מדיטציה - כמקלחת.

תעשו מה שאתם רוצים אבל זה לא כל כך נעים

לקרוא אוירה כזו בפורום. של התנצחויות אגו ריקות.
וירידות הדדיות.
זה מוריד מערך התוכן או מעפיל עליו.
ועוכר את האוירה הכללית.
לא נעים. אין פה חלוקת ידע בכייף ולמידה שיתופית אלא בעיקר למי יש יותר גדול
לפחות על פני השטח זה מה שנקרא.

ינוקא1

New member
אם מנהל הפורום

היה מוחק את תגובותיו הבוטות והמזלזלות באיבן , לא הייתי צריך להגיב.
אבל מאחר ומנהל הפורום מאפשר לו לדבר ככל העולה על רוחו , גם אני מדבר ככל העולה על רוחי.
&nbsp

אין לו כוח להיות בייביסיטר והוא צודק בנקודה הזו

שכל אחד יקח אחריות על עצמו. חוץ מזה אם אתה בוחר לתגובות כאילו אתה מחזק אותן
ומצטערת אבל לקרוא דיונים שגולשים לדברים האילו שוב ושוב המילה היחידה שעולה לי זה פתאטי.
נכון שזו תכונה אנושית אבל זו עליבות אנושית

ינוקא1

New member
אני לא פציפיסט

ואני לא חושב שהארה זה פציפיזם.
&nbsp
מבחינתי , צריך להגיב לכל דבר ומצב - בהתאם.
עם רשע צריך להיות רשע.
עם צדיק , צריך להיות צדיק.
&nbsp
ביביסיטר או לא , זה אחד התפקידים של מנהל פורום.
ואני יכול להגיד לך , שפניתי למנהל הפורום בעבר גם במסרים , כאשר הדפוק למעלה כינה אותי בכל מיני כינויים , ומנהל הפורום בחר להתעלם.
&nbsp
אז אין לי בעיה להגיב בסיטואציה כזו.
&nbsp
&nbsp

לא, אתה רק שקרן

כי כזכור לי אתה זה שהתחלת לקלל כמו דפוק כשהפלתי את טיעוניך בשלווה, אחד אחרי השני. תשובה לא היתה לך- רק קללות.
ולכן הסקתי, ואני חוזר ואומר- שכשנגמרים לך הטיעונים אתה מתחיל לנבל פיך.
זו תכונה מאד גרועה בבן אדם, אגב. סוג של הנצחת הבורות. דווקא בנקודה שאתה מתקרב ללמידה של משהו חדש, בנקודה המעניינת כל כך שבה הדעות הקדומות שלך עשויות להתערער, אז אתה מתחיל לקלל כמו פסיכי ומסיט את הדיון לשטויות קטנוניות.
אז כל הכבוד- הצלחת לא ללמוד שום דבר חדש. הצלחת להיות אידיוט.
&nbsp

ינוקא1

New member
מה שיפה אצלך

זה הסיסמאות הנבובות שאתה פולט כ"הוכחות" ..... ומבחינתך כולם חייבים להסכים עם ה"הוכחות" העלובות הללו , כדרכו של כל פנאט סוג ז'.

(ואגב , הפניה לבן נעשתה מזמן , הרבה לפני שרשור זה.
ומבחינתי אני יכול לקלל אותך מתי שבא לי , לפני ה"הוכחות המופלצות" שלך או אחרי , זה לא משנה הרבה).

ינוקא1

New member

אין ספק שזה גם "תיקון" אישי שלי.
אם לא היה בי משהו מהיצור הזה , לא היינו מתנגשים כך.
&nbsp
החוכמה היא להגיב כל הזמן את התגובה הנכונה , כולל להילחם ולקלל אם צריך , אך ממקום של שיוויון נפש.
&nbsp
&nbsp

התיקון הוא להיות אדיש מספיק לא לענות

בינתיים אני רק רואה קווי דימיון ביניכם לאור הדו שיח ה"פורה" בינכם.

עובדה שגם לי הוא כתב דברים מגעילים ולא התרגשתי

בערך בכלל. ( טוב כי זה גם היה די צפוי).
וכשזה ממש לא התאים לי סגרתי איתו את הדיון ולא המשכתי
ככה צריך.
טוב כנראה שאני יודעת להיות יותר אדישה ממך בנושא של עלבונות אישיים

ינוקא1

New member
אני לא חושב

שזו הדרך.
יש הרבה אנשים שבולעים ושותקים ואוכלים את הלב.
החוכמה היא דווקא להיות בדו שיח , כולל דו שיח קשה , אך לא לעשות זאת ממקום רגשי.
פשוט להגיב את התגובה הנכונה בהתאם לסיטואציה , ממקום שווה נפש.
&nbsp
זו יכולה גם להיות התגובה של לא להגיב , כל עוד זה לא בא מחולשה אלא מבחירה ומהבנה שזה הנכון ביותר.

