ועכשיו אני חייבת לענות לך מדורת
השבט... אני לא יודעת מי את, אבל אולי את באמת מדריכה טובה כמו שאת אומרת שאת, לא עבדתי איתך מעולם ולכן אני לא יודעת, אבל ברגע שאת עובדת תחת משרד החינוך, את לא יכולה ואפילו אם את באמת מדריכה טובה, לא תוכלי לעזור לילד, ומכאן, שאת לא יכולה להיות מדריכה טובה. ואלה הן הסיבות: 1.אם את מדריכה טובה אז את מבינה שלא רק צריך לשלב את הילד בבית הספר, אלא לעבוד איתו בבית על הקשיים שהיו בבית הספר. צריך ללמד את המשלבים איך לעבוד איתו בבית, על מנת שיבוא מוכן מבחינה חברתית, לעוד יום קשה בבית הספר... האם את תסכימי מרצונך לבוא לבית ההורים ולעבוד עם המתאמות ועם הילד? את, כמדריכה טובה יודעת שבית הספר מבחינת השילוב הוא רק אימון, בבית עושים את העבודה הקשה... שם באמת לומדים, אז איך את מתכוונת ללמד? האם תהיי מוכנה לבוא לבית התלמיד ולעבור שם על המשחקים שיש לו, כדי להכין את המשלבים שלו ואותו כיצד לשחק עם הילדים בהפסקה? זה מה שעושה המנחה הפרטית שלי... 2. הייתי צריכה לכתוב את זה כ (1) האם את תהיי מוכנה להקדיש מזמנך הפרטי, וללא קבלת משכורת, או תמורה כל שהיא (משרד החינוך לא מוכן שנשלם לכם באופן פרטי) שעות למען הילד שאת מדריכה? הכל מאהבת המקצוע? 3.ילד שעובד כבר שנים בשיטה מסויימת, האם תהיי מוכנה ללמוד את השיטה, ולעבוד באותה מתכונת קודמת? ABA, גרינשפיין, RDI, העבודה בבית לא נפסקת בבית הספר. ההפך הוא הנכון, בבית הספר ממשיכים את העבודה שעושים בבית. כשאת מצפה ממני לסמוך על המערכת, את צריכה להוכיח לי קודם שאת מסוגלת, אני אמנם אמא, אבל גם מנהלת עמותה לשילוב ילדים אוטיסטים במערכת החינוך הרגילה (הנה, סיפרתי לכם...כבר יש עמותה) אני מקבלת יום יום לפחות מספר טלפונים של אנשים שאיבדו את דרכם בגלל מדריכות כמוך... שטוענות שהילד מקבל את מה שהוא צריך, ואז באות אלי אמהות אחרי שהנזק כבר נעשה, ואז יותר קשה לטפל בזה. נכון, איכפת לי מהילדים, וממך לא איכפת לי בכלל, אני חושבת שאת פוגעת בהם בעצם היותך עובדת משרד החינוך, מכיוון שאת רק כלי שרת בשביל משרד החינוך ל"עזור" לילדים שלנו, ואם את לא מבינה שעצם זה שאת מועסקת במשרד החינוך, את פוגעת בהם, אז את לא מדריכה טובה לטעמי. את טוענת שאת טובה... אם את באמת טובה, את היית מבינה שכל מה שכתבתי למעלה ושהסכמת איתו ד.א. , לא יכול להוביל לקבלת מדריכות טובות, תשאלי את האנשים שנמצאים שם למעלה, סמדר מליחי למשל...מה הם יודעים על שילוב ומה מתוך זה הם יכולים ליישם...אפילו הם מבינים, שכיום הדרכה אמיתית צריכה להיות הרבה יותר מקיפה מלבוא פעם בכמה חודשים, את יודעת מה, אפילו פעם בחודש...ואפילו יש כאלה מבינכם שבכלל לא ראו את הילד. אני טוענת, שגם אם יש מדריכות טובות, אני לא מעוניינת שיזיקו לילד שלי, פשוט בגלל שמשרד החינוך לא מאפשר זאת. יש כסף או אין כסף, עדיין יש ילדים שנפגעו רבות משילוב לא מוצלח, ושימי לב מתי זה קורה בד"כ... זה קורה כאשר רק משרד החינוך משלב את הילד וללא תמיכה חיצונית מצד ההורים. אז כן...שאלת אם אני לא סומכת? אדרבא...תוכיחי לי שאני יכולה לסמוך עליך, קחי אותי כאתגר... והאמת, בדיוק בימים אלה, אחרי שיחות עם סמדר מליחי, שהיא אדם מבין ורגיש במערכת הזאת, יש לנו פגישה מאוד מקרוב, עם האחראיות עליך דווקא בנושא הזה, שברוב הדברים שאני אומרת לך כאן, הן די מסכימות איתי. הם כבר ראו מודל שילוב, כמו שאני מספרת לך כאן ומאוד התלהבו. תודה לגל בכר המקסימה, ולמלכי שעבדו כל כך קשה במשך שנה שלמה, אם לא יותר על מנת להראות להם איך צריך להראות שילוב אמיתי... אבל מה לעשות, שאין להם (למשרד החינוך) את היכולת לממש את זה? אולי יש לך רעיון?