מדריכה מטעם מתי"א

לא!!! שילך לעיתונות לתיקשורת -רדיו

טלוויזיה , שיעשה שביתות (יחד עם הורים אחרים) שירים טלפונים לכל העולם - כל מה שעמליה, יעל , תלמה,מלכי , אני ועוד כמה אחרים עושים. ארוחות חינם אין לאפ-אחד.

יש לי קושי לנהל דיונים עם אנשים

שיודעים הכל. מה הטעם, הם הרי יודעים הכל. מאחלת לך הצלחה בניהול העמותה החדשה.

למדורת השבט,

אם יש לך קושי לנהל דיון אם אנשים שיודעים הכל, אז למה התדיינת מלכתחילה? כבר בהודעה הראשונה שלך, הודעת לי שאני מתנשאת ויודעת הכל, אז מה קרה? אני מוכנה להתדיין איתך, ויכולה להמשיך ולהסביר לך, על דברים שאפילו לא נכנסתי אליהם בנושא השילוב. מכיוון שלמרות שאני אמא, אני יודעת... ודווקא, אתן מדריכות השילוב חושבות שאתן יודעות ולא מוכנות ללמוד גם מאיתנו. הצעתי לך השתלמות, לא? אני חושבת שפשוט נשארת ללא מילים, מכיוון שאת יודעת שאני צודקת. וחבל שאת משתפת פעולה עם מערכת למרות שאת יודעת, איזה נזק היא יכולה לגרום, במיוחד שמדובר כאן בילדים חסרי ישע. .

מה את אומרת באמת?!!! - כשתיהיי אמא

תדברי אחרת!!! אבל אפילו לך אני לא מאחלת את זה.

לדובונים, המשפט שאנחנו צריכים

להבין, שפשוט אין כסף מקומם אותי... גם אם נגיד שבאמת לא היה כסף, למה הילדים שלנו צריכים להיות ה"יתרה" של משרד החינוך... ונגיד שאין כסף... אז בגלל זה מותר דמם של ילדנו? אם אין כסף, אז זה בסדר להפלות קבוצה מסויימת באוכלוסיה, ולהסתתר מאחורי המשפט... תגידי, במה אשמים הילדים? ואם תירצי, אני אמצא לך במשרד החינוך הרבה מאוד כסף על מנת לשלב אותם. ד.א. הדבר הראשון שהייתי עושה, מפטרת את כל המפקחות עובדות החינם ומקבלות משכורות עתק, ומעבירה את הכסף הזה לילדים שלנו. סתם נושא למחשבה.

צודקת

אבל מה זה קשור אליי? אני צריכה לממן שעות של משלבות? אני עוצרת תקציבים? אני עובדת הכי טוב שאפשר עם מה שיש. זה ראוי להערכה ולא לגינוי.

לדובונים,

גם אם את עובדת הכי טוב שאפשר, זה עדיין בלתי אפשרי, ולכן אני לא יכולה להעריך רק את המאמץ שלך שבכל זאת פוגע בילד שלי. אני יכולה להעריך הצלחות, ולצערי, הצלחות בד"כ קורות עם אנשים שאני מממנת, שאתה משלם להם הרבה מאוד כסף... ולא מתוך המערכת!!!

האנשים ששווים את הכסף שלי

(ויש כאלה - אמנם מעטים!) הם אלה שגם עושים עבודה מיקצועית מעולה וגם מגיסים את אנשי המערכת - תרגום:עושים את העבודה הביוקרטית ה"מלוכלכת" ונלחמים על כל מה שמגיע לי. עמדת "מה אתם רוצים ממני?" מתקבלת אצלי בפיטורין - כי יש כאלה שגם יודעים את העבודה וגם לא מתבישים להילחם עליה

יפה שיש לך ידע וניסיון

ועוד יותר יפה שאת רוצה לעשות "מבפנים" אבל להגיד "זה מה יש" זה ממש לא פיתרון וככה את מבטלת את מה שאת העצמך אמרת שאת רוצה לעשות. אז עם את באמת מחזיקה מעצמך כמטפלת טובה שאכפת לך תילחמי על כך שכל אחד יקבל את מספר השעות שהוא צ-ר-י-ך ובאיכות הנדרשת. ולא יתנו מספר שעות מגוחך עם עובדים מגוחכים. הנה לך אתגר - נראה אותך

אני בכלל חושבת שמדריכת מתיא במתקונת

הנוכחית זו מישרה מיותרת. צריך ללחוץ לוותר עליהן ולהעיביר את המשכורת שלהן ישירות לשעות שילוב

