מדיטציה - התחלה

hary_i

New member
מהרישי והוודות

נכון, הוודות הם 40 חלקים. מזמורי הוודות הם אכן תרגול טוב אבל לא כל אחד יודע לעשות זאת. מזמורי הוודות מורכבים ממנטרה וברהמה כאשר מנטרה זה במקרה הזה ההברות. השגיאה שהרבה עושים היא לבלבל את המושג מנטרה עם שמות של קדושים. אין קשר. מנטרה בוודות הכוונה פשוט הברות. כאשר במדיטציה הטרנסנדנטלית (סליחה שאני מזכיר כאן את הדבר האסור הזה) עושים שימוש במנטרה אבל כאן הכוונה היא למילה מסויימת מאד. כאשר את המילה לא אומרים בקול, לא משננים ולא מתרכזים בה. מהרישי היום נחשב ע"י כולם לסמכות הגבוהה ביותר בנושא הוודות. הוא האחרון כיום מהשושלת של המורים של צפון הודו. המורה של מהירישי הייה סוונמי ברהמננדה סרסווטי ג'גד גורו מג'יוטיר מש המכונה גורו דוו. מניין לך שמהרישי מגדיר את העליון בצורה הנוגדת את הוודות? מניין לך שהגדרת העליון כאישיות היא הנכונה? לכשעצמי לא נראה לי הגיוני שהעליון הוא אישיות. טוב אבל ההגיון שלי מבוסס על הדברים שלמדתי ממהרישי. מהרישי עצמו מדבר על כך שיש כמה וכמה פירושים לוודות ומסביר בפירוש שלו לבהגווד גיטה מאד יפה מדוע הפירושים האחרים לוקים בחסר. הוא אינו אומר שהם לא נכונים, הוא אומר שהם לוקים בחסר כאשר החוסר הוא ההבנה שהוודות מקורן והן כולן נמצאות בטרנסנדנטלי "רישו אקשרה פרמה ויומן".

המילה "מנטרה"

המילה הסנסקריטית "מנטרה" משמעה "פסוק". בתקופה הוודית היה ברור לכולם שמנטרה כוללת את השמות הקדושים + לעיתים הברות קטנות בעלות עוצמה בפני עצמן (ביג'ה מנטרה). ברגע שהשם הקדוש הוא משהו שאתה חוזר עליו בעת מדיטציה אזי הוא מנטרה מעצם ההגדרה. הדברים של מהרישי נוגדים את הוודות בכמה מישורים: כפי שציינתי, בהגדרה של העליון כדבר אימפרסונאלי. הוודות מגדירות חד משמעית את העליון כאישיות, כפי שציינתי, פרטתי והבאתי ציטוטים לאורך כל השירשור הזה. לכל ציטוט רשמתי מקור שכל אחד יכול לבדוק. האיסור על אמירת המנטרה בקול רם הוא עוד מאפיין של השושלות הלא מוסמכות. שרי רמנוג'אצ'ריה היה פעם תלמיד למורה משושלת שנקרה, שושלת לא מוסמכת שכזו. המורה, ימונה, נתן לו את המנטרה הכוללת את השם הקדוש: אום-נמה נריאנה אך אסר עליו לומר אותה בקול רם. אך הוודות, כפי שציטטתי זה מכבר, מורות כי בעידן קלי יש לומר את המנטרות בקול רם בציבור ועל ידי כך יטהרו האנשים. זה קרוי סנקירתנה. וכך עשה רמנוג'ה. כאשר שמע ימונה על הדבר אמר לרמנוג'ה: "אתה הפרת הוראה של המורה הרוחני שלך! על כן תלך לגיהנום!" רמנוג'ה השיב: "לא איכפת לי ללכת לגיהנום! העיקר שכל האנשים הללו ניצלו!" ואז הבין ימונה שזה הוא שצריך להיות תלמידו של רמנוג'ה. שלושת השושלות המוסמכות, אותן מפרטות הוודות, הן: שרי, ברהמה, קומרה ושיווה. מהרישי מהש יוגי לא היה שייך לאף אחת מהן וכפי שכבר הדגמתי הוא מייצג פילוסופיה המקורבת לאדוויתה וודנתה אשר בינה לבין הוודות קיימות סתירות רבות. זה קורה בגלל הפרשנות המוטעית שלהם לוודות. ההבדל בינהם לשושלות המוסמכות הוא שהשושלות המוסמכות לא מפרשות את הוודות כלל אלא קוראות אותן לפי הפשט. זו הסיבה שאנשי האדוויתה מביאים כל מיני רעיונות סותרים כגון שהעליון הוא אימפרסונאלי, רעיונות שעובדתית לא היו קיימים מיליוני שנה גם כשהוודות היו קיימות והתחילו להתקיים רק במאה השמינית כאשר נוסדה פילוסופיית האדוויתה. לפני היווסדות פילוסופיית האדוויתה היה ברור לכל מי שמגדיר את העליון כאימפרסונאלי, כמו הבודהיסטים, שעליו לשלול את הוודות. זאת מכיוון שהגדרה זו נוגדת חד משמעית את הוודות.

