מדריכים רוחניים

מצב
הנושא נעול.

sofisto -

New member
מדריכים רוחניים

אשמח לקבל ידע בנושא זה .
ידע כללי ,התנסויות אישיות,ובכלל .

תודה מראש

sofisto

Tal_Ya_Tal

New member
מדריכים B-)

היי סופיסטו, לפי התפישה הרוחנית הגבוהה, כל מה שאנו רואים מחוצה לנו, כולל מדריכים רוחניים, הם השתקפויות של האחד. לכן, מנקודת הראות שלנו, כפי שאנחנו קיימים, קיימים גם כל השאר. למרות שכל מה שיש ב_אמת זה אחד! כל מה שיכולנו לחשוב עליו אי פעם באמצעות המיינד שלנו, קיים. כי המיינד שלנו הוא זה ש`בורא` או מראה לנו. את מה שכביכול קיים. מספיק סופיסטי-קייטד (sophisticated) בשבילך?!?!? יופי, אז אם אנחנו בוחרים לראות עולם של שניות, של דואליות, אכן קיימים שם `מדריכים`, מלאכים וכו`. לפי התפישה הזאת, לכל אחד מאתנו ישנם מינימום שני!! מדריכים רוחניים, המצויים אתנו מיום הוולדנו. כאשר אנו מתפתחים וצומחים רוחנית, כך גם הם, מתחלפים להם. חלקנו מכירים אותם היטב וחלקנו לא מודעים לקיומם. הם בעצם היבטים של העצמות המודעת (HIGHER SELF) שלנו. בתוך כל אחד מאתנו קיים מקור פנימי של שלווה המנחה אותנו. כאשר אנו חוברים לאחרים במטרה להזכר במקור שלנו, התודעה המוחלטת (השכינה), חוברת אלינו ועוזרת להגיע אל המטרה. אנו זוכרים שאיננו הולכים הביתה לבד! בתחילה, הפיתוי שלנו לפתוח את עצמנו לנוכחותה של האהבה שבתוכנו, הוא לא בטוח והססני. אולם עם חיזוק מתמיד ונכונות לשחרר ולצעוד שוב, הפתיחות שלנו להדרכה של התודעה המוחלטת (השכינה), צומחת וגדלה. ככל שאנו מניחים לשלום ולשלווה להנחות את הדרך, אנו מתחברים להדרכה הפנימית שמפסיקה להוות אידיאל קשה להשגה והופכים להיות מודעים שאפשר לחוות זאת תמיד על בסיס הולך ומתגבר. הבחירה בשלום הופכת להיות המניע העיקרי שלנו. בחזרתנו אל העצמי האחד האמיתי שלנו. חוצמיזה, אני מפנה אותך אל ערוץ המיסטיקה של תפוז, לקרוא מאמר שלי, על `המורה שלי, הנודד`. L&L TALYA

sofisto_

New member
קראתי ועלו בי עוד שאלות,הצעות?

שלום לך שוב טליה ... הדברים שכתבת בסיפור על הנודד מעוררים אצלי הרבה זכרונות שלי , עוד מהיותי ילד האמנתי\ידעתי\ציפיתי בבגרותי ייחלתי לבואם של המדריכים שלי. המדריכים שלי הגיעו לפניי כשנה וחצי ועוררו שינויים קטנים וקצרים אך עכשיו אני רואה את ההד של אותם פגישות קצרות בינינו,לדוגמא: הגילוי המוחשי והויזואלי שלי את האור ,כוונתי פה להילה מסביב לאנשים,הצבעים, החיות והמרקם המדהים והבלתי אפשרי של חוטי (האם זה חוטים אני שואל את עצמי כרגע)האנרגיה,בטיפוךי הילינג ההדרכה בצורת הכוונה ופעמים ספורות השתתפות פיזית איתי\דרכי... בנוסף ואת זאת תיארת במענה שלך אליי אותו חיבור לידע הקוסמי ,תכופות הייתי ``משוחח``עם הפרחים , העצים(בייחוד העצים)דבורים,כלבים,מים,האדמה האוויר.... הבנת אני מאמין. כלזאת נוצר ומפתיע למעשה כמעט בלי שום התנגדות מצידי (למעט חזרה בלתי פוסקת על המילה מוזר).וכך נפתחתי אט אט אל עולמנו העצום ,מאחר ועודני ממשיך בדרכי רחוק\קרוב אל הסוף תביני למה אני מתאר כל זאת , את אחת שאני מאמין תבין אותי ,זו תחושה מאוד טובה...אחריי הכל ובלי שום קשר לשחצנות עצוב ,אבל אני קרובות חש כמו זן נדיר ,בעולם זה של הבל חברתי... ההזדמנות להפגש איתך ובכלל עם כל אדם שיש לו עניין ביקום בכלל ובעצמו בפרט, הזדמנות משובבת נפש ומשמחת לב, ברגעים כאלה אני מודה לעולם על הקיום,על יכולתי לחלוק ונכונותו לענות. השאלות: בזמן מדיטציה עלו בי זכרונות???\תמונות - של מצרים העתיקה ,מסר ברור אחד היה שם ,והוא שהקדמונים הבינו את שפת הסתרים של הטבע...זאת ראיתי דרך פרמידה ,עיניים,סמל מורה על הפנימי ,הנסתר,הנחבא(לא ממש סמל ויזואלי אלא יותר ידיעה חזקה שלי)ולסיום ראיתי אדם עתיק נראה בדיוק כמו הציורים בתאי הקבורה ,עם זקן זקור בסנטר,כובע\כתר זהוב מעיין גל מתכת לכיוון מעלה , ידיו נחו כל אחת על כתף שכנתה ונדמה לי אם כי אינני בטוח ,כן כמעט בטוח אחז בידיו כמו מטות. לבסוף נדמה לי שזה הייתי אני...מ ו ז ר .....אני לא מאפשר לעצמי החלטה בנושא זה-מי היה האיש הזה? כששאלתי אישה אחת שם (מתקשרת ורואה מגיל לידה לדבריה,אני איני נוטה להטיל בה ספק)סיפרה שהייתי קשור לאל רא,ואדם רע הייתי,דברייה עוררו פחד מיידי,ומן צ``-הלב עלתה תחושה רעילה,כלאתי את כל רגשותיי בנושא זה מאז בי חרדה מפניי כל מה שקשור בשם הזה רא,אל השמש. דבר שמיותר לציין לא מאפשר לי לחזור ולנתח את אותה חוויה חשובה בדמיון. בנקודה זו בוודאי כבר הבנת מה קרה לי כשראיתי את אותה כותרת של אותה סיפור ,ולא רק זאת אלא שמאז בלפחות שלושה מקרים נתקלתי בשם זה רא ,זה שלפניי כן לא הייתי כלל מודע לקיומו,``מקריות``??!!..... האופן בו האל רא הוצג בסיפורך שחרר בי חלק מאותו פחד ןמאחר ובכל השנה האחרונה אני יוצר קשר עם הדת(בדרכי,עם מדריכי,לא דרך איזה ספר או ישיבה חס ושלום)וראיתי שמסופר כי קיים קשר בין היהדות לאותו אל,העניין בי התעורר...אם כן מפנה אני אלייך בקשה אם תוכלי בבקשה להרחיב מעט בנושא. רא,היהדות באור הזה (מיסטי-מטפיזי??)המדיטציה שעברתי ובכלל תגיבי על מה שבא לך....... מודה לך מראש דוד(זהו שמי)

