מהי גזענות ?????!!!!!

ולכן הגזענים המודרנים מגדירים עצמם

בהגדרות אחרות כגון 'לוחמי זכויות אדם'. אני לא אומר שכל 'לוחם זכויות אדם' אמיתי או מדומה הוא גזען אבל האישה שאמרה לי שהיא לוחמת זכויות אדם ורוצה שהיהודים יפסיקו לשלוט בעולם דרך הכלכלה והעיתונות היא בהחלט גזענית.

M A R T I N1

New member
פירוש של גזענות

גזענות היא השקפת עולם הטוענת: המין האנושי מחולק ביולוגית לגזעים, השונים זה מזה פיזיולוגית. הגזענות מחלקת את בני האדם לגזעים מיוחסים ולגזעים נחותים. חלוקה זו כוללת גם הבדלים מנטליים (שכליים ו/או מוסריים). לחברי גזע 'עליון יותר' יש זכות להתייחס ל'נחותים' בצורה שלילית. התייחסות כזו יכולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות. גזענות היא השקפת עולם. לפי השקפה זו עצם ההשתייכות לגזע כזה או אחר קובעת את תכונותיו ואת כישוריו של האדם.הדוגלים בגזענות ניסו במשך דורות לבססה באופן מדעי, אך ללא הצלחה. הגזענות מתבססת אפוא על דעות קדומות ועל שנאת הזר. היא מפלה בין אדם וסוללת את הדרך למעשים של עוול וקיפוח. הנאצים הפכו את הגזענות לתורה שבשמה רדפו והשמידו מיליוני בני אדם ובתוכם כשליש מן העם היהודי. תורת הגזע והגיזענות! תורת הגזע התפתחה במאה ה-19. היא מדברת על גזעים "נאורים" "עליונים", שהם "אדוני הארץ", ושניחנו בכל התכונות החיוביות לרבות יופי, כישרון ויצירתיות, ועל גזעים "נחותים", שהם הבורים והנבערים. תורת הגזע והגיזענות באו לידי ביטוי... תורת הגזע נוצלה למטרות פוליטיות וכלכליות- לדיכוי "הנחותים", לאפלייתם ולהשפלתם באורח חוקי. בין קרבנותיה היו יהודים, שחורים ומיעוטים שונים. הגזענות מוצאת את ביטוייה גם כיום באנטישמיות ובשנאת זרים.

האם שווניזם הוא גזענות?

לכעורה לא כי אפליה בין אח לאחות אינה על רקע מוצא. עליך להוסיף את המגדר להגדרה שלך.

גזענות...

אין טעם לדעתי לנסות להגדיר גזענות כי אנחנו לא מחפשים הגדרה מילונאית לתואר הזה...אנחנו יודעים מה זה!!! אנחנו מגדירים גזענות כל אחד על פי תפיסת עולמו ודרכו. מה שאת תגדירי כגזענות , אחר יראה באור שונה. אבל כנראה שהגזענות היא סוג של רשע רוע עוול חוסר צדק ורעל שאנחנו משתמשים נגד אחרים ולמעשה מרעילים את עצמינו כי גם אנחנו לא חפים מפשע... גזענות היא הנשק בה אנו רוצחים את נשמותנו שלנו.

1DesertRose

New member
לעניות דעתי יש טעם...!!

לעניות דעתי... לא מספיק להניח שיודעים משמעותו של מונח מסויים.. אם מדובר במונח שמבוסס על רגשות , סובייקטיבי, אז אכן פירושו יהיה תלוי בנק' מבטו של כל אחד ואחד , כל אחד יסתכל עליו באור שונה. לא המצב כאן, מדובר במונח אוביירקטיבי.. ומבחינה הגיונית , מוסרית לא ניתן להפכו לסבייקטיבי, מאחר ואז כל התורה הגזענית שתיאר אותה יפה מארטין , תהפוך להבלי לשון .. ונוכל כי אז לטעון שאולי מבחינת נקודת מבטו של הנאצי , לא היתה תורתו גזענית.. או שאם מישהו יפלה אותי בגלל מוצאי, יוכל לטעון שלפי נקודת ראותו אין בזה גזענות. יש בהפיכת המונח לסובייקטיבי משום ריקונו מכל תוכן מוסרי. חלילה לנו להפכו לכזה. ההגדרה שהגדרץת בה גזענות , לטעממי, כוללנית מדי. הרי רוע , רשע , חוסר צדק, נשק בו אנו רוצחים את נשמתנו , ניתן להחיל על הרבה רוע שבעולם. ולבסוף, כן הייתי מעוניינת בהגדרה לגזענות,,, כי לפני שאני יבוא אדיר מישהו/י כגזענים אני צריכה קודם לדעת פירושו של מונח זה.