hary_i

New member
קשה, קשה איתך

נראה לי שהדיון לא מתקדם לשום מקום. אתה נעול בדיעותיך וטוען שהאדם שנחשב היום הן בהודו והן בעולם כולו למדען הדגול ביותר בתחום הוודות אינו מבין דבר בוודות. אם כך, אין לנו מה להמשיך לדון. חבל, חבל מאד כך אני רואה הלכה למעשה את מה שמהרישי דיבר עליו כל הזמן כיצד הידע הדגול של הוודות מתעוות ע"י אנשים חכמים, לא ע"י טיפשים. לפי הבנתי בכל אופן יש רק שושלת אחת של מורים המיצגת את הוודות וזו השושלת אליה שייך מהרישי, אני לא יודע את כל השושלת, את השאלה הזו כדאי להפנות למורים למדיטציה שכבר לא נמצאים כאן בפורום כי גרשו אותם. השושלות שאתה מדבר עליהן הן בדיוק העיוות של הידע. מדוע אני טוען שהדברים שאתה מדבר עליהם הם העיוות ואילו הידע שאני מדבר עליו הוא הטהור? מהרישי אומר שלידע טהור יש מספר מאפיינים המיצגים אותו: 1. הוא ניתן להוכחה בצורה אוביקטיבית 2. הוא ניתן להוכחה סוביקטיבית ע"י התנסות של אנשים 3. אין בו סתירות פנימיות יש עוד מאפיינים שאיני זוכר אותם כרגע. האמת שבקריאה שנייה של דבריך, נראה לי שאתה סותר את עצמך, אתה אומר שהשושלות ה"מוסמכות" לא מפרשות את הוודות ואילו בהודעות אחרות ציינת שאם לא מפרשים את הידע הוא נראה כמו סיפורים בלבד. שים לב גם שאתה מדבר על רעיונות שהחלו להתקיים רק במאה השמינית שזה הרבה הרבה אחרי הוודות כך שברור שאתה מדבר על ידע מסולף. חבל, חבל מאד, אבל אתה תקוע בידע שלך ולכן לעולם לא נוכל לדון על שום דבר. ההבדל בינך לביני שאני חש את הוודות בתוכי פעמיים ביום ואילו אתה לומד את זה כידע אינטלקטואלי בלבד ולכן אין לך דרך אמיתית לאמת את הפסוקים.

