לא נכון!
אף אחד בפינלנד, בשבדיה, בדנמרק או בנורבגיה- שבה יש שלטון סוציאל-דמוקרטי, לא מאמין במודל של קארל מארכס. ראשית אתה לא מבין שזהו מודל אוטופי. שנית אתה לא מבין שהמדינות שקראו לעצמן "קומוניסטיות"-למעשה דרכו על החלשים בחברה-ותזכור מה עשה סטאלין לכל חסרי ההון. (אני אפילו לא מדבר על כמה חלשים הוא רצח). אם תקרא את הביוגרפיה החדשה על מאו-דז'ה-דונג, תראה שהנ"ל כלל לא התעניין מעשית בקומוניזם- הוא היה דיקטטור רוצח המונים כמו היטלר! "אך אם מפלגה כזאת מתעכבת ..."-שטות. איני יודע מתי הגעת לארץ. אבל אזכיר לך משהו: ב-1977 מפלגת העבודה אבדה את השלטון לליכוד הקפיטליסטי. זה קרה בגלל מחדל מלחמת יו"הכ ובגלל השחיתויות (למרות שהשחיתויות כיום בכל המפלגות גדולות פי מליון מהשחיתויות שהיו אז במפלגת העבודה). לא היה זה בגלל נושא כלכלי-בכל שנות שלטונה, המשק צמח והמדינה הגיעה להשגים כלכליים . דווקא לאחר "המהפך הכלכלי" של הליכוד הקפיטליסטי, החל המשק להתדרדר לתהום. לקראת תחילת שנות ה-80 החלו רזרבות המט"ח להדלדל, חל המשבר הנוראי ביותר במניות הבנקים-שהביא לכך שראשי הבנקים הואשמו בפלילים ולכך ששר האוצר הגרוע בתולדות מדינת ישראל ולדעתי העולם כולו - מר ארידור- התפטר, והמשיך באינפלציה שהגיעה ל-400 אחוזים בשנה (!!!). נו? וזה היה שלטון קפיטליסטי שהתחיל להפריט הכל! אז הטענה שלך אין לה רגליים וידיים. מיסוי גבוה קיים גם בארצות סקנדינביה. אבל המיסוי הוא יותר פרוגרסיבי ויותר הוגן. איך זה שארצות אילו גם מפותחות כלכלית, גם נותנות חיי רווחה לכולם, גם רמת החינוך והבריאות שם היא הגבוהה בעולם? ואילו ישראל נמצאת מפגרת מאחור (כשבשנות ה-70 היתה בין הראשונות בעולם במתמטיקה), ום ארה"ב העשירה בעולם-לא נמצאת ממש במקום מכובד? אני מסכים איתך לחלוטין בקשר לניתוח הפוליטי שלך. לדעתי אין בכלל הבדל כלכלי בין מפלגת העבודה, קדימה והליכוד. ברק כר"מ לא היה קפיטליסט? אולמרט אינו קפיטליסט? לכן אני לא אצביע בעד אחת מהמפלגות הללו-שבנוסף להיותן מושחתות ובנוסף לכך שמנהיגיהן מושחתים - אין להן כל קו מבדיל- חוץ מפטפטת.