מדיטציה ומכניות

barak001

New member
למען האמת

שני הדברים שציינתם לא קשורים במיוחד לבעיות שיבוץ :) לא fuzzy logic ולא floating point. אם לא רוצים או לא יכולים (בגלל כוח חישוב) לחשב את כל מרחב הפתרונות של הבעייה כדי למצוא את השיבוץ האופטימלי, משתמשים באלגוריתם אחר, יעיל יותר, לפעמים סטטיסטי.

barak001

New member
אתה נותן לי

השראה, אני עדיין מחפש שם מקורי לחתול שלי :) יש עוד רעיונות?

התכוונת ל

פאזי או נקודה צפה או מעורפל?
כן, טוב, הא לך טולי (חתולי) רישי טורי (סאטורי) פונה בודי אינקה סאטי באבא לונה שאקטי שאנטי שיוה (או קאלי לנקבה) לייטמן נ.ב. זה לא החתול שלך

barak001

New member
../images/Emo108.gif

כולנו חתולים של אלוהים :) בינתיים אני קורא לו חמודי, והוא ממין נ', אבל לא רואה צורך להשתמש בהפרדות הטפשיות של בני אדם על חתולים (וגם לא על בני אדם, אבל מי אני שאשנה את זה...). חחח לייטמן... חלק מהשמות טובים, עדיף שהשם לא יהיה רוחניקי מדי כי זה לא חתול בומבמלי, אני אצטרך לחשוב על זה קצת

jongler

New member
יש ויש

אך קודם כל - ישנם ניסיונות להיות מודעים, ישנם רגעי ערות קצרים אך פעולה מודעת היא כבר צעד גדול בפני עצמו. וכן, יש ויש, יש טכניקות ללא תשומת לב/מודעות/התבוננות ויש לכל טכניקה הכיוון שלה והמטרה שלה. ולגבי התעוררות - אני יודע בודאות שיש התעוררות ללא הקדשת מודעות לפחות בהתחלה, קשה לשים את האצבע על הנקודה שהטבע האמיתי תופס בעלות(מודעות?!) ואינו רדום יותר זה פשוט קורה כמו מגנט ענק והופס... אך לגבי המצב השני - זה נשמע הגיוני ומתבקש. אבל לך תדע...

barak001

New member
שאלה מצויינת

רציתי להעלות שאלה דומה בהייד פארק - האם יש קשר 1-1 בין תהליכי הבנה (אשליית האגו וכו') לבין תהליכים אנרגטיים? ע"פ העדויות של מוארים, הם התעוררו בעקבות הבנה, השאלה האם הבנה מתעוררת בעקבות תהליכים אנרגטיים מכאניים (כי סך הכל ידוע שכל צ'אקרה גם גורמת לתחושות ותפיסות מסויימות). לי זה יישמע קצת תמוה אם אדם יגיע להארה מלתרגל רק טכניקה צ'אקרלית (כמו "המממ" נניח), כי זה אמנם ישנה את המבנה האנרגטי שלו אבל לא ישחרר לו אנרגייה מהמיינד-אגו, אז הייתי מנחש שכדאי לשלב גם עם התבוננות או לטיהן אבל אני אשמח לשמוע דיעות בנושא...

בארס

New member
הקשר...

...בין תהליכי הבנה לתהליכים אנרגטיים הוא בדרך כלל הפוך. קודם מתרחש שינויי אנרגטי ורק אחר כך מתעוררת ההבנה, בדיוק כמו שאפשר לחשוב הרבה מאוד על תפוח אבל להבין 'תפוח' אפשר רק אחרי שטועמים אותו. הבנה אמיתית כוללת חוויה והתנסות...מדובר בהכרה ישירה. לא יכולה להיות לאדם שום ידיעה אודות המצב המואר באמת לפני שהוא התעורר. מה שכן...לפעמים (נדירות יחסית) הבנה שכלית מסויימת יכולה לעזור לשחרר אחיזה ממשהו ואז בעקבות שחרור האחיזה מתרחשת איזו פתיחה אנרגטית שמביאה איזו הכרה ישירה...שהיא זו שמביאה הבנה. בכל אופן ע"פ רוב ההבנות האלו מגיעות בשלב של בשלות אנרגטית. כך שתמיד הביצה קודמת לתרנגולת והתרנגולת קודמת לביצה :)

