וישראל היא קטנה
והיא גם המדינה היחידה שיש לנו, היהודים, וחשוב לזכור זאת כי לפני 66 שנים לא היתה לנו מדינה וזה כמעת עלה לנו בהשמדתנו. מה אתה רוצה שנעשה על התחממות גלובאלית? אה? נפתח חזית אנטי מתחממת? א. יש לנושא הזה מי שמרכז אותו בארה"ב ואירופה. ב. זה לא מה שכרגע הכי מעניין אותנו, הרבה יותר אכפת לנו כרגע זה מגבולות המדינה, עתידה וכלכלתה. ככה שזה לא בהכרח העניין העיקרי של היהודים(אלא אם כן אתה תומך בגירסה שטוענת שזוהי עוד קונספירציה יהודית להשטלתות על העולם). ואם חשובים לנו גבולות המדינה אז כן, אנחנו לא נשב בשילוב ידיים ונמסור אותם לכל כוח אלים שבא לדרוש, ואם צריך גם נילחם בשביל זה כי בשבילי לפחות המדינה היא לא רק קיר אבן אלא בית לאומי קודם כל ואני שחייתי כבר בחו"ל יודע עד כמה התגעגעתי למקום הזה ועד כמה הוא נשאר בשבילי הבית. חוץ מזה עם כל הכבוד לסובלנות שנשמרת כלפי יהודים בהרבה מקומות ברחבי העולם עדיין יש את התחושה שאם אתה רוצה לחיות כמו יהודי- תבוא לפה כי שם יעקמו את האף(אם אתה מוכן לחיות עם זה- תפאדל). ואני לא מבין איך קישרת לפה את המוסלמים שמוחים על הקריקטורה בעיתון הדני? אתה יודע גם אני חושב שזה בחוסר-טאקט ורגישות אבל העיתון התנצל, אז חלאס. קריקטורות נגד נוצרים, יהודים והמערב אתה הרי יכול למצוא גם במגזינים ומקומונים ברחבי העולם המוסלמי והערבי ככה שלא צריך לשחק אותה תמימים. ואני יודע שהמתנחלים הם מיעוט אבל הם בכל זאת רבע מיליון אזרחי המדינה, הם בכל זאת חלק מהעם היהודי ואני מסרב להפוך אותם לשעיר לעזאזל של החברה הישראלית כמו שכבר נעשה לערבים ולחרדים, אז אם צריך להבין את החשיבות של האחדות אני אדגיש זאת שוב ושוב.