מדריכה מטעם מתי"א

האחת6

New member
מדריכה מטעם מתי"א

שלום, האם מישהו יודע איך הן הנשים שנקראות מדריכות מטעם המתי"א, דהיינו אותה אשה שאמורה להגיע לבית הספר שבו יש שילוב יחידני ולהדריך את הצוות, מניסיון האם זה עובד טוב?, הערות הארות אשמח לשמוע, תודה

מנסיון שלי, הן לא יודעות איך

לעבוד עם הילדים שלנו, ובד"כ יהיו לויאלים למערכת ולא לילד. דבר שני, זמן... הם מגיעות לצפות בילד אחת לכמה חודשים, כשהילד צריך לא פעם, אחת לשבוע. אני לא הייתי סומכת על אחת כזו שתוכל לעזור לילד שלי, אם כבר, אז לעיתים זה גם מזיק. עמליה

../images/Emo45.gifנכון מאד מעט מדי מכל הבחינות

היה לנו מדריך כזה במחוז צפון בשם אורי.. הוא קיבל את ההמלצה לתפקיד בעזרת משפחה שמאד נעזרה בו, אך אלינו הוא הגיע פעם אחת בראשית השנה וזהו... הבדיחה היא על חשבון המערכת, כי מנהלת החינוך המיוחד בעיריה, אמרה לסייעת שלי שהיא כפופה למדריכת ה-PDD והיא זו שתדריך אותה בפועל. הסייעת התלהבה ואמרה- אני מקווה שהיא תגיע כל שבוע.. חייכתי ואמרתי, נו אם היא תגיע לפחות אחת לחודש אז אולי אולי אפשר לקרוא לה מדריכת פדד.. וגם זה בקושי, כי מי שמדריכה צריכה להיות בקשר על בסיס קבוע ולא אחת ל... אז רונית, אולי היית מדריכה נהדרת, אך שילוב דורש עשייה והדרכה יומיומית ולא אחת לחודש חודשיים כמו שבמקרה הטוב הן מגיעות. ולגבי הידע שלהן... נו טוב, אז יש כאלו שיודעות על אוטיזם, אך זה לא אומר שהן יודעות לשלב. ממש לא בהרכח. לצערי כל הנושא של הדרכת צוותים בתחום האוטיזם לוקה בחסר בכל הרמות, ובמיוחד בנושא השילוב. לכן למשל נעשות לעיתים כל הטעויות האפשריות בשילוב כיתתי. יש מקרים מוצלחים, אך לצערי יש לא מעט מקרים של חוסר הצלחה בגלל חוסר ידע. על אחד הסיפורים האלה, כתבתי כאן לפני כמה ימים. כך שבשילוב, לא כדאי להתבסס על מערכת החינוך ברוב המקרים. וחבל שכך.

תלמה,

בהחלט לא אני ה-issue פה. אני פשוט חושבת שיש אנשים טובים מקצועית, אבל כל זמן שתפיסת השילוב לא עובדת נכון, כל זמן שבחלק מהמקרים השילוב הינו טורח על המערכת, כל זמן שהשילוב לא בא מתוך הבנות ש"כך צריך להיות" וזו לא גחמה של הורים, הרי שגם אם יש אנשים טובים הרי שהם מתקשים לעבוד בתוך אילוצי המערכת. ועדיין חשוב לתת להם את ההערכה על ההרבה שהם לפעמים עושים בתוך המעט שמאפשרים להם. אני מכירה מצויין את עמליה, עבדנו ביחד, ובהצלחה, ואני בהחלט מבינה על מה המילים שלה נשענות.. אבל בכל זאת קטילה גורפת תרפה גם את ידי אלו שעושים מקסימום בתוך המינימום המתאפשר. אני יודעת שהנושא נדוש כבר מכל הכיוונים. ולא פעם אמרתי את דעתי. אבל אני באמת חושבת שהבעיה היא מערכתית ולא אישית. אם עובדים פרטצ' זה נראה כך. אבל יש פה ושם אנשים טובים ולהם נתונה הערכתי. רונית

