מהו המסר?

אין קשר לרצון לשירים ען מסר ו...

להתפתחות לעוד כיוונים זה שאני אוהב ועוד רבים שירים א מסר זה בכלל לא אומר שאנחנחו לא מוכנים לשמע כיוונים אחרים!

babe10

New member
ג´נאנה, נשמה!!

זהו. זה מה שהיה חסר לי בהגדרות שלי את בויXקה. נכון, הם עושים משהו שונה ומיוחד מבחינה מוסיקלית, ולמרות זאת הם עדיין לא בדיוק יצירת אמנות. נכון, ההפקה שלהם גאונית ומשובחת, אבל מבחינת השירים יש להם עוד דרך לא קצרה. א-ב-ל !! זהו, זה מה שעושה אותם, השילוב המדהים ביניהם, והכי חשוב ההופעה שהם נותנים על הבמה. כמות האנרגיה שנשפכת שם מדהימה אותי כל פעם מחדש, נראה כאילו הם דוחפים לעצמם אנרג´יזר לפני שהם עולים לבמה. פשוט פצצת אנרגיה. זה ה שקנה אותי בפעם הראשונה, ובדינמו, בכלל אפשר היה למות מהאנרגיה שהשתוללה על הבמה. הם פשוט שלוש פצצות אנרגיה שכשאתה מחבר ביניהם על במה, זה מדהים!!! לי אישית הם תמיד הזכירו רוקיסטים, אבל אחרי ההופעה בדינמו, חבל"ז. פשוט פצצות! כיף, פנאן, גוד וייבס, אנרגיות. השילוב המנצח. אני לא מחפשת יותר מזה.

**yoav**

New member
מסכים איתך.... דעתי...

אני גם חושב שברוב הדיסק של סאב המסר לא ברור אם בכלל יש מסר, כי בדוגרי השירים היחידים שמועבר בהם איכשהו מסר הם יותר מחבר, חי מיום ליום ואולי איזה סרט (נכון שזה מסר דבילי אבל עדיין זה מסר...
) וכל שאר השירים הם פחות או יותר שירי זיוני שכל ואגו טריפ ושטויות - כמו בויאקה... אבל אני חושב שעדיין כשסאב מזיין ת´שכל על אגו טריפ וזיונים, הוא עושה את זה בחכמה ועם קישורים וחרוזים מתאימים(לדוגמא: "היא תבין, יש ביננו קשר אמין אני מבריז לה שיש מין זמין...") - ולא עם מילים של ילד בכתה ד´ כמו של בויאקה (כמו: "300 סמ"ק נינג´ה קוואסקי, כמו בנגאסקי, רדיו אקטיבי כמו פצצת אטום.... אני בא בסערה כמו אל נינו.." וואט דה פאק???) מקווה שהבנתם אותי... PEACE יואב

DJ$upreme

New member
מה שאתה אומר זה

שהטקסטים של סאב יותר עשירים לדעתך. אני חושב שיש בעיה באלבום של בויאקה והיא שה-MC´S, כל אחד מהם מצויין, לא באים לכדי ביטוי מספיק. ברוב השירים הם אחד בתוך השני, במעט שלא יש להם בית אחד מתוך שלושה. כך שסך הכל יוצא לנו לשמוע משהו כמו שנים-שלושה בתים מלאים של קוואמי בכל הדיסק, למשל, ולעומת זאת יש לסאב 75 דקות כמעט מלאות. זה באמת חיסרון אצל בויאקה, אבל שים לב שכשלאמ-סיז שם יש בתים מלאים, הם מעולים לדעתי. הדוגמה הכי טובה היא תהודת זהות. גם הבתים במסיבויאקה מצוינים ועומדים בשורה אחת עם הבתים הטובים של סאב. בואו לא נשכח שלצידן של שורות מתוחכמות ומתגלגלות אצל סאב, יש באלבום שלו לא מעט שירי בוסר שבהן החריזה והתמלול די חובבניים: חפש ב"רזומה", "איזה סרט", "הקזבלן", "מא ועד ת (שיר חלול לגמרי לדעתי)", ותמצא הרבה בעיות.

