הרשה לי !!!!!
אני לא העו"ד של יולי, ולא מתיימרת להיות גם, יולי לא צריכה אותי בתור עו"ד. אך עדו , פשוט לא יכולתי לא להגיב לתגובה כ"כ חסרת לוגיקה שלך. 1. "במציאות הוקמה כדי להגן מפני רציחות גזעניות" : המציאות היא משהו והעובדות הן משהו אחר, לא לבלבל בין עובדה לבין מציאות. (לא איכנס לטיעונים הפילוסופיים בעניין), דבר שני , יש כפי שכולנו או רובנו למדנו סיבה ישירה וסיבה בלתי ישירה לכל מאורע היסטורי. כך גם בנוגע לעניין הגדר. רציחות גזעניות: לפי הגדרתך יחולו על שני הצדדים, אם זו הגדרה שלך לרצח. הרי גם מדינת ישראל הורגת ערבים פלסטיניים מאחר והינם פלסטיניים, אם הבנתי נכון את הכוונה שלך ב"רציחות גזעניות". ואם לא אנא האר את עיניי. על אף שהינני מתנגדת לחלוטין לעצם המונח במקרה הזה. 2. "והטעון שפחימה תרגמה מסמך מובן מאליו (כשבמציאות בוטל מבצא צבאי בגלל אובדנו)" : הטיעון של יולי , לעומת המציאות. איך "המציאות" שהינה ביטול מבצע צבאי עקב אובדנו שוללת או מפריכה את הטיעון כי המסמך מובן מאליו.? הרי זה שאבד המסמך , זו עובדה קיימת אחת , שבגינה התבטל המבצע. אין לזה קשר לעצם הטיעון כי פחימה לא סייעה לביטול המבצע או לחשיפת סודיות המסמך , ע"י תרגומו , מאחר ואין מה לתרגם שם. טיעונך ידידי , מופרך מבסיסו . אתה לא מפריך את טענת יולי בטיעון שלך. 3. "לזלזל בדעתך" : איך אתה בתור אדם משכיל לכאורה , ונאור , מרשה לעצמך לזלזל בדעותיהם של אחרים באשר הן.? איך היית מצפה שאחרים יכבדו את דעותיך אם הינך מזלזל בדעותם של אחרים? ואגב, האם אתה חושב שאתה מוסמך לשפוט דעות של מי ייחשבו כדעות בעלי "רמה" וכאילו שאינם ??? לעניות דעתי, לא חושבת שיהיה, יש או יהיה עלי אדמות (גם לא סוקרטס , ז"ל) שיש בידו החוכמה והידע הכולל , על מנת לשפוט דעותם של אחרים . אפשר להתנגד , לבקר , להתקומם , לכבד... וכו' דעות אלה ואחרות, אך לזלזל , לשפוט !!!! מי אני .. אגב.. סוקרטס שנקרא אז "החכם" מכולם , והיה ידוע גם עד היום כהחכם אדם , התייחס לכל אמירה ולכל דעה , ולא בזלזול . נקודה למחשבה.