אוסף של אי הבנות

1- "אדם שנחשב דגול היום הן בהודו והן בעולם כולו" – מי נחשב דגול כיום בהודו? אוותרים מזוייפים ומורים מאסכולות האדוויתה שמעוותים את הוודות. מי נחשב דגול כיום בעולם כולו? אנשי עסקים בעלי הון, כוכבי קולנוע ומדענים שמספרים לנו שאכילת בשר היא בריאה, שתיית חלב אינה בריאה, המין האנושי הוא מוטציות של קופים והיקום נוצר במפץ רנדומלי. 2- "לפי הבנתי יש רק שושלת אחת של מורים... אליה שייך המהרישי" – אז איך, איך תסביר את העובדות שבוודות כתובים שחור על גבי לבן דברים שהמהרישי שולל? איך מורה מוסמך של טקסט מסויים יכול לומר עליו דברים שכלל לא כתובים בו ושסותרים אותו? 3- השושלות שאתה מדבר עליהם הן בדיוק העיוות של אותו הידע" – השושלות שאני מדבר עליהן הן השושלות המצויינות בוודות עצמן. 4- "אתה אומר שהשושלות המוסמכות לא מפרשות את הוודות ואילו בהודעות אחרות ציינת שאם לא מפרשים את הידע הוא נראה כמו סיפורים בלבד" – מתי אמרתי דבר כזה? תמיד טענתי שאת הוודות אין צורך לפרש. מעולם לא אמרתי את הדבר השני שציינת. 5- שים לב שאתה גם מדבר על רעיונות שהחלו להתקיים רק במאה השמינית..." – בעיה בהבנת הניקרא. הכוונה היתה לרעיונות שלך! הפילוסופיה הוודית טוענת שהעליון הוא פרסונאלי ואילו הוגי האדוויתה, כמוך, טענו אחרת. אם היית קורא לעומק את כל הדברים ולא רק מקטעים מהם היית מבין את זה. (שזה אגב מה שעושים הוגי האדוויתה לגבי הוודות – מכאן טעותם) 6- "אני חש את הוודות בתוכי" – ולכן אתה לא מכיר אותם ככל הניראה. טקסט כתוב מכירים דרך קריאתו. אתה לא יכול להכיר טקסט שלא קראת על ידי זה שאתה "חש אותו בפנים". אל תאמין במהרישי בצורה עיוורת. קרא את הוודות וראה במו עינייך האם אומנם העובדות שהוא מציין לגביהן הן נכונות.

שששלום

New member
הגות וזימרה

זה מה שקורה במסיבות טרנס, אסיד וכאלה. הדברים אותם אתה מתאר אכן נכונים, תוך הבנה כי בתקופה מסויימת ההתפתחות מוגבלת. אך לרוצים באמת לצעוד קדימה ישנם די והותר תרגולים ראויים. אז להישאר מוגבלים או לצמוח ? זאת השאלה האמיתית.

תרגולים

העובדה היא שהמקור המוסמך שממנו נובעים התרגולים הללו מורה לנו איזה תרגול מתאים לאיזה עידן ולאילו אנשים. זו העובדה. לא הבנתי את הקשר למסיבות טרנס.

מ חרישי

New member
קח גם פסוק מהתנך ויהיו לו מפרשים

עומר שלום כמספר המפרשים, כך מספר הפרושים - ויותר. הוודות, שהינן ידע טהור, ואת זה פעם כתב הארי, אחד הפסוקים הראשונים של הריג ווד, "ריצ'ו אקשרה פרמה ויומן..." הבנה שלי, אני חושב שגם של הארי, היא גם המוטו של האגודה למ"ט. "ידע מעוצב בתודעה." קח את הידע הטהור והמדוייק ביותר. הוא לא יתן כלום, לאדם שרמת התודעה שלו איננה חווה את הידע הזה. הוודות, נקראות ונלמדות במספר רב של מקומות, כולל אוניברסיטאות שמלמדות וודות. לרוב הן סיפורי מיטולוגיה. סיפורים על אלילים שרבו עם שדים, מלחמות וכו'. זה ברמת התודעה שרובם ככולם כמעט, של האנשים נמצאים בה - רמת התודעה של ערנות. ברמת תודעה של הארה, הידע הזה כבר הופך למשהו אחר לגמרי. עברתי על התרגום של מהרישי לבהגוואד-גיטה, הפסוקים שציינת. אני מסתמך גם מעט על הידע שלי בסנסקריט (מועט, אבל אני קורא סנסקריט). יש מספר צורות שונות של הבנה לגבי אותם פסוקים: In a clean place, having set his seat firm, neither very high nor very low...." התרגום שלך מפרש, 'במקום מבודד', התרגום של מהרישי, 'במקום נקי'. אבל. זה לא יעזור. לבהגוואד גיטה יש יותר תרגומים ופרושים מאשר לתנך. כל אחד מפרש מרמת התודעה שלו. פרוש לא מדוייק, שנעשה מרמת תודעה לא די גבוהה, יתן לתלמיד ידע לא מדוייק. בבהגוואד גיטה, אין, אני חוזר, אין, שום דרישה לפרישות, כדי לתרגל את מה שהלורד קרישנה לימד את ארג'ונה. זו הבנה לא מדוייקת של הנקרא. מושיק