G-Ruff

New member
זאת אחת מהבעיות העיקריות של בויאקה

כל הקטע הזה שהם נכסנים אחד בתוך השני. כי למעט טרף קל שאהבתי את זה, כל שאר השירים במבנה הזאת פשוט נשמעים רע וזה חבל. באמת ת.ז. מסיבויאקה וטרף קל הם השירים היחידים שאני מחשיב כטובים מהדיסק. אני מקווה שהם ישנו את הסגנון שלהם בדיסק הבא לסגנון יותר דומה לזה. ושכל אחד מהם יתבטא יותר. כמו למשל הפריסטייל בעסק שהיה בכלל לא רע. ובקשר לסאב, שירים כמו רזומה איזה סרט וקזבלן הם במקור מ97-98 והם מתקופה שסאב היה ראפר הרבה פחות טוב ממש שהוא עכשיו או לפני שנה. וזה היה על מנת לשרוף חומרים ישנים. אבל סה"כ רזומה והקזבלן שירים לא רעים בכלל, וגם מא ועד ת ששם לשי יש קטעים נחמדים ביותר. את קזבלן אני לא אוהב כל כך.

G פורס

New member
אני לא יודע מה איתך אבל אני

דווקא מאוד התלהבתי מהקטע שהם שרים אחד בתוך השני... למען האמת לזה חיכיתי... כי כולם פה כבר שרים כל אחד בית משלו בקטע משלו. אני אוהב יותר את הקטע של המהירות שכל אחד משלים את השני וזה גם עוצמתי ביותר על הבמה. G-Force.

**yoav**

New member
אוקיי...

אז אתה צודק... יש גם שירים שבהם החריזה והמלל חלולים וחובבניים, מעידה, קורה הבעיה היא שלהבדיל מסאב, שיש לו דיי הרבה הברקות, אצל בויאקה כל השירים הם חלולים עם חריזה ומלל חובבניים... תראה אני באמת אחד שהמילים פחות משנות לו בשיר ומסוגל גם לאהוב שיר עם הפקה וביצוע מצויינים ומילים חרא... אבל במקרה של בויאקה זה פשוט עבר גבול.. עוד דבר בקשר לבויאקה... דיברת על זה שלדעתך האמ סיז בבויאקה לא באים מספיק לידי ביטוי מעצם העובדה שהם אחד בתוך השני... אולי אתה צודק... אבל מצד שני זה גם יכול להיות נורא יפה ונורא ייחודי, זה מה שלדעתי מייחד את בויאקה... אני נורא אהבתי את קומפלט שהוא בסגנון הזה (למרות המילים המטומטמות שלו...) ופחות אהבתי את מסיבויאקה שבשיר הזה לכל אחד יש בית משלו... PEACE יואב

u4ri

New member
אני יגיד לכם תאמת

שחושבים על זה הכל נובע בגלל הציפייה הענקית לבויאקה כל אחד כמעט התאכזב מהדיסק שלהם... ואני אישית כמעט רק בגלל שהם חידשו לי בערך 10 דקות של חומר שלהם שאני לא מכיר...(אבל החומר הזה על רמה!!! אני נהנה לשמוע כל שנייה ממנו!!! ועל זה אני נותן להם פוול כבוד שהם הצליחו להלהיב אותי מהם בזכות כלכך קצת חומר... ותאמת הקטע שהם נכנסים אחד לשני מאאווד מגניב וטוב מכל הסיבות מה לא נמאס שהראפ כל כך מסודר?!? הכי יפה זה הבלאגאן של בויאקה) ואם מדברים על הלירקס שלהם אזז תגידו זה נראב לכם קל?!? אז זה לא!! זה לא קל לכתוב כאלה לירקס אפילו אם אתם חושבים שזה ואאו בלי מסר רק אגו טריפ ודודי התותח... בכל מקרה מה שאני מנסה להגיד שעכשיו שהתאכזבנו מבויאקה ואנחנו מבולבולים אז כל אחד רץ למקור הישן והטוב שהוא סאב שבאמת יש לי שירים מאוד מאוד טובים אבל באמת רובם לא עם מסר *גם אני אישית נבהלת מהשאלה של ניר... כי פתאום שמציגים את זה ככה אזזזז לא משנה הבנתם תנקודה?!?

double M

New member
צודק בהחלט

לסאב אין כל כך הרבה שירי מסר, וגם כשיש מסר אני אישית ממש לא מסכים איתו. כולם אומרים: "לסאב יש מסר" אבל אין לו באמת, זו מין דעה כללית ולא מבוססת. ולפי דעתי לא כל מוסיקה חייבת לכלול מסר, אלא צריכה להישמע כמו שצריך.

