מדיטציה

OriIdan

New member
נכון, הגל הגדול היה בשנות החמישים

בשנות החמישים הגיע מהרישי לארה"ב. מאז ההרצאה הראשונה שלו אנשים נהרו לשמוע את ההרצאות שלו וללמוד. אגב אז הכל היה בחינם. מאז מהרישי טס מסביב לעולם לכל מקום שהזמינו אותו להרצות. כיום הוא נשאר בהולנד ודבריו מגיעים לכל העולם בעזרת לווין. אחרי שמהרישי התחיל עם המדיטציה הטרנסנדנטלית התחילו להגיע עוד עשרות מדיטציות מהמזרח ונוצרו עוד רבות במערב.

drall

New member
שוב מכניסים תעמולה למ"ט

אנו דיברנו על גורודייף ועל הידע שלו שהגיע למערב בשנות העשרים. האגודה התיאוסופית הביאה את המדיטציה למערב עשרים שנה קודם בשנת 1905 עד כאן העובדות והיתר קישקושי המהרישי

OriIdan

New member
האגודה התיאוסופית היא משהו אחר

אני דיברתי על עובדות ועובדות אינן תעמולה. האגודה התיאוסופית שממנה התפתחה לאחר מכן האנטרופוסופיה לא הביאה משהו מהמזרח זה ידע מערבי לכל דבר עד כמה שידוע לי. אגב אם מדברים על ידע, כדאי להסתכל גם על הידע של רודולף שטיינר מייסד האנטרופוסופיה. יש שם דברים יפים מאד על כל תחומי החיים. עכשיו יגידו שאני עושה תעמולה גם לאנטרופוסופיה
ורק שתראו שאני לא מזלזל בדברים שאינם מהרישי. אני מאד מאד מעריך את הידע של רודולף שטיינר וקראתי די הרבה ספרים שלו. גם לו יש טכניקות מדיטציה שאותן לא הצלחתי לתרגל למרות שניסיתי, אולי כי לא מצאתי מורה שיעזור לי ויענה לי על השאלות. זה שוב מוכיח את הצורך במורה.

jongler

New member
"אבא שלי חזק יותר..."

מצטרף לאינקה וזעקתו השמיימה - למה לך להוכיח?! די, לא נמאס לך?! מה זה משנה מי היה לפני מי או מה קדם למה מי שרוצה שיקח מי שלא רוצה לא יקח עזוב את הפורום בשקט, תן לנהל דיונים מועילים ולא תעמולה וקטנוניות. ולא, אני לא מתיחס כמוך בקוצר ראיה וזיכרון קצר, אני לא "הקהל הממוצע"(קהל יעד למפרסמים וליועצי תדמית) שניתן להכתיב את דעתו, אז בבקשה ממך , הבן שאני לא מגיב כאן רק להודעה האחרונה אלא לכל ההשתלחויות שלך וההיסטוריה שלך כאן בפורום.

drall

New member
הנה הפרכת את תעמולת המהרישי

מדיטציה שהיא ידע מערבי בתחילת המאה העשרים , הרבה לפני שהמהרישי הביא את קישקושי המ"ט

OriIdan

New member
ועכשיו עוד תקרא לי סוכן תעמולה

כמו שמזמן אמרתי אין לי שום כוונה לעשות תעמולה לשום דבר. אני גם לא מנסה להוכי מי חזק יותר. זו רק המצאה שלכם שאני מנסה להוכיח מי חזק יותר או מי טוב יותר. אני לא עוסק בהשוואות, אתם עוסקים בהשוואות. לי אין סיבה לעסוק בהשוואות, טוב לי עם מה שיש לי. אבל אתם אולי חוששים ממה שיש לכם ולכן עושים השוואות.

OriIdan

New member
עכשיו גם טרול נוסף לרשימת הכינויים.

יש הבדל בין טרול לשקרן ולמתחזה. טרול נהנה ממריבות בפורום שזה אני לא כל כך. אבל בכל מקרה אני מעדיף שיקראו לי טרול מאשר כינויי גנאי כמו שקרן שזה לחלוטין לא נכון. או מתחזה שעדיין לא הבנתי למה בדיוק אני מתחזה

drall

New member
חושך היא בודהיסטית

מקורה בגרסאות הראשונות של הבודהיזם הטיבטי. או לפחות ככה אומרים הספרים. לי יש הרגשה שהיא יהודית. בגלל כמה דברים , כולל איזה משפט שאמר האדמו"ר הריי"ץ לגבי היושבים בחושך וכמובן ישנו הפסוק "כי אשב בחושך ד' אור לי." בכל אופן , צריך לזכור שהבודהיזם הטיבטי , הוא בכל זאת בודהיזם , בשונה מכל מיני בודהיזמים אחרים.

