השאלה הנצחית. מה זו מדיטציה?
נכון. מדיטציה אפשר לעשות בכל צורה, בכל פעילות, בכל זמן, ובכל מקום. השאלה, למה אתה קורא 'מדיטציה'? לפני המון זמן, דני שאל בפורום איך כל אחד מגדיר מדיטציה. לא היתה לשאלה הזו שום תגובה. הארי כתב לא פעם, שאם משהו תופס מדיטציה כרגיעה, לזה לא צריך שום דבר מיוחד. כשהוא רוצה להרגע הוא הולך לים. ואכן, בימים האחרונים היו כמה אנשים שתארו מדיטציה כמו להקשיב לגלים, לאדוות בים. לצוף על הגב. ועוד. ככה הם תופסים. זה בסדר. אין עם זה בעייה. אם מדיטציה, כפי שאני רואה את זה, היא הדרך להגיע למקסימום שמאפשרת מערכת העצבים האנושית (ומערכת העצבים האנושית היא מושלמת). הדרך לשימוש מלא במוח שלנו. הדרך להארה. אנחנו יכולים לצוף על הגב בים מהיום עד סוף הדורות. זה יביא (אולי) לרגיעה, לשלווה. זה בלבד, לא יביא אותנו להארה. זה נחמד. זה מרגיע. אבל זו לא הדרך להשתמש במלוא המוח שלנו. הדרך היחידה לשימוש מלא בכל המוח, היא על ידי מעבר מעבר לחשיבה המעודנת ביותר, התנסות בטרנסנדנטלי, במוחלט, בסמאדי, במקור המחשבות. איך עוברים מעבר לחשיבה המעודנת ביותר? יש דרכים לא מועטות לכך. אני משתמש בדרך, שהיא פשוטה, קלה ויחד עם זה יעילה מאוד. כל אחד יכול להשתמש בדרך שלו. להקשיב לגלי הים, זו לא הדרך לשימוש במלוא המוח שלנו. גם לא שטיפת כלים או סקס. הלוא סקס עושים כל האנשים (כמעט) בעולם. כמה מהם משתמשים במלוא המוח שלהם? כמה מהם בהארה? אם סקס היתה הדרך להארה, כל העולם (כמעט) היה בהארה. כי כל העולם עושה סקס. כך שהכל נופל על איך אנחנו מגדירים מדיטציה. אז כמו שסבא שלי אומר 'א גיטע שאבעס.' מושיק.