מדיטציה

אינקה

New member
חושך אינה פועלת על עוורים אורי

ממש כפי שחרשים אינם יכולים להשתמש במנטרה.

OriIdan

New member
זו הייתה בדיחה אם לא שמת לב

אגב לגבי חרשים, הם כן יכולים להשתמש במנטרה, איך בדיוק מלמדים אותם אני לא יודע. אבל דניאל אמר לי פעם שאפשר ללמד חרשים מדיטציה טרנסנדנטלית.

jongler

New member
גם למכור קרח לאסקימוסים

ואח"כ לברוח..... זאת גם רק בדיחה

אינקה

New member
זה גילוי מדהים שיש לו משמעות רבה

והיא שצליל המנטרה בעצם חסר משמעות. זה כמובן גם סותר את כל מה שנאמר כאן קודם לגבי החשיבות בשימוש בצליל המדוייק והנכון כי ברור שחרשים אינם יכולים בשום אופן להגיע אליו.

OriIdan

New member
את זה תשאל את דניאל

אין לי מושג בדיוק כיצד מלמדים חרש. אבל המנטרה אינה בדיוק צליל. היא הברה או מספר הברות. את המנטרה גם כך לא אומרים בקול.

dharmax

New member
פה אתה טועה, ידידי

בלי קשר לעובדה שמ"ט זה .... יו נואו... שימוש במנטרה (ג'אפה ביוגה) יש לו אפקט, ואין לו משמעות מילולית. האופן שבו הוגים אותו משפיע על האפקט. זה לא עושה את זה ממש מדיטציה, אבל יש לזה אפקט. למנטרות שונות אפקטים שונים. חשוב על זה כצליל שמביא לתהודה בחללים שונים בגוף הפיסי, ה"פשוט", אם תרצה (ולמעשה, חלק מהמנטרות עובדות במישורים האלה באמת). ובאופן כללי - אל נא תתן לעובדה שמדובר בשרלטנים, בארגון מושחת, ובטכניקה שאיננה רוחנית לגרום לך לא להבין דברים. זו עצתי לך. ברכות

אינקה

New member
אתה מתייחס לכותרת ומפספס את התוכן

לגבי הסופרלטיבים למ"ט הייתי מוותר עליהם עכשיו. כרגע זה נראה כמו מרבו שמנקר את העיניים של הזברה אחרי שהאריות גמרו איתה בסוואנה.

OriIdan

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

אתה כבר מזמן קבעת לא ברור לפי מה שמ"ט היא ג'אפה. לדעתי דניאל כבר הסביר לך שזה לא נכון. אני לא מספיק מכיר את נושא הג'אפה כדי לדון על כך. אבל אני זוכר שדניאל כבר הסביר את זה. אתה הוא זה שהחלטת בצורה שרירותית שמדובר בשרלטנים. אני מדבר מתוך התנסות מעשית ולכן אני זה שיכול לומר בבירור שהדבר הכי רחוק מהארגון הוא שרלטנות. אני מכיר את הטכניקה הזו כבר כעשרים שנה ומרוצה מכל רגע. אז אתה בעצם טוען שאני חי ברמייה עצמית במשך שנים וכך גם מאות אלפי אנשים אחרים בעולם. כמו כן אתה טוען נגד אלפי מדענים בעולם שהם לא יודעים מה הם מדברים. תחשוב רגע על הטענות שלך. את האושר שאני מקבל מכל תרגול כל יום לא קיבלתי משום דבר בחיים שלי. אני כן ניסיתי קצת זן, קצת התבוננות ועוד כל מני דברים אחרים. רצוי שלא תדבר על דברים אותם אינך יודע.

dharmax

New member
תסלח לי אם לא ...

