מדיטציה

ethanguy

New member
מדיטציה

שלום, האם יש אפשרות לתרגל\ללמוד מדיטציה בלי מורה בשר-ודם ? האם אתם יכולים לתת לי עזרה \ להפנות אותי לספר וכו'...

drall

New member
בשמחה

אני התחלתי בלי מורה בשר ודם וזה לא היה פשוט אבל זה היה שווה את זה כאן תוכל למצוא רשימה של טכניקות מדיטציה אותן תוכל לתרגל ללא עזרה

OriIdan

New member
לדעתי התשובה היא לא

אני מניח שכך גם חושבים רוב באי הפורום. למה לא? נניח שתיהיה לך התנסות כלשהי, את מי תשאל? את הספר? לפעמים במדיטציה יש בתחילה התנסויות לא הכי נעימות, הן נובעות בדרך כלל מתרגול לא מדויק, מורה שיושב לידך יכול להסב את תשומת לבך לשגיאה וכך לתקן את התרגול. חלק מהמדיטציות זו אפילו דרישה ולכן הן לא מפורטות בצורה מלאה באינטרנט. אגב אני לא רואה בלשבת בחושך מדיטציה, יש לי חבר שהוא עיוור, סיפרתי לו על מדיטצית החושך הוא ענה בציניות שהוא כל כך אוהב אותה שהוא מתרגל אותה 24 שעות ביממה
אגב אותו חבר מתרגל מדיטציה (לא חושך) פעמיים ביום ומאד נהנה מזה.

eyola

New member
את מי ישאלו?

יש המון אפשריות גם את החוכמה מהספר גם אאת חברי הפורום היקרים כשעולה שאלה אני מניחה שמוצאים תשובה איפשהו אם באמת רוצים.

elike

New member
ביקשת להציג לך זילזול שלך בטכניקה

אחרת,מילא אם ניסת אותה ואתה יכול לחוות דעה.אבל לא ניסת וכבר יש לך חבר עיוור מה הדבר הדמיוני הבא שתציג(חבר דמיוני כבר יש)

dharmax

New member
בזה אני מסכים איתך, סופסוף.

הטכניקה "חושך" איננה מדיטציה. גם ג'יבריש לא. אפילו בהשוואה למ"ט, הן נחותות ממנה, לדעתי. אבל זה בערך הדבר היחיד שאני מסכים איתך לגביו.... ברכות

OriIdan

New member
יפה שאנחנו מסכימים

אם כי אני לא יודע למה לעשות השוואות. קודם כל כדאי להגדיר מהי מדיטציה ואם הן לא עומדות בהגדרה אז ברור שאין מקום להשוואה.

barak001

New member
את ג'יבריש למשל

לא אושו המציא, ולא דרול, וזה לא ניו אייג'י בשום מובן (כל הדברים שאתה שולל). זאת בכלל טכניקה סופית עתיקה. האם גם דרכם של הסופים שגוייה? האם לא קיימים סופים מוארים? לפי מה ששמעתי, היו מאסטרים סופיים שלימדו אך ורק את הטכניקה הזו. ואפילו בקומונה שלך לא התנגדת לשרשור שירים סופיים, אז מה העניין? אני באמת לא מבין את הגישה שלך.

OriIdan

New member
מה זה סופי?

אתה יכול לפרט קצת יותר על הטכניקות הסופיות? אני לא מכיר בכלל את הנושא לכן לא יכול לשפוט. את טכניקת החושך ניסיתי כמו שכתב דרול באתר שלו. זה לא אומר דבר לגבי הסופים שאותם איני מכיר.

drall

New member
הסופים הם המומחים הגדולים

ביותר למדיטציה אמיתית. בעיקרון אלו כתות מוסלמיות מיסטיות שפעלו החל מהמאה השמינית במרכז אסיה ובתורכיה. הנושא נורא עמוק . הוא לא קשור לשרשור הזה.

