מדעי המחשב שאלות!

מדעי המחשב שאלות!

לפני שאני פורס את שאלותיי, יש לי בקשה, שאת המידע שיש לכם על החוג תכתבו פה, אני כרגע חיפשתי בכל הפורום ולמעט בדלי מידע אחדים, לא מצאתי שום דבר שיכול לעזור לי, תמיד זה היה "תסתכל על העלון הרשמי שמפרסמת האוניברסיטה שלא יגיד לך שום דבר חשוב", או "דבר איתי בפרטי יא נמר!", אז למען הבאים אחריי, אבקש שתענו כאן, ואם לא כאן אז אעדיף שבכלל לא. עכשיו, לשאלות. 1. איך הרמה באוניברסיטת חיפה? ושאני מתכוון לרמה אני מתכוון כמובן בהשוואה לאוניברסיטאות אחרות, אב"ג, העברית הטכניון או כל אוניברסיטה אחרת, מה שאתם יודעים, תכתבו בבקשה. 2. מה הביקוש לבוגרי האוניברסיטה בשוק? הם מתקשים למצוא עבודה בישראל (לעומת בוגרי אוניברסיטאות אחרים) ? ובמשרות שהם מוצאים, האם הן נחותות לרוב משל בוגרי מדה"מ אחרים? (מבחינת שכר ואיכות). 3. איך העומס על התלמידים? האם יש חיים? 4. איך השילוב עם חוגים אחרים הולך? האם חוג דו חוגי יהיה עמוס מדי כבר? (בהנחה שאני לא לומד משפטים-אלא משהו מהרוח). אשמח אם תענו לי על מה שאתם יודעים ובפירוט כמובן... תודה מראש!

תגובה,תשובה?

לא צריך לדעת הכל.. גם אם זה משהו קטן אני אשמח לדעת לפני שאני בוחר ללמוד שמה שלוש שנים..

stkachov

New member
משהו קטן ובקצרה

1. ביחס לאוניברסיטאות אחרות - בחיפה הרמה נמוכה יותר 2. כנ"ל. לבוגרי אוניברסיטאות אחרות(אולי למעט בר אילן שם החוג די חלש) יותר קל. 3. אתה תחיה, אבל תצטרך להשקיע כמובן אם תרצה ציונים טובים 4. יש כמה חוגים איתם ניתן לשלב, אם זה משהו מהרוח או החברה סביר להניח שהמסלול יהיה קל יותר נ.ב. אתה מבקש השוואה מול אוניברסיטאות אחרות אבל לא בטוח שזה הפקטור הכי חשוב. לכל אחד שיקולים משלו באשר לבחירת מוסד לימודים.

rg1984

New member
תשובות

לפני שאני מתייחס לחוג עצמו, קח בחשבון שאוניברסיטת חיפה היא הפרימיטיבית מבין כל האוניברסטאות- זו האוניברסיטה היחידה שבה אין סריקה של מחברות בחינה או ערעורים אונליין, ועוד הרבה דברים ,זה כנראה שילוב של אגודה גרועה ואוניברסיטה שלא אכפת לה. לענייננו,סיימתי את שנה א', אז קח בעירבון מוגבל. 1)הרמה בפירוש נמוכה מכל אוניברסיטה אחרת (כולל בר אילן). מבחינת מבחנים , בחלק מהקורסים יש מבחנים מעליבים מבחינת רמה , ובחלק רמה סבירה(זה תלוי מרצה). מבחינת רמת ההוראה בחוג , המצב גם כן לא משהו - ישנם כמה מרצים טובים , הרבה בינוניים, וכמה מהגרועים ביותר שנראו באונ' כלשהי. את הקורסים המתמטיים(פרט לחדו"א 1 בסמ' א, ולוגיקה) לומדים עם החוג למתמטיקה ,שם הרמה היא נמוכה באופן מפתיע. מה שטוב זה שאפשר להתחיל את הלימודים גם בסמסטר ב' ובאופן גמיש יותר מבעבר. 2) לא בטוח . אבל מה שבטוח באונ' חיפה יותר קל להחזיק בממוצע גבוה יותר בהשוואה לאונ' אחרות. 3) אם אתה רוצה ממוצע טוב במדעי המחשב, אתה חייב להשקיע .אפילו בחיפה. אם תלך לפי המערכת המומלצת של החוג אתה תחיה לא רע , אבל גם לא תסיים ב-3 שנים. עדיף לחיות קצת פחות טוב ולסיים ב-3 שנים. 4)אני אמנם עושה מסלול חד חוגי , אבל נראה לי שחצי מהאנשים בחוג עושים דו חוגי עם חוג כלשהו.בעיקר נפוץ השילוב עם החוג למערכות מידע. השילוב היחיד עם משהו מהרוח שאני מכיר הוא עם פילוסופיה. כמו כן,אין סיבה שדו חוגי יהיה עמוס יותר מחד חוגי. להיפך , בדו חוגי אתה מקבל רק את הבסיס -בעיקרון הקורסים הקלים יותר. אם יש עוד שאלות , אין לי בעיה לענות.

deathcaster

New member
למרות שאינני ממדעי המחשב

אניח חייב לציין שההודעה שלך הייתה הודעה מצוינת ו-90% בערך מהתוכן שלה (לדעתי) יכול להוות מדגם מייצג לכל החוגים באונ' חיפה.