Tal_Ya_Tal

New member
היי סופיסטו B-)

היי סופיסטו, זה נפלא להמצא במצב תמידי של BLISS כפי שאתה מתאר. זהו המצב האידיאלי, כמו הארה. ואם אנו יכולים לזכור כל הזמן את מקורנו, אנו אכן מצויים במצב זה. אך לא מתוך תחושת נבדלות (אגו) אלא מתוך תחושת אחדות עם המוחלט ועם כל שאר האנושות. כשאנו במצב, זה, כבר לא מעניין מיהו רא ומה או מי היית במצרים, כי מצרים היא עתה כמו אז. כלומר, הכל קורה בו זמנית והכל חדור בכל והכל אחד מוחלט, שלמות מושלמת. מהבחינה הזאת, `טוב` ו`רע` הם עניין של השקפה, הקשורה בראיית הקוטביות שלנו. גם אם אתה מאמין ש`היית רע` כהגדרתך במצרים, עליך לסלוח לעצמך. כי אחרת, אתה מחזיק את הכעס כנגדך ואינך יכול להמשיך בדרכך. ה`קורס בנסים`, שהוא החומר הגבוה ביותר שאני מכירה עלי אדמות, אומר שאין טוב ורע. יש רק אהבה ופחד וכל מה שלא נעשה מתוך רגש אהבה אוניברסלית, (שזה כמעט כל מה שאנו עושים, כי רובנו שכחנו את הרגש הזה-תוספת שלי), נעשה מתוך פחד. פחד הוא תחושת הנפרדות. הוא האגו. הוא האמונה באני מופרד הנולד בתוך גוף על מנת לסבול ולסיים את חייו במות. ומתוך פחד אנו עושים דברים ה`פוגעים` במה שאנו מאמינים- `זולתנו` ולמעשה, `פוגעים בנו`. כי אנו והם-אחד!!!. אולם המושג `פוגעים` איננו נכון כי כפי שהקורס אומר, אי אפשר לאיים על דבר שהוא אמיתי ושום דבר שאינו אמיתי, אינו קיים למעשה. רק שהתפישה שלנו לא מאפשרת לנו לראות זאת. אבל אתה נפתחת לראייה אנרגטית וזה נפלא. השאלה היא רק מה אתה עושה עם זה. כי אתה עשוי ללכת שבי אחר המראות המבהיקים שגם הם `אמיתיים` בדיוק כמו העולם `המציאותי` שכולנו רואים וחווים, ולהתמהמה ב`דרכך הביתה.` יש להתיחס למראות כמו לפרח או פרפר יפה בצדי הדרך, שאתה חולף על פניהם ויכול ליהנות ממראיהם, אך להניח להם ולהמשיך בדרכך. נכון, למצרים הקדמונים היה ידע איזוטרי רב. אוכל להפנות אותך לספרים כמו `התקדשות` מאת אליזבת הייך ו`המרכבה` מאת בוב פריסל בהוצאת מרקם. כדי לקבל ידע נוסף על מצרים.וחוצמיזה, היות שאני מאמינה שלא יקשה עליך לקרוא חומר באנגלית, ישנם מספר אתרים שבהם אפשר להגיע לחומר על רא. והנה חלקם: http://osiris.colorado.edu/LAB/GODS/re.html http://members.aol.com/tokapu/Page1.html http://www.spiral-web.com/Spirituality_Directory/egyptiangodsgoddesses.htm http://showcase.netins.net/web/ankh/hiero.html http://www.geocities.com/Athens/Olympus/9446/godz.htm http://members.aol.com/tokapu/Walkle01.htm http://library.thinkquest.org/15924/ מחקר נעים, L&L TALYA

sofisto_

New member
מאירת עינים,כדרכך,תודה.

