מדינה מוזרה

orenfriedman

New member
מדינה מוזרה

איך עובד העניין הזה, שלא משנה כמה אני מתנגד למדיניות הממשלות (גם הפדראלית וגם של BC) - מוחה, חותם, מצביע נגד, וכדומה, בסוף הם מחליטים על שינויי מדיניות שמטיבים אתי, על חשבון רבים וטובים אחרים.
שבוע שעבר נחת אצלי צ׳ק ע״ס $1040 מתנת ממשלת BC, ״פיצוי״ על שביתת המורים (שביתה שתמכתי בה כמובן).
אז קודם כל, תודה לתושבי BC שאין להם ילדים במערכת החינוך (ולכן לא קיבלו תשלום) - מאוד נהניתי לקבל את התמורה למסים שאתם משלמים!

השבוע התבשרתי שהארפר החליט לתת לי הקלת מס בשווי $2000 דולר, באמצעות income splitting. לא שאי פעם ביקשתי, ואת הארפר וחבריו אני לא סובל, אבל שוב תודה ל 85% מהקנדים שלא יהנו כלל מההטבה הזאת - בלי המסים שלכם לא הייתי יכול להנות מזה.
לסיום גיליתי שהארפר העלה את הסכום שמקבלים על ילד מתחת לגיל 6, והוסיף גם סכומים לילדים מתחת לגיל 16 - בלי שום מבחן הכנסה. עוד $2000 וקצת דולר שלא תכננתי עליהם.

אז אני אמשיך להתנגד למדיניות של הממשלה, והם ימשיכו לצ׳פר אותי (על חשבון רוב הקנדים, וכאלה שבאמת זקוקים להטבות). נשמע לי דיל טוב!

shuttles3

New member
נחמד שאתה שמח להתצ'פר על חשבון אלה שבאמת זקוקים להטבות

orenfriedman

New member
זה במסגרת ״להרוג את השליח״?

כן, זה נחמד לקבל כסף מהממשלה. זו עדיין שערוריה שהם מחלקים הטבות בלי מבחן הכנסה או צורך, ומסבסדים בעיקר את בעלי ההכנסות הגבוהות. לא הצבעתי להארפר וגם לא לקלארק.
את מוזמנת להפנות את האנרגיות שלך לכיוון הנכון, ולא כלפי מי שבסה״כ הציף את האבסורד. אני חבר NDP פרובינציאלי ופדראלי, ומשתתף פעיל בהליך הפוליטי. ואת?

regvuv1

New member
ציניות מסתבר שלא תמיד עוברת את המקלדת

או לפחות לא את המסך של מי שקורא... תוהה אם גם אנחנו נזכה לקבל משהו מההטבות האלה, אם כבר מתעקשים לתת אותן, או שחייבים להיות pr או אזרחים. בכל אופן, אחרי שנים בישראל, של תשלום מסים הרבה יותר מדי גבוהים, בלי לקבל שום דבר בתמורה (אפילו לא חופשת לידה לאיש כשהוא רצה, כי אני הייתי סטודנטית על מילגה, אז לא זכאית), שנים של המון מילואים בכל מבצע אפשרי ולמרות זאת אי קבלה של הטבה אחת אפילו (במקרה, כשסוף סוף היינו יכולים לקבל הטבה כלשהי זה נפל על שנה שילדתי באמצע המילואים שלו, אז הוא ״לא שירת את מספר הימים המינימלי״) - נשמח לקבל משהו ולא רק לתת לשם שינוי.

orenfriedman

New member
כל ההטבות למיניהן תקפות

לאזרחים ותושבי קבע. חלקן (אולי כולן?) תקפות גם לבעלי מעמד זמני (ויזת עבודה למשל) -- אבל לרוב רק אחרי תקופה מסויימת (למשל 18 חודש לצורך קבלת UCCB and CCTB - קצבאות ילדים שונות ומשונות).
&nbsp
יש כל מני הטבות בהרבה תחומים - חלקן פדראליות וחלקן של הפרובינציה. אין לי מושג לגבי תלות בסטאטוס השהיה. רוב ההטבות תלויות הכנסה, וסביר להניח שלא רלבנטיות לרוב האנשים. דוגמאות:
- GST/HST credit לבעלי הכנסות נמוכות
- CCTB (קצבאות ילדים, תלוי הכנסה, יכול להגיע לסכומים משמעותיים), UCCB (תשלום חודשי צנוע ״כאילו״ עבור daycare לילדים).
- פרמיות מופחתות ל MSP
- תרופות מסובסדות - BC Fair Pharmacare
- סובסידיות לגני ילדים ו preschools
&nbsp
מילואים אין כאן...

