מדיטציה - התחלה

אינקה

New member
../images/Emo20.gif הקיום אינו ברהמן

ברהמן נמצא מעל זוגות הניגודים, לכן קיום ואי קיום אינם רלוונטיים בו. נכון זה קשה לתפיסה, אבל לא סיבה להמציא עוד מהות שנמצאת כאילו מעליו.

לא המצאתי כלום.

את כל זה הוודות מורות. אם מישהו שבנה בניין מסרטט לך מפה של פנים הבניין זה לא הגיוני לומר שהוא סתם המציא אותה והוא לא מבין עניין. תראה, מקור התחלתי שממנו נובע כל הקיום מכיל בתוכו בהכרח את כל התכונות של הקיום. על כן הוא חייב חייב להיות אישיות ובעל דמות ולא מופשט. אי אפשר אחרת. אחרת פירוש הדבר שהפרטים הנובעים ממנו עליונים עליו.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif תכונות היקום

כוללות גם את האי-קיום והאי-צורה. לכן העליון לשיטתך צריך להיות גם אי-דמות ואי-אישיות. הוא שנאמר, זהו הברהמן.

לא

אי קיום ואי צורה הם היעדר תכונות, לא תכונות. אין דבר כזה "כולל היעדר תכונות". אם תפקיד צ'ק על סך 0 ש"ח בחשבון בנק עם 5000 ש"ח לא יהיה לך פחות כסף בחשבון.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif היעדר תכונה היא תכונה

אבל חוסר הקוהרנטיות שלך ממש לא מאפשר לי לנהל איתך את הדיון הזה. הדוגמאות שאתה נותן הן כל כך לא קשורות למהות הדיון שפשוט רוב הזמן אני עסוק בלהבהיר את השגיאות בתפיסה שלך עצמה. אין שום קשר בין התוצאה החשבונית של ההפקדה לחשבון לעובדה שניתן להציג מהות שהיא היעדר צורה ואישיות (צ'ק ע"ס 0 ש"ח). לצ'ק ע"ס 0 ח"ש יש קיום למרות שהוא היעדר צורה כספית. התוצאה החשבונית ממש לא משנה כלום. אבל עזוב אותך מכסף: לחלל ריק אין צורה ואין אישיות ולמרות זאת הוא כולל את כל היקום. לכן העליון חייב להיות גם חלל ריק - היעדר צורה והיעדר אישיות. רק שתהיה לי בריא

0

זה לא אתה שנאבק בחוסר הקוהרנטיות שלי. זה אני שנאבק בעירפול שלך. כמובן שבעזרת טיעונים מעורפלים שאי קיום הוא קיום ושמריק יוצא מלא אפשר להוכיח שהעולם מרובע. אבל האם זו המציאות או סתם התפלמסות? לאפס אין קיום. לספרה 0, למילה "אפס" למושג אפס יש קיום. אבל כל אלו הם אך ורק סמלים לדברים חסרי קיום. העליון כולל בתוכו גם את הריק – זהו בסך הכל ריק. היעדר קיום. איזה מן דבר זה "כולל העדר"? איך אפשר לכלול דבר שאינו קיים. נכון, אפשר להתפלמס על זה, אבל בתכלס האם זה קיים? לתפיסה הרציונאלית ברור שלא. העליון כולל בתוכו את הדברים שיש להם קיום. 1+0=1 אתה טוען למעשה ש:

אינקה

New member
../images/Emo20.gif 1

מהו חלל ריק? צורה או היעדר צורה? החלל ממלא את כל היקום. גם את המקום ה"תפוס" לכאורה על ידי חומר. אז האם העליון כולל את הריק (חלל)? אני מקווה ששאלה זו אינה מעורפלת. תוכל לענות עליה בקצרה.

זהו, שלא.