שמח מאוד לשמוע ממך שוב ,(חשבתי כבר נמאס לך ממני .... B-) ) מעניין אותי מאוד הקשר שלך לכל זה,ז``א אני מנסה כמו ``לגעת``בך דרך המילים שלך ,אלו כל כך יפות ונוגעות בעיני,עלייך להבין אני מוקף רוב ימי באנשים שאין להם מושג בדבר מלבד ;מעמד,עבודה,אוכל....הבנת,לבוא דווקא לפה ,לאמצעי הדל ביותר (לעומת פגישה חיה;צלילים,מראה,ריח,יניקת תחושה מהאדם,שפת גוף,מבע פניו,עומק עיניו והרשימה ארוכה עוד)הכיתוב באינטרנט ודווקא שם למצוא את כל שמושך ומרתק אותך.ספרי לי נא מעט על דרכך שלך, (מקווה אני שבקשתי אינה מוגזמת). זאת לפתיחה .... עכשיו ברצוני לציין משהו בקשר לתגובתך האחרונה,אותו מצב של bliss... המקור , נקודה זו ממשיכה תדיר לצבור מובן ומשמעות בעיני ,איך?...העולם ``מושך``אותי למקרים ,מפגשים עם אנשים,חיות,צומחים,ישיות,שמראות לי את ``הקשר``--הגדול בין כל הדברים...גדול וקטן ...נקודת הכפילות הועלתה ראשונה שינוי בין קטבים ,ההבנה שלי נגעה ב פנימי וחצוני שהוביל לגלוי ונסתר ואם אני רואה נכון עכשיו אז זו מהות הקשר בין הדברים,היות מובל מהחול אל הקדושה...צמיחהפנימי חיצוני מתאחדים לתת מובן ופירוש לסוד האלוהי שבתוכנו זו נראה לי הדרך...או המסלול...את יודעת אני מופתע מעצמי כרגע ,כל ההבנות שלי השתלבו מפרקים לשלם בעודי כותב לך שורות אלו.מצחיק. מחזור בא יותר מאוחר (אתמול)כשהבנתי שזה שאתה נעלם במוות לא אומר בעצם דבר,הדבר הזה שאתה אומר שמת האדם או החפץ כל החי...זו השגה שנובעת מתפיסה קצרה מדי כזו שלא מכירה את מכלול הדברים ,או בפשטות את האמת. שאם הפומה מפרקת את השפן לגזרים אז השפן ``מת`` ``חדל מהתקיים`` זה נכון אבל זה אפשרי אך ורק אם אינך רואה ש``השפן``הוא למעשה מרכיב קטן מדבר גדול,ההכל.השפן הינו מרכיב פגום בדעתך שלך התייחסותך המנטלית יוצרת אותו וקובעת אותו כמו שהוא מתוך גבולותיה שלה בעולם שלם ובלתי מתחלק ,בלתי מתפרד אלא מופע ארגון מושלם (האמת, עד להחריד)טבע הטורף נקבע מראש טבע הנטרף נקבע מראש ,צורה הגוף מוכיחה זאת,כל שבריר של חלק ,עצם,שן ,עור,שריר הכל עד הפסיק האחרון נובעים מתוך אותה שלמות שמנחה את הכל להיות .ולכן אין שום טעות או פגם בדרך זו אותה התפרקות שלנו של כל החי אותה מכנים בשם מוות,הינו בדיה שנובעת מאיזה העדר בתבונתנו. למעשה אנו נעים במעגל התחברות ותפרקות.מעניין,תרומת הזכר והנקבה ליצירת חיים חדשים,התכלות לטובת התחדשות ....אש ומים. טוב דיי נסחפתי פשוט נכנס בי לפתע בולמוס כתיבה,רעיון. רציתי באמת להודות לך על הכתובות שמסרת לי..(אתרים כבר נוספו למועדפים שלי...)ובכלל כ``כ נעים לי לשמוע את ידיעותייך הם עוזרות לי להמשיך ולהאמין בדרכי.... מקווה לשמוע ממך שוב בקרוב... sofisto

Tal_Ya_Tal

New member
היי סופיסטו B-)

