מהו המסר?

DJ$upreme

New member
מהו המסר?

מהו המסר שחלק מכם כל הזמן חוזרים ומזכירים ושלטענתכם אין באלבום של בויאקה? שאני אבין, במה מדובר? אמנם, כבר אמרתי בעצמי שמה שאכזב אותי במקצת באלבום של בויאקה הוא שאין בו אמירה חברתית, עכשווית, נוקבת, כפי שניתן היה לצפות אולי, בעיקר לאור ההשתתפות של קוואמי בפרוייקט. אבל, אם כבר, אז ברור כשמש שלאלבום הזה יש קונספט, והוא הרבה יותר מגובש מבחינה רעיונית מהאלבום של סאב, בתור דוגמא. הקונספט הוא לא סתם זעקות שמחה, אלא זעקה לשמחה, וזה בעיני ברור לגמרי. הקונספט הוא שמחה רב תחומית, רב סגנונית ורב קולית, הרבה גוד וויברישינס, והכל דרך היפהופ מותאם היטב לארץ. אני מאוד אוהב את האלבום של סאב, אבל היה בו ב-די-וק שיר אחד שהיו בו אמירות פוליטיות מעורפלות ביותר, ועוד שיר אחד שהיו בו אמירות חברתיות מעורפלות רק טיפה פחות. השירים האחרים היו שירי מסיבות ואגו טריפ בדיוק כמו בבויאקה. אז מה בדיוק הטענה? אני פשוט לא מבין. מישהו יכול לנסות ולהסביר לי? מה המסר באדריכלים, השיר המושלם ביותר באלבום של סאב, גם מבחינה ליריקלית? מה לא ברור במסר של מסיבויאקה? ועוד שאלה, אם יש מסר והוא מסריח, זה עדיף על שיר ללא מסר? ועוד נקודה אחרונה - שימו לב שהביקורות על בויאקה עד כה, היו ככלל הרבה יותר טובות מהביקורות שקיבל סאב. לא אומר אם בצדק או לא, רק מציין עובדה, בתגובה למישהו כאן שהשתמש בהן כעוגן לדעתו על האלבום.

NuckBunnies

New member
אכן אכן,

יש הרבה מסרים בעולם, ו"אני גדול אני ענק, תראו איזה פושטק" זה לא בדיוק מסר מדהים. המסר של בויאקה, לעשות שמח, חשוב לפחות כמו הצד השני של המטבע. וכשעושים את זה כל כך טוב כמו בויאקה - בכלל טוב. NuckBunnies שמכריז בזאת על שובו מלונדון הגשומה

ניר... ../images/Emo70.gif

דבר ראשון אני לא מבינה למה אתה חוזר ומשווה את הדיסק של בויאקה ודיסק של סאבלימינל לדעתי הם לא שייכים לאותה קטגוריה ,ולא בגללש אחד יותר טוב מהשני. מצד אחד הדיסק של סאב שלדעתי חוץ מזה שסאב ראפר מוצלח הוא נורא משחק על כל הפן הציוני,באמירות החברתיות ופוליטיות שלו. והדיסק שלו לא ממש בא להיות דיסק מסיבות או לפחות לא רק.חוץ מהשירים שיצאו לפני צאת הדיסק. ומצב שני הדיסק של בויאקה,שאני אישית לא אהבתי,אני רואה אותו כדיסק למסיבות כל הקונספט שלו סובב סביב ביטים מקפיצים ומילים טיפשיות וחסרות משמעות,ובחלק משירים יש צלילים שקוטז´ עושה במקום מילים שיאישית כל הקטע לא דיבר אלי יותר מידי... וגם כללית לא אהבתי את המאמר עליהם בידיעות אני לא מבינה מזה הפוזת זיינים הזאת שהם מנסים ליצור אבל זה מגוחך וזה מתבטא גם במוזיקה שלהם. בקיצור בויאקה איכזבו עם הדיסק,לא חשבתי שכולו ישמע כמו מסיבויאקה,וכפיים(השילוב של מזרחים בהים הופ או רגא או מה שזה אמור להיות מזעזע!) אי אפשר להיציא דיסק שלם של מסיבויאקות. ליאתוש

עם כל הכבוד אבל

אני עדיין לא מצליח לפענח איך קוואם התחבר להרכב כזה אני חשבתי שעם קוואמי יהיה פעם ראפר זה הדברים האחרונים שהוא ישיר עליהם

