מהו המסר?

jewelta

New member
זה לא בדיוק נכון...

בכל זאת יש איזשהו מסר ב "חי מיום ליום". אולי לפחות אני מצאתי אותו. חוץ מזה שכל אחד יכול לפרש כל דבר באלף צורות. אני אישית חשבתי שבחי מיום ליום מדובר בשיר על כל מה שחרא בארץ שלנו, אבל יש ניגוד בפיזמון לאמירה הזאת, ושהוא אומר שהיא בכל זאת עדיין שלנו ואנחנו לא צריכים לברוח בכלל הבעיות אלא להישאר ולפתור אותם. זה לא מסר? - עדי - (דרך אגב אני לא מצדדת פה באף דיסק ובשום דבר שאף אחד אמר לפני. אני פשוט חושבת שיש פה מסר... ואני אישית יכולה למצוא מסר בהרבה דברים גם בדיסק של סאב וגם בשל בויאקה. אני יודעת שחלק מהם לא מכוונים וזה רק שטויות שלי, אבל אם אני יכולה אז גם אחרים יכולים, גם אם לא לזה התכוון הכותב)

B-$ide

New member
בויאקה עושים ראפ only...

For The Money And The Fame מזכיר שיר אחד לא? לפחות לדעתי,כי הם נורא הדגישו את זה בכתבה בידיעות למשל. ואם הם היו עושים את זה מאהבה טהורה בלי מטרות רווח או תיקווה להיות יותר מפורסמים,אז האלבום של בויאקה היה נשמע הרבה יותר טוב ללא ספק! וגם בשיר יותר מחבר בדיסק של סאב שאותו אני הכי אוהב באלבום דווקא בגלל המשמעות שטמונה בשיר,סאב מדבר על אנשים כמו בויאקה כשהוא אומר שיש אנשים שינצלו את הראפ עד הסוף בשביל וילה עם נוף-משו כזה. וכמו שגרג אמר,גם השירים של סאב שהם לא עם מסר או בעלי משמעות הרבה יותר טובים מבויאקה,כי בויאקה עושים את אותו דבר אולי, אבל רק בצורה מגעילה הרבה יותר.אבל אם אתם רוצים השוואה אמיתית יותר אז במקום להשוות את בויאקה לסאב,תשוו אותם לשבק ס במתכונת של הדיסק השני. שבק ס שרו על אותם שטויות כמו שבויאקה עושים היום,אבל הם בניגוד לבויאקה עשו זאת הרבה יותר טוב ויותר יפה פשוט.אין מה להגיד יותר.אתם חייבים להבין שבויאקה ביחס לאנשים שהקדימו אותם עושים את זה פשוט פחות טוב! רואי.

שניה שניה אני חייב להגיב ולדעת!

תהילה כסף ופרסום??? יש ילד שלא יודע מי זה נמרוד רשף?? יש מאזין רדיו שלא יודע מי זה קואמי?? או אייל פרידמן?? וכסף הממ כסף?? בארץ?? דיסקים?? כסף??? לא נראה לי...

DJ$upreme

New member
אני לא חושב שיש מישהו בארץ

שעושה מוזיקה בשביל הכסף. אפילו לא אחד. פרסום, אני לא חושב שזה מה שחסר לחברי בויאקה. ג´ואל צודק לגמרי. הם הוציאו דיסק כי הם רוצים להשמיע את מה שיש להם להגיד, וזה בעיקר - לשמוח, ולעשות את זה אם אפשר על היפהופ.

B-$ide

New member
../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif באמת??אז תענה על זה ../images/Emo41.gif ../images/Emo41.gif

למה יש עליהם יותר מידי פוזה ודגש על הדימוי שלהם,ופחות מידי דגש והשקעה על המוזיקה עצמה? ואתה חייב להבין משו סופרים וגם ג´ו אל שכביכול חושב שמי שהוא מפורסם לא ירצה להיות שוב מוזכר כל שבוע בעיתונים... אם טראנס טורקי זה היה מה שהולך טוב עם הילדים בגיל 12-14 היום(שהם ד"א הקהל יעד של בויאקה)אז בויאקה היו היום להקת טראנס טורקי! תבינו!הראפ בשביל בויאקה הוא לא המטרה!!!אלא הוא האמצעי!!! כי אם היתה מטרה,אז ההשקעה היתה גדולה כפליים אבל נימי סה"כ רוצה שבנות בנות 14 שוב יזרקו עליו חזיות בהופעות,ולהיות שוב מוזכר בעיתונים,זה הכל. ועד היום אני לא מאמין על קוואמי שהוא הרשה לדבר כזה לקרות,ועוד לקחת חלק בזה.אבל לא נורא אם הם אוהבים את זה שיהיה להם בכיף אבל שלא יצפו ממני להקשיב לזבל הזה.וזהו נמאס לי לדבר עליהם כבר.