רונית אני סיפרתי מנסיוני

ואמרתי מפורשות שגם מדריך עם ידע, לא הגיע כלל. למרות שלידיעתי, הוא לא מומחה בשילוב, ממש לא וגם הכיתה שהוא חינך בעיר צפונית, לא היתה דוגמא לשילוב מי יודע מה.. למרות זאת, היה לו תפקיד במערכת. לטעמי הוא לא ביצע אותו. גם הבן שלי שמשולב השנה, עדיין לא ראה ולא שמע על מדריכת הפדד של האיזור.. ואני כלל לא מופתעת. לטעמי, מדריך PDD צריך להיות בקשר רציף עם המערכת ואם הוא אמור להדריך גם גני תקשורת, גם כיתות וגם שילוב יחידני, הרי שהשילוב היחידני לא רואה אותו\ה כמעט וחבל מאד. לגבי המקצועיות שלהם- אינני בטוחה שלהכיר את הספקטרום, זה גם להכיר איך לשלב. הנושא של השילוב איננו מקצועי במשרד החינוך, בדיוק כפי שרוב הסייעות של העירייה אינן יודעות לעשות זאת. וחבל. והערה לגברת מדורת השבט שכבר פגשתי אותה כאן בעבר. ההערה הזו " לצערי הרב, הגישה האגרסיבית, המתנשאת והכל יודעת, הפכה בקרב ההורים לילדים אוטיסטים למיין סטרים. הורים מרגישים שאם אינם כאלה הם חוטאים ילידיהם, כאשר בפועל, לא אחת הגישה הזו פשוט מחבלת בהשגת המטרות האמיתיות שלכם מול המערכת"------- היא הערה מתנשאת ושיפוטית וגועלית. אין בכך כל אמת כי יש הרבה הרבה הורים עם הרבה הרבה גישות. הנכון הוא לצערינו, שרק הורים שנאבקו מתוך אמונה ואמירה מול מערכת שהעדיפה לדחוף את הילדים שלהם לבועות האוטיסטיות- קרי מערכת החינוך המיוחד- רק אלה הצליחו באמת לשלב. ואלה שלא התאמצו- רבים מהם, אוכלים הרבה מרורים כשהילדים משולבים חלקית בלבד, ואפילו אקדמית, אך אין להם אף חבר אמיתי מתוך הכיתה. האמת היא שזה לא קל לשלב. הרבה יותר קל להשאיר בתוך מערכת החינוך המיוחד- או כפי שהגדירה את זה בהרצאתה המהוללת, לפני שנתיים מנהלת בי"ס יחדיו, הגב' עדנה מישורי, אמא לאוטיסט בוגר הנמצא בהוסטל. " המסלול הלימודי של ילדי הספקטרום התקשורתי" אמרה אז בכנס לאוטיזם באונ' תל אביב " המסלול הוא גן תקשורתי, בי"ס לחינוך מיוחד עד גיל 21 ואח"כ הוסטל." סוף ציטוט. זה עצוב מאד והורים נלחמים עבור השינוי הזה. אם הם לא יילחמו, זה לא יקרה מעצמו. לצערי. מזל מדורת השבט- ששלחת גם את ההודעה השנייה שלך. "ב. רבים מבין אנשי המקצוע במשרד החינוך, כמו בהרבה מקומות אחרים (משרד הבריאות, משרד העבודה והרווחה וכד') אכן אינם מקצועיים, מפגרים בידע אותו הם מתיימרים להעביר לאחרים ובהחלט אינם ראויים להגדרה "אנשי מקצוע". יש בעיה לא קטנה להורים אשר מתוקף מצוקתם הפכו לידענים בתחום, לשבת ולהקשיב וחמור מכך להסכים עם צעדים לא מקצועיים המבוצעים על ידי אלה המתיימרים לדעת מה נכון עבור ילדיהם. בעיה לא פשוטה כלל וכלל." אז כאן את צודקת ביותר, לצערי. שאי ברכה.