G-Ruff

New member
מסכים ולא מסכים

למה כל כך הרבה אנשים אוהבים את הדיסק של סאב? תחשבו שניה... הוא פשוט עשוי טוב! אומנם אין בו כל כך הרבה מסרים אבל יש פה מספיק חומרים טובים לשמוע וכל הצורה וההפקה של הדיסק פשוט עשויה טוב וכיף לשמוע את הדיסק. מה שאני בהחלט לא יכול להגיד על בויאקה, האלבום של בויאקה עשוי רע מאוד עם מילים ברמה של ילדים בכתה ד והרבה הרבה שטויות לא מצחיקות. וגם כל הקטע של התדמית של הזיינים וכל זה מאוד דבילית ומיותרת. הדיסק פשוט רע וכדאי שתכירו בזה.

m.n

New member
אולי תסתכלו על זה אחרת?...

אני אישית חולה על הדיסק של בויאקה ולא בגלל המסר העמוק גם לא בגלל המילים הגבוהות אלא פשוט כי זה דיסק כיפי! נכון כל השירים הם שירי מסיבות אבל מי אמר שזה רע? אני הרבה יותר אוהבת את הדיסק של סאבלימינל בגלל המסר אבל בשביל זה צריך לשבת ולהתחבר למילים בדיסק של בויאקה יש מקצבים מקפיצים שפשוט עושים חשק להכניס את הדיסק למערכת ולהתחיל לרקוד! במדינה שלנו אנחנו יכולים לפתוח טלויזיה בכל שעה ולשמוע כמה חרא במדינה לא חייבים שירים בשביל זה אז לשם שינוי יש דיקס חביב ומשמח שגורם לנו לשכוח מהצרות שלנו לכמה דקות אז למה להתלונן? למשל בשיר "גואה" אני אומנם לא מבינה מילה אחת אבל הקצב פשוט מטריף וזה ישר מעלה לי חיוך על הפנים ומשמח אותי טיפה מה רע בזה?

DJ$upreme

New member
איזה מסר??????

שאלתי ולא עניתם לי. איזה מסר יש בדיסק של סאב? יש שם שיר אחד עם מסר ציוני (שזה לא כזה מסר פרובוקטיבי במדינה ציונית) וזהו, ועוד שיר אחד עם חצי מסר שמקדש את ערכי העבר לעומת ההווה. לעומת זאת יש שיר כמו מTA ל- LA שיש לו מסר מאוד בולט: ביצ´ז לימוזינ- You know what I mean, שיר שנקרא הוליווד שה"מסר" שלו מאוד נוטה לכיוון האנטי פמיניסטי (שיר ענק אגב, ומאוד משעשע), שירים שנקראים "רזומה", "הקזבלן", האור", "האדריכלים" ועוד כמה, שכולם בעצם שירי אגו טריפ, חלקם מעולים. ממש כמו למשל "טרף". או "קומפלט". יש שם שיר שנקרא "איזה סרט" והוא מקביל לחלוטין לשיר "כסף קל", רק פחות טוב ממנו לדעתי. מי שחייב למצוא מסר ימצא אותו בדיוק באותה מידה בדיסק של בויאקה: אסקפיזם, שמחת חיים. זה לא מסר? זה אחלה מסר!! הרבה יותר ברור וממוקד ממה שאתם מבלבלים כ"מסר" אצל סאב. אז מישהו יכול להסביר לי בבקשה? אם אפשר, מישהו שמבין על מה הוא מדבר?

B-$ide

New member
שירים של סאב עם מסר או משמעות

הבצפר הישן חי מיום ליום יותר מחבר איזה סרט(אולי לא מסר או משמעות אבל בהחלט נותן גיוון מצוין לדיסק) הפרד ומשול-שיר ענק ה5 שירים האלה של סאב לדעתי מספיקים כדי שאנשים יכירו בו כראפר שיש תוכן בשירים שלו.הוא לא חייב שכל השירים שלו כולל כולם יהיו עם מסר.ועובדה גם שזה קורה.כולם מכירים בסאב כראפר שמעביר מסר. ועוד נקודה חשובה לציון-השירי אגו טריפ של סאב פשוט עשויים כ"כ טוב בניגוד לשירים של בויאקה שמתעקשים להשתמש במילים הכי זולות ופשוטות שיש.