אתה תסלח לי אם לא אטחן גם איתך מים, אני מקווה... :) ברכות

הכל אפשרי

בסופו של דבר התרגול הוא לבד אבל הדרכה של בן אדם שאתה יכול לגעת בו יכולה להועיל הנה עוד אתר נחמד, אתה מוזמן לדלות ממנו מה שתרגיש בנוח איתו ותתחבר אליו. יש כמה תרגולים פשוטים אתה יכול לחזור אחרי כמה ימים ולספר איך הולך בכל דרך שבה החלטת לפנות, ולשאול שאלות אם יש בהצלחה!

לדעתי אפשר

מדיטציה, זה בעצם, להשקיט את הקול המפטפט בראש. להכנס לשקט. מטרת התירגול היא ללמוד לרווח בין המחשבות, מה שהוא לא טריוויאלי, אבל בינינו, אף אחד לא יכול לעזור לך בזה. יש טכניקות שונות לצמצם את זרם המחשבה - טכניקות מיקוד (כמו להתבונן בנשימה, להתבונן במרווח שבין השפה העליונה לאף, להתבונן בנר בוער, וכו), טכניקות של מנטרות (למשל אום, שאני בטוחה שיש לו מליון פירושים, זה שאני יכולה להציע לך הוא האיורוודי - לכל צ'אקרה יש את התדר האנרגטי שלה והמילה "אום" מתאימה לתדר האנרגטי של הצ'אקרה הגבוהה ביותר, צ'אקרת הכתר), טכניקות של תנועה, כמו קונדליני אם אני לא טועה, ניראה לי שדרול אלוף בטכניקות כאלה, והבנתי שגם לאושו יש ספר טכניקות של מדיטציה שמכיל כל מניי אפשרויות. דמיון מודרך, שבו הטכניקה היא שמישהו מספר לך סיפור שהמוח ממש "חווה", דרך הדמיון, כאילו שאתה שם, ובזכות הקול המדבר המחשבה שקטה יותר וכמובן, טכניקות של שקט. פשוט לשבת בשקט. המטרה היא, לתת למחשבה להיות, ולשחרר אותה. המטרה היא להפחית, להאט את הרצף האסוציאטיבי של מחשבות שהוא כל כך טבעי לנו. למה, בעצם? כי המוח חושב מליוני מחשבות, שאנחנו בכלל לא מתפנים לתת עליהן את דעתינו. דרך האטת רצף המחשבות, אנחנו יכולים לחוות את הכאן והעכשיו בצורה מלאה. אז הנה הצעתי - שב לך בניחותא, במקום רגוע ונוח, עם נרות, מוסיקה רגועה שאתה אוהב, בלי טלפונים ובלי חברים ומשפחה, ותנסה לבחור לעצמך טכניקה, מאלה שהוזכרו כאן, מהרשימה של דרול וכו', ולתרגל אותה במשך עשר דקות. אל תכעס על מחשבות שבאות, כי זה בדיוק מה שיגרום לרצף של מחשבות - מה שמנסים להמנע ממנו. ככל שתתרגל יותר זמן, ה"קול המפטפט" ישתתק והרצף יואט. כל הקטע, לדעתי, זה שברגע שאתה מצליח להאט את הרצף, זה כבר הופך להיות מרגעי מדיטציה לדרך חיים, וזה שווה את המאמץ. על פי החווייה שלי, אין מה לשפוט התקדמות עד שעוברת חצי שנה של תרגולים לפחות. כי לוקח זמן להתקדם, במדיטציה כמו בכל דבר אחר... הצלחה!

yogev64

New member
=]

פסטיבל שנטיפי... ישנם סדנאות של מדיטציה... תירגול... וכמובן סדנאות נוספות... מוזיקה.. והכינרת אי אפשר לשכוח:) http://www.shantipi.co.il/ לכרטיסים באזור באר שבע... 0504408447==>יוגב

barak001

New member
אפשר

ללמוד ולתרגל לבד, אבל לא תמיד קל להתמיד בזה. זה כבר תלוי באישיות שלך...

למעלה