DJ$upreme

New member
איך אני יכול לענות לך?

אני אמור להסביר לך מה מוזיקלי בתקליט שלקח שלוש שנים להכין ורק בגלל הפקה מוסיקלית שהיא לטעמי המוצלחת ביותר שנעשתה בארץ בתחום הזה? אם אני אגיד לך ששילוב של האמונד בשיר כמו קומפלט הוא מבחינה יצירתית מרתק, תבין אותי? אם אני אספר לך שהפרקשן ב"כסף", שמזכיר לי קרטיס מייפילד, זה משהו שלא שמעתי עם ראפ מעולם, מה תגיד לי? אם אני אומר לך שהשילוב בין בוזוקי ויווני לבין היפהופ הוא מוצלח וגם מקורי, מה תאמר? אם אני אספר לך שלקחת ביט ולשים עליו במשך שבע וחצי דקות, בפירגון נהדר, את כל (טוב, נו, רוב) צמרת ההיפהופ בארץ, זה מעשה אמיץ מבחינה אומנותית, מה תענה? אם נפתח בדיון על השילוב בין ביט ועיבוד של החוף המערבי לבין אר אנ בי ג´אזי, יהיה לך מה לתרום לדיון? אם מישהו יטען שלשלב ראפ עם טראנס זה גם מעניין וגם חשוב, כיצד תגיב? אה, אני יודע, תגיד שאין מסר. שכחתי.

m.n

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

אהבתי את המשפט האחרון....חחחחח

da^Lord

New member
דעתי על בויאקה.

לפי דעתי הדלה הייתי אומר שהדבר הטוב ביותר בבויאקה הוא מוסף, ההפקות בדיסק פשוט מעולות. בקשר לביצועים עצמם, יש דברים טובים בדיסק, אבל הצד החלש בשירים שלהם הם הפזמונים.. טוב חוץ מהפזמונים של נייט דוג אני בכלל לא אוהב שיש פזמון שחוזר על עצמו בשירים, במיוחד כאלה שהם שורה אחת שאומרים 4 פעמים. בקשר לסאב טקסט, גם לבויאקה יש המון דברים שרק אם תקשיבו טוב טוב תגלו אותם, המילים בכלל לא טפשיים , המסר שלהם כמו שסופרים טען הוא השמח . הבעיה שמסר כזה לא תמיד מתאים לשמוע. ושוב החסרון הגדול ביותר בדיסק הוא האורך (הקוצר) ,ולא מעניין אותי שיגידו שדיסקים ארוכים זה לא טוב, זה סתם תירוץ, לשנות סדרי עולם כדי שיתאימו לך. הדיסק קצר מידי, ומפוזר מידי, עד שיש משהו שאני מתחבר אליו, השיר הבא אחריו כבר בסגנון אחר.. הדיסק הזה הוא כמו חיפוש אחרי מה העם יאהב כדי שבפעם הבאה כנראה יצמדו לסגנון שלו. בגואה יש חידוש מהפכני , ראפ על טראק.. לדעתי השיר היה טוב גם בלי הראפ, אבל הוא לא היה טוב בלי הטראק. שורה תחתונה, דיסק ענק למסיבות.. פחות מתאים לשמיעה בבית. את טרנטה אהבתי, חבל שאין עוד בסגנון.. בכלל השיר מתחיל טוב מאוד אבל נהרס באמצע לדעתי, ברגע שמתחיל הפזמון שמוציא מהקצב.. ומאז יש לו עליות וירידות עד סופו. מסיבויאקה השיר הכי טוב, כנראה בגלל שבשיר הזה לכל אחד יש בית בנפרד ואפשר להנות מהראפ של כל אחד, לא שיש רע בעירבוביה של שלושה ביחד, אבל כשכל אחד אומר מילה והם מתחלפים כאילו בלי סדר, זה יותר מידי מבולגן.