קרן, את לא מכירה מדריכות מתי"א

שמשלבות, מדריכה כזאת, מקבלת אזור, שצריך להתחלק על מספר ילדים,ואין להם זמן. הן באות אחת לכמה חודשים לבתי הספר... אין לי דבר נגדן, רק שלא יתיימרו לשלב את הבן שלי, כי הן לא תצלחנה. ולכן מחוסר ברירה, אני חייבת לשלם למנחה, כדי שהבן שלי באמת יתקדם... מה את חושבת, סתם, בגלל הכיף אני לוקחת מנחה אישי/ת? אני צריכה מישהי שיודעת. משרד החינוך עדיין לא השכיל להפנים את הצרכים של השילוב, וכשהם לוקחים מישהו מטעמו, מן הסתם הוא יפרגן למעסיק שלו. ועוד דבר, החברה האלה באו מתוך החינוך המיוחד, כאשר אין להם נסיון בחינוך הרגיל, ולכן הם לא תמיד מבינים מה הדרישות שצריך לדרוש מביה"ס. לפעמים, הם יודעים אבל בגלל שהם במערכת הם לא דורשים. בזמנו, ניסינו לפנות למטי"א כי רצינו להעביר להם השתלמות מטעם מנחים משלנו, ודר' אלדר, שינחה אותם, כמעט וזה הצליח, אבל לבסוף זה ירד.

הי עמליה,

לא לשכוח שגם אני הגעתי בזמנו לבתי ספר וגנים כמדריכת מתיא, ולדעתי עשיתי עבודה לא רעה.. (צניעות..צניעות..) אני לא חושבת שנכון לעשות הכללות. מה שכן- בהחלט אין מספיק שעות ותקנים לנושא. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

אז רונית, יש לי שאלה

האם היית יכולה להישאר על תקן מדריכת מתי"א היום, כאשר אין תקנים, אין שעות, והילדים לא מקבלים את מה שהם באמת צריכים? אני לא עושה הכללות, באמת שאין שום אפשרות מצד המערכת לתת מענה לילדים שלנו, ויש ילדים שנפלו בגלל זה... ותאמיני לי, פונים אלי לא מעט אנשים, אני יודעת! פעם שמעתי מאישה חכמה מאוד את המשפט: אין דבר כזה שילד לא הצליח בשילוב, פשוט לא שילבו אותו נכון, ואני בעיקר שולחת אצבע מאשימה למשרד החינוך, שלא רוצה ולא יודע כיצד, ושולח מדריכות מטעמו, שפוגעות בשילוב ואח"כ אומרים שהילד לא התאים. אז אולי יש יוצאי דופן, הם מעטים ביותר, אבל מה לעשות שאין מספיק ידע והבנה מצד משרד החינוך. והוא גם לא מוכן להקשיב לנו ההורים. בגלל הקשיים שמשרד החינוך מערים בדרכנו, הפכנו אנחנו ההורים להיות המטפלים והמנחים של ביה"ס. הידע שיש להורים לא יסולא מפז, הם עוברים קורסים והכשרות, והם חייבים לעשות את זה, מכיוון שהם לא יכולים לסמוך. אבל בכל זאת, כשמציעים להעביר קורס את צוות המתיא, כיצד צריך להיראות שילוב, הם מתייחסים לכך בזלזול. בינתיים משתמשים במדריכת המתי"א לצרכי המערכת ולא לצרכי הילדים... לדעתי, האנשים הבאמת טובים שבשטח, מצפונית לא נשארים במשרד החינוך. ותקני אותי אם אני טועה. ברגע שיהיה שינוי בתפיסה, אני הראשונה שאוותר על המנחה הפרטי שלי. ועוד דבר, מדריכת מתי"א ממליצה על שעות, ילדי פדד ברובם זקוקים למלוא השעות, החלוקה שמשרד החינוך מחלק את השעות הוא שערוריתי, לא מעט מדריכות חייבות לשתף עם זה פעולה... אז על מי לסמוך? ואני כותבת זאת, כדי לא להטעות את האנשים התמימים שהמערכת מציעה להם הדרכה...

