מדיטציה- נשימה?

מדיטציה- נשימה?

בתחילת השבוע היתה כאן מודעה על האופן של התכנסות לתוך מדיטציה. DENITED אמרה שלא צריך ריכוז או התרכזות..אז איך בעצם נכנסים למצב? מלבד זה ברור שגם אנשים שאוהבים מאד את עבודתם או ששקועים בפועלם בכמעט מאה אחוז הם גם נמצאים במצב דומה של התנתקות מהחוץ או ממחשבות אחרות ..

אינקה

New member
../images/Emo20.gif ריכוז ומדיטציה

מצב המדיטציה אינו מצב של ריכוז אלא מצב של אחדות. הריכוז משמש רק כתחנה בדרך - על דרך השלילה. משום שמה שמפריע להכרה להתרכז זה בדיוק מה זמפריע לה להיות באחדות האימון בריכוז מסייע לפתור את הבעיות הללו בהכרה. אבל הריכוז יכול להביע למצב מדיטציה אם הוא ריכוז מוחלט. אדם המגיע לריכוז כזה בעצם "מבטל" את כל מה שאינו מושא הריכוז שלו, לכן בשיאו של התהליך מתרחשים אחד מן השנים: א. ההכרה, שנדרכה כמו קפיץ על ידי הריכוז משתחררת אל האחדות, או - ב. בריכוז המוחלט אין עוד חלוקה בין המתרכז למושא הריכוז ולכן האחדות מתרחשת. קיימות גם דרכים אחרות להגיע לאחדות ללא ריכוז. דרכים אלו כוללות שימוש באמצעים הרותמים לעצמם את האנרגייה של ההכרה ללא תלות במאמציו של המודט ואפילו ללא צורך בריכוז. מנטרה אשר הצליל שלה מתאים לתהודת ההכרה תהדהד בעצמה רק על ידי ההקשבה אליה (ללא צורך בריכוז, רק בהתכוונות עדינה להקשיב לה). נראה לי שזו היא גם דרכה של המ"ט. אמצעים אחרים הם תנועות סוגסטיביות (מדיטציות דינמיות) הרותמות את האנרגייה של ההכרה אל התנועה, והקשבה לנשימה מבלי להתערב בה: הנשימה עצמה היא ביטוי האנרגייה ההכרתית ולכן היא משתמשת באנרגייה זו באופן טבעי אם רק תינתן לה האפשרות. במקום אחר כאן נתתי קישור לטכניקת הקשבה לנשימה הפועלת מבלי להתרכז בה. נסה אותה וספר לי מה הן חוויותך.

new_chance

New member
ריכוז כבסיס למדיטציה

במצב רגיל, ההכרה שלנו מדלגת מנושא לנושא, מאובייקט לאובייקט באופן מהיר. מהו ריכוז? בריכוז אנחנו ממקדים באופן מודע את ההכרה באובייקט אחד. הריכוז אסור שיהיה מאומץ, אלא נינוח וטבעי. האובייקט יכול להיות הנשימה, סמל חזותי או מנטרה. מכאן שגם חשיבה על מנטרה היא ריכוז באובייקט. התמדה בריכוז באובייקט תביא למצב של מדיטציה. השלב הבא יכול להיות העלמות המודעות לסובייקט ולאובייקט- ואז מושג ה"סמאדהי". כל מה שכתבתי כאן זו לא המצאה שלי אלא על בסיס הסוטרות של פאטאנגאלי. שבת שלום.

hary_i

New member
לא, בכלל לא.

