מדוע אתה אוהד את...

מנחם לס

New member
מדוע אתה אוהד את...

בארה"ב היו כל מיני מחקרים על מה גורם לאדם לאהוד קבוצה מסויימת. דיברו על משתנים כמו "נושאי הדגל", "הזדהות", ועוד ועוד. לכל אחד מאיתנו ישנו בוודאי ספור משלו. הנה, שרוםן סולומון עורך ההופס הוא אוהד...פורטלנד! סולומון נולד בהודו, מה לו ולפורטלנד? מעניין! אני אכתוב הערב איך וכיצד הפכתי שפוט של הסלטיקס! מעניין כיצד אתם הפכתם אוהדים של קבוצותיכם! ואם מדברים על אהדה... ככה חוגגים האוהדים בארה"ב: ראיתי את כל המצעד בטיווי. לאוהד סלטיקס כמוני לא יכול להיות דבר עדיף מזה מלבד להיות שם בעצמי. הייתי בכמה כאלה, בבוסטון, בניו-יורק, ובמיאמי. "מצעד נצחון" כמו בלואר-מנהטן הוא המצעד האוריגינלי. שם זה התחיל. ב-VALLEY (בקניון בין גורדי השחקים בוול-סטריט) כשכל המזכירות והפקידות, עורכי הדין והברוקרים של וול-סטריט זורקים קונפטי (חתיכות נייר) כשהם מוריקים את המשרד מניירות. מאות מיליוני חתיכות נייר עפות ברוח לעבר הצועדים, כשהם במכוניות פתוחות עם הגביע, וכל הטרראם. לא יודע כמה היו בבסטון, אבל במנהטן, כשהניקס הגדולה ניצחה, כשהיאנקיס (מכבי ת"א בכדורסל כאן שאתה אוהב או שונא - אין באמצע, והשינאה מקורה - כמו עם מכבי ת"א - בקינאה)ת המטס, הג´איינטס, הג´טס (עם ג´ו מונטנה אחרי הנצחון המדהים על בולטימור עם ג´והני יונייטס - הקוורטרבק הגדול מכולם - במשחק שהיה למעשה הסופרבול הראשון בין אלופת האמריקן ליג החדשה יחסית והמינורית לעומת האחות הגדולה (ג´טס) מנצחת את הנשיונל ליג (בולטימור)ץ ה-PARADE הגדול מכולם בספורט היה כשהריינג´רס סוף-סוף ניצחו בהוקי קרח אחרי בצורת של כמעט 100. היו ESTIMATES (מצטער, שכחתי את המילה העברית) היו בין שלושת-רבעי מיליון למיליון. לפרייד (תהלוכת נצחון) הזה קוראים כאן TICKER-TAPE PARADE ואתמול הבוסטון סוף סוף זכתה לאחד בכדורסל (אחרי 5 ב-6 או 7 שנים של הפטריוטס (פוטבול) והרד-סוקס (בייסבול - במיוחד הפרייד אחרי שהרד סוקס חזרו מחסרון 3-0 בוורלד-סרייס נגד היאנקים לנצחון 4-3) אני יודע שמה שאני כותב קצת מבולבל אך רק חזרתי הביתה. גם כאן חגגנו אמש כל אוהדי הסלטיקס (דרום-מזרח פלורידה מלאה בניו-יורקים ובוסטונאים. הבוסטונאים של מיאמי ערכו מסיבת ענק אמש ב-SOUTH BEACH המפורסם. כולם היו שם, אפילו פט ריילי, שקיל, והלבנוני ששכחתי את שמו שהיה פעם הסנטר של ההיט. חגגנו עד הבוקר כשאלפים משתכרים, וניכנסים למים החמימים של האוקיאנוס האטלנטי בקיץ של פלורידה.

ikrmr

New member
מדוע אני אוהד את בוסטון סלטיקס

בס"ד אני אוהד את הבוסטון סלטיקס משנת 84' והדבר שהרשים אותי ביותר הוא שלארי בירד למרות נחינות בפיזיות ובאתלטיות התגבר על חזקים, מהירים וגדולי ממדים ממנו בזכות ראיית משחק מופלאה, מוסר עבודה בלתי נלאה ווינריות עילאית (אני כמובן לא שוכח את צוות השחקנים שעזרו לו). ומאז אני אוהד של המועדון המעוטר ביותר ומקווה כמוך שכאן נפתחה שושלת אליפויות חדשה.