אני חושבת שלפעמים מתפלקים לרועי דברים יפים

אבל השיח שלו מזלזל או אלים פעמים רבות .
אני חושבת שההתנהגות שלך טיפשית מאוד. ואני חושבת שזה גם משהו שמאפיין בנים הם קצת טיפשים בנושאים האילו פעמים רבות.
אני חושבת שחשוב לנסות לעשות מאמץ לנהל דו שיח עם אנשים שונים גם הקשים מביניהם אבל אם רואים שזה לא עוזר פשוט להניח לזה.

חוץ מזה שזה פורום ככה שהוא לא מלווה אותך

בשאר החיים זה ממוקד רק בפורום ואי לכך הרבה יותר קל לסינון ובקרה מאשר אדם שמתנהג כך לדוגמא במקום העבודה שלך או במשפחה שלך

ינוקא1

New member
מסכים

אבל זה תרגול.
רגשות שנחווים דרך פורום , אינם פחות אמיתיים מרגשות שאינם דרך פורום.
לכן זה תרגול מעולה.
&nbsp
ואני לא יכול שלא לחבב את רועי לפעמים. רק לפעמים.

ינוקא1

New member
החיים מספקים שפע

של תרגולים , חלקם מפגרים וחלקם לא.
איננו בוחרים את התרגילים , אך בידינו לעשות אותם בכיף , כמשחק , או לקחת ללב.

עובדה שהדיון נעצר שם

אני העליתי טיעונים שהפילו, אחד אחר השני, את טיעוניך, ובנקודה בדיון שבה אחרון הטיעונים קרס פשוט התחלת לקלל כמו פסיכי, וכך הסטת את הדיון.
הסבתי את תשומת ליבך לכך שאתה רק מקלל ולא ענית בעצם לשום טיעון.
לא עזר. זבש"ך.
זה מה שאתה עושה בנקודות האלו כל פעם שזה מגיע לקריסת טיעוניך.
אז התירוץ שלך לזה הוא העלאה באוב של דיונים ישנים? התחשבנות ארוכת טווח? קשה לי להאמין. זה אידיוטי מדי אפילו בשבילך.
הסיפור היותר סביר נראה לי שזה ריאקציה בלתי נשלטת אצלך (שאחר כך אתה מוצא דרכים להצדיק)- כשקורסים טיעוניך אתה מייצר הודעות נאצה וקללות, ריקות מכל תוכן וטיעונים, וכך מסיט את הדיון. זה לא משהו שאתה בוחר לעשות- זה פשוט תגובה בלתי נשלטת אצלך. אתה לא אידיוט מבחירה, זה מערכת ריגשית שלמה שהופכת אותך לכזה.

ינוקא1

New member
הטיעונים שלך

כל כך מפגרים ומטומטמים וכתובים בסוג של אובססיביות , עד שאין לי כוח להתחיל לדחות את דברי ההבל הללו.
כל עוד אתה מדבר לעניין אני עונה ,
וכשאתה מתחיל לשפוך שטויות באובססיביות וטינופת צופים , אני צוחק.

כאמור

צידוקים יש לך בדיעבד, ואתה משנה אותם- קודם טענת להתחשבנות מדיונים קודמים ועכשיו אתה משנה גירסה- שאין לך "כוח להתחיל לדחות את דברי ההבל הללו".
ועוד אתה טוען שאתה "צוחק"- אבל זה לא נשמע כך בכלל מדבריך- כי מה שנראה בפועל זה רוגז מצידך על כך שטיעוניך נפלו. אז עכשיו אתה מצדיק את זה ע"י גירסת ה"צוחק".
בסיכומו של דבר- נראה שתירוצים ורציונליזציות יש לך בשפע ואתה ממשיך להמציא אותם- התחשבנות, היעדר כוח להתמודד עם הבל, התלוצצות...
אבל העובדה היא שכשטיעוניך נופלים- אתה מתחיל לקלל כמו פסיכי. מה זה אומר בעצם? שיש בך פסיכיות, ידידי. אתה לא סמל של בריאות נפשית, רחוק מזה. אז שאתה תדבר על בריאות נפשית? חה!
אגיד לך מה אתה- אתה בן אדם לחוץ, שכמפילים את טיעוניו הוא מתחיל לקלל בפראות. יש בך אלימות, מתח, והכי מגוחך- אין בך את הנחת ושוויון הנפש שאתה כל כך מתיימר לתרגל.
אתה מבין? אתה אומר שאתה מתרגל שוויון נפש? איזה אבסורד מוחלט. אינך מבין מהו שוויון נפש ולכן איך תתרגל אותו?
שוויון נפש הוא לא להתרגז ולקלל באובססיה כאשר טיעוניך נופלים, אלא להשיב כהלכה ולשאול לעניין.
אז אל תתיימר לשוויון נפש שאין לך. אתה מזוייף.

למעלה