drall

New member
המצב המדיטטיבי הוא הפועל על האדם

ובהקשר הזה לא משנה עם האדם מודע או לא מודע אם הוא טכנאי או מאלתר. ברגע שהוא נכנס למצב מדיטטיבי , המיינד אגו לא שולט בו כמו שבדרך כלל , וההבדל הזה הוא היסוד לתרגול מדיטציה. הנחיה של האדם , המוטיבציה שלו , משתנה , או אפילו נעלמת במצב מדיטטיבי. אבל, למכאניות , מול העירנות ישנה השפעה על האדם , לא מבחינת המצב המדיטטיבי , אלא באופן כללי. ככה שבמקרים מסויימים , המכאניות , גם אם היא מכאניות של מדיטציה , יוצרת דפורמציות בגוף האנרגטי , מה שלא קורה בעירנות.

בארס

New member
סדר...

1. מצב מדיטטיבי הוא מצב מודע. 2. תרגול מדיטטיבי יכול להתחיל באופן מכאני אבל בשביל לעבור למצב המדיטטיבי חייבת להצתרף ה"מודעות" -> אקסיומה. 3. אי אפשר להתעורר בלי להקדיש מודעות...התעוררות היא מודעות. העניין הוא...שמה שהאדם (המיינד) מגדיר בדרך כלל כ'מודעות' שלו, כזהות העצמית שלו, הם בדרך כלל בדיוק העדר המודעות והעדר הזהות שלו. זו הסיבה שאצל אדם שלא מכיר הייטב את האיכות המודעת יותר שלו, המיינד שלו עשוי להגדיר 'רגע מודע' כרגע של חוסר מודעות. מודעות ותודעה הם לא תהליכים "נתפסי מיינד". באשר לסוגיית המכאניות ופעולה מודעת...זה נושא גדול מאוד וגם ניסיתי לגעת בו בשרשור על הכוחות. אני לא אכנס אליו ע"ג הפורום כי ההבנה התיאורטית שאפשר להשיג בו היא מאוד מוגבלת.

barak001

New member
שאלה

מצב מודע הוא מצב של התבוננות? כלומר אנרגייה שמשתחררת מהמיינד? אושו אמר פעם - זה לא משנה איזה מדיטציה בוחרים, אבל העיקרון החשוב הוא שתהיו עדים במהלך המדיטציה, והוא התייחס לזה אפילו כאחד מהעקרונות החשובים ביותר בדרך.

יש הבדל עצום בין התבוננות

לבין מצב של עדות. אי אפשר, בשום צורה או אופן להגיע למצב של עדות דרך התבוננות. זו פשוט אשליה.

עד?

מרים את ידו האחת, מניח האחרת על ספר התנ"ך ונשבע להגיד את האמת, כל האמת ורק אמת so help me god שזה כמובן loop hole משפטי לגבי אתאיסטים? למרות שדווקא לפעמים נדמה שלעורכי דין אין אלוהים...

alissa

New member
זה חידוש! אם כן, האם תוכל להסביר

מה ההבדל בין עדות לבין התבוננות? לפי הבנתי העדות נובעת/מתפתחת מן ההתבוננות מאחר שעצם ההתבוננות היא פעולה (או יותר נכון אי פעולה) הצופה על המתרחש במיינד או מחוצה לו, ללא התערבות אך עם נוכחות. מכאן מגיע מצב העדות המאפשר לכל הדברים להתרחש באין מפריע, אך עצם העדות היא המודעות-היא האור. כיצד אתה מסביר שתי תופעות (שהן בעצם אותה אחת) אלו, דניאל?

בארס

New member
ברור

מודעות, התבוננות, עדות...הם מילים שמתייחסות לאותו דבר. לגבי המיינד...אני מגדיר אותו כמנגנון תפיסה שכלי, ואני לא אוהב את האמירה שלך ('אנרגיה שמשתחררת מהמיינד') כאילו שהמיינד אוגר את כל האנרגיה האנושית או האנרגיה שיכולה להיות זמינה לאדם...אנרגיות מגיעות מכל מיני "מקומות". השאלה מתי ובאילו תנאים אנרגיה הופכת למודעות? (בלי או עם קשר למקור שלה) זו שאלה יפה.

למעלה