Malcolm X

New member
לא כל חיבור/אהדה ניתן להסביר

פורטלנד, כפי שהדוקטור היקר הסביר, אין לי כל קשר אידיולוגי או נסיבתי עם אורגון. הייתי מעריץ גדול של סקוטי פיפן ועם הזמן האהבתי בפורטלנד של אותם ימים. ראשיד, דריק אנדרסון, בונזי וסבוניס פשוט שיחקו כדורסל נפלא וזה הרשים אותי מאוד. העסק שם התפרק, אבל תמיד מצאתי חיבור עם הרוסטר שלהם. מיילס, רנדולף ומייטי מאוס שחקנים שנורא אהבתי. קווין פריצ'ארד חזר לעשות סדר שם ועכשיו יש שם בסיס להרבה שנים. מקווה שיהיו תוצאות. אליפות אחת בקבוצה בינונית יותר מתוקה מעשר אליפויות במועדון פאר. נ.ב - יש לי סימפטיה לניקס כי אני אוהב מאוד את העיר ניו יורק.

ikrmr

New member
דבריך אינם תגובה אלי אלא תשובה לדוקטור

בס"ד לא אמרתי שאפשר להסביר כל אהדה, רק הסברתי את שלי.

מנחם לס

New member
ומה בקשר לביתר י"ם?

אולי אם תחשבו מה גורם לכם לאהוד קבוצה זו או אחרת בארץ, זה גם יעזור להבין מדוע אתם אוהדים קבוצת נבא או מנצ'סטר יונייטד. אני אוהד ארסנל שרוף כי כשהייתי בן 16 הייתי באיצטדיון שלהם ומאז אני שרוף. אני מרגיש מין "שייכות". את מכבי חיפה בכדורגל אני אוהב כי בזמני, כששיחקו שם מנצ'ל, אלמני, ואהרון אמר, הם תמיד היו יותר טובים ממכבי ת"א של שייע גלזר ויוסלה מרימביץ אך התל-אביביים הללו תמיד מצאו דרך לנצח ומאז אני שונא את מכבי ת"א כדורגל. כמובן שהעובדה שגרתי בבת גלים, 2 ק"מ מהאיצטדיון בקרית אליעזר מגבירה את אהבתי לירקוקים עד היום, למרות שאני לא מכיר שם איש. שרון, מה עם בית"ר י"ם? האם יש כאן מין השפעה פוליטית? תעשה חושבים!

ThEgReEnKiNg

New member
פשש אוהד ארסנל ומכבי חיפה.

עכשיו אני מחבב אותך עוד יותר
. בקשר לדיון , אין לי שמץ של מושג למה נשארתי אוהד של טורונטו רפטורס , בהתחלה התחברתי כי היה שם את וינס קרטר , ושאתה קטן ולא מבין הוא נראה מדהים . אבל כשגדלתי התחלתי לחבב אותו פחות אבל נשארתי אוהד של המועדון , ואז בא כריס בוש והוא השחקן האהוב עליי כיום , אני פשוט מרגיש הרגשה שונה שאני רואה משחקים שלהם , אי אפשר להסביר את זה.

Malcolm X

New member
בית"ר זה חיבור אידיולוגי

מאז ומתמיד אהבתי את בית"ר בגלל שהיא מירושלים עיר הקודש ומייצגת את ההשקפות הפוליטיות שלי. הקבוצה הזאת גם מייצגת את המעמד הביניים ומטה. קבוצה של המדינה. רוב אנשי הפריפריה אוהדים אותה ואני מתחבר לזה. לא אוהב את התל אביביות המתנשאות ואת המאפיה של יעקב שחר. בית"ר זה עמחה. הקול של הרחוב. של האדם הפשוט. בנוסף לזה אני אוהב שהיא נשארה קבוצה יהודית ועדיין מתעקשת לשיר את ההמנון לפני כל משחק ביתי. נ.ב - חוליגנים יש לא מעט, כמו בכל הקבוצות. אותם יש להעניש בחומרה. אבל המשטרה שלנו הפכה לבדיחה.