הרבה אנשים הבינו את הסוטרות של פאטנג'לי כריכוז. אבל כאשר ניסו לתרגל אותן, אף אחת לא ממש עבדה. יש שם סוטרות המאפשרות לראות כוכבים - שום כוכב לא נראה יש שם סוטרות המאפשרות לראות את האיברים הפנימיים של הגוף - שום דבר לא נראה. יש שם סוטרות המאפשרות לאדם להתרומם באויר - כלום כולם נשארו על הקרקע. למה זה קרה? כי הם ניסו לקחת את הסוטרה ולהתרכז בה. זה לא עובד פשוט לא. את הסוטרות צריך לחשוב ברמה הטרנסנדנטלית, איך להגיע לשם? בעזרת מדיטציה טרנסנדנטלית. כל מה שכתבתי כאן הוא לא המצאה שלי, הוא התנסות יומיומית שלי ושל עוד הרבה אחרים. ריכוז אינו ולא יהיה מדיטציה אף פעם אני יודע שזה ממש פוגע בכולם כאן אבל מה לעשות, עובדות הן עובדות. אני לא ממציא את זה. רק מדיטציה טרנסנדנטלית מביאה אדם בצורה סיסטמטית למצב הטרנסנדנטלי שיטות אחרות בהחלט יכולות להביא למצב הזה אבל בצורה לא מבוקרת ולכן לא ניתן לתרגל את הסוטרות של פאטנג'לי איתן. שיטה פשוטה לבדוק האם אתה במצב טרנסנדנטלי היא לתרגל סוטרה של פאטנג'לי ואז לראות האם משהו קורה. עובדה, פעמיים ביום אני רואה כוכבים, רואה איברים פנימיים של הגוף מתרומם באויר ועוד ועוד. אם מישהו יתרגל את סוטרת התעופה ויתרומם באויר, אני אאמין שהוא הגיע למצב טרנסנדנטלי. שיטה אחרת לבדוק את זה, היא גלי מוח רק שלי אין את המכשור הדרוש לבדוק את זה. מנהל הפורום יתכן וימחק את ההודעה. למה? כי היא מדברת על מ"ט ואומרת שהיא טכניקה טובה. זה דבר שאסור באיסור מוחלט לומר בפורום. אם הייתי אומר שויפאסנה טובה אז זה מותר. אגב, כן ויפאסנה היא בהחלט טובה רק לדעתי לא מתאימה לכולם. מ"ט כן מתאימה לכולם.

new_chance

New member
בכל זאת

הארי, לא אמרתי שריכוז הוא מדיטציה, אמרתי שהוא הדרך למדיטציה. הסוטרות של פטאנג'לי מתארות דרך ליוגה, לאיחוד, להארה. זו דרך המלך- הראג'ה יוגה. הטקסט נמצא לפני, מס' ציטוטים: "כאשר ההכרה אינה מרוכזת, מזדהה המתבונן עם שינוייה" "המכשולים בדרך להגשמה הם: מחלה, קהות מנטלית, ספק, אדישות, עצלות, תשוקה עזה להנאות, חוסר יכולת לתרגל ריכוז ולשמור עליו ואי שקט של ההכרה בגלל הסחות דעת" "יאמה (ריסונים), ניאמה (ציוויים), אסאנה (תנוחות), פראניאמה (שליטה בנשימה), פראטיאהארה (התכנסות החושים), דהאראנה (ריכוז), דהיאנה (מדיטציה), סאמאדהי (תודעת על) הם שמונת האיברים" "דהאראנה (ריכוז) היא מיקוד ההכרה על אובייקט אחד. זרימה בלתי פוסקת של תפיסה בין ההכרה לאובייקט היא דהיאנה (מדיטציה). כאשר נעלמת המודעות לסובייקט ולאובייקט ונשארת רק המשמעות, מגיעים למצב של סאמאדהי". "השינוי (המביא ליכולת להיכנס ל)סאמאדהי מתרחש באופן הדרגתי באמצעות סילוק הפרעות ועלייה בריכוז".

מ חרישי

New member
שוב תרגום לא מדוייק

לא רק את הבהגוואד-גיטה תרגמו בצורה נכונה - מדוייקת, וגם בצורה מסולפת לגמרי. גם את פטאנג'לי תרגמו נכון ושגוי. (ידע מעוצב בתודעה). אם אני לא טועה, התרגום שאתה מצרף הוא התרגום של קאלו. התרגום של קאלו (שעד כמה שאני מבין לא תרגם ישירות מסנסקריט, אלא מאנגלית), הוא בפרוש, תרגום רע לעברית של תרגום רע לאנגלית. אנסה לאתר תרגום נכון לפטאנג'לי, ליוגה סוטרות. ראה את הפרק על הסוטרות. גם שם סאמיאמה מתורגם כריכוז. לפי דברי מתרגלי הסידהי של המ"ט, זו שטות גמורה. אפשר להתרכז בכל הכוח - כלום לא קרה במשך מאות רבות של שנים בהם ניסו אנשים להתרכז - ושום דבר גם לא יקרה כעת. לא נתחיל ויכוח כמו של עומר ואינקה לגבי הוודות. זה חסר כל טעם. זה דבק בגרסה של הפרוש שהוא מכיר. השני דבק בשלו. המקור הוא אותו מקרו, אבל הפרושים והתרגומים הם שונים. בהצלחה עם הריכוז. אם אתה מרגיש שריכוז עושה את זה בשבילך. יופי. מושיק