DJ$upreme

New member
זו הנקודה

השירים הטובים של סאב טובים לא בגלל המסר או העדר מסר, וכך גם אצל בויאקה. ואם נבחר את המוזיקה שאנחנו אוהבים לפי המסר שלה, אז לפני הכל נתעלם מחלק גדול מהמוזיקה שבה אין כל מסר. למשל אין הרבה יצירות אינסטרומנטליות עם מסר, ועדיין מוצרט נחשב גאון - למה? אל תחפשו מה שאין כשאין, כי תתאכזבו סתם. תתתיחסו ליש, ותתחילו משם. אחרי שכל זה נאמר, אני חייב לחזור ולציין שבעיני סאב עשה דבר גדול כשהוציא החוצה אמירות חברתיות בראפ שלו, ומעורפלות ככל שהיו הן עדיין יותר בולטות מכל דבר אחר שנעשה בראפ אצלנו עד שהוא יצא. לא כל דבר בהיפהופ צריך להישמע כמו סאב כדי להיות טוב. למשל, איך שיצא הדיסק של סאב ראינו פתאום (וזה קורה עד היום) הרבה צעירים משתמשים בחיקויים של החרוזים שלו ושל משפטי מפתח משירים שלו, בעקר חי מיום ליום. עכשיו כשיצא בויאקה, פתאום רואים כל מיני שירי מסיבות (גם כאן בפורום). אז יופי, אז לראשונים יש מסר, אולי, ולאחרונים אין, או שיש, אבל בכל מקרה אם אין או יש לא הופך אותם עדיין לטובים!! זה שמישהו כתב שורה, כאן ולא מזמן, על מורה ש"רבה עם שרת וצורחת בלאט", זה בדיוק מדגים את הטענה שלי. מי שמעדיף את סאב זו זכותו ועניין של טעם אישי, ומי שמעדיף את בויאקה גם כן. אני למשל למרות שכל המעורבים חברים שלי לא יכול להחליט חד משמעית מה יותר טוב כי פשוט מדובר בשני מוצרים שונים, אבל באופן כללי כבר אמרתי בעבר ואני לא חוזר בי, סאב הוא התקווה הגדולה של ההיפהופ בארץ לטעמי, והוא כראפר יחיד עושה דברים שלא עשו לפניו וממשיך לחדש. הוא מהמר, מתנסה ויוצר בחומרים שהכי קרובים להיפהופ "אמיתי". זה לא עושה אותו לקדוש ואת כל מה שהוא עושה לטוב, אבל זה נותן לו מעמד מיוחד. מאוד יתכן ש"בויאקה" יעשו פריצה יותר חדה לתוך המיינסטרים הישראלי, עם מוצר מלוטש ונעים לאוזן המקומית הרבה יותר מ"האור מציון", אבל סאב הוא זה שהופך למודל חיקוי אצל הצעירים, וסאב הוא זה שמביא את האימאג´ ואת האימאג´יניישן של הראפ מעבר לים, ושם אותו כאן, וממש על המפה.

אני חושבת .....

שאם הייתי מבינה מה בויאקה שרים בשירים שלהם הייתי אומרת אם יש מסר או לא ... עד שלא שמעתי את הרימיקס של מסיבויאקה לא ידעתי חצי מהמילים... וח-ב-ל! אני אוהבת את הדיסק של בויאקה כי הוא כיפי כזה ... אבל לא יותר מזה .. כי אני לא מבינה מה הם אומרים!!! על הדיסק של סאב אין בכלללל מה לדבר! מממש טוב!

זו הנקודה

אני מסכימה עם ניר כשהוא אומר שסאב נהיה מעין מודל לחיקוי של הצעירים וגם הדיסק של שבק´ס "כנען2000" הוא פחות או יותר מעין כמודל חיקוי בשבילי, כי אני גם כותבת והסגנון כתיבה שלי מאוד הושפע מ"נופל וקם" ו"חיי מיום ליום" , שבשיר הזה יש מסרים פוליטיים ובנופל וקם יותר מסר בקשר להערכה העצמית של האדם , שלא משנה כמה שקשה אף פעם לא מתייאשים וכו´. אבל בקיצור לכל ראפר בארץ יש סגנון שונה ומושפע מסגנונות אחרים של ראפרים אחרים ויש כאלה שיואהבו ויש כאלה שלא. כולם ציפו מבויאקה שהיא תהיה המהפכה כמו השבק וכמו סאב אבל כמו שאומרים: "גודל הציפייה , גודל האכזבה" כבוד

d_style

New member
לדעתי...