דקווא חשוב להגדיר גזענות

כי יש הרבה אנשים שקוראים לכל מה שמתחשק להם גזענות. נכון שיש מקרים ברורים של גזענות ומקרי גבול אבל חשוב לזכור שיש גם הרבה מעשים (הוגנים ולא הוגנים) שאינם גזענות. אפליה על רקע דת היא הרבה פעמים לא גזענות. מי שלא מסכים להתחתן עם אדם שאינו בדתו או אינו בקיא וותיק בדתו הוא כן מפלא ולא גזען. אדם כזה יוכל להסכים שביתו תתחתן עם בני כשיתבגר אם אני אמיר את דת המשפחה היום.

נסחפת.

בכלל, יולי, אני מקבל את הרושם שלא תחמיצי שום הזדמנות להשמיץ את מדינת ישראל. הטעון שהגדר הוקמה מתוך גזענות (כשבמציאות היא הוקמה כדי להגן מפני רציחות גיזעניות) והטעון שפחימה תרגמה מסמך מובן מאליו (כשבמציאות בוטל מבצא צבאי בגלל אובדנו) ועוד טעונים מגוכחים כאלה גורמים לי לזלזל בדעתך.

1DesertRose

New member
הרשה לי !!!!!

אני לא העו"ד של יולי, ולא מתיימרת להיות גם, יולי לא צריכה אותי בתור עו"ד. אך עדו , פשוט לא יכולתי לא להגיב לתגובה כ"כ חסרת לוגיקה שלך. 1. "במציאות הוקמה כדי להגן מפני רציחות גזעניות" : המציאות היא משהו והעובדות הן משהו אחר, לא לבלבל בין עובדה לבין מציאות. (לא איכנס לטיעונים הפילוסופיים בעניין), דבר שני , יש כפי שכולנו או רובנו למדנו סיבה ישירה וסיבה בלתי ישירה לכל מאורע היסטורי. כך גם בנוגע לעניין הגדר. רציחות גזעניות: לפי הגדרתך יחולו על שני הצדדים, אם זו הגדרה שלך לרצח. הרי גם מדינת ישראל הורגת ערבים פלסטיניים מאחר והינם פלסטיניים, אם הבנתי נכון את הכוונה שלך ב"רציחות גזעניות". ואם לא אנא האר את עיניי. על אף שהינני מתנגדת לחלוטין לעצם המונח במקרה הזה. 2. "והטעון שפחימה תרגמה מסמך מובן מאליו (כשבמציאות בוטל מבצא צבאי בגלל אובדנו)" : הטיעון של יולי , לעומת המציאות. איך "המציאות" שהינה ביטול מבצע צבאי עקב אובדנו שוללת או מפריכה את הטיעון כי המסמך מובן מאליו.? הרי זה שאבד המסמך , זו עובדה קיימת אחת , שבגינה התבטל המבצע. אין לזה קשר לעצם הטיעון כי פחימה לא סייעה לביטול המבצע או לחשיפת סודיות המסמך , ע"י תרגומו , מאחר ואין מה לתרגם שם. טיעונך ידידי , מופרך מבסיסו . אתה לא מפריך את טענת יולי בטיעון שלך. 3. "לזלזל בדעתך" : איך אתה בתור אדם משכיל לכאורה , ונאור , מרשה לעצמך לזלזל בדעותיהם של אחרים באשר הן.? איך היית מצפה שאחרים יכבדו את דעותיך אם הינך מזלזל בדעותם של אחרים? ואגב, האם אתה חושב שאתה מוסמך לשפוט דעות של מי ייחשבו כדעות בעלי "רמה" וכאילו שאינם ??? לעניות דעתי, לא חושבת שיהיה, יש או יהיה עלי אדמות (גם לא סוקרטס , ז"ל) שיש בידו החוכמה והידע הכולל , על מנת לשפוט דעותם של אחרים . אפשר להתנגד , לבקר , להתקומם , לכבד... וכו' דעות אלה ואחרות, אך לזלזל , לשפוט !!!! מי אני .. אגב.. סוקרטס שנקרא אז "החכם" מכולם , והיה ידוע גם עד היום כהחכם אדם , התייחס לכל אמירה ולכל דעה , ולא בזלזול . נקודה למחשבה.