הורים לילדים אוטיסטים והמערכת

אני קוראת בפורום שלכם לא מעט, אך בוחרת שלא להגיב. לדעתי אין הרבה מקום בפורום שלכם לאנשי מקצוע ובוודאי לא לכאלה שאינם תומכים באבני היסוד: המערכת רעה לילדים האוטיסטים וההורה ככל שהוא לוחמני ואגרסיבי יותר, משמע הינו הורה טוב יותר לילדו האוטיסט. לצערי עלי לכתוב כי רק אנשים הבאים מגישה מתנשאת מסוגלים לעשות הכללה כל כך גסה כפי שאת עושה בתגובותיך. "מדריכות המתי"א , או הנשים הללו כפי שאת מכנה אותן" אינן גוף אחיד. ישנן מדריכות רבות נסיון וישנן כאלה שלא. ישנן קונפורמיסטיות וישנן כאלה שלא. ישנן מקצועיות מאוד וישנן כאלה שלא. איך ניתן בכלל לחוות דעה פסקנית וחד צדדית כפי שאת עושה. לצערי הרב, הגישה האגרסיבית, המתנשאת והכל יודעת, הפכה בקרב ההורים לילדים אוטיסטים למיין סטרים. הורים מרגישים שאם אינם כאלה הם חוטאים ילידיהם, כאשר בפועל, לא אחת הגישה הזו פשוט מחבלת בהשגת המטרות האמיתיות שלכם מול המערכת.. אין בדברי אלה כל כוונה לפגוע או להכעיס, רק לשקף דעה אחרת.

מסכימה איתך

הכללות גורפות הן לא דבר מומלץ. כמו שיש פסיכולוגים טובים וטובים פחות, תראפיסטים טובים וטובים פחות ובכלל, אנשים טובים וטובים פחות, כך גם מדריכות מתי"א. אני מעריכה מאוד את עמליה. היא אמא מסורה ביותר ועושה המון למען בנה ולמען קהילת ילדי הספקטרום בכלל. לא חושבת שצריך לתקוף אותה אבל נכונה ההערה שלא צריך לעשות הכללות גורפות. ותמשיכי להיות פה וגם להגיב. חשוב לשמוע מגוון דעות.

תסלחי לי אבל הגישה הלוחמנית של ההור

ההורים נולדה מיתוך אילוץ לשחות במדמנה של המערכת!! אם היית אמא היית מבינה את זה. נכון - פה ושם יש אנשים טובים אפילו במערכת אבל אם לרוב אנשי הצוות הבכיר (פיקוח והדרכה) היה שמץ של איכפתיות - ידע והתינינות מעל האפס אנחנו לא היינו נאלצים להאבק כל כך קשה ולאכול כ כך הרבה חרה נוסף לעצם הבעיה שהיא חזית בפני עצמה. אז בבקשה ממך - עד שלא תיהיי בנעלי הההורים - הנא לא להטיף ךהם!

מדריכות מתי"א

אני עבדתי שנים באופן פרטי ובמשרד החינוך. אני אותו בן אדם בשני המקומות, אותה מקצועיות, אותו ידע. הבחירה שלי במשרד החינוך נובעת ממספר סיבות: הראשונה כלכלית. פנסיה, חופשות, תנאים סוציאלים. הסיבה השניה שגם אני רואה שצריך לעשות שינוי! אבל יש לי את הכח לעשות את השינוי מבפנים! בטוב ולא במלחמות. אם מדריכה ממליצה על 25 שעות סייעת לילד מסויים אבל יש רק 10 שעות למשרד החינוך אז יתנו כמה שיש בלי קשר להמלצה. אתם צריכים להבין שאין קונספירציה נגד שילוב הילדים! באמת! אין כוונה לעשות נזק! פשוט אין כסף. לא מגיע תקציב. המתיא עובדת על אותו תקציב משנה שעברה למרות שהצרכים גדלו.כולנו רוצים יותר שעות.צריך לעשות את המיטב עם מה שיש ולעודד את מי שעובד בתנאים הקשים האלו. אולי נעבוד ביחד ולא אחד נגד השני...

