מדינה מוזרה

orenfriedman

New member
צודק!

אפילו שכנעתי את CBC לתרגם את מה שכתבתי (וגם את הואנקובר סאן, הגלוב אנד מייל, וכדומה). ולא רק זאת, שכנעתי גם את מערכת המשפט לזייף עובדות כדי להתאים ל״הבעת הדיעה שלי״. כל מה שכתבתי הן עובדות.
&nbsp
(התנצלותך התקבלה!)
&nbsp
&nbsp
http://www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/b-c...
וכאן:
http://www.vancouversun.com/news/government+afford...
וכאן:
http://www.huffingtonpost.ca/news/bc-teachers-cour...
...ובכל מקור מדיה אחר בעשור האחרון...
אז הנה הסיכום, אליבא ד CBC (משם כתבתי את מה שכתבתי):
The legal history of the sticking point begins in 2002, when Christy Clark, who was then education minister, introduced legislation that deleted provisions dealing with classroom structure such as class-size limits, formulas and staffing ratios.
The union challenged the legislation, getting a favourable decision in 2011 that restored the contract provisions.
The following year, the government responded by passing new legislation and once again removed the contract clauses. The union mounted its second legal challenge and obtained a second favourable ruling this past January.
Teachers, meantime, had been working without a contract since June 2013. By March, they voted in favour of job action and in April began escalating toward a full-blown strike that commenced in June.
ולמטיבי לכת: במשפט השני (שהוכרע בתחילת השנה) השופטת קבעה שלא רק שהממשלה הונתה את בית המשפט (ולכן קנסה אותה), אלא שהממשלה __בכוונה__ דחפה את המורים לשביתה (הקודמת) כחלק מטקטיקה שתאפשר לממשלה להכריח אותם לעבוד מכוח חוק ולא מכוח חוזה:
Relations between both sides have soured since the court decision, in which Justice Griffin blamed the Liberal government for trying to provoke a teacher strike two years ago so that it could impose legislation on the BCTF.
Griffin cited confidential government documents, specifically "internal notes" from Paul Straszak, the former CEO of the government's bargaining agent, the Public Sector Employers' Council.
&nbsp

TrigATUSA

New member
not only I followed but I also

talked with two friends of mine who are teachers and none of them gave the information you mention

orenfriedman

New member
זה בגלל שמדובר במידע סודי שלא נחשף בשום מקום.

חוץ מאשר כאן:
http://www.cbc.ca/news/canada/briti...e-appeals-decisions-in-their-favour-1.2796914
&nbsp
וכאן:
http://www.vancouversun.com/news/go...+teacher+bargaining+rights/9467856/story.html
&nbsp
וכאן:
http://www.huffingtonpost.ca/news/bc-teachers-court-ruling
&nbsp
...ובכל מקור מדיה אחר בעשור האחרון...
&nbsp
אז הנה הסיכום, אליבא ד CBC (משם כתבתי את מה שכתבתי):
&nbsp
The legal history of the sticking point begins in 2002, when Christy Clark, who was then education minister, introduced legislation that deleted provisions dealing with classroom structure such as class-size limits, formulas and staffing ratios.
&nbsp
The union challenged the legislation, getting a favourable decision in 2011 that restored the contract provisions.
&nbsp
The following year, the government responded by passing new legislation and once again removed the contract clauses. The union mounted its second legal challenge and obtained a second favourable ruling this past January.
&nbsp
Teachers, meantime, had been working without a contract since June 2013. By March, they voted in favour of job action and in April began escalating toward a full-blown strike that commenced in June.
&nbsp
ולמטיבי לכת: במשפט השני (שהוכרע בתחילת השנה) השופטת קבעה שלא רק שהממשלה הונתה את בית המשפט (ולכן קנסה אותה), אלא שהממשלה __בכוונה__ דחפה את המורים לשביתה (הקודמת) כחלק מטקטיקה שתאפשר לממשלה להכריח אותם לעבוד מכוח חוק ולא מכוח חוזה:
Relations between both sides have soured since the court decision, in which Justice Griffin blamed the Liberal government for trying to provoke a teacher strike two years ago so that it could impose legislation on the BCTF.
&nbsp
Griffin cited confidential government documents, specifically "internal notes" from Paul Straszak, the former CEO of the government's bargaining agent, the Public Sector Employers' Council.

TrigATUSA

New member
המידע שנתת מעניין

אבל הטון שלך, כרגיל, הוא בלתי נסבל - מתנשא ולא במקום
&nbsp
ורק כי נדמה לי שאתה עושה את זה בלי להיות מודע לזה, אני טורח לציין את העניין
&nbsp
אז תראה, שאלתי שאלה, כי באמת לא ידעתי, ואל תתפלא שלא ישאלו אותך הרבה שאלות כאשר אתה עונה בצורה כזו

orenfriedman

New member
צר לי אם נפגעת מהטון שלי - לא היתה כוונה לפגוע.