היות שישנו חוק קוסמי, האומר ש: ``דומה מושך את הדומה``, ככל שאתה ממשיך בדרך הרוחנית, כך אתה מגלה יותר אנשים סביבך, שהענין שלהם בחיים מתמקד פחות בתמורה המיידית (PAY OFF ) של הנאות החיים הפיזיות ונמשך יותר למשמעות העמוקה יותר של מהות החיים. והם רואים יותר את עצמם כחלק מהשלם, או כפי שהגדרת זאת `מרכיב קטן מדבר גדול` . או כפי שבני שבט המאייה מגדירים זאת , `רואים את הדפוס הנרחב יותר`. רציתי לומר לך, שהתרשמתי שגם לך יש יכולת לירית לא מבוטלת. ואכן, תוך כדי כתיבה, אנו עושים תהליך של הבנה וריפוי, שאפילו יש לו שם בפסיכותראפיה. (`קורספותראפיה `, כמדומני. הוא מחבר בין המונח הלועזי של תכתובת ותרפאיה). דיברת על `תרומת הזכר והנקבה ליצירת חיים חדשים` שוב, שבט המאייה, שהגדרותיו אהובות עלי, קורא לזה ``הריקוד הנצחי של הכוחות המנוגדים`` ביקשת שאספר לך עלי. ובכן, כידוע, אין הנחתום מעיד על עיסתו... אבל בכל זאת,זה סיפור ארוך מעט. אשתדל לספר אותו בקצרה. בהמשך.......... L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
רזומה ;-)

החוליה הראשונה בסיפור היא העובדה שכאשר הייתי בת שבע, שינו הורי את אורח חייהם והפכו ל`טבעונים קיצוניים`, על פי המושגים של אז. (לפני ארבעים שנה). בתור בת דלי טיפוסית, הלהיב אותי הרעיון. כי זה היה שונה, מיוחד ויוצא דופן. הוריי, (שניהם בני מזל בתולה), החזיקו בבית ספריה ענפה בנושאי תזונה ודיאטה. ואני כ``תולעת ספרים`` מתעניינת, נחשפתי למידע שמעט מאד אנשים העלו על דעתם אז, כמו חוקי צירופי המזון, הגורמים התזונתיים למחלות (שכיום כל ילד יכול לדקלמם) וכו`. כבר בבית הספר לימדתי את חברותי מה בריא יותר לאכול ומה הולך עם מה. ובתיכון, נתבקשתי להכין הרצאה על הנושא של המזון ומערכת העיכול ואף הצלחתי להעביר כמה מבני כיתתי על `דתם` (קיבתם) והיה לי עסק עם הוריהם. בשלב הזה, כבר שמתי את ידי על כמה ספרי יוגה שהסתובבו בבית ובעקבותיהם התחלתי לחפש מידע על הפילוסופיה ההודית. נחשפתי לספרים של קרישנמורטי ורודולף שטיינר מכאן, הדרך לאסטרולוגיה הייתה פשוטה: ``את עוד תהיי אסטרולוגית``. אמר לי בעל חנות הטבע, שמעל מדפיה שלפתי ספר אסטרולוגיה קטנטן. צחקתי. היה זה מן ספרון מצחיק, שאינו תורם הרבה . אולם מרגע שהתחלתי לקרוא בו, החלו אלפי נוריות של זכרון קדום להבהב בתודעתי. השמות של הפלנטות וההקשר שלהן למיתולוגיה היוונית והרומית, הקסימו אותי. שכן בשתיהן מככבים אותם אבות טיפוס. חשתי שאני יודעת אסטרולוגיה מבפנים ולא מן הספרים. מאז עברו עוד כשמונה שנים, כאשר נאמר לי בקול עבות, איטי ושחוק בשפה האנגלית: ``לראשונה ירדת לכאן, כאשר אנשים היו טהורים יותר משהם היום….את מתעניינת בתרבויות של אטלנטיס ושל מצרים, מפני שאת קשורה אליהן… את מתעניינת באמריקה, מפני שאת מקשרת אותה לאטלנטיס האהובה עלייך, אשר אליה געגועייך``… (מפי טרנס-מדיום.) שלוש שנים נוספות עברו עד אשר הבהירה לי מתקשרת אחרת, סימפטית וקלילה: ``היית אסטרולוגית במצרים הקדומה. ואיני מספרת לך זאת על מנת להעצים את האגו שלך, אלא על מנת שתאמצי אליך את כוחך ותשתמשי ביכלתך זאת, כדי לעזור לבני אדם, להבין מה מעשיהם על הפלנטה הזאת. להעמיק את התובנות שלהם ואולי אפילו להתעורר מן החלום הפלנטרי שאותו הם חיים ולהיות חפשיים``. ב10.12.1986- התחלתי ללמוד את הקורס ששינה את חיי. היה זה `קורס בנסים`. הקורס שעד היום משמש כנר לרגלי. זהו ``התנ``ך שלי``. מאז, ``עשיתי`` את הקורס עוד פעמיים. פעם כאסיסטנטית ופעם לבד. תקופה קצרה אפילו לימדתי אותו, עד שנכנסו לתקפם האיסורים שהטילה העמותה המפיצה את הקורס בארצות הברית. היה זה שם, כאשר מצאתי לראשונה את הספר ``חניכה לאמת`` (או כפי שהוא מוכר כיום: ``התקדשות``) גמעתי אותו בנשימה אחת באותו ערב בו רכשתי אותו. הספר דיבר אלי במיוחד כאשר קראתי על האיורוודה והבהובי זכרונות הבליחו במוחי כאשר קראתי על אבני החן. (למותר לציין שהיה זה טרם פריצתן של חנויות האבנים בארצנו). ב28.8.1988- התיישבתי לשיעור הראשון שלי אצל ``המורה שלי הנודד`` (קרא את הסיפור בערוץ המיסטיקה של ``תפוז``, במדור שלי). חזרתי אל המורה שלי לאסטרולוגיה, על מנת לשמש כסייעת שלה ב`קורס בנסים` וכבונוס היא לימדה אותי `שחזור גלגולים`. (שקראנו לזה אז ``רגרסיה``). אחר כך הגעתי אל ``הקורס במודעות`` כפי שהוא נקרא וביחד עם שמונה בנות נוספות, הוכנסתי בסוד ``התקשור`` רק על מנת לדעת, שאני עושה זאת זה מכבר. אחר כך הגיעו קורסים נוספים: `הילינג דרך יצירה`, ``ויפאסנה``,שיעורים אנרגיית כח החיים האוניברסלית, עבודה רוחנית מעמיקה של בניית המקדש הפנימי באמצעות `הפיכת האור` במדיטציית מאה הימים, קרבו אותי אל ה`immediate enlightenment` ואל מסטר צ`ינג האי (שבקרה בארץ לפני כשנה.) בין לבין, היו כמובן ספרים, סדנאות ויותר מכל, החיים עצמם. כל התנסות בחיים, כאשר מסתכלים עליה מרמת המודעות הרוחנית, היא קרש קפיצה להתפתחות רוחנית. לקפיצת דרך. לצמיחה רוחנית. משחר ילדותי, לימדתי. חלקתי כל מידע שהגיע אלי. אם היה זה בבית הספר, בהכנה לקראת מבחן או בסיוע למוריי עם תלמידים אחרים, או בסדנאות שאני מנחה (לצמיחה רוחנית, למדיטציה ולאסטרולוגיה.) `הקורס בנסים` אומר בתשובה לשאלה: מי הם מורי האלוהים: ``מורה האלוהים, הוא כל אדם הבוחר להיות כזה. כישוריו מסתמנים בכך בלבד. בדרך כלשהי, בנקודה כלשהי, הוא הגיע לכלל החלטה מכוונת שבה לא ראה את טובתו כנפרדת מטובתו של זולתו. מרגע שעשה זאת, דרכו סלולה ומגמת פניו בטוחה. אור חדר לחשכה. אולי הוא אור אחד ויחיד, אך די בו. הוא הגיע להסכם עם אלוהים, אפילו אם עדיין אין הוא מאמין בו. הוא נעשה מביא גאולה. הוא נעשה מורה אלוהים.`` ולאור זאת אני פועלת גם בניהול הפורום הזה. L&L TALYA