הסברים לא יספקו את הסחורה

א. אכן אין תקציב. אבל זה לא אמור לעניין את ההורים. זה לא שמדינת ישראל עניה ומסכנה. יש המון כספים להרבה נושאים ותחומים שאישית בעיני פחות חשובים ופחות ראויים מאשר ילדים בעלי צרכים מיוחדים. לכן מאבק ויצירת לובי פוליטי בהחלט במקום מצד ההורים. ב. רבים מבין אנשי המקצוע במשרד החינוך, כמו בהרבה מקומות אחרים (משרד הבריאות, משרד העבודה והרווחה וכד') אכן אינם מקצועיים, מפגרים בידע אותו הם מתיימרים להעביר לאחרים ובהחלט אינם ראויים להגדרה "אנשי מקצוע". יש בעיה לא קטנה להורים אשר מתוקף מצוקתם הפכו לידענים בתחום, לשבת ולהקשיב וחמור מכך להסכים עם צעדים לא מקצועיים המבוצעים על ידי אלה המתיימרים לדעת מה נכון עבור ילדיהם. בעיה לא פשוטה כלל וכלל. ג. למרות שאני מסכימה לגמרי כי קיימת בעיה לאור סעיפים א וב', עדיין אין לעשות הכללות גסות וחשוב מכך יש להבין כי הלוחמנות האגרסיבית המאפיינת בעיקר הורים מהספקטרום לא תמיד ולמעשה בדרך כלל אינה מקדמת את המטרות שבאו להשיג מול המערכת.

למדורת השבט...

אני שמחה לשמוע את ההתייחסות שלך לנושא, וכשבאה אמא תמימה ששואלת כאן בפורום, איך להתייחס למדריכות שילוב מטעם המתי"א, התפקיד שלי כאמא עם נסיון, להזהיר אותה, כי במידה ולא, מי שיפגע מכל זה, יהיה רק הילד שלה, שאולי בסופו של דבר יצתרך לחזור לחינוך המיוחד, למרות שהוא מסוגל ויכול להתקדם ולהשתלב ולמצוא לו מקום בחברה הרגילה. אותי לא מעניין קומץ מדריכות שאולי יודעות, אותי מעניין ילד תמים, שלא יודע שהסיבה שהשילוב לא הצליח זה לא בגללו. מה אגיד לך? אני לטובת הילד. ולכן אני מכלילה. מכיוון שהמדריכים שבאמת יודעים הם קומץ מועט. דוגמת רונית וולגרין שלצערי לא נשארה במערכת החינוך, אולי צריך לבדוק למה... אולי גם היא עם כל הרצון הטוב, לא הצליחה לעזור לילדים דרך המערכת, והיום היכולת שלה לעזור להם רבה יותר? עלי אי אפשר לעבוד, אני עשיתי אוניברסיטה ב"שילוב", (ד.א. אני אישית מוכנה להעביר השתלמות בנושא, חינם אין כסף... בואו בהמוניכם...אבל אני אמא, ואמא לא אמורה לדעת יותר מאנשי חינוך...) אני אשמח לבוא ולתת הרצאה או השתלמות חינם, אם תקחו אותנו ברצינות, ואני מאוד מקווה שתצליחי להרים את הכפפה. ולכן...איך את מציעה לשנות את הדברים? מה היית את עושה כאמא שלא יכולה לסמוך על המערכת? האם היית בכל זאת ממליצה להורים לסמוך על המערכת, למרות שמדובר בנפש עדינה של ילד? את מי צריך לשנות, את המערכת, או את ההורים?