new_chance

New member
תרגום, פרשנות, משמעות- ואמת

אני חושש שכאן פרשנות ותרגום לא יפתרו את הויכוח. התרגום ממנו צטטתי הוא מהספר "מדיטציה ומנטרות" של סוואמי וישנו- דיבננדה, בתרגום מאנגלית של נורית לוינסון. עזוב תרגום- יש מושג מפתח בראג'ה יוגה שנקרא "דהאראנה" והוא מתואר: "דהאראנה היא מיקוד ההכרה על אובייקט אחד". כך שאין כאן שאלה של תרגום אלא של משמעות. ה"סאמיאמה" היא לפי הסוטרות של פטנג'אלי תרגול של שלושת השלבים האחרונים: דהאראנה, דהאינה, סאמאדהי- כך שזה הרבה יותר מריכוז, הריכוז הוא שלב בתהליך. אתה מנסה לשלול את כל מסורת היוגה ולקבל רק את ה"סידהי של המ"ט".. אי אפשר גם להסתמך על המסורת וגם לשלול אותה.

hary_i

New member
סמיאמה אינה ריכוז

בתור אדם שמתרגל את זה פעמיים ביום אני חושב שאני יודע מה זה. לא איכפת לי מה תגיד אבל זה לא ריכוז. ריכוז כמו שמאר מ חרישי לא יביא אותך לכלום, ישאיר אותך באותו מקום אם אתה נהנה להתרכז, תמשיך להתרכז אבל אז הסוטרות של פטנג'לי לא יעבדו עבורך. פאטנג'לי אמר לעשות סמיאמה על סוטרה כלשהי ואז יתגלה לעינך מבנה היקום אתה יכול להתרכז באותה סוטרה, כן, אתה תראה כוכבים מרוב המאמץ אבל מבנה היקום? לא, זה ישאר בספרי האסטרונומיה בשבילך. לעומת זאת כל מתרגל של תכנית הסידהיס שלמד ואני מדגיש למד איך לעשות זאת מפי מהרישי, מצליח גם לראות את מבנה היקום, גם להתרומם באויר ועוד דברים וכל זאת ללא ריכוז. אז אולי פאטנג'לי אמר להתרכז ואולי לא מה שברור הוא שכאשר מתרגלים לפי ההוראות של מהרישי מקבלים תוצאות כאשר מתרגלים בדרך אחרת לא מקבלים תוצאות. אז אתה רוצה להתווכח על פירוש מילה זו או אחרת בסנסקריט או שאתה רוצה תוצאות? אותי כלל לא מעניין איך אומרים משהו בסנסקריט, אותי מעניין לקבל תוצאות. תוצאות ברוך השם יש לי למה יש לי? כי אני לא חיפשתי קיצורי דרך, לא הלכתי לבדוק מה כל אחד אומר על המילה סמיאמה או מילים אחרות. אני הלכתי ללמוד במקום שמבטיח תוצאות ועומד בזה. אז האם זה לא המסורת של היוגה? אני לא יודע אבל זה נותן תוצאות. תתרגל את מה שאתה טוען שהיא המסורת של היוגה ואם תצליח יפה אם לא...

new_chance

New member
נכון

מעולם לא טענתי שסמיאמה היא ריכוז, אבל לפי פאטנג'לי היא מתחילה בריכוז. אין כאן עניין של תרגום או פירוש של מונח בסנסקריט אלא של עיקרון- אחד משמונת אברי הראג'ה יוגה עפ"י פאטאנג'לי הוא דהארנה- מיקוד ההכרה באובייקט. זכותך המלאה לא להכיר בעיקרון זה, אבל- אתם טוענים מצד אחד ש- TM מבוסס על הידע של הוודות והסוטרות, אך כשתברר שזה לא כך- לא חשוב מה נאמר שם, חשובות התוצאות. OK, אז עזבו במנוחה את הוודות והסוטרות ותמשיכו לרחף באוויר ולראות כוכבים להנאתכם (בלי בדל ריכוז). הארי, כמעט בלי לשים לב, אתה שוב בשלך: "..כאשר מתרגלים בדרך אחרת לא מקבלים תוצאות" והנה במחי מקלדת פסלת את כל הדרכים ונשארנו שוב רק עם מהרישי ושיטותיו. קצת ענווה לא תזיק (גם זה מופיע בסוטרות של פאטאנג'לי). לילה טוב.