רזומה עשיר ביותר

טליה היי!!! הרשתי לעצמי לבקר אותך בפורום שלך, ומאד נהנתי לקרוא את קורות חייך. הרשי לי להיות חוצפנית: משום מה התחברתי אלייך בכל מה שקשור למצריים העתיקה ולשבט המאיה. אני לא מגדירה עצמי כמתקשרת. לא מעבירה סדנאות עדיין ולא מטפלת בהילינג. יחד אם זו ברור לי שיש לי ראיה רוחנית אדירה ויכולת להתחבר לכל מילה ומילה שאמרת. הבנתי אותך במיליון אחוז. עדיין אני מרגישה שיש לי מה לתרום לידיעותייך. דווקא מהצד הכי פשוט של החיים. את מספרת על מדריך רוחני שמנחה אותך. אני מציעה לך פגישה עם מורה רוחנית שיכולה להוסיף עוד אור רב לחייך ולהעשיר את סדנאותייך. אם תרצי מידע נוסף צרי איתי קשר לדואר האלקטרוני שלי: [email protected] השאירי מס` טלפון ואני מבטיחה בלי נדר לחזור אלייך בהקדם עם האנפ`. שיהיה לך חג שמח כשר ומאושר. הרבה אור ואהבה ללא גבול וללא תנאי. ממיכל

Tal_Ya_Tal

New member
תודה מיכל, B-)

תודה מיכל, על הצעתך הנדיבה. B-) כשאני מדברת על מדריך רוחני שמנחה אותי, אני מדברת על המורה הפנימי, שיש בכל אחד מאתנו. (the inner master). כל מה שאנו צריכים ללמוד, זה להתחבר אליו, ללמוד להקשיב לו. ואז, אנו לומדים בפנים. כל אחד מאתנו לומד כל הזמן ומלמד כל הזמן. מלאכת הלימוד, היא דו משמעית. אבל בכל מקרה, אני אשמח לממש את הצעתך ואצור אתך קשר בEMAIL- L&L TALYA.

מדריך רוחני גשמי ;-)

היי טליה!!! טליה ידידתי, אני לא ניסיתי חס וחלילה לבטל את המדריך הפנימי שלך. אני מאמינה שיש לנו יותר מאחד. יש את זה שאפשר לדבר איתו ישירות בעזרת החושים הפנימיים יש עוד אחד שלא בהכרח ניתן לדבר איתו. וכמובן ככל שמתחברים גבוהה יותר מחכה לנו צבא שלם של מדריכים בכל נושא שאנו מסוגלים ולא מסוגלים להעלות על דעתנו בעזרת בינת האדם שבנו. למרות זאת אני טוענת שכמה שנהיה מפותחים רוחנית תמיד נזדקק לאותו גשר שבעיניי יכול להיות מדריך/מורה רוחני בשר ודם שעדיין יש לו מקום ללמד אותנו להתחבר למדרגה גבוהה יותר. הרי בין כל מהלך נמצא סולם שיש בו לפחות 12 שלבים. המעבר משלב לשלב גם הוא יכול להכיל לפחות 12 מעברים. ובין מעבר למעבר ישנן לפחות 12 דרכים. ובין כל דרך ודרך יש לפחות 12 צמתים/צמתות ובין כל צומת וצומת יש אולי 12 כבישים וכו`... כך שאני מאמינה שגם אם אנחנו חושבים שהתחברנו לאותו מדריך רוחני פנימי עדיין אנחנו לא יודעים הכל. תמיד טוב לגלות עוד ועוד ידע גם בעזרת אנשים בשר ודם שנכונו ביכולות מפותחות מאיתנו. שיהי לך חג שמח. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