מענה

התפקיד שלך כאמא עם נסיון להזהיר אותה? או.קיי. , אבל זה תפקיד שאת נטלת לעצמך. איש לא נתן לך את התפקיד הזה ולכן מן הההגיוני והנכון כי תצייני כי "על סמך נסיונך האישי בלבד, את מוצאת לנכון להזהיר אותה". הידע שלך הוא ידע סובייקטיבי בלבד שהגיע אליך דרך התרשמויות אישיות אשר נגעו בך ואולי בקרובים לך. אך בוודאי שאינו ידע המבוסס על נתונים בדוקים ומדידים. לכן באותה מידה ואפילו רבה יותר יש לך סיכוי להזיק לילד הזה לו את רוצה לעזור. מפני שאת טוענת את הוריו בהתנגדויות, דעות קדומות ואולי אפילו מניעה את האמא לוותר על שירות מקצועי הנחוץ לילדה והכל על סמך מה? על סמך התנסותך האישית בלבד אותה את מכלילה בצורה גורפת. במערכת עובדים בעלי מקצוע רבים וטובים שחלקם אגב, משלימים הכנסה באופן פרטי. גם אני עשיתי אוניברסיטה בשילוב בלי מרכאות ויישמתי את הידע בשטח. לא עם ילד אחד או חמישה אלא עם עשרות וכמוני יש רבים. אני אדם מקצועי אני רוצה להקשיב להורים כמוך ולכל הורה באשר הוא, מפני שאני מאמינה כי כל תוכנית טיפולית טובה צריכה להבנות ולהיות מיושמת בשיתוף הורים. כאשר אני זקוקה להשתלמויות (ואני זקוקה כל הזמן) אני יודעת היטב היכן עלי להשתלם ואצל מי. מה אני מציעה? קודם כל מעט צניעות, פתיחות ואמון בסיסי. שינוי עמדת בסיס מאמא שלא יכולה לסמוך על המערכת לאמא שרוצה לשמוע מה יש למערכת להציע לה ורק אחרי כן כצרכן נבון, להחליט האם במערכת המסויימת הזו (כי כל אחת שונה ומורכבת מאנשי צוות שונים) מסוגלת לתת מענה, או שמא לא. הורה נבון יחפש את טובת ילדו ויעבוד עם המערכת. מערכת אגב, היא אוסף פרטים ומידת המקצועיות ואופן ההתנהלות של כל פרט הם הקובעים מבחינת ההורה ולא "המערכת". לעומת זאת הורה העסוק בלהוכיח למערכת, להתנגח בה ו"ללמד" אותה, סופו שיעורר מספיק התנגדויות ויזכה למעט מאוד נחת ושיתוף פעולה ובסופו של דבר גם יגשים את נבואותיו שלו לגבי "מערכת גרועה".

ועכשיו אני חייבת לענות לך מדורת

השבט... אני לא יודעת מי את, אבל אולי את באמת מדריכה טובה כמו שאת אומרת שאת, לא עבדתי איתך מעולם ולכן אני לא יודעת, אבל ברגע שאת עובדת תחת משרד החינוך, את לא יכולה ואפילו אם את באמת מדריכה טובה, לא תוכלי לעזור לילד, ומכאן, שאת לא יכולה להיות מדריכה טובה. ואלה הן הסיבות: 1.אם את מדריכה טובה אז את מבינה שלא רק צריך לשלב את הילד בבית הספר, אלא לעבוד איתו בבית על הקשיים שהיו בבית הספר. צריך ללמד את המשלבים איך לעבוד איתו בבית, על מנת שיבוא מוכן מבחינה חברתית, לעוד יום קשה בבית הספר... האם את תסכימי מרצונך לבוא לבית ההורים ולעבוד עם המתאמות ועם הילד? את, כמדריכה טובה יודעת שבית הספר מבחינת השילוב הוא רק אימון, בבית עושים את העבודה הקשה... שם באמת לומדים, אז איך את מתכוונת ללמד? האם תהיי מוכנה לבוא לבית התלמיד ולעבור שם על המשחקים שיש לו, כדי להכין את המשלבים שלו ואותו כיצד לשחק עם הילדים בהפסקה? זה מה שעושה המנחה הפרטית שלי... 2. הייתי צריכה לכתוב את זה כ (1) האם את תהיי מוכנה להקדיש מזמנך הפרטי, וללא קבלת משכורת, או תמורה כל שהיא (משרד החינוך לא מוכן שנשלם לכם באופן פרטי) שעות למען הילד שאת מדריכה? הכל מאהבת המקצוע? 3.ילד שעובד כבר שנים בשיטה מסויימת, האם תהיי מוכנה ללמוד את השיטה, ולעבוד באותה מתכונת קודמת? ABA, גרינשפיין, RDI, העבודה בבית לא נפסקת בבית הספר. ההפך הוא הנכון, בבית הספר ממשיכים את העבודה שעושים בבית. כשאת מצפה ממני לסמוך על המערכת, את צריכה להוכיח לי קודם שאת מסוגלת, אני אמנם אמא, אבל גם מנהלת עמותה לשילוב ילדים אוטיסטים במערכת החינוך הרגילה (הנה, סיפרתי לכם...כבר יש עמותה) אני מקבלת יום יום לפחות מספר טלפונים של אנשים שאיבדו את דרכם בגלל מדריכות כמוך... שטוענות שהילד מקבל את מה שהוא צריך, ואז באות אלי אמהות אחרי שהנזק כבר נעשה, ואז יותר קשה לטפל בזה. נכון, איכפת לי מהילדים, וממך לא איכפת לי בכלל, אני חושבת שאת פוגעת בהם בעצם היותך עובדת משרד החינוך, מכיוון שאת רק כלי שרת בשביל משרד החינוך ל"עזור" לילדים שלנו, ואם את לא מבינה שעצם זה שאת מועסקת במשרד החינוך, את פוגעת בהם, אז את לא מדריכה טובה לטעמי. את טוענת שאת טובה... אם את באמת טובה, את היית מבינה שכל מה שכתבתי למעלה ושהסכמת איתו ד.א. , לא יכול להוביל לקבלת מדריכות טובות, תשאלי את האנשים שנמצאים שם למעלה, סמדר מליחי למשל...מה הם יודעים על שילוב ומה מתוך זה הם יכולים ליישם...אפילו הם מבינים, שכיום הדרכה אמיתית צריכה להיות הרבה יותר מקיפה מלבוא פעם בכמה חודשים, את יודעת מה, אפילו פעם בחודש...ואפילו יש כאלה מבינכם שבכלל לא ראו את הילד. אני טוענת, שגם אם יש מדריכות טובות, אני לא מעוניינת שיזיקו לילד שלי, פשוט בגלל שמשרד החינוך לא מאפשר זאת. יש כסף או אין כסף, עדיין יש ילדים שנפגעו רבות משילוב לא מוצלח, ושימי לב מתי זה קורה בד"כ... זה קורה כאשר רק משרד החינוך משלב את הילד וללא תמיכה חיצונית מצד ההורים. אז כן...שאלת אם אני לא סומכת? אדרבא...תוכיחי לי שאני יכולה לסמוך עליך, קחי אותי כאתגר... והאמת, בדיוק בימים אלה, אחרי שיחות עם סמדר מליחי, שהיא אדם מבין ורגיש במערכת הזאת, יש לנו פגישה מאוד מקרוב, עם האחראיות עליך דווקא בנושא הזה, שברוב הדברים שאני אומרת לך כאן, הן די מסכימות איתי. הם כבר ראו מודל שילוב, כמו שאני מספרת לך כאן ומאוד התלהבו. תודה לגל בכר המקסימה, ולמלכי שעבדו כל כך קשה במשך שנה שלמה, אם לא יותר על מנת להראות להם איך צריך להראות שילוב אמיתי... אבל מה לעשות, שאין להם (למשרד החינוך) את היכולת לממש את זה? אולי יש לך רעיון?