hary_i

New member
לא מתחיל ולא נגמר

כל מה שמהרישי אומר מבוסס על הוודות! אני איני מתמצא בוודות מספיק כי אני מעוניין בתוצאות ולא בלימוד אינטלקטואלי גרידא. תביא תוצאות בדרך אחרת ואז נדבר. במקום לומר שאני פוסל בוא תוכיח את דבריך. לגבי ענווה, אני אומר וחוזר ואומר, אני לא מתיימר לדעת את הוודות אני תלמיד של מהרישי שהוא תלמיד של גורו דב שהוא... אני לא זוכר בע"פ את כל השושלת אבל היא ידועה. אתה הוא זה שמתיימר לדעת את כל מה שאמר פטנג'לי, לא אני. אני רק מתרגל ומקבל תוצאות מדי יום. אתה רק מדבר.

new_chance

New member
../images/Emo35.gif

הארי, אתה הוא זה שקובע אקסיומות (כל מה שהמהרישי אומר..) ולא מוכיח אותן. מה בדיוק אתה רוצה שאני אוכיח? אני לא מתיימר לדעת את כל מה שאמר פטנג'לי, אני קראתי ולמדתי וחושב שאת העקרונות הבסיסיים אני מבין (ומתרגל). מה אתה יודע עלי שאתה קובע שאני רק מדבר? אני אספר לך: אני די חדש בתחום המדיטציה, אך הנושא מעניין אותי הן ברמה האינטלקטואלית והן ברמה המעשית. אני מתרגל באופן קבוע ונהנה מכך מאוד. ומשהו בנושא ה- TM החביבה עליך כל כך: אין לי כל התנגדות אליה, אני גם לא יודע עליה הרבה. אומר לך בכנות שההתנהלות שלך ושל חברך לא מעודדת אותי להתקרב אליה יותר.

hary_i

New member
אין לי אינטרס שתלמד מ"ט

אין לי שום אינטרס שתלמד מ"ט. אתה באמת שלא חייב ללמוד. אני מספר מה שזה עושה. אני מספר מה שזה עושה לאחרים לא נראה לך? לא רוצה לקבל את מה שזה נותן? לא חייב, באמת שלא חייב

אינקה

New member
../images/Emo20.gif פטאנג'לי

הציג בין השאר מערכת שלבים המתחילה בריכוז של הצופה על הנצפה כשלב ראשון, מדיטציה כשלב שני בו הריכוז מגיע לשיא בו הצופה מצטרף לנצפה כמושא התבוננות, והארה - סמדהי - כאשר הגבולות מטטשטשים ללא היכר. אבל פטאנג'לי לא אמר שאלו השלבים בהכרח. אישית אני מלמד מדיטציה על פי שלבים אלו, כי לדעתי היא מאורגנת ומסודרת יותר להבנה. אבל אין זאת אומרת שזו הדרך היחידה. לא חייבים להגיע לריכוז כדי להגיע לאי-ריכוז (אחדות), למרות שבדרל כלל הדבר מתרחש כך. אבל שוב, נסה את תירגול המודעות הספונטאנית לנשימה וספר לי על התרשמותך.

danitd

New member
נכון, זה מה שאמרתי

ואמרתי זאת מכיוון שמקריאה כאן בפורום ובמקמות אחרים, תמיד דיברו על ריכוז או נשימה וכד'. כאשר למדתי מדיטציה פתאום גיליתי שכל הדברים שחשבתי שצריך לעשות. לנשום בצורה מיוחדת להתרכז במשהו לחשוב על משהו להתאמץ כל אלו פשוט לא נכונים כאשר מדובר במדיטציה הטרנסנדנטלית. איך בכל זאת עושים את זה? כן, זה מתחיל במחשבה אבל איך בדיוק את זה צריך ללמוד, אני ממש לא יכולה להסביר את זה. וגם בגלל הסיבה הזו, אני ממליצה לכולם ללמוד את המדיטציה הטרנסנדנטלית.

smile2life

New member
לאו דווקא

מדיטציה נכונה יכולה להעשות גם בזמן שטיפת כלים או סקס. אישית אני מעדיף טכניקות נשימה אך רחוק מלהמליץ על התמקדות בריכוז ומיקוד . ריכוז מאומץ גורם לך לא להיות שלם עם הרגע וזה הדבר הכי חשוב במדיטציה, להתחבר לעצמך ולסביבה, לדעתי - ברוב המקרים - פיזור המחשבהיכול לעזור בזמן מדיטציה ובפרט כשאנחנו מנסים לחוות את הסביבה.