סבבה

תודה ר'גי אחלה תשובות. אז אני מבין שהרמה היא לא הכי טובה. וקצת יותר מסובך להשיג עבודה, למרות שאפשרי (אגב, אני לא מחיפה, אז לא יודע כמה הצעות עבודה באיזור חיפה יעזרו לי). עוד שאלה, זה איך האווירה החברתית שמה? ובכלל איך האוויר החברתית שמה למישהו שבא הרחק מאיזור הצפון?

Arrival

New member
טוב, אז ככה

קודם כל הקדמה, החוג עובר קיצוצים נרחבים בזמן האחרון, והתקציב שלו פחת ב50-60% תוך מספר שנים(להערכתי). חלק מהשינויים היו צמצום דרמטי של מספר קורסי הבחירה, והעברתם של קורסים במתמטיקה לחוג למתמטיקה - מה שגרם לירידה גדולה ברמה. בנוסף ביטול רוב מבחני האמצע וביטול תרגילי בית בהרבה קורסים(אין תקציב לבודקים). כמו כן, יש ירידה כללית ברמה בזמן האחרון, הן בגלל בעיות תקציביות והן בגלל ירידה משמעותית ברמת הסטודנטים בחוג.במיוחד זה מתבטא בשנה א הנוכחית, ששם הרמה ירדה ללא פחות מביזיונית. לשאלות (התשובות נכונות לבוגרים של היום, קחו בחשבון את ההקדמה שלי)- 1 - בחלק מהקורסים הרמה גבוה מאוד ולא נופלת משום מקום בארץ, ישנם קורסים מיושנים וקלים מאוד אבל יש קורסים כאלה בכל אוניברסיטה. 2 - לא, הרוב לא מתקשים למצוא עבודה, הרבה עובדים בחברות כמו אינטל ויבמ כבר בזמן הלימודים והרוב משתלבים יפה במשרות פיתוח בחברות הגדולות באזור. 3 - אתה בוחר לעצמך. אתה יכול להעביר את התואר בכיף ולסיים עם ממוצע הגיוני ומעט ידע, או להפך, לקחת את הקורסים הקשים יותר, להשקיע ולצאת עם ציונים טובים והרבה ידע(גם ביחס לבוגרים של אוניברסיטאות אחרות). 4 - בזמן האחרון יש יותר ויותר דו-חוגיים. אני חושב שזה טוב רק לאנשים שרוצים לעשות תואר קל יותר או לא רוצים להתעסק במדעי המחשב בהמשך הקריירה. להערכתי כל שילוב (חוץ מאולי משפטים) יהיה קל יותר מתואר חד חוגי, ולא תוכל להתעמק בנושאים המתקדמים בתחום. לגבי הציונים, נכון לשנים האחרונות הממוצעים היו משמעותית נמוכים מהטכניון. בוא נגיד שסטודנטים בטכניון לא יקבלו מלגת הצטיינות של 5% הטובים בחוג עם ממוצע של 89... אם יש למישהו שאלות נוספות, אשמח לענות.

deathcaster

New member
ואווו

אתה מצייר כאן תמונה מאוד עגומה, תמונה שהייתי מצפה לראותה בחוגים הומניים שמקוצצים ללא רחם ולא בחוג כמו מדמ"ח...... עצוב מאוד.

stkachov

New member
נו מה אתה מתפלא

אחרי שכל המדעי ביולוגיה או איך שזה נקרא לוקחים את כל התקציבים, לא נשאר כלום לשאר המחלקות...

deathcaster

New member
הו ויטלי.....

אילו דבריך היו נכונים ולו ב-10% ..... הייתי שמח לכתוב לך משהו ציני ולהוסיף את האייקון של השטן לו זה היה נכון

Arrival

New member
באמת עצוב

כי האנשים בחוג הם באמת אנשים טובים, אני לא בקיא בפוליטיקות פנימיות באונירסיטה, אבל יכול להיות שהחוג היה יקר מידי יחסית לגודלו ולכן החליטו לשנות את המתכונת שלו לסוג של חוג משלים למתמטיקה, כלכלה ומערכות מידע. אני רק יכול להודות להם על השנים שלי בחוג, ויש הרבה על מה להודות. ולהצטער שזכיתי לראות את המצב הנוכחי שלהם.

stkachov

New member
לגבי 2

הבחור לא שאל אם אפשר למצוא עבוד, אלא האם ביחס לאוניברסיטאות אחרות קיים יתרון או חסרון כלשהו לתואר מאונ' חיפה.