מה הכוונה "קבוצה יהודית"?

אתה מדבר על הסירוב של המועדון (והקהל) לקבל לשורותיו שחקנים ערבים, או למשל לעובדה שחלק מהשחקנים סירבו ללחוץ את היד לראלב מג'דלה? כי בפעם האחרונה שבדקתי, ביהדות יש ציווי לכבד את הגר שבך, ולא לנבוח "הו הו הו הו" כמו כמה קופים. מעניין מה מלקולם אקס היה אומר על זה. ובכלל, ממתי להיות "עמחה" זו מחמאה?

Malcolm X

New member
וינסטון החמוד

"הו הו הו הו"...תרשה לי לומר לך...יש גם בבלומפילד, וינטר, פ"ת, הרצליה וקרית אליעזר. אתה אדם צבוע ו/או מנותק מהמציאות אם אתה חושב שזה רק בטדי. אפרופו גזענות, יש חוקים נגד גזענות. ברגע שיתחילו לעצור נוהמים ולהכניס אותם לכלא, הכל יסתדר. מג'דלה השמיץ את מועדון בית"ר בכל כלי התקשורת. זה כמו שיולי תמיר תשמיץ את המערכת הדתית. יקבלו אותה בחיבוקים שם? אתה אולי לא יודע, אבל אוהדי סכנין באים למגרש דוחה עם דגלי חאמס ולא מכירים במדינה שלך. תתחבר קצת למציאות לפני שאתה מגן על ערבים סרטניים. אם מלקולם איקס היה פרו-ישראלי, סביר להניח שהוא היה חושב ופועל כמו כהנא. עמחה זה הרבה יותר טוב משחצן עליתיסט. הם האנשים הכי אמיתיים שיש.

EizoTop

New member
../images/Emo45.gifלא יכלתי לנסח את זה טוב יותר

רק בגלל שבית"ר היא הקבוצה הכי מסוקרת במדינה כולם ישר נופלים עלייה, אני אומר לך מניסיון האוהדים של באר-שבע יותר גרועים מהאוהדים של בית"ר...אפילו הסדרנים מפחדים מהאוהדים פה...

stevey1

New member
ערבים סרטניים?? למה?

הרי זה פורום ספורט בו אנשים מדברים ומתווכחים בנושאי ספורט ולא בנושאי פוליטיקיה ולא מתעסקים בהעלבת אנשים כי אני ערבי ולהכליל ולהגיד שכל הערבים באים עם דגלי חמאס אל המגרשים ולכן הם סרטניים זה לא מכובד ולא תואם את רמת הפורום שאמור להיות מכובד זאת בהנחה שאכפת להמנהלים מזה שלא תהיה גזענות בפורום. אני מקווה שהדבר בטיפול על ידי המנהלים.

the mnm factor

New member
לא, אתה לא הבנת, הוא יותר מתוחכם מזה

הוא לא אומר "שכל הערבים באים עם דגלי חמאס". הוא אומר ש"אוהדי בני סכנין באים עם דגלי חמאס"... ככה אם יאשימו אותו בגזענות שלו הוא יוכל לשלוף את העובדה שהוא לא אמר את המשפט על כולם. עובדה- הוא לא אמר "כל"! כמובן שכשאוהדי בית"ר מרביצים לאוהדים אחרים, נוהמים לשחקנים שחורים, מסיתים לרצח עם ולא מכבדים אפילו דקת דומיה לדמוקרטיה אז מדובר בקומץ פעוט מהאוהדים, רב האוהדים הם למעשה "עמחה" מופלית בעלת עקרונות שוויוניים אל מול ה"אליטיסטים" העשירים... כן בטח. איזו ערימה של שטויות.

הוא דווקא לא כזה מתוחכם

כששאלתי למה בית"ר לא מאפשרת לשחקנים ערבים לשחק בשורותיה הוא אמר "אל תגן על הערבים הסרטניים". זאת למרות שהערבי שאני מדבר עליו הוא מאוד היפותטי. כלומר, בשביל מלקולם אקס, ערבי מעצם הגדרתו הוא סרטן. נראה לי שאוהדי בית"ר מצאו את הדובר שלהם :)

the mnm factor

New member
כן אבל מה זה קשור לכדורגל?

