מדיטציה ומכניות

בארס

New member
אולי.

אבל התשובה לא חשובה (למי שמחפש אותה) השאלה היא החשובה...אתה יכול להעריך למה?

drall

New member
כן , כלומר לא

מצב מודע הוא מצב של התבוננות. האנרגיה לא משתחררת מהמיינד , היא פשוט לא נלכדת על ידו.

barak001

New member
אבל המיינד

מאחסן בתוכו אנרגיות לא? כלומר, אני מבין שהתבוננות היא פעולה מונעת לאחסון של אנרגיות במיינד, האנרגיה פשוט לא תנותב לשם, אבל האם פעולת ההתבוננות (אם אפשר לקרוא לזה פעולה...) לא גם משחררת את הקיימות? או שזה שמור רק למדיטציות מהזן של ג'יבריש?

drall

New member
זו דקות אבחנה

המיינד לא שומר. הוא מאחסן. למחסן האנרגיה של המיינד קוראים אגו. האגו הוא המחסן של האנרגיה שהמיינד אסף. אבל הוא לא המחסן הכי טוב בעולם , האנרגיה הזו דולפת. גם בגלל הזיכרון המוגבל , גם בגלל לחץ מכיוון התת מודע. לכן אם מישהו יתרגל התבוננות , הוא לא יחדור לתוך האגו וישחרר אנרגיה. האנרגיה הזו תשתחרר לבד , רק זה יכול לקחת לה כמה שנים. כנראה שאחרי כמה שנים של התבוננות , פשוט לא ישאר אגו. אבל מיינד יישאר ויחכה להזדמנות להמשיך לאסוף אנרגיה. אלו דקויות , נו

dharmax

New member
תשובה טובה, בארס

אכן, מדיטציה נכונה היא בפירוש מודעות והייתי אומר אפילו, לא סתם "מצב של מודעות" אלא הפיתוח, ההעמקה, הרחבה של המודעות! וכמו שאמרת ואני מסכים עם זה - התהליך המכני הוא רק האמצעי ולא המדיטציה עצמה, וכן, עד שלב מסוים, אז יש רק (או בעיקר) התהליך המכני. אבל רק עד שלב מסוים (אם התרגול הוא נכון). עכשיו, מה שנאמר בסוגריים, "אם התרגול הוא נכון", הוא לדעתי דבר לא קטן: לעיתים קרובות אנשים נלכדים במשך המון המון שנים, לפי מה שראיתי, בשלב המכני... בכל אופן, גם לתרגול המכני לפני שהוא "ממריא" ישנן תוצאות שונות, שיכולות להיות בהחלט חיוביות. ויתרה מזאת, ה"המראה" הזו, יכולה לבוא מתוך תרגול מכני לגמרי, בצורה שמעבר לרציונאל. אני מדבר על ההתעלות הזו, שמעבר להכרה. לתובנה אמיתית. ברכות וחג חרות משחרר :)

התכונות של החזרה

השבוע, בביצפר, למדתי דבר חשוב מאוד - to keep it simple. בחירה של תנועה או פעולה, או מילה, אחת, קטנה, פשוטה, וחזרה עליה, גורמת לי - אולי בלית ברירה - לוותר על הרוחב, ולהיכנס לעומק. לדוגמה, בחישת עדשים, התבוננות בנר, ציור של סמל פשוט, כמו אינסוף, עם היד באוויר, חזרה על מילה במשך כמה דקות... כל הפעילויות האלה (שדרך אגב, הרבה פעמים אני רואה דרדקים עושים אותן בשיא הטבעיות..) יוצרים עומק שאין לו מילה אחרת, חוץ מ"מדיטטיבי", להבנתי... אז כן, אפשר חופשי להגיע למצב מדיטטיבי, לעומק מחשבה, בלי להיות מודע...

למעלה