Tal_Ya_Tal

New member
מכל מלמדיי השכלתי B-)

היי מיכל, לרגע לא חשבתי שאת מנסה `לבטל את המדריך הפנימי שלי`, בודאי שלא. רק שנראה לי, שיש כאן עניין של סמנטיקה. כי אנחנו מדברים על סוגים שונים של `מדריכים רוחניים`. כפי שכתבתי קודם לכן לסופיסטו: `לפי התפישה הרוחנית הגבוהה, כל מה שאנו רואים מחוצה לנו, כולל מדריכים רוחניים, הם השתקפויות של האחד. לכן, מנקודת הראות שלנו, כפי שאנחנו קיימים, קיימים גם כל השאר. למרות שכל מה שיש ב_אמת זה אחד! כל מה שיכולנו לחשוב עליו אי פעם באמצעות המיינד שלנו, קיים. כי המיינד שלנו הוא זה ש`בורא` או מראה לנו. את מה שכביכול קיים. ומי אם לא אסטרולוגית שכמותי, תאשר בשתי ידיי את תיאוריית ה12- (מעברים, דרכים, בתים) שלך?!?!?! למידה, זה דבר אחר.* הלמידה- היא גילוי הדברים שאנו כבר יודעים. בעשייה- אנו מראים שאנו כבר יודעים אותם. * הלימוד- הוא מתן אזכור לאחרים, שהם יודעים בדיוק כמונו. כולנו הננו לומדים, עושים ומלמדים. * הננו מונחים בחיינו, על ידי אותו יצור לומד שבתוכנו. אותה עצמות רוחנית-שובבה, היא עצמותנו האמיתית. * העולם הוא ספר התרגילים שלנו. על דפיו אנו עורכים את חישובנו. אין זו המציאות. על אף, שיכולים אנו להביע בו את המציאות, אם אנו רוצים. אנו חופשיים לכתוב שקרים, הבלים, או לקרוע את הדפים. * תהליך של למידה אמיתית, אינו מתנהל באותו האופן שבו מתנהלת למידה בעולם הארצי. כאשר לומדים את תמצית המודעות ולא סתם רעיונות פילוסופיים, אז אין בעיה. * כאשר אנו תופסים את הדברים רק במחשבה, עלינו לבנות כל פעם תבניות חשיבה חדשות, שיתאמו את נקודת ההסתכלות העכשווית שלנו. * כאשר הדברים מובנים דרך הגוף, נוצר חיבור למרכז הפנימי שלנו. ברגע שמתחברים אל האור הפנימי שבתוכנו, ההבנות מתחילות להתפתח בעצמן. * אם הושגה תפיסה אמיתית, בהקשר למצב כלשהו, אדם מסוים, או אירוע מסוים, מובטח שינוי מוחלט בתפיסה לגבי כל אדם וכל דבר. מאידך, אפילו אם דבר אחד מוחזק בנפרד מהתפיסה האמיתית, משמע, שלא התרחשה שום למידה. * אין שום בעיה, שהפתרון לא נמסר זה מכבר ביחד אתה. עלינו רק להכיר בו. * כל דבר, הוא בהכרח כמות שהוא. נחוצה רק הסכמתנו רק נכונותנו לקבלו כמות שהוא. * מודעות היא השלמה עם זרם החיים. עם זרם ההתהוות. * תוך התבוננות פנימה והשתקפות עצמית, ניתן לבטל את הזמן ולראות בעת ובעונה אחת את החיים כולם. את השלמות. * אנו מיטיבים להטיף לאחרים, את מה שעלינו ללמוד בעצמנו. L&T (לילה טוב) TALYA

תודה

היי טליה!!! תודה לך וסליחה. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול. מיכל

Tal_Ya_Tal

New member
אור ואהבה גם לך, B-) מיכל

היי מיכלי, על לא דבר B-) באמת אין על מה לסלוח. כי אין על מה לכעוס. וחייבת להיות האשמה, לפני שהסליחה או המחילה נחוצות. אני שמחה תמיד לשוחח אתך. אוהבת אותך מאד, L&L TALYA

סליחה על שום מה? :cool:

טליה היי!!! הסליחה שבקשתי ממך לא באה בעקבות איזה שהוא כעס שהפנית אלי. הספיקה עבורי אותה כותרת שרשמת בהודעה הקודמת: מכל מלמדיי השכלתי. כותרת שבכלל לא התאימה בעיניי בלבד לפרוט שנתת בהמשך הדף. מכאן שוב אני חוזרת לדעתי האישית בלבד הרגשתי שחדרתי לתחום לא שלי. הבנתי שאני מציאה עזרה לאדם שבכלל לא מעוניין לשמוע ולא רוצה את ההצעה שלי. מכאן תסריט הבומרנג אני יוצאת הנפגעת עם חץ ישר ללב. אז בשביל להנצל מאותו חץ שלמעשה תקעתי בעצמי אני בקשתי את סליחתך על זה שחדרתי לתחום הפרט שלך. התשובות שלך כלפי הדברים שרשמתי הכניסו אותי למערבולת אנרגתית מבולבלת שלא בטוח שאני רוצה להיות שם. לכן אני שוב חוזרת: אני מבקשת סליחה על שהעזתי בכלל להציע לך דרך חשיבה שונה ופשוטה משלך. שיהיה לך תמיד רק הטוב ביותר בחייך. שהאבהב תשטוף אותך תמיד. אוהבת אותך מאד מאד מיכל.

