מהו המסר?

Aspasheshet

New member
יותר מחבר

לדעתי זהו אחד השירים החכמים ביותר בדיסק ,אולי רק אני ,אבל אני מצאתי בו עומק וחוכמה ,מגולמים בו ערכים כמו כבוד ,הבנה ,רעות ,נאמנות.קיצר אנשים יכולים םללמוד הרבה מהשיר הזה.אם זה לא מסר ,אז מה כן?

מסכים

לדעתי זה השיר הכי טוב בדיסק , זה והאור מציון שלדעתי הוא אגו טריפ מעורב בשיר עם מסר שעשוי פשוט טוב , ואני באמת אוהב את האינסטרומנטל שהרביעיה עשו לזה (למרות שאני לא סובל את הרביעיה) יש שם המון משחקי מילים יפים ושורות ממש חכמות "קישוריים מילוליים מתעלים על חרוזים" וגם מתאר את המחחרת של ההיפהופ באמצעים ציוריים משהו "אז מתחת לאדמה כמו צוללת דרך מערה מגיעים אל המחתרת" היחס שלו לגבי מיסחור ביחד עם תחכום... "אותי לא מעניין אם זה נמכר או לא נמכר , כולם נצמדים לכסף כמו זלמן שזר (זה שתמונתו מוטבעת על השטר של 50 שקל)" וכמובן השורה הבלתי נשכח שכולם אוהבים לצטט "פתאום כמו כישוף נשפכות המילים היפהופ ישראלי כבר לא כל כך על הפנים" לדעתי זה אחד מהשירים הכי טובים בדיסק והוא לא זוכה להערכה הראויה לו.. הרבה יותר טוב מהבית ספר הישן או מאל איי לטי איי לדעתי.... חבל שלא מעריכים את "האור" ואת "יותר מחבר" כמו את חי מיום ליום או אדריכלים , כי לדעתי הם לא פחות טובים ויותר מחבר אפילו יותר טוב מחי מיום ליום , שוב לדעתי Alex

DJ$upreme

New member
זה ממש לא זלמן שזר

זה ש"י עגנון (לא שלל ידע חדד) Check your facts ו"האור" הוא שיר שמופיע על "ישראלים עצבניים" ורק עבר רמיקס של הרביעיה.

תגובה

אהמממ טעות שלי... אולי זה האיש שמופיע על השטרות של ה20 שקל אז? ואני מודע לכך שהוא עבר רימיקס (מוצלח מאוד) של הרביעיה Alex

Aspasheshet

New member
20 שקל זה משה שרת.זלמן שזר מופיע

20 שקל זה משה שרת.זלמן שזר מופיע על השטרות של 100.

DJ$upreme

New member
זה יצחק בן צבי

שזר מופיע על המאתיים הנשיא השלישי של מדינת ישראל, מגדולי הציונים הסוציאליסטים.

da^Lord

New member
אתה קולט? אלה כישורים מילוליים

לא סתם למצוא מילים עם חרוזים.. אלא את המילים הכי מתאימים ועם הכי הרבה משמעות.. הוא לא יגיד נצמדים לכסף כמו ההוא מהשטר של ה-20 50 100.. הוא יילך על הטופ .. ה-200.
ולדעתי האור בגרסתו הראשונה יותר יפה, פשוט כי ככה התרגלתי לאהוב אותו, ועדיין השיר הזה מזכיר לי את התקופה שסאב היה במחתרת והיה רק את ישראלים עצבניים 1-1 , את האהבה והכבוד שנתנו למעטים שהיו. ונכון המוטיב הבולט בשירים של סאב, חוץ מנטיות פוליטיות, הם החזון, העתיד של ההיפ-הופ, והעתיד שלו עצמו בתוכו.

kodgirl

New member
שמעתם פעם את הביטוי:

לא משנה מה אתה עושה אל הרושם שאתה משאיר? ובכן הבטוי משתלב מעולה פה, כי סאב בא עם הקול העמוק והגברי ואמר משפטים שהם יענו מסר עמוק וחזק אבל בתכלס בדיוק ברמת המשפטים של בויאקה (ויש כאלה גבוהים ויש כאלה נמוכים ויש כאלה רגילים...). לעומת בויאקה באים כשנימי בסגנון שיכור קוטג´ בסגנון משוגע וקואמי.....בסגנון קואמי, אז הרושם שנוצר הוא אחר... לאב יה אול יעד.

