מדריכה מטעם מתי"א

אין דבר כזה אבוד,

וכן, זה נושא שעולה בדרך כלל בוועדות השילוב. ההמלצה יכולה לבוא גם מהגננת של שנה שעברה. בדרך כלל אין הרבה שעות שיח, והן מתוקצבות ממש לפי סדרי עדיפות של קושי, (וכמו תמיד גם בהתייחס לשיקולים מערכתיים אלו ואחרים..) אבל לבקש- תמיד אפשר. לפעמים קורה שמישהו שקיבל זכאות מחליט לוותר על השעות. שווה לנסות. רונית

כאשר קיים כבר צוות משלב

האם אין התנגשות בין הגננת לצוות? כמה דמיות צריך ילד כזה גם ככה הוא מבולבל גננת סיעת של הגן ,משלבת מנחה קלנאית תקשורת מרפא באמנות כמה ילד צריך להוסיף לזה גננת שיח לא יותר מדי" האם היא בכלל תוסיף לילד שהוא גם ככה מאוד חכם!!

קרן ט

New member
אני אגיד לך מה אנחנו עשינו...

קודם כל יש גננת. והיא זו שמרכזת את ה-כ-ל. היא הסמכות בגן. הקלינאית עובדת אחר הצהרים, וגם המרפאה (כמו חוג) המנחה מגיעה להנחות וגם לא ממש יושבת עם הילד- כך שמי שיושב בזמן הגן עם הילד זה הגננת, סייעת שלו, ופעמים בשבוע הגננת שי"ח. אנחנו עשינו המון ישיבות. סוד ההצלחה הוא תקשורת ותיאום בין אנשי הצוות... אני ראיתי כמה כאלה מעולים בשנתיים האחרונות. גננת שי"ח יכולה לעבוד על הכנה לכיתה א' על מימנויות עבודה סביב שולחן וכ"ו אשמח להרחיב ולתת עוד הסברים

קרן ט

New member
המון....

עידן התחיל לקרוא בגיל 4, לבד. אין לי מושג איך הוא למד אבל עד גיל 6 הוא כבר קרא כמו בסוף א'. כך גם בחשבון...הוא עושה בראש חיבור חיסור עד 20 וכפל- הוא התחיל להבין מה זה אומר בימים אלו... הוא מאוד מתעניין בארצות ובשפות כך שהוא מנסה כל הזמן ללמוד אנגלית צרפתית ו..... בקיצר, עידן אוהב שני דברים ללמוד, ומוסיקה. אבל תני לו לנהל שיחה/לשחק עם ילד בן 7 ותוך שניה הוא "נופל". מה כן היא יכולה לעשות? היא יכולה לעבוד על המיומנויות החברתיות שלו בתוך הגן. להזמין אותו בקבוצה, לעבוד על אירגון, גרפו מוטוריקה.... גננת שיח היא גננת בעלת תואר ראשון בחינוך מיוחד. בדרך כלל הן "בסדר". לדעתי ברגע שתיהיה מישהי כזו בקשו שהן יעשו אסיפת צוות (אפשר גם בלי הורים) ושהם יתאמו בניהן מה עושים כמה ואיפה. מנסיון שלי כשיש תיאום והכל פתוח אז גם יש הצלחות

אני שוב חוזרת לשאלת אני הצוות

אני מרגישה שיש לבני כבר מספיק אנשי צוות מסביבו והמשלבות שלו כבר עושות איתו את כל הדברים הללו. ביום א' אנחנו נפגשות איתה ועם הפסיכולוג של הגן.

למעלה