תרגום

ובכן, התרגום שציינת נובע מפרשנות מאוחרת כגון אדוויתא-ודנתה, שבה עיוות הכתוב דרך משחק בחוקי הדקדוק ובמשמעות המילים היא דבר רווח. למשל: כדי להוכיח את תפיסתם על פיה הברהמן עליון על אלוהים הם נהגו לתרגם את המילה אלוהים (בהגוואן) כ"מורה נערץ" או "אדם נכבד". כמובן שזה לא נכון. בפסוק שציטטתי (בהגווד-גיתה 6.11) המילה "סוצ'או" משמעה מקום מקודש. משמע: מקום מבודד, רחוק מחברה אנושית שהוא קדוש מכוח זירת הקרבות, קבר סדהו וכו' המצויים בו. כך שאין כאן כלל שאלה של פירוש, רק של תרגום לא נכון של אנשים שניצלו את העובדה שבתקופתם סנסקריסט כבר לא היתה שפה מדוברת כדי להוכיח אי אלו תיאוריות סותרות. התיאור של התרגולים השונים בעידנים השונים והדרך הנכונה לתרגל אותם הוא כלל לא ויכוח. והעובדה היא שזה סוג הפרישות שהיה נחוץ בעידן בו תרגלו הטהא-יוגה. היחס לוודות כאל כתובים מיתולוגיים בלבד נובע מהאהדה האקדמית לתיאוריית הפלישה הארית על פיה תרבות הודו, יחד עם כל דבר אינטיליגנטי בעולם, נובע משבטים אירופאים נורדים שפלשו לאיזור בשלב מסויים בהיסטוריה. התיאוריה הזו התפתחה בתקופה הויקטוריאנית והיא צאצא קדום של תורת הגזע הנאצית. מטרתה להוכיח את עליונות המערב והגזע הנורדי. כיום היא כל כך מושרשת שלאנשי האקדמיה קשה להתנתק ממנה. על כן את ההיסטוריה שמתוארת בוודות הם מתמצים להגדיר כמיתולוגיה. זה לא ממש הגיוני להגדיר כתבים כמיתולוגיה רק כי הם מתארים דברים כמו מטוסים, חלליות וכלי נשק גרעיניים שעה שכיום אנו רואים איך דברים כאלו הם אפשריים. אבל הורגלנו כל כך (אף שאין לנו כל הוכחה לכך) שהאנשים שחיו באותן תקופות היו מאין בדווים, שוכני בקתות בוץ. אבל האם אלו אנשים מתוחכמים מספיק כדי לכתוב סיפורי פנטזיה ברמה של סופר מדע בדיוני מודרני? הבעיה היא שלתיאוריית פלישת השבטים הארים אין ולא היו מעולם ראיות בשטח בעוד לאירועים ותיאורים המופיעים בהיסטוריה הוודית מופיעות ראיות ארכיאולוגיות כל הזמן. והנה לא מזמן צילום לוויין גילה מעין קו דק שמקשר בין הודו ללנקה שמראה כי בעבר היה קיים במקום גשר יבשתי, אותו גשר שצבאו של רמה בנה כפי שמתואר ברמייאנה. גילויים כאלה מופיעים כל הזמן בעוד לפלישת השבטים הארים אין כל בסיס.