B-$ide

New member
אין מסר!!! חחח סתם,כנס סופרים

כל הכבוד,אני מודה שבמשפט האחרון באמת הצלחת להביא לי אותה בהפוכה :) אבל בכל זאת יש לי מה להוסיף: בקשר לשיר קומפלט אני כן מסכים איתך שזה שיר טוב(מילים של כיתה ב אבל ביצוע ממש טוב ואני אוהב את השיר הזה)בקשר לבוזוקי היווני הזה אני לא מסכים איתך ולא ממש מבין אחרים שכ"כ התלהבו ועוד אמרו ברוב חוצפתם שזה ביט גאוני!!פחחחחחחח.סופרים תגיד לי,חוץ מרעיון נחמד של לשלב קצב יווני בשיר ראפ...שד"א לדעתי לא נשמע עד כדי כך טוב,אבל זה עניין של טעם,באמת כ"כ היה קשה להפיק את הביט הזה בהרבה יותר מביטים אחרים באלבום הזה? רוצים ביט גאוני?לדעתי ביט גאוני הוא מהשיר "דרקנס" של הסאיאן סופה קרו ולדעתי זה ביט שממש היה כרוך בהשקעה ובחשיבה גדולה מאד כדי שהוא יצא בצורה כמו שהוא יצא,אבל אם אתם אומרים שמסיבויאקה זה ביט גאוני אז כנראה שזה ביט שמשתווה מבחינת רמה לביט של סאיאן(חחח ממש אבל ממש ממש לא משתווה לסאיאן!!!)וליד הביט של סאיאן הוא פתאום נראה כמו ביט קטן ומסכן שלקח 5 ימים לעשות אותו,ומזה אנחנו מסיקים שמסיבויאקה הוא לא ביט גאוני! ת.ז זה רעיון נחמד אבל יש שם ראפרים שהייתי מסלק אם היתה לי אפשרות,הבית הכי טוב שם הוא של שאנן סטריט ואחריו נימי. ואם נפתח בדיון על השילוב בין ביט ועיבוד של החוף המערבי לבין אר אנ בי ג´אזי,צ´מע זה לא התחום עניין שלי ואני לא חושב שאני יוכל לתרום לכזה דיון,אבל למה להתנשא?אבל זה לא יהפוך אותי גם לסתם ילד שסתם אומר על בויאקה בלי טעם שאין להם מסר,יש לי בסיס למה אני לא אוהב את בויאקה ואמרתי למה המון פעמים! בקשר לשיר שמשלב טראנס-קודם כל אני יגיד שזה הדבר הכי מעורר בחילה ששמעתי בזמן האחרון!!זה פשוט גועל נפש!!!זה מזכיר את הימים הרעים שמחוסר ברירה(כי לא היה הרבה לאן לצאת)הייתי הולך לזום.והייתי סובל שם את כל הטראנסים ושלא נדבר על הערסים שנראים כמו סטייליסטים חחח ועוד משו בקשר לשיר הזה-לדעתי זה חיקוי נורא עלוב לשיר בומבס אובר בגדד של אאוטקאסט!!פשוט חרא של שיר!!!חרא חרא חרא!!!!!!!איכס.אבל זה עניין של טעם... ונראה לי שקיבלת ממני את הרושם המוטעה,זה לא שאני מחפש רק שירים עם מסר ופוסל את בויאקה כי הם לא מעבירים מסר,אין לי בעיות עם שירים על שטויות לדוגמא:את הדיסק השני של השבק שהוא באותו סגנון של בויאקה אני דווקא מאד מאד אוהב!!דיסק מעולה!אבל אתה יודע למה אני אוהב אותו?כי הוא עשוי טוב!!!עם השקעה שמתמקדת במוזיקה(ובמילים) בעיקר ופחות השקעה(כמו שצריך!)בעטיפה החיצונית.שבק עושים את זה מאהבה טהורה לגמרי(אני חושב) ואין להם יותר מידי פוזה ולכן הם גם נשמעים יותר טוב. ועוד פעם אני יוסיף שהראפ בשביל בויאקה הוא אמצעי ולא מטרה!!!ובגלל זה ההיפ הופ מאד חסר באלבום הזה!אם היתה מטרה ישירות לקדם ת´ראפ אז היה יותר היפ הופ באלבום וכמובן שהיה יותר דגש על המוזיקה. תודה שלום.

B-$ide

New member
לא קשור!!! ../images/Emo67.gif ../images/Emo67.gif ../images/Emo67.gif

אתה יודע למה הם לא שרים מזרחית? הם לא שרים מזרחית,כי לשיר מזרחית זה פחות קול ופחות מגניב ,ככה שזה מוריד להם מהדימוי הקולי שלהם,ובשביל הדימוי -האמצעי הוא היפ הופ.

NuckBunnies

New member
איך אני יגיד את זה?

אתה אומר שבויאקה רוצים להרויח כסף. בהיפ הופ ישראלי א-י-ן כ-ס-ף. עדיף רוק, עדיף טראנסים, עדיף מזרחית. תאמין לי שהם לא עושים היפ הופ רק בגלל שהם רוצים להיות קולים. אתה יודע מה? אל תאמין לי.

