מדיטציה ומכניות

אינקה

New member
מדיטציה ומכניות

האם על מדיטציה להיות פעולה מודעת, או שתרגול מכני אך עקבי של טכניקה כלשהי גם הוא משנה את האדם? ובמילים אחרות: האם אכן האדם יכול להתעורר לטבעו האמיתי ללא הקדשת מודעות לכך?

אינקה....

אני לא מבין מה זה "תרגול מיכני", ואני גם לא מבין מה זה "טבעו האמיתי" (של האדם).

אינקה

New member
יש כזה דבר במחשבים "נקודה צפה"

מה שמאפשר למערכת הפועלת מתמטית לחשב ברמה מסויימת של אי-דיוק. למעשה כל הדיונים שלנו כאן הם ברמה של אי דיוק - גישושים בערפל. לכן גם כל מה שאומר אינו אלא צורות בעננים שמזכירות משהו, או שלא. אז תרגול מכני המשמעות שלו היא שאתה עושה משהו ללא הקדשת מודעות. מתוך הרגל למשל. טבעו האמיתי של האדם... טבעי, טבעך... זהו מושא החיפוש, איזו נקודה יציבה וטהורה בתוך הים אי הבהירות המעורפל. לא משהו שאני יכול להגדיר או להסביר, רק תחושה שזה קיים.

או קייי ../images/Emo13.gif

אני חושב שההרגל לבדו (מיכניות) לא יכול להביא אדם להתעוררות. בקשר להגדרתך של "נקודה יציבה וטהורה בתוך הים אי הבהירות המעורפל" כטבעו האמיתי של האדם.... אני כולי הסכמה עם ההגדרה הזו

אה, שכחתי ../images/Emo13.gif

"נקודה יציבה וטהורה בתוך הים אי הבהירות המעורפל"-- מי גדול יותר, "נקודה יציבה וטהורה" או "ים אי הבהירות המעורפל"

אינקה

New member
בשמחה...

אבל הכוונה אינה לתפוס... הכוונה היא... היא... נו, אתה יודע. ...לעצור בדיוק באותו המקום בו המיינד נתקע, בקצה העמוד של מאה רגל... ממש באותה הנקודה...

OriIdan

New member
אין קשר לאי דיוק

נהפוך הוא נקודה צפה מאפשרת למחשבים לחשב ברמה גבוהה יותר של דיוק. נקודה צפה זה אלגוריתם פשוט שבו לוקחים שני מספרים ומחלקים או מכפילים בחזרה של עשר (ליתר דיוק שתיים כי מחשבים עובדים בבסיס 2) עד שמגיעים למצב בו שני המספרים הם עם נקודה לפני המספר וכך קל יותר לעשות את החישובים. בקיצור מדובר על דרך לעשות דברים יותר בקלות ויותר בצורה מכנית. אם להשליך מזה על מדיטציה, ככל שהדרך יותר קלה כך תגיע לתוצאות טובות יותר.

barak001

New member
אבל זה לא מדוייק

מס' הביטים שיכולים לאחסן את זה סופי

OriIdan

New member
הבהרה

אני לא אמרתי שאין אי דיוק בחישוב של מחשבים אלא שנקודה צפה היא שיטה לחישוב פשוט יותר ולכן מביא לחישוב מדויק יותר. אין כל קשר בינה לבין אי דיוק. לכל מחשב יש אי דיוק אנהרנטי התלוי בין השאר בכמות הביטים המשמשים ליצוג המספר.

אינקה

New member
זה עניין של ישום

יש תחום שנקרא כמדומני "מתמטיקה מעורפלת" שעושה שימוש בנקודה צפה כדי לבצע חישובים "בערך" במקום תשובות מדוייקות שהמחשב נותן. הדוגמה הידועה היא מתחום בעיות השיבוץ והתחבורה בהן אלגוריתם "רגיל" צריך לבחון את כל האפשרויות הקיימות כדי לתת את התשובה הטובה ביותר, בעוד ש"בערך" ניתן לתת תשובה לא רעה בכלל תוך זמן קצר.