אקר לו

New member
אתה בהחלט צודק

בוא נמשיך לקחת ממי שיש לו (טיפוסים כמוך), ונמשיך לחלק עוד הטבות לפרזיטים שממשיכים לשבות (בתמיכתך כמובן).
&nbsp
הרי הממשלה היא בעיקר בביזנס של לסדר מקומות עבודה, ופחות מתן שרות לאזרח.

orenfriedman

New member
את התגובה המתחכמת לא הבנתי (צר לי, כזה אני)

אבל אחת מן השתיים:

א) אתה שייך למיעוט שקיבלו מתנה בשווי $5,000 דולר (בערך) _נטו_ (מתוכם בערך $4000 יינתנו כל שנה) --- למשל תושבי BC עם ילדים, שרק אחד מבני הזוג עובד, והוא משלם מס במדרגה הגבוהה ביותר.
אם זה המקרה - אתה בהחלט מוזמן לחגוג!

ב) או שאתה שייך לרוב (85%) מהקנדים שלא נהנים מההטבות האלה (או שנהנים חלקית), ובעצם מממנים אותן לקבוצה א. למשל זוג בלי ילדים, תושבי BC, שניהם עובדים, אבל משתכרים שניהם משכורת בינונית. הם לא נהנים מ income splitting, לא מקבלים עוד UCCB, ולא מקבלים צ׳ק מהממשלה בגין שביתת המורים. שלא לדבר על רווקים או על משפחות חד-הוריות.
אם זה המקרה, אז לא מובנת לי ההתלהבות שלך --- גם דופקים אותך, וגם אתה יורד על מי שמבקר את זה?

אין שום הצדקה שבעולם לשלם UCCB בלי תלות במבחן הכנסה. זו סתם חלוקת כסף ממי שאין לו ילדים למי שיש לו ילדים (אפילו אם הוא באלפיון העליון). לא יודע מה אתך, אבל רק מזה אני הולך לקבל מעכשיו $3360 פטורים ממס, כל שנה. מגניב - מכסה חצי חופשה במקסיקו. איכשהו אני מאמין שהממשלה יכלה לחשוב על דרך יותר מועילה להוציא את המסים שהיא גובה, אבל מה אני מבין.

[ולמטיבי לכת --- http://www.cbc.ca/news/politics/income-splitting-what-it-is-and-who-benefits-1.2818396]

אקר לו

New member
מי בדיוק דפק אותי?

מי מממן את מי ?
&nbsp
שים לב לראייה השונה שלנו את הדברים - אתה רואה את זה ככסף שהממשלה/פרובינציה "מחלקת" ל(חלק מ)אזרחיה.
אני רואה את זה אחרת - הם פשוט "לוקחים" פחות.
&nbsp
האם אתה חושב שאם יקחו ממך עוד ועוד מיסים (או אם יבטלו את הקלות המס הללו), זה באמת יטיב עם השכבות החלשות? עם 85 האחוז האומללים שאתה ממהר לדבר בזכותם ולמענם?

lisi1818

New member
זו רק הצעה של הרפר בינתיים זה עדיין לא חוקי

זה יעזור להרבה משפחות שמשכורתן נמוכה. כל הכבוד להרפר על כך.

drz400e

New member
מאוד יעזור......

drz400e

New member
אני משתדל לא להיות ציני , אבל-

תגדירי ״נמוכה״ , ו ״יעזור״...