Arrival

New member
ההתמודדות העיקרית בצפון

היא מול הטכניון. לא, מולם אין לאוניברסיטה יתרון. בשאר חלקי הארץ אין לא יתרון ולא חסרון, הכל תלוי במראיינים ובמה שהם מכירים. בגדול אין לאוניברסיטה שם, לא טוב ולא רע. כמי שקצת מכיר את עולם כוח האדם במדעי המחשב, יש חשיבות למוסד הלימודים אבל הוא לא מכריע. האם השם של האוניברסיטה יעזור? לא, זאת לא אוניברסיטה יוקרתית בתחום. האם הוא יסגור דלתות? גם לא. וזה מה שחשוב.

stkachov

New member
אני ראיתי בכמה הזדמנויות

מודעות דרושים, כאשר הדרישה הייתה לבוגרי הטכניון, את"א, בן גוריון והעברית בלבד. אין לי ספק כי כל בוגר מדמ"ח ישתלב בתחום בסופו של דבר, גם מאונ' חיפה.

Arrival

New member
יכול להיות, הנקודה היא

שבמקומות שהם "הכי הכי", בהחלט לוקחים בוגרי האוניברסיטה. תמיד יש כל מיני דרישות מוזרות, כמו בוגרי ממר"מ או בוגרי 8200. כל אדם ומה שקרוב לליבו.

בשאר חלקי הארץ אז

יהיה בעייתי יותר למצוא עבודה? אני מניח שבן אדם עם ציונים טובים ימצא עבודה בכל הארץ, תקן אותי אם אני טועה , אך האם בן אדם עם ציונים בינוניים ימצא?

rg1984

New member
כמה הערות

1)לגבי העברת הקורסים המתמטיים לחוג למתמטיקה- זהו צעד שאני חשבתי שיהיה חיובי וטבעי , למעשה הוא הומלץ ע"י המועצה להשכלה גבוהה- וכך המצב בכל האוניברסטאות. הבעיה היא שהרמה בחוג למתמ' לפי הקורסים שהם העבירו לי היא נמוכה. יכול להיות שזה תלוי מרצה. 2) צודק לגבי בדיקת תרגילים מועטה או חובבנית , אך לצערי בזה החוג לא נבדל מרוב המוסדות האקדמיים האחרים. לגבי מבחני אמצע, לא ברור לי מתי למדת בחוג , אבל מאז ומתמיד היה מספר בודד של קורסים עם מבחני אמצע , ולמיטב ידיעתי הם עדיין מתקיימים בקורסים אלה. 3)לגבי הרמה הבזיונית בשנה א' - לא ברור לי מתי למדת - והרמה לעתים אכן בזיונית בחלק מהקורסים אך לא יותר כך מבעבר. למען האמת הקורס הכי מגוחך שעשיתי השנה היה קורס של שנה ב'(עם מרצה ותיק בחוג).

Arrival

New member
תראה

אני מכיר די טוב את מה שלמדתם עכשיו בשנה א, ואם אני לוקח את אותם הקורסים מהשנים האחרונות אז הירידה היא תלולה. השנה הרמה באמת הייתה מאוד נמוכה, אפילו בקורסים היחסית מוצלחים כמו דסקרטית ובמני נתונים. לגבי הקורסים המתמטים, מל"ג נותנת גם המלצות תקציביות, וזאת אחת מהן. ההמלצה התקבלה רק בגלל שהיא חסכה בתקציב, וכולם היו מודעים לזה שהרמה תרד. כי הרמה המתמטית בחוג הייתה יותר גבוה מהחוג למתמטיקה, וכך זה ברוב האוניברסיטאות. אני יכול לספר לך שלפני 3-4 שנים ברוב הקורסים היו מבחני אמצע. בכולם היו תרגילי בית חובה. עכשיו אפילו אם יש קורסים עם תרגילי בית שנבדקים, הבדיקה נעשת על ידי המתרגל, שוב בגלל סיבות תקציביות.

rg1984

New member
תגובה

-אולי הרמה של לימוד המתמטיקה בחוג יותר גבוהה מזו במתמטיקה(אני בספק), אבל בכל המוסדות קורסים מתמטיים נלמדים עם החוג למתמט'(או כקורסי שירות של החוג למתמ') - כשהחוג למדעי המחשב מעביר קורסים של מתמטיקה זו פשוט חובבנות לשמה .צריך פשוט לדרוש מהחוג למתמטיקה שיעלה את הרמה. -לגבי הרמה - בדיסקרטית זה תלוי מרצה(אחד שנורא במיוחד) ואין מה לעשות ממש בנידון, במבני נתונים אותו מרצה מעביר את הקורס כבר 100 שנה באותה רמה(גרועה). שוב, אני לא אומר שהרמה לא גרועה, אבל אני הסתכלתי על המון מבחנים מהעשור האחרון בהרבה קורסים , והרמה גם אז לא היתה משהו.

למעלה