L i z a r d

New member
נראה שהיא עברה באמת בהרבה מקומות

חוץ מהבודהיזם הטיבטי, נתקלתי במקורות שמתארים עיסוק רציני בזה בזרמים טאואיסטיים (נראה לי שהזרמים האלו זה משהו ממאות השנים האחרונות אבל סביר להניח שגם ללאו צה וצ'ואנג צו יצא להתקל במערות), גם מוזכר בהקשר הזה ציטוט של שיווה, משהו כמו "בלילה שחור הכנס לחשכה כצורת הצורות" ויש גם את הדרואידים, אז אם זה עושה משהו למישהו

drall

New member
קיימת גם בטנטרה ההודית

הטרום בודהיסטית בגרסה שונה , של מבט אל באר חשוכה.

jongler

New member
אל תשמיץ

אל תשמיץ טכניקות שלא בדקת לעומק אלא על סמך "תחושות". מניסיון - "חושך" היא בהחלט טכניקה וכנ"ל "ג'יבריש" העיניין שהצורה בה הן נעשות לא מתאימות למה שנחשב "טכניקה למדיטציה" עבורך וזה שלך.

elike

New member
באילו מהטכניקות הנ"ל

התמחת שאתה מציג נחרצות שכזאת?

elike

New member
האם זוהי ההתפתחות הרוחנית

אליה מגיעים בדרכך,האם בדרכך הצלחת להפוך את העופרת לזהב? לא נראה לי. למדתי בהתמחותי שהרבה אני לא יודע! ההתמחות שלך לעניות דעתי היא של יודע.אך האם באמת אתה יודע? מסופקני. אחד היודע לא פוסל על הסף. ניכר שאתה מלומד ושולט לעילה ועילה בבודהיזם ועוד,אך במסגרת החוויה נראה לי שאתה לא במצב שונה מאיתנו ההופכים עופרות לזהב. וואלה אחלה רעיון לסטארט אפ. התגובה שלך אם הבנתי נכון,היא דתית מכל כיוון אליו מסתכלים,לנכס מדיטציות לזרם דתי זה או אחר היא טעות! ישנן מדיציות אינדיניות,יהודיות,מוסלמיות ,אין ספור כאלה בעולם לכל אחד תתאים מדיטציה מסוג אחר ותוביל אותו בדיוק לאן שהוא אמור להגיע.

dharmax

New member
->

"ישנן מדיציות אינדיניות,יהודיות,מוסלמיות ,אין ספור כאלה בעולם לכל אחד" - נכון... זה שהחליט מישהו לפרשן אותי, כאילו שאני חושב שרק בבודהיזם יש טכניקות נכונות - טוב, זה בעייתו. חבל שאתה הופך את זה לבעייתך. לא הבנת גם את כוונתי, וזה לא נורא. לא כל מה שאני אומר חשוב. לא יודע גם מה "חוויתך", ולא אתיימר להשוות ביננו. זה לא רלוונטי. וכמובן שלהפוך את הדרך לדת זה יכול להיות בעייתי ואינני ממליץ לעשות את זה. בכל שיטה שבה תפנה, אני בכל ליבי ובמלוא הכנות, אאחל לך את כל ההצלחה האפשרית. האמת, אכן, היא מעבר לשיטה. רק אומר זאת...אמר מישהו חכם, דווקא לא בודהיסט, את הדברים הבאים: "...בואו בשער הצר, כי רחב השער ורחבה הדרך המוליכה על האבדון, ורבים הם ההולכים שמה. ומה צר השער, ומה צרה הדרך המוליכה על החיים, ומתי-מעט הם ההולכים בה" (לא מתיימר לדיוק הציטוט...סניליות, אתה יודע)... ואני מקווה שלא תבין אותי לא נכון גם הפעם... ברכות ואהבה

elike

New member
תודה,על הברכות תרשה לי להסתייג

מן הציטוט שלדעתי הוא לא חכם במיוחד. אבדון?,מה זה? רבים הולכים בדרך,כולם למעשה,מי קצת לפני,ומי קצת אחרי. כולם מרויחים ,כולם מגיעים.

drall

New member
צרים השער והשבילים

והם מוליכים אל הדת המאורגנת שצרה יותר מהם וחיה בהכחשה עצמית. ומה הטעם באמת בכל הדרך , אם ישנן דתות מאורגנות בשפע ואפילו שמחות בחלקן. אוההההה ואם בציטוטים מדובר.. כבר אמר לאו צו , מורנו ורבנו , "דרכי היא דרך המלך ואין פשוט מללכת בה. האספסוף מעדיף דרכים צדדיות"

אינקה

New member
יש כרגע גל של זחיחות בודהיסטית

סימן מובהק לתסמונת דו קטבית. ;)

למעלה