OriIdan

New member
שוב דיבורים של חוסר ידע

יש תחום שנקרא fuzzy logic או לוגיקה מעורפלת. אין לתחום הזה קשר לנקודה צפה. נכון תחום זה מבצע חישובים מוערכים ולא מדוייקים וכיום תופס תאוצה בהרבה תחומים ומגיע לתוצאות יפות מאד. אבל כל קשר בין זה לבין נקודה צפה הוא מקרי בהחלט. נקודה צפה היא כלי לביצוע קל יותר של חישובים הכוללים מספרים אמיתיים ולא רק מספרים שלמים. אין לו כל קשר לדיוק או אי דיוק. במקרה את התחום הזה אני מכיר היטב מאחר שפיתחתי בעבר שפות תכנות. חקרתי די הרבה את נושא האלגוריתמים של נקודה צפה ושל חישוב מדויק או לא מדויק. אם אתה מדבר כך על דברים בהם אין לך מושג, אני תוהה האם בתחום המדיטציה הדברים שאתה אומר נאמרים מתוך ידע או מתוך בורות כמו שהוכחת כאן? לפחות בכל הקשור למ"ט שגם זה תחום שאני מכיר אתה מוכיח בורות רבה. בקיצור רצוי מאד שלפני שאתה מדבר על משהו תלמד קצת.

מצוין!

יש מערכון של "קצרים" ובו אורח מוזמן לבית של זוג. והבעל מתחיל להתווכח איתו על פוליטיקה. ואז מסתבר ששניהם ימניים, והם מסכימים על הכל, ואז נהיה משעמם עד מוות, והאורח כמעט מסולק בבושת פנים - כי על מה ידברו? ואז האורח אומר שהוא עולה על גהה, והבעל אומר מה פתאום, אתה לא יודע מה אתה מדבר - האיילון הכי טוב. וככה הם מתחילים להתווכח על דרך הנסיעה הטובה ביותר, והאורח שב ומתיישב על הספה, וכולם מרוצים
אז יופי, מצאתם לכם עכשיו לוגיקה מעורפלת להתווכח עליה
המממ..לוגיקה מעורפלת...נשמע מתאים

אינקה

New member
תרגע אורי

לא טענתי לידע בתחום הזה. מה שאני יודע (וזה דרך חבר שעסק בתחום) זה רק שבלוגיקה מעורפלת נעשה שימוש בנקודה צפה כדי לאפשר חישובים שאינם מדוייקים. אבל ההשתוללות הכללית שלך מעידה שאתה מאויים מאוד. זה בסדר אורי, גם אם המ"ט זו סתם שיטה קקיונית שגורמת לאשליה של הארה ואושר ובדרך דורסת כל מי שמתחרה בה, זה לא אומר שמשהו אצלך לא בסדר. רק ההתנהגות שלך.

OriIdan

New member
מה הקשר למ"ט?

מי שמרגיש מאוים זה כנראה אתה. אחרת לא היית מכניס לכל דיון שקשור אלי או אל דניאל את המ"ט. באמת שלא איכפת לי מה אתה חושב על מ"ט. כל עוד לא תגיד שקרים לא איכפת לי כלל.

אינקה

New member
תגיד, יצאת מדעתך? ../images/Emo2.gif

בהודעתך לה הגבתי בעצמך עשית את הקשר למ"ט למרות שלא היה קשר כזה בתת השרשור הזה שעסק בלוגיקה מעורפלת. רוצה ציטוט? "לפחות בכל הקשור למ"ט שגם זה תחום שאני מכיר אתה מוכיח בורות רבה." היה ראוי שתתנצל בשלב הזה, אבל את זה מוגזם לצפות ממך אני מניח.

למעלה