גם הדיסק של סאב, וגם הדיסק של בויאקה נטולי מסר. לא שזה מפריע לי, ולא שזה העיקר מבחינתי. אני מעריך כתיבה בהיפ הופ שמתבטאת ביותר משפה קלוקלת ומילים פשוטות ולקוניות - שאת זה ניתן למצוא בשני האלבומים גם יחד בכמויות. זה פשוט מעורר זילזול, מבחינתי, לזעוק "אני מהבית ספר הישן" כשבעצם יש לאמור "אני מבית הספר הישן". לא שזה עד כדי כך חשוב, אבל זה מראה על ביזה לאינטילגנציה ודחיקת הדברים החשובים באמת בשיר מבחינתי לסוף הרשימה. קחו את פיזדה למשל, המוסיקה שלהם נטולת מסר, אבל נעשית בתיחכום ובשימת דגש על מקוריות בכתיבה (ולא רק "דיגי דיגי וביגי ביגי, אני שם ז´"). וכשאני שומע ראפ בעברית אני מצפה לשמוע טיפה מחשבה מאחורי השירה וקצת יותר הבנה בשפה העברית, ולא המנוני זבל שפשוט זועקים לשכתוב הוגן. ודרך אגב, לסאבלימינל אין שום מסר ברור באלבום (אפילו לא פוליטי !), ובכך הוא לא שונה מבויאקה. מה שכן, הליריקס שלו קצת יותר מגובשים ומעניינים מהליריקס מעוררי הגיחוך של בויאקה.

לדעתי...

אני חושבת שאתה טועה , לפי דעתי יש מסר אולי קטן אבל יש מסר בחיי מיום ליום ,שבסוף השיר הוא אומר: "...וכולנו אנשים כולנו אשמים שהמצב על הפנים...." והוא אכן צודק , אבל מצד שני יכול שלא מצאו בשיר הזה מסר כי הוא יותר שיר מחאה מאשר שיר עם מסר וזה שיר מצויין לפי דעתי. הליריקס של בויאקה אולי פשוטים ומגוחכים אבל זה גם מה שנותן את האווירה שהדיסק הוא דיסק כיפי בלי שום שפה גבוהה או מתוחכמת כמו של סאב , ובדיסק פשוט דיסק נחמד לאללה וטוב מאוד , הוא הרגשה חיובית , מצחיקה שמחה וכו´ וכו´ ופשוט כייף לשמוע אותו. כבוד

da^Lord

New member
ה-משפט של הדיסק של סאב.

אין, פשוט לדעתי זה משפט שאומר כל כך הרבה.. "המדינה מתנדנדת כמו סיגריה בפה של עראפת". זה משפט השנה, וצריך אפילו שפוליטיקאים ישננו אותו, וישתמשו בו במערכות הסברה שעושים בארה"ב. ואם זה בלי מסר, אז מה כן?

עוNר

New member
בחיאת....

תפסיקו להשוות בין בויאקה לסאב, מדובר ב-2 דברים שונים לגמרי. אתם שמים לב שאתם בעצם משווים שלישית ראפרים שעושה היפ-הופ מסוג X, לראפר יחיד שעושה היפ-הופ מסוג Y. זה כמו לנסות להשוות בין וו-טאנג קלאן ל-LL COOL J. סאב ובויאקה, לא רק ששונים לגמרי ואין בכלל מקום להשוואה בניהם, גם האלבומים שלהם מאוד שונים במבנה ובתכלית שלהם. אני לא רואה איך אפשר בכלל להשוות בניהם, כשכל אחד עושה סוג שונה מאוד של היפ-הופ. לא האלבום של בויאקה ולא האלבום של סאב מושלמים (וכולנו מסכימים עם זה) אבל אל תשכחו שמדובר בסה"כ באלבומים הראשונים, ושיקח עוד לא מעט זמן עד שכל אחד מהצדדים יגבש סופית את סגנונו המוסיקלי, ויפיק לקחים מטעויות (וגם מהצלחות!). סאב בימים אלו עובד על האלבום הבא, ואני מאמין שגם בויאקה לא יושבים בשקט, אל תשכחו שהאלבום הראשון זה לא הכל, אלא אם האמן לא מתכנן להוציא דבר בעתיד. היו המון אמנים לאורך ההיסטוריה שהאלבומים הראשונים שלהם איכזבו נואשות, אבל הלקחים הופקו כראוי ומה שבא אח"כ הפתיע בגדול. אז חכו ותראו מה עוד יצא לנו בישראל... וסה"כ אני מאמין שאנחנו במגמת עלייה כל עוד צוברים כאן ניסיון.

