו גזענות. להפעיל כוח רב ונשק מתוחכם נגד אוכולסיה שחיה תחת הכבוש זו גזענות.

Yildiz Star

New member
זהרת אלסחרא

אני מנסה להבין מדוע הדברים שאמרת נתפסו כגזענות בצד השני. אם את מחליטה שמה שקורה בשטחים או בפלסטין שלאחר 48 זה כיבוש כלומר שעם אחר הגיע ושלל אדמות, גירש אוכלוסיות, מנע זכויות מעם אחר אין בכך גזענות יש בכך איום על הקבוצה הכובשת. משום שאם אני הגעתי לכאן וכבשתי וכעת מישהו עומד / מישהי עומדת מולי ואומרת לי אתה כובש, כלומר מציבה מולי מראה וחושפת את "האמת" (ואני שם במרכאות כי אין אמת אחת וכל צד בוחר להדגיש חלקים מסויימים מהמציאות) הדבר מערער את שיווי המשקל שלי (בהנחה שעדין לא איבדתי את מוסריותי כאדם) ואת ההנחות שעליהן גדלתי (הפרחנו את השממה, הערבים עזבו מרצונם). לכן גזענות לא מתאימה למצב שתואר כאן אלא יותר איום, ערעור לגיטימציה, חרדה וכו'. אם נניח תעמדי ותצעקי "מוות ליהודים" זו אמירה גזענית, אם אני לא אתקבל למקום עבודה בגלל שבשיחה דיברתי במבטא ערבי, אתיופי, רוסי זו גזענות. מה שאת העלת זו טענה פוליטית שלא עונה על הדברים שאמרה יולי קודם לכן.

גזענות היא מוסר כפול על רקע מוצא

ועל רקע מוצא בלבד. יש יותר מדי אנשים שטופסים טרמפ על המונח ומגדירים כגזענות כל מה שנוח להם. דוגמאות לטרמפ הזה יש למחביר בפורום הזה.

moonlight B

New member
../images/Emo29.gifגזענות../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

גזענות היא עמדה והתנהגות המפלה בין בני אדם על רקע צבעם או על רקע השתייכותם האתנית, הלאומית או הדתית. הדוגמה האיומה ביותר של הגזענות היא תורת הגזע שפותחה בגרמניה על ידי התנועה הנאצית. הנאצים העמידו את עצמם בראש המדרג האנושי (הגזע הארי/הצפון אירופי), וכל האחרים נחשבו לנחותים מהם. במקום הנמוך ביותר דורגו היהודים. היום נחשבת הגזענות לאחד הפשעים המרכזיים נגד האנושות (נוסח האמנה הבין-לאומית בדבר ביטול אפליה גזעית על כל צורותיה אושרר על ידי מדינת ישראל).

moonlight B

New member
../images/Emo29.gifשתי שאלות בנושא../images/Emo70.gif

מה התגובה שלך כאב יהודי שהבת שלך מביאה הביתה חבר ערבי או תילנדי? אותה שאלה לאב ערבי ? שאילה שנייה האם זה נכון שבני אדם נולדו שווים? שאילות מכשילות

1DesertRose

New member
נסיון למתן מענה

בנוגע לשאלתך הראשונה, אז על אף שאני לא אב , אך בעתיד אולי אהיה אם .. וכשאהיה, אתמוך בבנותיי וילדיי בכל אשר יעשו ללא קשר למוצא חבירהים או חברותיהן. בנוגע לשאלה השניה : בהרבה אספקטים בני אדם לא נולדו שווים, יש כזה שנולד לאב עני כשהאחר נולד לאב עשיר, יש כזה שנולד יפה תואר ואחר שנולד פחות יפה ממנו.. ועוד ועוד ועוד... דברים שנולדנו איתם אך משפיעים מאוד על כיוון מהלך חיינו .. אך יש דבר שאין עליו עוררין , כל בני אדם נולדו שווים בזכויותיהם לחיות, להתקיים, בזכותם לחופש (על אף המושג הטעון בעצמו להבהרות) לדת ומדת, דעת, נטיות, ודיבור (על אף הגבלתו ע"י האדם עצמו) , בזכותם הטבעית לחלום, לשאוף, ולחפש.. על אף שזכויות אלו נגזלות מאוחר יותר מחלק מהם .. אז כן נולדים שווים בזכויות , אך לבסוף נותרים שווים רק בזכות אחת , בזכות לחשוב .

בני האדם נולדו שווים

אך ההזדמנות שלהם להיות כאלה לא תמיד שווה... והסיבות לכך כמספר הסיבות שיש לרוע האנושי... כלומר, רוצה להגיד, שאנחנו (כן, גם אני...) כבני אדם מחליטים בחוסר התבונה שלנו מי שווה יותר ומי פחות. לכן לא משנה בעצם אם נולדנו שווים...חשוב שנלמד להתנהג כמו שווים... או לפחות נשאף לזה בכל כוחנו.

לא מדוייק.

חלק גדול מחוסר השיוויון באמת נגרם בידי אנשים אבל לא כולו. למשל שיוויון לנכים. נומר שהחלטנו שלנכה תנועה יש אותה זכות לנהוג ברכב כמו לאדם בריא ושהוא צריך לעבור אותם מבחנים ולהישמע לאותם חוקים. עדיין הוא יצטרך לקנות רכב יקר יותר עם טכנולוגיה שתאפשר לו לנהוג למרות שהוא אינו מפעיל את גפיו בצורה תקינה. נניח, שבשם השיוויון נחליט שהמדינה תממן לו את הטכנולוגיה הזו, עדיין הוא יצטרך לעשות תראפיה בשביל להפעיל את הטכנולוגיה הזו או שהמדינה לא תסכים לקנות לו טכנולוגיה חדשה לרכב כל חצי שנה אם הוא יחליט להחליף מכונית כל חצי שנה כמו שכנו הבריא...... ואין לזה סוף. לשיוויון אפשר לשאוף, להשתדל אבל לא תמיד ממש להגיע. הרבה תלוי באנשים אבל לא הכל תלוי באנשים.

הרבה שמאלנים שהכרתי היה מתפלצים

אם ילדיהם היו תמחתנים עם ערבים. הם שמאלנים מתוך גזענות. הם מוכנים לשלם לערבים הכל בשביל להיפטר מהם. הם גם גזענים מספיק בשביל לחשוב שהערבים לא יודעים להסביר את עצמם וצריכים את עזרת היהודים בתעמולה.

למעלה