kodgirl

New member
אהה ואללה לא סיימתי

1- אל = אלא 2 - וזה רק רושם, מאוד קל ללכת לפי רושם, נסו פעם אחת ללכת עמוק יותר באמת לחשוב על זה ותראו שזה בעצם אותו הדבר (מבחינת מסר לא מבחינה מוסיקלי כי הם נישמעים שונים לגמרי בביטים ואלה...) 3- ניר בדוק מייל ותגיב.[ אני חושבת שסיימתי יעד.

Brain Damage

New member
מסר

אם אתם מחפשים שירים שיש בהם מסר לא צריך יותר לחפש כי זה ברור שהדג נחש הם הכי גדולים כמעט בכל שיר שלהם יש מסר ומוזיקה טובה אבל בויאקה זה חרא של להקה שירים שאין בהם שום מסר סתם מילים בלי משמעות מוזיקה שמפוצצת לך את המוח. סאבלימנאל יש לו כמה שירים טובים שיש בהם מסר ויש לו גם קול של ראפר ואת הלוק ובגלל זה אנשים א-ו-ה-ב-י-ם א-ו-ת-ו !!!!!!

Flash Smash

New member
הדיסק של בויאקה...... ../images/Emo91.gif

קניתי אותו וזה אחלה של דיסק אז מה עם הם לא מדברים על המדינה למרות שזו טעות בכל זאת שווה לקנות את הדיסק שלהםלמרות רק ה-10 שירים שיש גם קטעי המעבר יפים אני אומר רוצו לקנותתתתתת

NuckBunnies

New member
בויאקה.

הרבה לא אהבו את האלבום. ה-ר-ב-ה. למרות שגם לא קצת מאוד אהבו. למה? בעיקר המסר. מעטים התווכחו על ההפקה. המסר. אני לא מבין. מה לעזעזל קשה להבין? כרגע המצב לא בדיוק מושלם במדינה. העולם בכלל לא מי יודע מה זוהר מאושר והצלחה בימים אלו. כמעט כל הדיסק של בויאקה בא לא להטיף, לא ללמד איך שהעולם חרא ובויאקה יודעים הכי טוב, אלא להנות. להשים קצת אור, שימחה וצחוקים בעולם המעפן הזה. לעשות טוב בלב. גם וביחוד כשהמצב על הפנים, צריכים לדעת להנות, לחיות, לשמוח ולחייך. זה המסר. וזה מסר יותר עמוק, שלא לדבר על חשוב, מחצי הדיסקים של הביץ´-ניגגס שיש לכולם כאן (כולל לי) באוסף דיסקים. "ילדותי, איכסה פיכסה". מה אני יגיד. פילוסופיה עמוקה והירהור על מהות החיים אולי תספק הארה גדולה, אבל לא מה שהדיסק הזה מספק. לא כמות פנאק, צחוק וכייף. ויש משהו מאוד מאוד צעיר, ילדותי, כמעט נאיבי בדיסק הזה. בין כל המטוסים לבניינים אתה שומע "יאללה יאללה כפיים, לא עוצרים באלפיים". טוב להיות ילד לפעמים, גם אם רק ל38 דקות. אני אוהב את הדיסק. אני אוהב את מה שהוא מיצג, את המסר שלו, ואת הביצוע המעולה. מי שרוצה, שישאר בדיכאון. אני מעדיף להיות שמח. NuckBunnies

B-$ide

New member
אני יהיה שמח עם....

שבק´ס הראשון והשני הם עושים את זה פי 4 יותר שמח וגם ליותר מ38 דקות!ואפילו לא צריך לסבול ת´סקיטים המעצבנים עד אידיוטים שיש בבויאקה יום ט-עעעעעעים

NuckBunnies

New member
זה לגמרי עניין של טעם

אני אישית חושב שבויאקה כל כך יותר טובים משבק בשירי המסיבות הכי טובים שלהם, שחבל על הזמן לערוך דיון על זה.

למעלה