The ofer

New member
צריך גם לקרוא את האותיות הקטנות

העזרה של 60 לכל ילד גם מעל לגיל 6 תהיה במקום ה CCTB
&nbsp
ה CCTB לא מחוייב במס לעומת העזרה המוצעת שכן מחוייבת במס.
&nbsp
לבעלי הכנסות נמוכות עד בינוניות, ה 60 דולר בחודש זה הרבה פחות מה- CCTB שהם כרגע מקבלים
&nbsp
בעלי הכנסות גבוהות לא מקבלים CCTB ועכשיו הם יקבלו את העזרה החדשה...
&nbsp
פייר? לא חושב...

shuttles3

New member
זה במסגרת "לדבר בצורה נאותה". טאקט - זו תכונה שימושית למדי

drz400e

New member
בגדול ההטבות פונות לדמוגרפיה של האנשים שמצביעים

טקטיקה של שנת בחירות. והעניים , כבר ראינו , יצבעו למי שעוזר למי שיש לו , כי הם לא יכולים לראות את עצמם כעניים , או רואים את עצמם כמי שישה כזה שיש לו , ולכם מצ׳פרים את עצמם בעתיד. גם הם שבויים ברעיון שאתה שווה יותר כי יש לך , כי ״עבדת קשה״ בשביל זה , ולכן מגיע לך.

TrigATUSA

New member
quite terrible

but, can you tell more why you supported the teachers strike?
I got the impression this was about raises to people who already making good salaries

orenfriedman

New member
אין לי אלא להניח שלא עקבת

אחרי השביתה.
&nbsp
הסיפור הזה מתחיל לפני עשור, כאשר שרת החינוך, אחת בשם כריסטי קלארק, יזמה והעבירה חקיקה שאוסרת על המורים לקיים משא ומתן על class size and class composition - גודל הכיתות, הרכב מבחינת תלמידים עם צרכים מיוחדים, מורי עזר וסייעים, וכדומה.
שים לב - הממשלה לא אמרה מה דעתה בתחומים האלה, אלא פשוט אסרה לנהל כל דיון בנושא.
&nbsp
מאז בית המשפט פסק פעמיים שהממשלה פעלה בניגוד לחוק - כאשר בפעם השניה (בתחילת שנת הלימודים אם אינני טועה) אף חייב את הממשלה לשלם פיצויים למורים.
&nbsp
ממשלת BC (בהנהגת אחת כריסטי קלארק) הודיעה שאין לה שום כוונה לקיים את הוראות בית המשפט - לא לגבי ביטול החוק ולא ולגבי תשלום פיצויים.
&nbsp
בינתיים הסתיים החוזה שבין המורים למדינה, והמורים נותרו ללא חוזה. אז הממשלה הודיעה שאין לה כוונה לנהל משא ומתן עם המורים, וממילא אין על מה לנהל משא ומתן, כי אסור לדון בכל נושא שהוא חוץ משכר, וממילא אין כוונה להעלות משכורות.
&nbsp
בשלב הזה המורים יצאו לשביתה, כשהדרישה המרכזית היתה להתיר להם לנהל משא ומתן על כל הנושאים שקשורים לתנאי העבודה שלהם. אפילו לא ביקשו דברים ספציפיים - רק את הזכות לנהל משא ומתן.
&nbsp
אז כן, תמכתי בשביתה, ולו רק שאני לא חושב שממשלת BC עומדת מעל לחוק.
&nbsp
ד״א, למטיבי לכת - זה שידור חוזר של הבזיון שהיה עם עובדי מערכת הבריאות - כאשר גורדון קמפבל פיטר אותם בכמויות מסחריות (כדי להכניס חברות פרטיות), ואחרי שנים חטף פסיקה של בית המשפט שקבעה שהמהלך היה לא חוקי, מה שחייב את הפרובינציה לקלוט חזרה את כל העובדים שפיטרו.
&nbsp

regvuv1

New member
וואו! תודה על התקציר

לא הצלחתי להשיג מאף אחד תשובה אמיתית או אפילו קרובה למלאה על מה קרה עד עכשיו... וסליחה, אבל לא היה לי כח לחפש מידע על זה כל עוד אנחנו בחינוך פרטי ורק מהגרים טריים על ויזת עבודה. ממשלה שנשמעת מטופשת כמעט כמו זו שאנחנו מכירים מישראל...

למעלה