אם את תקבלי את הרושם שאני מנצל

כל הזדמנות כדי להשמיץ וטופס טרמפ על כל תרוץ הכי מסכן כדי כדי להגיד שצד מסויים בסיכסוך תמיד רשע ותמיד טועה, גם את תזלזלי בדעתי.

1DesertRose

New member
למה לקבל רושם כשאפשר לשאול !!!!!

ידידי, לעניות דעתי, אתה קופץ מהר מדי למסקנות ... ז"א אתה מנסה לחפש כוונות נסתרות מאחורי דברים שנאמרו, לא תמיד זה עובד. אם תרצה את דעתי. עדיף לשאול, לברר , לתחקר, לפני שקופצים למסקנה כלשהי במיוחד בנוגע לשפוט על בני אדם,( כשבכלל בעיניי אין זה מקובל לשפוט אנשים ). ולא, עם כל הכבוד ויש דכבוד, לא אזלזל בדעתו של אף אחד. אז אנא , אתה מסיק תכונותיך על תכונותם של אחרים . זה שאתה בעל אופי או נאורות כזו , שתזלזל במי שתמיד "תופס טרמפ .. כדי " להשמיץ , זה לא אומר שזהו מעשה שנכון לעשותו על פי אמות המידה של האחר. ובטח לא ע"ם אמות המידה שלי.

uoli13

New member
לא זכור לי שהזכרתי את השם ישראל

בתגובה שלי ,ובכל זאת הסקת את המסכנות שלך לבד, קנטונים וגדרות הוקמו קודם לפני מדינת ישראל בדרום אפריקה,בתקופת משטר האפרטהייד. אגב אינינ מבקשת את הערכתך,זכותך לכבד או לזלזל במי שאתה רוצה זה עניינך האישי. רוז הסבירה לך יפה איך לנהוג כלפי דעות שונות משלך ואני לא רוצה לחזור על ההסביר שלה פן אקלקל.

אולי הגבתי כך כי כן איכפת לי ממך

ובגלל שנעלבתי. העם שלי והמשפחה שלי סובלים מזה עשרות רבות של שנים מרציחות גזעניות, מנסיונות להגדיר את הנרצח והמתגונן כגיזען ואת הרוצח האכזר כקורבן מסכן. אם התכוונת רק לגדרות בדרום אפריקה אז התנסחת בצורה רעה ומעליבה.

נסיון ללינץ' בערבים הערב בירושלים

לפני 56 שנה, בנכבה, טיהרה ישראל את תושבי הכפר מאלחה מתושביו. היום, בקניון שהוקם על חרבות הכפר, ניסו חמומי מוח אוהדי בית"ר ירושלים להמשיך את מה שלא הספיקו אז, כנראה.

Yildiz Star

New member
עמית

הכתבה אוהדי בית"ר ירושלים נכנסו לקניון מלחה וקראו קריאות מוות לערבים. סאבטקסט ערבים-יהודים צפון אפריקאיים אוהדי קבוצת בית"ר (הנושאת את שם התנועה הרוויזיוניסטית) נכנסו לקניון שעומד על חורבות הכפר הערבי הפלסטיני מאלחה וקראו קריאות מוות לעצמם. ואני חשבתי שאני מטורף.................................