בשרשור הזה יש אחד שקרא לי שקרן (בלי להתייחס לשום דבר שכתבתי), אחד שמציקות לו העמדות שלי, וכל מה שהוא יכול לעשות זה לנגח אותי אישית - ולקרוא לי שקרן (בתגובה לפוסט שלך), ובתחתית יש עוד איזה גאון שאין לו שום דבר לתרום לדיון חוץ מאשר לציין כמה הקיום שלי הוא ״bad״.
&nbsp
אבל לי יש בעיה עם הטון...

הי, לא קראתי לך שקרן.

שמע, היתה פה מלחמת פרופוגנדה קשה בין הצדדים.
למיטב הבנתי (שגם היא מבוססת על "קישורים"), השורה התחתונה היא שמורים משתכרים 70-80K *בממוצע* על שנת עבודה קצרה ב-20-30% משלך *בממוצע*.
הנתונים *אינם* כוללים את הסדרי הפנסיה שלהם (תקציבית), ואני לא יודע להעריך בכמה זה מפמפם את המספרים.
הנתונים *אינם* כוללים הטבות מעבר לשכר.

מכאן גזרתי שהשביתה אינה מוצדקת, א-פריורי, וחסכתי לעצמי הצורך להתעמק בשאר הפרטים.
האמירה ש"נושא השביתה לא היה שכר" אין לה, להבנתי, על מה להסמך.

אתה איש שיווק, אתה אמור להתמצא בפרופוגנדה ולדעת לברור מוץ מתבן.

orenfriedman

New member
השכבת אותי עכשיו מצחוק

את העובדות שאני הבאתי - שינוי החוק, ההפסד במשפט, ההפסד החוזר במשפט, פקיעת החוזה - הגדרת כ ״הבעת דיעה״... ועכשיו אתה כותב שבעצם אין לך מושג מה העובדות, כי לא טרחת להתעמק היות ויש לך דיעה ״א-פריורי״ שהשביתה ״אינה מוצדקת״.
&nbsp
ענק.
&nbsp
אז הנה, חסכתי לך חצי שעה של חיפוש בגוגל --- לא שאני חושב שאתה actually מעוניין ללמוד את העובדות, היות ואנשים שנעולים א-פריורית על משהו לא נוטים להודות שאולי הם טעו, אבל אולי אחרים ימצאו בזה עניין:
&nbsp
- הנושא השנוי במחלוקת בין הצדדים לא היה עניין השכר (שעליו הגיעו להסכמות) אלא class size & class composition. מדובר בסעיפים בחוזים של המורים שהממשלה החלטה להפר, וביטלה אותם חד-צדדית בחקיקה ב-2002.
_כן_, אלה סעיפים בעלי משמעות תקציבית, אבל _לא_, אין להן שום קשר לשכר המורים. אין לי מושג אם יש לך ילדים במערכת, אבל מאז שהממשלה ביטלה את הזכות לנהל מו״מ על התנאים האלה, הצפיפות בכיתות עלתה, ויותר גרוע, מספר התלמידים עם צרכים מיוחדים שלומדים בכיתות עלה משמעותית, בלי עליה מקבילה בסייעות או מורי עזר. זה היה עיקר המאבק של המורים בעשר השנים האחרונות. לשים מורה בכיתה עם 25 תלמידים, מתוכם שניים אוטיסטים ועוד שלושה עם הפרעות למידה --- זה לא רק חינוך גרוע, אלה גם תנאי תעסוקה מזויעים למורים.
&nbsp
ענייני עדכון המשכורת היו טריויאלים --- ועלו משום שהחוזה שלהם פג לפני שנה.
&nbsp
והכל מסוכם היטב כאן - http://globalnews.ca/news/1350506/class-composition-a-crucial-issue-with-few-easy-solutions
&nbsp
ועוד דבר שאתה עושה כאן זו טקטיקת ״הנה ציפור!״ הידועה, של שינוי הנושא ברגע שהדיון לא הולך בכיוון שלך. אני לא כתבתי ולא התייחסתי בכלל למשכורות המורים. מי אני שאחליט אם מישהו אחר מקבל ״יותר מדי״? מי אתה, לצורך העניין? ענייני שכר ותנאי עבודה נתונים למשא ומתן בין העובד לבין המעסיק שלו - כך בשוק הפרטי וכך בשוק הציבורי. רק שבשוק הציבורי הממשלה (חושבת שהיא) יכולה להחליט לשבור את הכלים, להעביר חקיקה, ולעזאזל דיני החוזים וזכויות העובדים.
&nbsp
דרך אגב - מסתבר שמשכורות המורים ב BC הן בין הנמוכות ביותר בקנדה: http://globalnews.ca/news/1346218/wage-comparison-how-b-c-teachers-salaries-rank-across-canada
&nbsp
שאלו אותי למה אני תמכתי בשביתה, והתשובה שלי לא השתנתה - כי הממשלה עשתה מעשה לא חוקי, ורואה את עצמה מעל לחוק. בנוסף התברר במהלך המשפטים שהממשלה שיקרה והונתה גם את המורים וגם את בית המשפט:
&nbsp
However, she said the strength of the Supreme Court’s ruling should be considered when analyzing current negotiations.
&nbsp
“…I can’t emphasize enough is anyone has to do is pick up that ruling…and go through it,” said Garossino.
&nbsp
“Over and over and over again, she goes through a litany of examples of where the government really never intended to negotiate in good faith with the union at all. It’s very hard to get past that ruling, and it really does in my view cast a completely different view on the nature of the negotiations that are going on now. The credibility of the government is certainly in question.”
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אם כל הסיפור הוא הפרת חוזים - למה השביתה? שילכו לבית משפט .