hary_i

New member
מעולם לא שמעתי על תרגול שונה

לכל תקופה. לפי מיטב הבנתי בוודות וגם מה שלמדתי ממהרישי שלדעתי יודע יותר משנינו גם יחד. יש רק תרגול אחד וזה המדיטציה הטרנסנדנטלית שמביאה לטרנסנדנטלי. זה הדבר החשוב ביותר, בלי זה לא תיתכן הבנה של הוודות. ישנן עוד הרבה טכניקות בוודות ורצוי לתרגל את כולן, לא אחת לתקופה אחת ואחת לתקופה אחרת כולן! כאשר התרגול הבסיסי הוא המדיטציה. וכן, לא נעים להגיד אבל זו מדיטציה אחת ורק אחת - הטרנסנדנטלית. אני יודע שאסור לומר זאת בפורום אבל מה לעשות זה מה שמהרישי אומר. אני יודע שיאשימו אותי בפרסום. אני יודע שכולם חושבים שמהרישי מעוניין רק בכסף. אבל מה לעשות זה מה שמהרישי אומר אתם יכולים לא לקבל את מה שהוא אומר אבל עד כה כל מה שמהרישי אמר, גם הוכח אז אני מאמין לו. אז אני מצטער, אולי לרמת התודעה של הפורום זה לא מתאים אבל אילו העובדות. עכשיו כמובן מנהל הפורום יעלב. אני מצטער אבל אילו העובדות. אז עכשיו אני אלך לי לטרנסנדנטלי ואתם תשארו להתווכח על הוודות ויכוח עקר כי כל עוד לא תהיו בטרנסנדנטלי לא תוכלו להבין את הוודות.

אז איך תסביר את העובדה

אז איך תסביר את העובדה שהוודות מורות תירגולים (יוגות) רבים ושונים, המתוארים בוודות כגון הבהגווד גיתה והשרימת בהגוותם, וביניהם יש את ההטהא-יוגה, אשטנגה-יוגה, גייאנה-יוגה, ג'פה-יוגה, קרמה-יוגה, בודהי-יוגה ואחרים? איך תסביר שבוודות כתוב במפורש איזה תרגול מתאים לאיזה עידן? איך תסביר את כל הציטוטים מהוודות שמורים כל זאת אשר הבאתי זה מכבר? (כולל מראי מקום שמאפשרים לכל אחד לאמת את הציטוטים בספריה הקרובה לביתו)

new_chance

New member
לא להתייאש

נטע, מה שאת מתארת זה טבעי ונורמלי. כשמתחילים מדיטציה יש תמיד קשיים, ואם זה לא רעש בחוץ זה רעש בבית ואם לא בבית- רעש פנימי, שזה הכי קשה. הרעיון הוא לא להילחץ מההפרעות, תמיד לחזור ל"אובייקט" הריכוז. תתחילי בזמן קצר, ולאט לאט תראי שאת יכולה לשבת יותר זמן, ושההפרעות פחות מפריעות. בהצלחה ותהני.

danitd

New member
ריכוז, רעש, קשיים?

עכשיו אני קצת יותר יודעת. למדתי סוף סוף מדיטציה, לא ראיתי בעיות לתרגל ברעש, לא ראיתי צורך בריכוז, נהפוך הוא למדו אותי שאסור להתרכז. בשעור הראשון התייחסו לרעש ולמדו אותנו שרעש אינו מכשול למדיטה. עכשיו אני מתחילה להבין את החשיבות של מורה ללימוד מדיטציה. לא הייתי מצליחה בלי מורה, למרות שזה כל כך קל.