G-Ruff

New member
מסכים

עכשיו גם אחרי האכזבה מבויאקה, אני הבנתי שללא ספק סאב הוא הראפר הכי איכותי שיש לנו. יש לו פשוט הכי הרבה סקילז ואיכויות מכל ראפר אחר פה. מה שכן, אני בטוח שבדיסק השני של בויאקה, הסגנון ישתנה והם יהיו הרבה הרבה יותר טובים.

m.n

New member
חוץ מזה

בנוסף למסר לסאבלימינל יש יכולת ליריקלית אדירה מילים בעלות משמעות ולא רק קולות של תרנגולות שקוטג´ עושה כדי שיישמעו כמו חרוז זה משעשע אבל אם אין לכם מילים אל תכתבו שיר... סאבלימינל לאומת זאת כותב מילים הרבה יותר חודרות ובעלות משמעות

Gershenman

New member
שכחת כמה....

בראשית-שיר ענק! ומתפלל, עוד שיר ענק שאני חולה עליו

בקשר לסאב ושבק´ס

לפי דעתי הדיסק של בויאקה דיסק מאוד טוב אפילו מעולה כי לפי דעתי המסר בדיסק הזה הוא פשוט מסר על כייף ועל סבבה ומסיבות ופשוט גוד וויבס וזה אחלה מסר. לא כל הדיסקים שמוציאים חייבים להיות כמו נופל וקם וחי מיום ליום שהם דרך אגב שירים מעולים ואהובים עלי ביותר. ובדיסק עטיפ של ממתק אני חושבת שהמסר שם הוא בדיוק אותו מסר כמו של בויאקה , הם גם שרים על מסיבות וכו´ וכו´. אז מה הבעייה שלכם עם בויאקה?????? חולת שבק המבולבלת.

רוצה מסרים של סאב קבל...

בית ספר הישן- שיר שמדבר על איך זנחנו את כל העקרונות ושצריך לחזור לעבר שקנינו דברים תוצרת בית והיה חינוך וכו´ לכולם זה ברור חי מיום ליום- שיר מחאה על המצב בארץ לכולם ברור יותר מחבר- שיר שבעצם יש בו סאב טאקסט סאב מדבר אל הראפ וגם אומר שעד עכשיו זילזלו בראפ וכו´ לא פוחד- שיר שמדבר על המאבק להגיע להכרה בארץ יענו המלחמה של הראפ בארץ (זה סאב טקסט) ובכלל ברוב שירי האגו שלו סאב מדבר על המאבק של הראפ בארץ וכמה הוא היה צריך להאבק כדי לקבל הכרה בארץ זה לפחות מה שאני קיבלתי מהדיסק

DJ$upreme

New member
סליחה????????

מה ברור ב"חי מיום ליום"? שיר מצוין אבל אין בו שום מסר ברור. הוא מתאר מציאות, בעיניו של סאב, הוא מדבר על המציאות (נכון, בויאקה מדברים על אסקפיזם), אבל מה המסר? אין שם מסר. לא שצריך להיות; ואין. ב"הפרד ומשול" יש מסר אבל ראשית הוא לא על האלבום ושנית אני אישית מאוד לא אוהב את המסר הזה. שיר מצוין, ענק, מרגש, אבל גם הנאומים של מוסוליני היו מרגשים ומצוינים (להמחשה, ולא חלילה בטענה שסאב=מוסוליני). "יותר מחבר" הוא השיר האישי ביותר בתקליט של סאב ושיר שאני מאוד אוהב אבל אין בו שום סאב טקסט - על מה אתה מדבר? זה פשוט הטקטסט!! לשיר קוראים יותר מחבר, והוא מדבר על ההיפהופ. אז מה? נכון שיש מוטיב חוזר בתכנים של סאב לעניין הפריצה של ההיפהופ (דרכו ככלי כשופר וכמוליך) אבל זה ידוע ומוכר מכל ראפר שאי פעם לקח מיקרופון וזה כמובן קיים לא מעט בדיסק של בויאקה, ובכל פריסטייל ששמעתי עד היום ב"עסק שחור". יותר מחבר הוא שיר מצוין בלי שיהיה לו סאבטקסט והוא עובד ברמה האישית ולא ברמת ההטפה או המסר - וטוב שכך!! התקליט של סאבלימינל הוציא את הראפר הכי טוב לדעתי בארץ, או לפחות אחד מהטובים, והכשרון הכי מבטיח, בצורה מצויינת החוצה, אבל הוא היה ארוך מדי, לא מעובד והכיל הרבה קטעים לא טובים. מדובר באלבום לא ממוקד ומבולבל שרוצה הכל ובסוף משיג מעט מדי.הדיסק של בויאקה לעומתו מאוד דל ביומרות ולכן מקיים יותר ממה שהוא מבטיח. הוא מופק לעילא ולעילא (מי שדיבר כאן על "איך הדיסק עשוי" פשוט לא מבין במוזיקה, לבויאקה יש סאונד יוצא מן הכלל), מפוצץ באנרגיות ולפחות חצי ממנו ממש מצוין. בשורה התחתונה אני אוהב את שני האלבומים בערך באותה מידה וחושב ששניהם לא מושלמים, אבל חשובים ומוצלחים.