מעט מאוד יהודים רואים עצמם בתור

יהודים-ערבים. אגב, אני בכלל לא בטוח שלא היה שם אף אשכנזי. אולי אפילו היו שם רק אשכנזים. לך תדע. אני אומר חד וברור שאני מגנה את הקריאות ומגנה את כל מי שלא מגנה את הקריאות באופן חד וברור. אם גם הייתה אלימות פיזית, היא מגונה לא פחות. בלי קשר, הרושם שלי שלפיו הרבה אשכנזים מזהים עצמם עם אירופה מדיר שינה מעיני. ב1917, המשפחה שלי ברחה מאירופה הגזענית שמשולהבת בקלות מכל דבר תעמולה בשביל לחיות בסביבה אחרת. לא בשביל לשחזר את אירופה בארץ. אני יהודי אשכנזי אך אני חש זרות מוחלטת לאירופה. שנה וחצי שם הבהירו לי כמה שאין לי מקום שם.

תיקון.

הכפר מלחא הפך לשכונה ששיכנה פליטים יהודים שגורשו מהרובע היהודי של ירושילם העתיקה על ידי ערבים, מגוש עציון (המעטים ששרדו את הלינצ'ים) ועוד. ליד השכונה הוקם הקניון. לינצ'ים ונסיונות לינץ הם דבר מזעזע ומגונה. הם לא ייחודיים לאף עם. גם ערביי ישראל עשו לינץ' באירועי אוקטובר 2000 ליהודי שנסע לתומו בכביש. הם גם כמעט עשו לינץ' לעוד כמה. כל זה רק בגלל היותם יהודים. הציטות: 3. ניתן לסכם ולומר: באירועי אוקטובר 2000 רעדה הארץ. המהומות שהתרחשו בחודש זה היו חסרות תקדים. האירועים היו חריגים ויוצאי דופן מכמה בחינות. נטלו בהם חלק אלפים, במקומות רבים בעת ובעונה אחת. עוצמת האלימות והתוקפנות שבאה לידי ביטוי באירועים היתה גבוהה ביותר. נגד אזרחים ואנשי כוחות הביטחון נעשה שימוש באמצעי תקיפה מגוונים, אשר כללו יידוי בקבוקי תבערה, שימוש בגולות מתכת שיודו בקלע במהירות גבוהה, יידוי אבנים באמצעים שונים, גלגול צמיגים בוערים ובמקרים בודדים גם ירי של אש חיה. נעשו נסיונות לבלמם תוך שימוש באמצעים שונים לפיזור המון. יהודים הותקפו בדרכים בשל היותם יהודים, ורכושם הושחת. במספר מקרים אך כפסע היה בינם לבין מוות מיד המון מתפרע, ואכן במקרה אחד נהרג אזרח יהודי עובר אורח.נעשו נסיונות לבלמם תוך שימוש באמצעים שונים לפיזור המון. נעשו נסיונות לעלות לעבר יישובים יהודיים ולאיים עליהם. צירי תנועה ראשיים נחסמו לפרקי זמן ממושכים, והתנועה ליישובים יהודיים שונים שובשה קשות, ולעתים אף נותקה לפרקי זמן ארוכים. התוקפנות והאלימות אופיינו בנחישות רבה, נמשכו פרקי זמן ארוכים, והתמידו גם כאשר נעשו נסיונות לבלמם תוך שימוש באמצעים שונים לפיזור המון. מקור: http://or.barak.net.il/inside6.htm

slomo1978

New member
לא גזענות, כי אם טעות.

מלחמת 48 נכפתה על הישוב היהודי על ידי המדינות הערביות והפלשתינאים שסירבו להצעת האום לחלוקת הארץ. ופתחו במלחמה על הישוב.

אז זו כן מלחמת כיבוש: ניסו לכבוש

מהיהודים את האדמות שהם קנו מערבים ואושרו למגוריהם על ידי האו''ם. אגב, זו הייתה אחת הפעמים האחרונות שהאו''ם עשה משהו בשביל איזה שהוא יהודי.

slomo1978

New member
לא גזענות, כי אם טעות.

מלחמת 48 נכפתה על הישוב היהודי על ידי המדינות הערביות והפלשתינאים שסירבו להצעת האום לחלוקת הארץ. ופתחו במלחמה על הישוב.

slomo1978

New member
לא גזענות, כי אם טעות.

למעלה