הצל

New member
היפ הופ איך נפלו גיבורים על במותייך

לפעמים אני נגנב מאנשים שמאוד יקרים לי ואני מנסה להבין אותם ולא מצליח אני מקשיב וקורא ורואה ועדיין נשאר עיוור וחרש אבל מה יש לי פה ואני מתכוון להשתמש בו (שיזדיין פוליטקליקורקט)אני אגיד מה שבזיין שלי אז ככה שאהיה ברור אין שום השווא בין בויאקה לסאב לא מילולות ולא בטקסטים אני חושב שלפני שמדברים על האלבום של סאב(כן אתה ניר)צריך להקשיב לו שוב ואולי אז יפול האסימון רוצה מסרים חפש בין השורות כי אפילו בשיר שאמרתה שאין בו מסר כל שהוא יש בו אני מדבר על האדריכלים שמדבר על כל מה שקורא אכשיו תקשיב לבית השלישי טוב טוב ואכשיו תחשוב על המצב לא הביטחוני אלא המוזיקלי וגם כן בלי סאב לא אהינו מנהלים את הדיון הזה כי לא היה בויאקה ולא היה אף אחד אתה שואל איך עם סאב לא היה מוציא את ישראלים עצבנים אז קוטג לא היה ראפר ובויאקה לא היוה מתחברים עם צולו איך! אז לסיומו של דבר סאב ידע לאיפה הוא הולך מההתחלה לפעמים אני מקשיב לדברים הישנים ואני אומר ימניאק איך ידעתה שהכל אהיה בדיוק לפי התוכנית תקשיב למסר של המיסד והבונה של ההיפ הופ בארץ תקשיב ללא מפסקים(ישראלים עצבניים) ואז תגיד שאין מסר אין על סאב סופר m.c אמיתיוכמובן אני שלא רואה אף ראפר ממטר או סנטימטר ולא צריך משקפיים באהבה הצל

DJ$upreme

New member
יקירי הצל

האדריכלים הוא כמו שכבר אמרתי השיר שאני הכי אוהב באלבום של סאב, וגם שיר ההיפהופ הישראלי שאני כנראה הכי אוהב, וזה שהשיר מדבר על מהפכה מוסיקית זה ברור, וזה שהוא לא פוליטי זה גם ברור. כל שיר מדבר על משהו ומנסה להעביר משהו. יש שירים שמתארים "סרט" כמו איזה סרט או "מסיבויאקה". יש שירים שמטיפים לרעיונות חברתיים ופוליטים כמו "הפרד ומשול". לבויאקה אין כאלה. יש שירים שמדברים על החיים הטובים, על אגו טריפ, על בחורות. גם לבויאקה וגם לסאב יש כאלה. ויש שירים, כמו יותר מחבר והאדריכלים, שהם שירים שמדברים על היצירה המוסיקלית עצמה, ועל הראפר עצמו והראפ, ככלי כאמצעי כמטרה וכדרך חיים. אני לא חושב שאפשר לקרוא לזה מסר, לפחות לא במובן שאני התכוונתי אליו, אבל לא אכפת לי שנרקא לזה מסר. בקטגוריה הזאת בויאקה כמעט לא שרים, הם לא שרים על עצמם שיביאו מהפיכה או על מהפיכת ההיפהופ, לדעתי מכמה סיבות ואחת מהם היא שהם לא מביאים באמת כזו מהפיכה. בכל מקרה אין לי ויכוח עם זה שלסאב יש את החזון ושהוא באמת מביא מהפיכה מוסיקלית. מצד שני, אני לא חושב שבלעדיו לא היו צ´ולו או בויאקה, נראה לי שבויאקה חייבים יותר לשב"ק וגם התקליט שלהם לא דומה בכלל לחומרים של סאב.

DJ$upreme

New member
ועוד נקודה קטנטנה

אני יודע שאתה אומר מה שאתה חושב ובגלל זה אני כל כך אוהב אותך, גם אם אני לא מסכים למשל למה שכתבת למעלה על בויאקה, וחושב שזה קצת נמהר. אבל למה משתמע מהדברים שלך, שלי או לאחרים אסור להגיד מה שאנחנו חושבים? יש לך כאן בפורום את מצבור המעריצים והאוהדים הקשה ביותר והטהור ביותר שתוכל למצוא. כולם כאן קנו את ה"אור מציון", גם אני. מה רע בקצת דיונים וניתוחים שלאחר מעשה? יצירת אומנות כמו האור מציון או בויאקה, חיה ונושמת רק אם מדברים עליה.

למעלה