קרן ט

New member
אם אני לא מתבלבלת בין כל בעלי

התפקידים אז תפקיד המדריכה הוא לאא לשלב את הילד אלה לתת יעוץ בנושא לצוות בית הספר, למשלבת ולהורים במידת הצורך. אני אתן דוגמה על המתיא שלנו, הבן שלי לא מכיר אותה אבל כשיש או הייתה בעיה או שאלה שכשורה לתחום התקשורתי, כשהייתי צריכה מישהו מקצועי שישב איתי בועדת שילוב ויראה שהוא מקבל מענה לצרכים שלו היא הייתה שם לעזור. היא נכנסת לגנים/בתי ספר לפי הזמנה של גננות/מורות וכדומה... כך לפחות זה כאן

האחת6

New member
מדריכה מטעם מתי"א

שלום לכולן, תודה על ההתייחסות , נראה לי שהנכון ביותר עבורי יהיה להפגש עם מדריכת המתי"א באזורי, להתרשם , לראות אחת לכמה זמן היא תגיע, ואסמוך על האינטואיציה שלי, זה מה שעבד עד עכשיו.

מדריכת שילוב מטעם המתי"א

בשנה שעברה הסייעים של הבן שלי נתקלו בהמון שאלות וגם לי היו המון שאלות בקשר לבני אך למרות שהייתה מדריכת מתיא היא לא שוחחה איתם ולמרות שניסיתי לקיים פגישה - הפגישה לא יצאה לפועל. נאלצתי לקחת מנחת שילוב פרטית. ועם כל הכבוד, אני חושבת שמנחת שילוב טובה יכולה להיות רק מישהי שמכירה את הילד בצורה מושלמת תוך כדי עבודה ו/או תצפיות בו שנדרש להם שעות לא מעטות על מנת לזהות את הקשיים שלו ואת נקודות החוזק והתורפה. הרי אין שני ילדי PDD דומים ולכן העצות לא יכולות להישלף מהשרוול אלא אך ורק מתוך היכרות מעמיקה. מסכימה עם עמליה - גם אני משלמת המון כסף אבל בלית ברירה ולמישהי שבאמת מכירה את הילד שלי בצורה מושלמת.

האחת6

New member
מדריכת שילוב

אם זו א חוצפה אשמח לדעת עלות פחות או יותר של מדריכת שילוב (עלות חודשית כמובן)

בשנה שעברה לילד שלי היתה נסיגה

הגננת שהתלבטה מה לעשות אמרה לי שהיא התיעצה עם "מדריכת PDD" - (שאגב לפני כן בכלל לא ידעתי על קיומה) - רק שם המיקצוע מגוחך ומרתיח - וזו אמרה לה זה אופיני שיש עליות וירידות בילדי PDD/ היא לא שאלה איך קוראים לו, לו איזה טיפולים הוא מקבל , לא מי ההורים שלו ולא מה עובר עליו. היא "ערה" לגננת בכך שהיא אמרה "זה אופיני..." ועל זה היא מקבלת מזכורת על חשבון הבן שלי. אני חושבת שצריך להוסיף למטרות הוועד העברת המשכורות המיותרות הללו לשילוב ישיר.

גננת שיח היא

בוגרת המסלול לחינוך מיוחד, שנכנסת לגנים בהם יש ילדים בעלי צרכים מיוחדים, ועובדת עם הילד פעם או פעמיים בשבוע, פרטני או קבוצתי. בדרך כלל גננות אלו עובדות על תחומי השפה, ההתארגנות המוטורית, והמשחק. השעות והתקנים הינם תלויי מקום ועיריה. כמובן שכאשר יש הרבה ילדים ומעט שעות הזכאות נקבעת לפי דרוג של קשיים. סל שילוב הינו התמיכה המקצועית שילד שעבר וועדת שילוב שבה הוחלט שהוא מתאים לשילוב בסמגרת רגילה, מקבל. זה יכול לכלול גננת שיח, קלינאית תקשורת, מרפאה בעסוק, וכדומה. כמובן שוב שהתמיכה הניתנת לכל ילד נמצאת ביחס ישר לצרכיו, לתקנים הנמצאים במתיא המסויימת, ולכמות הילדים הנזקקים לתמיכה באותה המתיא. (מספר ילדים גדול על מספר שעות תמיכה קטן יתן תמיכה מינימלית.). רונית ולגרין קלינאית תקשורת

תודה ועוד שאלה

אם לילד שלי יש כבר סיעת ומנחה האם אני יכולה לבקש לבחור במקום גננת שיח מרפאה בעיסוק?

כן בהחלט.

א. אין קשר בין שניים. סייעת (מתאמת שילוב) ומנחה אלו תנאים מקדימים לשילוב טוב. (כשזה נעשה נכון.. ראי את תחילת השרשור). גננת שיח ומרפאה בעיסוק הן דמויות מקצועיות שעונות על צרכים מאד מוגדרים של הילד. ב. לבקש את תמיד תמיד יכולה. לבקש רצוי.. והרבה..השאלה מה קיים בשטח, ומה תקבלי. רונית ולגרין קלינאית תקשורת

daphnar

New member
איך מבקשים גננת שיח?

האם חייבים לשם כך ועדת שילוב? כלומר לשנה הנוכחית בגן זה אבוד??

למעלה