אינקה

New member
אלו גם המדיטציות הראשונות במערב

אם לא לוקחים בחשבון טכניקות עתיקות יותר. המורה הרוחני גורדייף הקים את המרכז במוסקבה בתחילת המאה ה20 ומייד לפני המהפכה הקומוניסטית העביר את המרכז ללונדון. המרכז הזה פעיל שם משנות העשרים של המאה הקודמת. גורדייף ייחס תמיד את שיטתו ללימודים שלמד במסדרים במרכז אסיה. סיפרו לי שלפני מותו השאיר גורדייף הוראות לגבי יורשו בכספת נעולה בקוד סודי. יום אחד הגיע רופא מהודו, הקיש את הקוד ותפס את מקומו כראש השיטה אחריו.

OriIdan

New member
יש לך סימוכין לסיפור הזה?

לפי מה שאתה אומר למדו מדיטציה במערב כבר בתחילת המאה העשרים. אבל מסיפורים אחרים שאני שומע, כשמהרישי הגיע לארה"ב, אף אחד עוד לא ידע שם מה זו מדיטציה. אני את גורדייף לא ממש מכיר. כל מה שאני יודע הוא שהוא יסד את מה שנקרא הדרך הרביעית.

אינקה

New member
קח כמה קישורים

http://en.wikipedia.org/wiki/Gurdjieff http://religiousmovements.lib.virginia.edu/nrms/gurdjieff.html http://www.gurdjieff.org/index.en.htm

אל תאמין לסיפורים שאתה שומע

העובדות ההסטוריות הן אחרות הסיפורים שאתה שמעת הם מגמתיים אם אתה רוצה לדעת את האמת באמת, אתה תחקור ותגלה בעצמך אם הסיפורים ששמעת מתאימים לך ונוחים לך, אשריך

OriIdan

New member
מתאים או לא מתאים זה לא חשוב

מעניין ללמוד על גורדייף. אני שמעתי עליו עד כה מעט מאד. אז טוב לדעת שהידע שלו נמצא במערב כבר מ 1920. אם כי לפי מה שהבנתי גם ממה ששמעתי לפני וגם ממה שקראתי עכשיו, גורדייף דיבר על דרך חיים, או דרך להגשמת העצמי, מדיטציה לא מצאתי בתוך זה. גם מהכירות עם אנשים ההולכים בדרך הרביעית של גורדייף, לא הוזכרה המילה מדיטציה.

אינקה

New member
המילה "מדיטציה" אכן מאוחרת יותר

אבל בפירוש מדובר במדיטציות והדוגמה הבולטת היא טכניקת ההיזכרות העצמית שמתורגלת למעשה גם בזן. מה שנכון הוא שבתקופה והאיזור בו הוא פעל לא קראו לזה "מדיטציה" ולכן המילה הזו לא משמשת במיוחד באסכולה הזו. שים לב שבכמה מהקישורים על גורדייף שהבאתי אף יש אזכור להנחיות שלו לגבי מדיטציית הבוקר ועוד.

אתה גם מוזמן לחקור

על הגעת היוגה (כולל מדיטציה), זן ובודהיזם (כולל מדיטציה) למערב בתחילת המאה ה-20. זרזיפים, טיפות, ברור שלא כל אחד אז שמע "מדיטציה" באמריקה כמו היום, אבל זה החל במחצית הראשונה של המאה שעברה הגל הגדול היה בשנות החמישים-השישים, כולל הגורו שלך (אם אתה מחשיב אותו כגורו שלך) הדרך הרביעית, אם אני לא טועה - היא חידושו של אוספנסקי (הרעיון הוא שהדרך הרביעית תמיד קיימת, רק בכל כמה זמן מישהו נזכר להזכיר אותה), שהיה תלמידו של גורדייף. "מדיטציה", לשני האישים, לא היתה גולת הכותרת שהתהדרו בה, אבל היא שם בפנים

למעלה