זו בדיוק הבעיה עם קבוצה כמו בית"ר. זו קבוצה שהיא הרבה יותר לובי פוליטי מאשר קבוצת כדורגל ובכך היא גם מרחיקה אוהדים שרוצים לאהוד כדורגל בירושלים אבל לא מתחברים לזהות הפוליטית של בית"ר. המועדון המלוכלך הזה הוא מייצג אולטימטיבי של חיבור בין הון ושלטון, חיבור בין ספורט לפוליטיקה ואחרי גיאדמק אנחנו גם רואים מה קורה כשמשלבים את החזירים ואת הכבשים בחוות החיות. החזיר ישחית, יפער פערים חברתיים ואז יתן עשב בדמות דולרים לכבשים (בדיוק אלה שנפגעות מהפעולות שלו) כדי שיצעקו "ארבע רגליים טוב, שתי רגליים טוב יותר" או במקבילה הבית"רית "ערבים זה טוב, יהודים טובים יותר". הבעיה היא שאפילו צביעות אין בביתרים אז הם פשוט צועקים "מוות לערבים". ולא. אוהדי בני סכנין לא טובים הרבה יותר. העניין הוא שהייתי שמח פעם אם היית מסתכל בקצת ביקורת עצמית על מה שקורה סביבך ולא ישר משליך את הדיון ל"אשמים אחרים".

אמרתי שאין את זה במגרשים אחרים?

נראה לך שאני מזדהה עם קריאות גזעניות כשזה מגיע ממועדון אחר? ועדין, אף מועדון לא חרט את הגזענות על דגלו כפי שבית"ר עשו. אף פעם לא שמעתי בשום מקום אחר את "ברוך גולדשטיין נשמה, יגאל עמיר תודה רבה, כל ערבי שנהרג בשבילי זה יום של חג", אף פעם לא שמעתי במקום אחר "אני מודה לאלוהים לגזענות שהיא חלום" (אם כבר שיר גזעני, לפחות שיכתבו משהו יותר מוצלח) ובטח שלא שמעתי על מועדון שמסרב לקבל לשורותיו שחקנים ערבים! איפה ההתייחסות לזה? האם כל הערבים הם נגע סרטני? האם רובם? מחציתם? איפה נשמע דבר כזה? למעשה, לסרב להעסיק אדם על בסיס מוצאו הלאומי זו עבירה על החוק. אתה מבין, רק אמרתי ערבים ואתה ישר מדבר על סרטן. וכמובן, בוא לא נשכח את שריקות הבוז בדקת הדומייה לרבין. אז נכון, גם לדעתי (ופה אנחנו כבר מפליגים לכל מיני מחוזות) פסטיבל רבין יצא מכל פרופורציות וברור לחלוטין שהתקשורת מסקרת בהרבה יותר פירוט כל מה שאוהדי בית"ר עושים. אבל חשבת פעם למה זה ככה? אני חושב שאתה מתבלבל בין סיבה לתוצאה. התקשורת עושה את זה, מפני שכל פעם שהיא תלך למשחק של בית"ר היא תצא עם עוד סקופ על הקופיפים הברבריים האלו. יופי, אז לא כולם, יש גם חלק, איך אתם אומרים? קומץ, של חבר'ה שאני בסדר. אולי הקומץ הזה הוא אפילו 50%, נניח, עדין יש גרעין קשה מאוד ועד שאתם לא תתנערו ממנו אתם חלק מהבעיה ולא חלק מהפתרון. וסלח לי שאני לא אמיתי וגם לא אנאלפבת. מה הפלא שהמדינה שלנו נראית איך שהיא נראית אם כל אחד שואף להיות עמחה אמיתי ולנסות להיות חלק מהאליטה זו בושה.