את המרחב בו נמצא הריק- כן. את הריק עצמו- לא. ריק משמע היעדר קיום כלשהו. זאת הגדרת הריק. ושוב- הכוונה לא למרחב בו הוא קיים אלא לריק עצמו. השאלה האם דבר כולל בתוכו משהו שלא קיים היא פשוט לא הגיונית ומיותרת.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif החלל הוא ריק

לכן על העליון להכיל ריק. אם העליון אינו מכיל ריק משמע שהוא מוגבל. אבל נראה שמכאן אנחנו ממשיכים לויכוחים ילדותיים בסגנן כן נכון - לא נכון. התעייפתי, תודה לך ושלום.

אין סתירה

דבר המכיל בתוכו אישיות ובנוסף לה אנו מוסיפים לה ריק עדיין כולל את האישיות. 1+0=1 לעולם לא: 1+0=0

REBURN

New member
היי שלום עומר

ראשית אני מאוד נהנה לקרוא את דברייך גם כאשר מדובר על דברי מהות שלפעמים יוצרים עימותים הדיון מעמיק ענייני ובלשון יפה שנית קראתי את דבריך מספר פעמים ויש לי המון מה לומר אבל תאמת אינני יודע איכן להתחיל חלק רב מהדברים שציינת אהבתי לקרוא ואף החכימו אותי נכנסתי לאתר של יוגה אהבה ושם קראתי מאמרים על האלוהים (דברים מעניינים שיש להעמיק בהם) להבין את תפיסת האחר עוד העמיק באתר בשאיפה להבין יותר שוב יש לי המון דברים שאני חושב מהותית שונה מדברייך אך קשה להרחיב עליהם אשתדל להוסיף טיפין טיפין רעיונות כלליים למרות השוני בין דעותינו וקצת חוסר תקשורת עדין החכמתי ממך רבות ונתת לי קצה חוט להמשך אשתדל לכתוב בהמשך כמה דברי מהות על ההבדלים בתפיסתינו תודה על המידע המעניין -אישית אני מאוד חובב לחקור דתות ותרבויות למדתי רבות פילוסופיה יהודית בלימודים אקדמאיים אשתדל להוסיף בהמשך ביי בינתיים

מקור מוסמך

שלום רב. ובכן, אין לי שום כוונה "להפחיד עם הבהגווד גיתה". גם לא אמרתי שהדרכים השונות של היוגה פוסלות זו את זו. המקור המוסמך למדע היוגה הוא הוודות. הוודות מורות בפירוש איזה תרגול מתאים לאיזה עידן. העובדה היא שתרגול הטהא יוגה ללא התנאים שציינתי, אם כי אפשרי שיהיה יעיל לבריאות הגוף ושלווה נפשית, אינו יביא להתפתחות רוחנית. כדי שמכתב יגיע לכתובת הרצויה יש לשלשל אותו לתיבת דואר מוסמכת. אם נשלשל אותו לקופסת נעליים הוא לא יגיע אליה, לא משנה כמה פתיחות נגלה לעניין. כמובן שזה לא אומר שאין זה אפשרי וגם מומלץ לתרגל בעידן זה מידה מסויימת של היוגות האחרות. גם בעידנים אחרים תרגלו זמרת מנטרות, אבל במידה קטנה ולא אינטנסיבית כפי שמומלצת כיום. כך גם כיום אפשר ואף רצוי לתרגל במידה מסויימת יוגות שונות כגון סיגופים מסויימים (למשל: צומות בימים מסויימים בשנה, המנעות מחומרים מסממים), לימוד עיוני וכו', אך יחד עם זאת לזכור מהו התרגול שממליץ לנו המקור המוסמך שהוא הוודות. ויחד עם זאת יש לזכור שיש אנשים שלא מעוניינים בהגשמה עצמית או בהגשמה עצמית אינטנסיבית, לפחות לא כרגע, וגם עבורם הוודות מציעות עקרונות מסויימים לעקוב אחריהם. הוודות ממליצות באופן נקודתי עקרונות שיתאימו לדרך חייו של האדם במקום ובזמן שבו הוא נמצא.

hary_i

New member
זימרת מנטרות?