B-$ide

New member
אני לא אומר שהם עושים את זה בשביל

הכסף,אני אומר שהם יותר עושים את זה בשביל הפרסום מאשר בשביל הכסף שלא נראה לי שהם מקבלים אבל אם יהיה פרסום אז יהיה פרסומות-אם יהיה פרסומות הם יקבלו כסף וקוטג´ כבר קיבל כסף בגלל היותו קול :)

NuckBunnies

New member
אתה כל כך צודק

נימי עושה את זה מפרסום. כי לכתוב בעיתונים ולהופיע הטלויזיה לא מספיק. וקוואמי? מי זה קוואמי? סתם מנחה את אחת התוכניות רדיו הכי פופולריות (ביחוד בלילה) בישראל כבר 7 שנים. קוטג´? קוטג´ כל כך לא צריך את הראפ כדי להופיע בפרסומות. הוא כבר שנה-שנתיים עם סלקום, ואני בטוח שאין לזה קשר לדיסק. די, שקט. ביזבוז זיכרון מחשב.

MC JaNaNa

New member
בי סייד כנס לפה רגע (ימין3|

|דגש| א י ן ל ך מ ו ש ג ב ה י פ - הו פ ! ! !
PEACE&COW ג´אננה

MC JaNaNa

New member
בי סייד כנס לפה רגע ../images/Emo37.gif

א י ן ל ך מ ו ש ג ב ה י פ - ה ו פ ! ! !
PEACE&COW ג´אננה

B-$ide

New member
חחחחחחח ,איזה בידור ../images/Emo6.gif

אם ביגו היה אומר לי כזה דבר עוד הייתי מבין ,ואם סטרייק היה אומר לי כזה דבר עוד הייתי נעלב כי הוא באמת אינציקלופדיה מהלכת של היפ הופ אבל הפעם באמת הפורום הגיע לשיאי בידור חדשים!!!! ג´ננה אומר לי שלי אין מושג בהיפ הופ! עידן,מה אני יגיד לך נעלבתי קשות ממך פחחחחחח לך תסגוד לפסל של טופאק במקום לכתוב בו בולשיט. צ´מע,לדעתי אני מבין לא רע בהיפ הופ וכן יש לי מושג ואני חושב שאני הרבה זמן כבר בעניין ומכיר מספיק ויודע מספיק על המוזיקה הזאת ואני לא יכול לקבוע שאני מבין יותר ממך כי אני לא מכיר אותך אבל אתה שפטת אותי עכשיו רק על פי מה שאני כותב בפורום גם בלי להכיר אותי אז אם שפטת אותי תהיה מוכן להשפט:כל ההודעות שלך בפורום זה בולשיט אחד גדול!מדבר על גראס,בונה לעצמך פוזה יותר מבויאקה אפילו,ורושם ווסטסייד כל היום-פששש מה אני יגיד לך-ההודעות שלך מלאות תוכן עמוק ביותר כל אחת ואחת מהן-כבוד ראסטא על ההודעות המלאות תוכן שלך!

MC JaNaNa

New member
../images/Emo80.gif בויXקה ההרכב מס´ 1 בארץ!!!!!

ולא !!!! אני לא משוחד! בויאקה פשוט הרכב פצצה יש להם שירים סטלנים ביותר שירים של פאנן וכיף... כבר אמרתי את זה מיליון פעמים אבל אני חושב שאין עליהם בכיאוגרפיה והבציועים על הבמה והמוזיקה שלהם פשוט מעולה ולכל אחד מהם יש כישרון עצום!!! נימי נים ראפר מספר 1 בארץ לדעתי יותר טוב מקובי כמה שקובי ענק במימדיו העצומים נימי פשוט מתחרה מעולה לקובי. וקוטג´ עם הטירוף והעצבים על המייק זה פשוט דבר נהדר וקוואמי עם האדישות והקול המגניב הם פשוט הרכב מעולה ובגלל שהאלבום קצר כולם מתעצבנים כי הוא משאיר טעם של עוד... וזה נכון אבל זה טוב ככה יש הרבה למה לצפות ולפי דעתי דיסק פשוט טוב. אז אם כל הכבוד למביני ההיפ-הופ פה שרוצים מסר שרוצים ליריקס אינטליגנטי עם מטאפרות ושיבוחים שימשיכו להיתקע על האור מציון ושלא יפתחו לעוד כיוונים שונים של מוזיקה... פאנן על הזמן! כבוד לדיגידיבויאקה התותחים! וכובד לסופרים שפשוט ענה לעניין! PEACE$COW
ג´אננה כבר 20 שנה...

למעלה