EizoTop

New member
../images/Emo4.gif ../images/Emo4.gif

"ובטח שלא שמעתי על מועדון שמסרב לקבל לשורותיו שחקנים ערבים! איפה ההתייחסות לזה? האם כל הערבים הם נגע סרטני? האם רובם? מחציתם? איפה נשמע דבר כזה? למעשה, לסרב להעסיק אדם על בסיס מוצאו הלאומי זו עבירה על החוק." קבוצת אתלתיקו בילבאו בספרד היא קבוצה קטלונית שמחתימה רק קטלונים. היא לא מעוניינת בקשר עם אנשים מספרד והם טוענים שהם מדינה משל עצמם...הם לא מחתימים זרים אז הנה שמעת על קבוצה. "וכמובן, בוא לא נשכח את שריקות הבוז בדקת הדומייה לרבין. אז נכון, גם לדעתי (ופה אנחנו כבר מפליגים לכל מיני מחוזות) פסטיבל רבין יצא מכל פרופורציות וברור לחלוטין שהתקשורת מסקרת בהרבה יותר פירוט כל מה שאוהדי בית"ר עושים." שריקות הבוז לרבין אני גם מצדיק אותך שזה לא היה יפה, אבל מה הקשר בין זה למשחק כדורגל, עם כל הכבוד, זה היה צריך להשאר בטקסים הממלכתיים... אני רוצה להזכיר לך במשחק של בני סכנין בגביע המדינה וביתר ירושלים VS אח"י נצרת שרקו אוהדי נצרת בוז כאשר היית דקת דומייה לנרצחי פיגוע הרב...התקשורת? שכחו שקרה כזה דבר...מג'אדלה? לא שמעתי כלום אני רק רוצה להראות לך את ההבדל, איך שאנשים מסתכלים כולם אותו הדבר...אבל תחת בית"ר ירושלים יש מיקרוסקופ גדול שבוחן כל תנועה שלה....אני רוצה להגיד לך שיש אוהדים הרבה יותר אלימים מבית"ר, ויש כאלו קבוצות... אז אל תתדבר שטויות

אני לא מבין,

כל מה שאתה מסוגל להגיד זה "גם אחרים עושים, ולהם לא מעירים!". אז מה? מה זה קשור? את מי זה מעניין? יש פה אוהדי אתלטיקאי בילבאו? יש פה אוהדי סכנין? אני מדבר על בית"ר ירושלים עכשיו, ואם אתה לא מסוגל להתמודד עם ההאשמות עדיף שתשתוק ולא תביא כל מיני דוגמאות מקבוצות אחרות. יש לי הרגשה שאם תקום בארץ קבוצה שאוהדיה יכריזו על עצמם כנאצים לא תגיד שזה בסדר "כי גם לאציו ככה". ובכל זאת, אגיד שאני מסכים שתופעות מכוערות יש גם אצל קבוצות אחרות. גם במכבי חיפה אותה אני אוהד, גם במכבי ת"א, הפועל ת"א (הבובה של אוברוב למשל). אז, זה הופך את שריקות הבוז בדקת הדומייה לבסדר? זה הופך את השירים הגזענים לבסדר? זה הופך את הסירוב ללחוץ את ידו של שר במדינת ישראל לבסדר? זה הופך את הסירוב להעסיק שחקנים על רקע מוצאם האתני לבסדר? זה הופך את ההתפרצויות האלימות למגרש, שנה אחר שנה, לבסדר? אין שומדבר בעולם שיצדיק את זה (ושים לב לתגובה האוטומטית של מלקולם אקס - רק הזכירו ערבים, והוא לא יכול לשלוט בעצמו מלצעוק "סרטן". להכריז על לאום/מוצא אתני שלם כעל סרטן זו אמירה גזענית, מכוערת ובעיקר דבילית). נכון, אז יש מיקרוסקופ גדול שבוחן כל תנועה של בית"ר, אני מסכים. הם הביאו את זה על עצמם. כל הזין, עכשיו שיתמודדו עם זה ויוכיחו שאפשר גם אחרת, במקום לתת לתקשורת עוד ועוד סיבות לרדוף אותם. אבל אם אפילו האוהדים המתונים לא מסוגלים להתנער מהקומץ וכל מה שהם מסוגלים להגיד זה "גם אחרים קופים ברברביים מטומטמים ופרימיטיבים כמונו, אז זה בטח בסדר!", כנראה שהישועה לא תגיע בזמן הקרוב.

למעלה