G-Ruff

New member
כמה דברים

בקשר לחי מיום ליום- אומנם הוא לא ברור אבל יש בשיר מסר כולל ובכי ועצב על המצב הקיים. זה לא מסר? בהפרד ומשול יש מסר מצוין וזה שיר מצוין, פשוט מגוכח איך אתה ולירון הפכתם את השיר לשיר נאצי וגזעני בזמנו. זה היה מבדר. בקשר לדיסק של סאב סה"כ אתה די צודק והוא באמת לא הכי ממוקד אבל חוץ מאולי שיר או שניים שמיותרים(בעיקר איזה סרט) הוא פשוט דיסק מצוין והוא ממש לא ארוך מדי. והדיסק הבא של סאב והצל יהיה הרבה הרבה יותר טוב. בקשר למה שאמרתי על איך שהדיסק של בויאקה עשוי, לא התכוונתי מבחינת סאונד או משהו כזה. התכוונתי מבחינת ראפ ומבנה הדיסק, על זה שהדיסק קצר... כאלה דברים.

DJ$upreme

New member
מסר לא יכול להיות מצוין

כמו שדעות לא יכולות להיות נכונות. הוא יכול להיות מועבר בצורה מצוינת. הפרד ומשול מעביר את המסר שלו בצורה מאוד אפקטיבית. אך עניין הפרד ומשול העניין הזה נטחן עד דק. ומי שצריך ריענון בנושא הפשיזם, דרכי הביטוי שלו, מסריו ועוולותיו, יפנה לספרי ההיסטוריה. לטעמי, "הפרד ומשול" משתמש בעולם דימויים סמי פשיסטי, כדי לקדם מסר סמי פשיסטי. השיר לא מטיף לאלימות וגם לא לגזענות - הוא למעשה גם לא מטיף לפשיזם, שהוא רק אמצעי שלטוני ולא בדיוק מטרה; אבל הוא משתמש באמצעים פשיסטיים כמו דגל, המנון, דם החיילים וכיו"ב, ומנכס את קודשי ישראל, כדי לקדם רעיון פוליטי שאיננו בקונצנזוס, ובכך כאילו מוציא מהקונצנזוס את כל מי שלא איתו. בכך הוא לטעמי שיר עם מסר מטריד, שמועבר באופן מטריד ואפקטיבי בו זמנית. אני מאוד לא אוהב שאנשים מצד מסוים של המצפה הפוליטית קונים בעלות על כל מיני סמלים ומתעטפים בהם, כדי לקדם אג´נדה פוליטית. זה לדעתי מה שעושה הפרד ומשול. ושוב, בדרך מאוד מאוד מוצלחת.

ככה...

בשיר חי מים ליום דווקא יש מסר והוא יותר ממסר אחד לדוגמא מסר על זה שאין כבוד לחיילים על המצב הביטחוני מצב כלכלי בקיצור על המצב של המדינה מה יותר מסר מזה? ובקשר לשיר יותר מחבר סאבלימינל בעצמ אמר שיש שם סאב טקסט (ואני לא חושב שאפשר להתווכח אם כותב השיר עצמו) כי מי מי שלא נמצא בסצנה ושומע את השיר חושב שסאב שר לחבר שלו ולא לראפ אני גם לא אומר שהדיסק של סאב מושלם יש שם כמה שירים די מעצבנים כמו- רזומה וגכם לבויאקה יש שירים בכלל לא רעים בעיקר שירים שהם באמת שרים ולא רק אומרים אותיות

למעלה