עד כמה שאני מכיר את הוודות זימרת מנטרות היא דבר זר לוודות. כך בכל אופן אומר מהרישי שנחשב בעיני רבים לבר סמכה בנושא. זימרת מנטרות ידועה בחלקים מסויימים בהודו אבל מהרישי טוען שזה עיוות של הידע. יחד עם זאת מהרישי כן תומך ואפילו מפתח את הנושא של זימרת הוודות עצמן ושוב כמו כל דבר שהוא עושה, הוא חוקר את זה בצורה אוביקטיבית. עד כמה שידוע לי יש לזה הצלחות לא מבוטלות כטכניקות רפואיות.

ציטוטים

שלום הרי. להלן חלק מזערי מתוך אין סוף הציטוטים מהוודות המדברים על זמרת מנטרות: "ישויות חיים אשר כלואות במעגל הלידה והמוות יכולות להשתחרר מיידית על ידי זמרה אף כי לא מודעת של השם הקדוש של קרישנה אשר ממנו ירא אף הפחד עצמו" [בהגוואד-פורנה 1.1.14] "הו מלך, זמרה מתמדת של שמו הקדוש של הריבון בעקבותם של גדולי הסמכויות הינה ללא ספק דרך בטוחה להצלחה לכל, הן לאלו החופשיים מתאוות חומריות, הן לאלו הקשורים להנאות החומר והן לאלו המסופקים בעצמם במעט ידע רוחני." [בהגוואד-פורנה 2.1.11] "הו, מה נפלאים הם אלו אשר לשונם עוסקת בזמרת שמך הקדוש! אף לו נולדו במשפחת קבצנים הם ראויים לכבוד. אלו המזמרים את שמך הקדוש הרי שביצעו את כל סוגי ההקרבות והטקסים והגיעו למעמד רם. על מנת לזמר את שמך הקדוש ודאי רחצו בנהרות הקדושים באתרי העלייה לרגל, למדו את הכתובים ובצעו כל חובה." [בהגוואד-פורנה 3.33.7] "הו מלכי היקר, זמרת שמו הקדוש של הריבון ביכולתו לבער את התגובות אף לגדולי החטאים. על כן זמרה פומבית של מנטרות הינה הפעילות המבורכת ביותר ביקום כולו. נא נסה להבין זאת על מנת שאף אחרים יבינו את חשיבות הדבר." [בהגוואד פורנה 6.3.31] "פשוט על ידי זמרת שמו הקדוש של אלוהים, מבטל האדם החוטא תגובות ליותר חטאים משביכולתו לבצע." [ברהד וישנו פורנה] "בעידן קלי, מזמרים אנשים ברי תבונה מנטרות בפומבי כדי לפאר את התגלות אלוהים המזמר ללא הפסקה את השם קרישנה." [בהגוואד פורנה 11.5.32] "אותה התוצאה המושגת בעידן סתיה דרך הגות בוישנו, בעידן טרתה דרך ביצוע הקרבות ובעידן דוופרה דרך שירות לרגלי הריבון מושגת בעידן קלי על ידי זמרת מנטרה של השם הקדוש." [בהגוואד-פורנה 12.3.52] "שירות מסור ללא סייג מתגלה כאשר מחשבתו של האחד ממוקדת מיידית להאזנה לשמו ועלילותיו הנשגבים של אישיות אלוה העליון השוכן בלב כל." [בהגוואד פורנה 3.29.11] "שירות מסור, אשר תחילתו בזמרת שמותיו הקדושים של הריבון, הינו העיקרון הדתי הנעלה ביותר עבור ישויות החיים בחברה האנושית." [הבגוואד פורנה 6.3.22] "הו וישנו, שמך נשגב לחלוטין. על כן הוא מתגלה מעצמו. אכן, אף ללא הבנה נכונה של גדולת זמרת שמך הקדוש, אם אך הוגים אנו את שמך עם הבנה ולו קטנה ביותר של תהילתו – כלומר, אם פשוט נחזור שוב ושוב על הברות שמך – נבין זאת בהדרגה." [ריג וודה 1.156.3] "לו האחד אשר הגיע לחרפת רעב או שמעד ונפל מזמר את שמו הקדוש של הריבון ולו פעם אחת, מתוך או ללא כוונה, הוא משתחרר מיידית מהתגובות למעשי העבר שלו. חומרנים אשר עסוקים בפעילות חומרית נתקלים בקשיים רבים בתרגול יוגה מיסטית ואחרים מתאמצים רבות להשיג את אותו השחרור בדיוק." [בהגוואד פורנה 5.24.20] "כל אדם, אפילו עם הוא שרוי במצוקה או במצב ירוד, עת שמזמר עת שמו הקדוש של הריבון, לאחר ששמע אותו ממורה רוחני מוסמך, מיטהר מייד. אפילו עם הוא מזמר את שמו של הריבון בבדחנות או במקרה, הוא ואף כל השומע אותו מיטהר מכל חטא. על כן, איך זה יתכן שמי שמחפש שחרור מהאחיזה של העולם החומרי ימנע מזמרת שמו של אלוהים? במי עוד ימצא מקלט?" [בהגוואד פורנה 5.25.11] "אישיות אלוה העליון הינו כה חרום כלפי הנשמות המותנות עד כי לו הם קוראים לו על ידי הגיית שמו הקדוש, אפילו ללא כוונה, הריבון בא לחסל אין ספור תגובות לחטאים אשר בליבם. על כן, כאשר דבק אשר מצא מקלט ברגלי הלוטוס של הריבון מזמר את שמו הקדוש של קרישנה באהבה כנה, אישיות אלוה העליון לעולם אינו מוותר על ליבו של דבק שכזה. האחד שכך לכד את הריבון העליון בליבו ידוע כבהאגוואתה-פרדהאנה, הדבק הנשגב ביותר של הריבון." [בהגוואד פורנה 11.2.55] "זמרת השם הקדוש, זמרת השם הקדוש, זמרת השם הקדוש בלבד. לגאולה בעידן קלי אין דרך אחרת, אין דרך אחרת, אין דרך אחרת." [ברהן נראדיה פוראנה]