אז מה הפיתרון עמליה???

עולה מדברייך כי מי שאין לו אפשרות להעסיק משלבים במשך שעות רבות כל-כך (בבית הספר ובבית), ומנחה מקצועית, ולא יכול לסמוך על משרד החינוך... שישאיר את ילדו בחינוך המיוחד???? עצוב מאוד

לצערי, המדינה לא מאפשרת שילוב,

ולכן כרגע רק מי שיכול, משלב את הילד שלו. אני נעזרת בתרומה, של איש אמיתי ויפה נפש, ושעדיין לא מספיקה וחיה מן היד לפה... ולכן יש עוד הורים מתנדבים כמו מלכי וגל, שבמשך שנים, עבדו מול משרד החינוך, ועד כמה שאני יודעת, יש התקדמות קטנה, אבל הדרך עוד ארוכה ולכן על ההורים לשלם הרבה מאוד כסף, כדי שהשילוב יצליח, וזה עצוב. כי גם לילדים שלנו, אלה שבחינוך המיוחד ורוצים להשתלב, ואלה שמשולבים ולא מצליח להם. כל פעם שאני שומעת על שילוב שלא הצליח, זה חותך בבשר החי, כי אני יודעת שזה אפשרי. זה ממש כואב ומעורר כעס. היום, יש יותר מודעות לכך, ולכן יש קבוצת הורים פעילה עם אמא יעל ומלכי, והורים רבים נוספים מכל הארץ. כמובן שגם העמותה שלנו משתתפת בה. ד.א. נקבעה למחר פגישה של הקבוצה, ומי שמעוניין שיפנה אלי או למלכי או לאמא יעל. אם ראית את התוכנית בזה הזמן, אז דיברו שם על זה, ואם לא, יכולה לשלוח לך את הדיסק. עמליה

למעלה