עכ"פ אני מבין שאם הפסיקה תתהפך בעירעור - השביתה תהפוך ללא מוצדקת (רטרואקטיבית) בעיניך?

regvuv1

New member
וואו! מורים בישראל היו מתים לקבל כאלה תנאים...

כמה שאני שמחה לחיות במדינה שמורים מרוויחים בה 70000 בשנה, לעומת 50000 שקל בשנה, במקרה הטוב, בישראל.... ו25 ילדים בכתה זה חלום רטוב לרוב המורים הישראלים! שכנעת אותי שבחרנו נכון כשעברנו לקנדה בשביל, בין השאר, החינוך הציבורי! אני לא צינית בכלל, למקרה שמישהו חושב שכן! העברתי שנה אחת מחיי כמורה במשרה מלאה בישראל וחינכתי כתה של 32 תלמידים, מתוכם 8 מאובחנים עם כל מיני ליקויי למידה, 4 על תרופות כמו ריטלין ועוד כמה עם הפרעות אחרות שהפסיכולוג בבית הספר נאבק לעזור להם איתן. וזה נחשב לחלוטין סטנדרטי, בכלל לא גרם להרמת גבה אצל אף אחד.... ולעניין ה20-30 אחוז פחות זמן שמישהו כתב פה, זה הטיעון האהוב עליי ביותר! אף אחד לא באמת מבין כמה מורה עובד מחוץ לשעות שכתובות, עד שהוא מנסה בעצמו. מתוך החופש הגדול שהיה לי (8 שבועות) ביליתי שבוע בסיכום השנה הקודמת, למרות שלא עבדתי בשנה הזו, שבוע בהכשרות למיניהן ושלושה שבועות בהכנה לשנה החדשה, מפגשים עם תלמידים ועם הורים וכו׳, ובמהלך השנה שלימדתי עבדתי כל יום לפחות 10 שעות למרות שרובן לא נכתבו בשום מקום, וזה בלי להחשיב שיחות טלפון עם הורים מוטרדים, שהיו כמעט כל יום... אני ממש שמחה שהמורים בקנדה עומדים על זכויותיהם ועוד יותר שמחה ש30 תלמידים או אפילו פחות נחשבים כאן ליותר מדי. לא רוצה לשלוח את הילדים שלי למערכת שמסכימה להכניס יותר מ30 ילדים לכתה!

orenfriedman

New member
ועוד שני דברים קטנים:

רק למקרה שאתה חושב שמה שכתבתי לגבי עובדי מערכת הבריאות - איך הממשלה פיטרה אותם ואז חטפה מבית המשפט העליון של קנדה - זו גם ״הבעת דיעה״, הנה שיעור הסטוריה קטן :http://www.cbc.ca/news/canada/big-win-for-unions-as-ruling-says-bargaining-protected-1.632216
&nbsp
In a 6-1 decision, the high court threw out sections of British Columbia's Bill 29, saying they interfere with that process "either by disregarding past processes of collective bargaining, by pre-emptively undermining future processes of collective bargaining, or both."
&nbsp
The law, passed by Gordon Campbell's Liberal governm
וent in 2002, allowed the province to tear up the B.C. Hospital Employees Union contract and led to the layoff of more than 8,000 unionized health-care workers. Two years later, under Bill 37, the government imposed a 15 per cent pay cut on HEU members.
&nbsp
ומשהו לסיום - אני עובד במכירות, לא בשיווק. אבל במקור אני בכלל עורך דין. את ההבדל בין עובדות לבין דיעות אני דוקא מכיר - אשמח ללמד אותך בהזדמנות.
&nbsp
&nbsp

DTUT

New member
כן רק שכחת להוסיף

שמורים עובדים הרבה שעות נוספות
מתי אתה חושב הם בודקים עבודות ומבחנים? כן בערב ובסופי שבוע
מתי אתה חושב עושים הכנת שיעור - כן בערב ובסופ"ש
תוסיף פעילות מעבר לשעות הלימודים (כן אני יודע שבארץ לא נפוץ אבל פה יש פעילות של CLUBS בכל מיני תחומים שהמורים מריצים עם קבוצות תלמידים)
ותוסיף שזו אחת העבודות השוחקות - כהורה אם קשה לך עם 2-3 ילדים לך תתעסק עם 20-30 על בסיס יומי
ואם אתה חושב שזה כל כך מעולה תפסיק להתלונן ותעבור להוראה.

למעלה