מדיטציה- שיטות רבות

שלום. ההתרכזות בנשימה היא כנראה מה שמביא את האדם למצב של מודעות בלבד. אני רוצה לומר, שגם אני כבר יותר משנה נוגע בנושא, ועדין מתקשה להיכנס תמיד בכל פעם שאני יושב (וזה קורה מס' פעמים בשבוע) למצב מדיטטיבי. המדיטציות הטובות ביותר שהיו לי: עם הנחיה של מנחה ובשכיבה(ולא נרדמתי כי עם צלצול הפעמון שמעתי כאילו אני כאן כל הזמן), וזה היה מדהים. בשכיבה, עם הנחיה מטייפ. כאשר שיננתי משפטים, אותם למדתי בקורס מדיטציה בשנה שעברה בהודו. עדין חושב שגם המקום צריך להיות מתאים למצב. כשנכנסים לחדר עם נרות, מחצלות ואוירה קסומה יהיה קל יותר להיכנס למצב מאשר ליד חלון של כביש ראשי. אם את רוצה להתחיל עם זה כדאי שתתגבשי בתוך קבוצה או שתאזיני למדיטציות בנושא או אפילו קלטות(כמו הקלטת של ניסים אמון, שהיא טובה לדעתי מאד. בהצלחה

Print

New member
מרקו פולו,

אתה יכול להגיד כמה מילים על הקלטת של ניסים אמון? באיזה שפה? איפה קונים? קצת על מה יש שם? תודה!!

קלטת של ניסים אמון

שלום. את הקלטת קיבלתי במתנה. זו קלטת וידאו מתוך הסדרה של שבוע רגוע עם אבקסיס. ניסים אמון מנחה שם 4 סוגי מדיטציות קצרות וזה בעברית. ישבתי מול הקלטת ופשוט "נעלמתי". נראה לי, שניתן להשיג אותן בכל חנות אלטרנטיבית. כרגע היא אצל ההורים שלי, אז בהזדמנות הראשונה שאבקר אותם(השבוע) אוכל לראות מי הפיק אותן.

Print

New member
תודה, מאוד אשמח לשמוע עוד פרטים!!

אני מתארת לעצמי שאתה מכיר את הטור שלו ב"וואלה"?

danitd

New member
למה אתה אומר את זה?

אתה אומר שהתרכזות בנשימה היא מה שמביא את האדם למצב של מודעות בלבד, אבל באותה נשימה אומר שאתה מתקשה להכנס לזה אז האם זו הדרך? אני עכשיו מרגישה בעצמי, עכשיו זה כבר לא ידע תיאורטי. לא צריך התרכזות, לא בנשימה ולא בשום דבר אחר. בעצם ריכוז זה הפוך ממה שצריך.

שששלום

New member
כל עוד אנו תלויים בחיצוני

אין מנוס מ"טיהור" האווירה. כשנגיע לאי תלות בחיצוני ונתקרב לאני האמיתי שלנו, גם בלב מזבלת חיריה אין בעייה להיות במצב מדטיבי ללא כל צורך בתרגול קודם. ד"א דבריך מעוררים בי תהייה, אם חשת בהבדל בתרגול עם מנחה, מדוע לא לאתר מורה אמיתי וללכת בדרכו ? הרי דברים מעידים כי ברור לך הצורך במורה. אולי.

ומה אם אין ברירה?

למשל במקרה שלי באמת אין ברירה כי אני גרה בדירת חדר קטנה כפי שכתבתי במרכז תל אביב.

מ חרישי

New member
לפחות בכיוון הנכון

היי נטע אם כל ההנחיות השונות לא יתאפשרו, לפחות עשי את המדיטציה בכיוון הנכון. הכיוון הנכון לעשות כל דבר (כמעט) הוא כלפי מזרח. אצלנו, ביהדות, גם מוכר הערך של המזרח. היהודי מתפלל מזרחה. כן. נכון. גם כשהוא ביפן. כך שמה שבדרך כלל נחשב כסיבה - הוא מתפלל לעבר ירושלים - כנראה לא לגמרי מדוייק. ירושלים לא נמצאת מזרחה ליפן. כשהשמש זורחת, יש לה איכויות מיוחדות ביותר של אנרגיות. טוב לעשות את המדיטציה (גם בערב), לכיוון מזרח. מדיטציה טובה לך. מושיק

למעלה