Tal_Ya_Tal

New member
למיכלי, ;-) באהבה

כנראה שיש משהו בתשובות שלי שגורם לך פגיעות וזה ב א מ ת לא מכוון. על פי התפישה שאני מכירה, ישנן דרכים רבות המובילות אל פסגת ההר. (רוצה לומר אל פסגת האינסוף) אחת מהן היא דרכו של לוחם האור, אחרת היא דרכו של המרפא עוד אחרת היא דרכו של הנזיר, יש עוד כהנה וכהנה דרכים. דרכו של הכוהן ודרכו של המכשף, דרכו של המתקשר דרכו של המורה וכו`. אני בחרתי ומשתדלת ללכת בדרכו של המורה. (כי זה מה שאני יודעת לעשות). דרכו של המורה, היא להצהיר את האמת הפנימית שלו, ללא שיפוט והאשמה. ותאמיני לי, מיכלי, בעולמנו, זה מאאאד קשה. כי הרבה פעמים אשים נפגעים. ואז הם כועסים. אך אם האמת אכן נאמרה ללא שיפוט והאשמה, אזי פגיעותם של אנשים תלויה במה שהם מבינים מכך ועל אחריותם בלבד. כשאני אומרת שמכל מלמדי השכלתי, אכן לכך התכוונתי וזו הייתה בהחלט הזמנה עבורך להביע את דעתך ורעיונותייך כאן. כי זה מה שאנו עושים כאן. לא?! ובאמת התכוונתי לכך שאנו מיטיבים להטיף לאחרים, את מה שעלינו ללמוד בעצמנו. (לכן אני מלמדת מודעות כל כך הרבה שנים!!! מה את חושבת?) גם אמרתי בפירוש, שכאשר אנו מלמדים אחרים, אנחנו בהחלט מלמדים את עצמנו. כי מלאכת הלימוד היא הדדית. אילולי רציתי לשמוע את דעתך,או דעתו של כל אחד אחר כאן, לא הייתי מנהלת פורום. הייתי נותנת הרצאות. או כותבת ספר. (אגב גם ההרצאות שלי הם סימפוזיונים). אז צר לי אם חשת כאילו אני הודפת אותך. או דוחקת את רגלייך כי אין זה כך כלל וכלל. נראה לי כאילו את חשה איום כלשהו ממני. ואינני מבינה למה. לכן אני מסיקה, שיש משהו בתשובות שלי שגורם לך להפגע או להכנס `למערבולת אנרגתית מבולבלת` כהגדרתך. אם תוכלי לשים על כך את האצבע, אודה לך מאד, כי אני סבורה ששתינו נצא נשכרות מכך. את לא צריכה לבקש ממני רשות להתבטא בפורום הזה, ההיפך הוא הנכון, אני אשמח לכל דרך התבוננות נוספת מבחינה רוחנית או `מודעות פנימית` כפי שאת מגדירה זאת. (מוצא חן בעיני השם!) זה יעשיר את כולנו כאן. וב א מ ת אין צורך בסליחה ואל תחושי כאילו חדרת לתחום לא לך. הרי כולנו כאן על מנת לשמוע דעות תפישות ורעיונות שונים. אלא מה אנו עושים כאן?!?! ואגב, כאן המקום גם לומר, שקראתי את תשובתך לסופיסטו ואין לי כל התנגדות שתפרסמי את רשימת המורים המומלצים שלך. ההיפך הוא הנכון. זוהי במה פתוחה וכך ראוי שתהייה. הרבה אור ואהבה על ב א מ ת ;-) L&L TALYA

דרכו של המורה? :cool:

טליה היי!!! זאת הפעם הראשונה שאת פונה אלי באופן אישי ולכן יותר קל לי לשאת דברי. קשה לי מאד לשים את האצבע על מה בדיוק גורם לי להפגע או להרגיש מנופנפת מהפורום. מה שכן לדעתי האישית בלבד, כל פעם שהגבת לדברי הרגשתי שיותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק. הייתי חוטפת כאב ראש מעודף האינפורמציה שנרשמה על ידך. אני בקשתי תשובות פשוטות ושמתי לב ביחס לעצמי שאחרי המשפט השני שלך הייתי מתעייפת. זהו הפרוש למערבולת האנרגטית שחוויתי בשפתי. זהו כנראה האיום שהרגשתי ממך. לקרוא על חומר שלא בקשתי ושאני לא מסכימה איתו לפי השקפת עולמי. מה לעשות בעייתי האישית בלבד. כמו כן את מציגה עצמך כמורה שמדריכה אחרים. אז רציתי לעדכן אותך שישנם כאלה שנחשבים לקויי למידה-נניח דיסלקטים. ונניח שאני כזו: אחת שמתקשה לקלוט חומר בראיה ולהעבירו עיבוד ולאחר מכן להעבירו על כתב. אז מורה טוב צריך להיות רגיש ולנסות להעביר את החומר דרך ארבעת החושים האחרים שנותרו לתלמיד המוגבל. כנראה שזאת עוד אחת מהסיבות שנפגעתי ממך מכוון שפשוט לא הצלחתי לקלוט את המסרים שניסית להעביר לי דרך המחשב. תחשבי על זה... לגבי האם להשתתף בפורום שלך כלומר לקבל את אישורך לומר את דברי. הבקשה באה מפעת הנימוס. מכוון שאני מנהלת פורום מקביל לא רציתי לפגוע בקהל היעד שלך. לכן בקשתי את רשותך... מקווה שהערתי את עינייך בנושא זה או אחר ומקווה שהייתי ברורה מספיק ביחס לתחושות שלי שחשתי בתגובותייך. הרבה אור אחווה ואהבה אין סופית אמיתית. מיכל

Tal_Ya_Tal

New member
תודה על היענותך B-) מיכלי

תודה על היענותך הכנה, מיכל, לשים את האצבע על הגורם לתחושותייך אני מאד מעריכה זאת. ומאמינה, שאת צודקת בקשר לעודף האינפורמציה. מודה, זוהי `תכונת הצל שלי`. אני בהחלט מודעת לכך. לכן, אני גם מפסקת את השורות ובונה מרווחים. אולי דווקא בשל היותי מודעת לקושי של אנשים לספוג עודף אינפורמציה. אני אפילו מקצרת את אורכן של השורות, בשל העובדה שלדיסלקטים קל יותר לקרוא טורים, מאשר שורות אורך. כן, אני מכירה את הדיסלקטים מקרוב. קרוב מאד!!! אך תסכימי אתי, שהמחשב מעט מוגבל בסיפק אינפורמציה דרך `ארבעת החושים האחרים` את זאת אני עושה עם אנשים שמגיעים לסדנאות ואגב, המטרה היא לא ללמד אינפורמציה, אלא לתת כלים להתחברות פנימה. וזה בהחלט נעשה באמצעות חושים נוספים. יותר מארבעה ! ;-) L&L TALYA

מודה לך על הבנתך :cool:

טליה היי!!! הפעם היה לי מאד נעים ונח לקרוא את תשובתך. הסיבה מעבר לעובדה שיצרת מרווחים בין השורות מה שנתן תחושה של תבניתיות ,אהבתי את הצורה שנוצרה לטכסט. אם תתבונני ביצירה תראי שיצא לך משולש עם קודקוד לצד שמאל. אני מסכימה איתך שהמחשב הוא כלי שקצת מוגבל כספק אינפורמציה. אני בהחלט מכירה כלים להתחברות פנימה ואני מסכימה איתך שישנם יותר מחמישה חושים. אני דברתי על חושים חיצוניים: טעם ריח מישוש,שמיעה וראיה. ברור לי שאותם חושים בדיוק ניתן לפתח כחושים פנימיים. אותם אפשר להפעיל בזמן מדיטציה. אם את מתכוונת לחוש השישי השביעי או השמיני, גם אותם אני מכירה. לגבי למידה של הנושאים אני באופן אישי מעדיפה למידה אוטודידקטית ובגלל שבמהות שלי אני מורה וכן גם המקצוע שרכשתי לי הוא הוראה אני חושבת שבזמן שאני מעבירה חומר אני למדה מכל תלמידי כאן אני מתחברת למסמך הקודם שרשמת לי. יחד עם זאת כן אפשר להעביר אנפורמציה בעזרת כמעט כל החושים דרך המחשב. יתרה מכך אפשר להעביר תקשורת טלפתית דרך המחשב. אני ניסיתי את זה בחודשיים האחרונים וזה עובד נפלא. תנסי להפתח לזה ותראי שזה עובד נפלא. אצלי בפורום זה עובד. אז אם הצלחתי להאיר את עינייך במשהוא אשריינו. הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול. מיכל

איך נראת ונשמעת אהבה ? :cool:

אושר היי!!! יקירתי את מוכנה להסביר לי איך את רואה ושומעת אהבה בעינייך ובאוזנייך? אני יודעת מה שאני מסוגלת להשמיע ולתת. אם זה לא תואם את מערך הצפיות שלך אז באמת יש כאן בעיה. אני מרגישה שאני רוצה לברך אותך ליום הכי נפלא החייך, יום שיהיה שטוף אהבה ואור. את מצדך יכולה לבוא ולומר מה היא מבלבלת את המח. אם תאמרי משפט זה את יוצאת מעמדת התנגדות ואז את דוחה אותי מסתגרת ושופטת את כל מה שניסיתי להעביר. מאד פשוט. אם תבחרי לפתוח לי ולו חריץ קטנטן לאיזו קרן קטנה של אור שאני אשדר לך תראי ששתינו נצא מורווחות. את תזכי לקבל ואני אזכה לתת. הלוא זו הזרימה שאנחנו כל כך מחפשים לא?... הרבה אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול. מיכל

מצב
הנושא נעול.
למעלה