hary_i

New member
אי הבנה של הוודות כנראה

אני לא ממש מומחה בוודות, כל מה שאני אומר הם דברים ששמעתי ממהרישי. הציטוטים שהבאת הם מספרות מאוחרת יותר ולא הוודות עצמן. בדורות אחרי הוודות היו לא מעט שהבינו לא נכון את הוודות וחשבו שיש לומר בקול רם את המנטרות. יחד עם זאת, זמרת הוודות ידועה כדבר טוב כאשר יודעים בדיוק איך עושים את זה. בהודו יש פנדיטים שכל אחד מומחה בחלק אחר מארבעים החלקים של הוודות. אבל, יש הבדל בין מזמורים לבין מלמול וחזרה על מנטרות.

הוודות

כל הציטוטים שהבאתי הם מהוודות עצמן. בניגוד למה שאנשים מסויימים במערב חושבים, הוודות זה לא רק הרביעייה איור, יג'ור, ריג וסמה. (אגב, ציטטתי בין השאר גם מהריג וודה, כניראה לא שמת לב). הוודות זה גם הפורנות, האופנישדים, הסמהיטות וכו'. והעובדה היא שהוודות כן אומרות שיש לומר בקול רם את המנטרות, והמנטרות הם השמות הקדושים של הריבון העליון שעל בי הוודות הוא שוכן בהם בצורה פרסונאלית. בוודות גם נאמר, כפי שציטטתי, שזה התרגול המומלץ לעידן הנוכחי. המהרישי מהש יוגי, עם כל הכבוד לו, הוא לא סמכות וודית. המהרישי מייצג פילוסופיה אימפרסונאליסטית המגדירה את העליון כדבר מופשט ולא כאישיות דבר הנוגד את הוודות. ארבעת השושלות הוודיות המוסמכות הן: שרי, ברהמה, קומרה ושיווא. מורה וודי מוסמך הוא מי שאף מורו היה תלמיד של מורה נוסף בשושלת וכן הלאה, מיליוני שנה עד המורה הראשון בשושלת שקיבל את הידע מהעליון עצמו.

למעלה