מ חרישי

New member
השאלה הנצחית. מה זו מדיטציה?

נכון. מדיטציה אפשר לעשות בכל צורה, בכל פעילות, בכל זמן, ובכל מקום. השאלה, למה אתה קורא 'מדיטציה'? לפני המון זמן, דני שאל בפורום איך כל אחד מגדיר מדיטציה. לא היתה לשאלה הזו שום תגובה. הארי כתב לא פעם, שאם משהו תופס מדיטציה כרגיעה, לזה לא צריך שום דבר מיוחד. כשהוא רוצה להרגע הוא הולך לים. ואכן, בימים האחרונים היו כמה אנשים שתארו מדיטציה כמו להקשיב לגלים, לאדוות בים. לצוף על הגב. ועוד. ככה הם תופסים. זה בסדר. אין עם זה בעייה. אם מדיטציה, כפי שאני רואה את זה, היא הדרך להגיע למקסימום שמאפשרת מערכת העצבים האנושית (ומערכת העצבים האנושית היא מושלמת). הדרך לשימוש מלא במוח שלנו. הדרך להארה. אנחנו יכולים לצוף על הגב בים מהיום עד סוף הדורות. זה יביא (אולי) לרגיעה, לשלווה. זה בלבד, לא יביא אותנו להארה. זה נחמד. זה מרגיע. אבל זו לא הדרך להשתמש במלוא המוח שלנו. הדרך היחידה לשימוש מלא בכל המוח, היא על ידי מעבר מעבר לחשיבה המעודנת ביותר, התנסות בטרנסנדנטלי, במוחלט, בסמאדי, במקור המחשבות. איך עוברים מעבר לחשיבה המעודנת ביותר? יש דרכים לא מועטות לכך. אני משתמש בדרך, שהיא פשוטה, קלה ויחד עם זה יעילה מאוד. כל אחד יכול להשתמש בדרך שלו. להקשיב לגלי הים, זו לא הדרך לשימוש במלוא המוח שלנו. גם לא שטיפת כלים או סקס. הלוא סקס עושים כל האנשים (כמעט) בעולם. כמה מהם משתמשים במלוא המוח שלהם? כמה מהם בהארה? אם סקס היתה הדרך להארה, כל העולם (כמעט) היה בהארה. כי כל העולם עושה סקס. כך שהכל נופל על איך אנחנו מגדירים מדיטציה. אז כמו שסבא שלי אומר 'א גיטע שאבעס.' מושיק.

לדעתי, מדיטציה

היא לא רק ההתרכזות במאה אחוז בעשיה שאנחנו עושים, אלא גם לדעת להשיל באותו הרגע וכל רגע את העבר מעצמינו ולא להיות עם ציפיה לעתיד. מדיטציה לפי ההגדרות של המודטים הגדולים היא מצב קיומי מודעת ללא צפיה. באמת לשטוף כלים, כמו שהזכרת זאת קודם, היא מדיטציה. מדהים שבכל פעם שאני שוטף כלים אחרי ארוחת שבת, אני מצליח להיכנס למצב מדידטיבי, כי עובדה היא שאחר-כך שאני מסתכל על עצמי מבעד למראה אני נראה מאד צלול, כאילו הייתי בפאזה אחרת. צריך לדעת לשמר את הרגע הזה לתמיד, ועל זאת העבודה.. ודרך-אגב, האם יש שעות של מדיטציה באיזור רחובות?

hary_i

New member
שטיפת כלים כמדיטציה?

אם שטיפת כלים מכניסה אותך "למצב מדיטטיבי" אז בוא תשטוף את הכלים גם אצלי

hary_i

New member
משלם?

אתה רוצה להרויח פעמיים?
גם לקבל את הכיף של המדיטציה וגם לקבל כסף? לא, אני לא משלם, הרי אתה טוען שזה מביא אותך למצב מדיטטיבי שכולנו מסכימים שהוא מצב טוב ושכיף להגיע לשם. אז מה, אתה רוצה עוד תמורה?

למעלה