מגעיו לי מכות...

שיבוצים

New member
לדעתי התוכנית המקורית היתה ממש

גרועה אך גם בזו של אווה הייתי מכניסה שינויים. א. לא אהבתי את העובדה שיש קו אורך מהכניסה אל קצה הדירה. ב. לי מאד חשוב שבפינת האוכל יהיה חלון ובטח לא הייתי ממקמת אותו בין חדרים במרכז הדירה. ג. הייתי מצמידה את ה"חדר לילד הקטן" אל ה"חדר לילד הגדול", מזיזה את חדר ההורים כך ששלושת חדרי השינה יהיו בקו אחד. ד. מכניסה פינת משחקים/טלוויזיה במקום פינת האוכל. ה. מעבירה את פינת האוכל למקום שהתפנה מהזזת חדר ההורים. ו. הלוואי והיה לי האומץ לעשות את מה שעשתה יעלי2 בפורום!!! בהצלחה!!! שירה

שירה, מה שאת מציינת, בדיוק העינין

שזה לא תכנית, אלא סקיצה בלבד! הדבר שיני, מה שאת מציעה, בכלות אפשר לבצעה, בגלל הנחת היסוד. מפני שכבר התרחקנו מיעלי, ומדברים על דברים יותר עקרוניים, כל אחד יכול לשים את הדגש, לאן שרוצה...

יעלי2

New member
יעלי 2 מבקשת להגיב ../images/Emo8.gif

מה קרה, אז קצת הערתי אתכם! יופי! תודה לאווה על המאמץ, המחשבה והזמן שהשקיעה בנסיון למצוא פתרונות. המאמץ היה ספציפי לדירה זו אבל רבים טובים יוכלו ללמוד מהדיון שהתנהל פה וללמוד מטעויות. ממליצה להעלות לטג ליין. ועכשיו לענין המעשי. אתמול נפגשנו עם עוד מתכננת (בעלת ניסיון של 37 שנים, וגם בעלת משפחה וניסיון חיים). בלי להעלות את שרטוט מחדש אני אציין כמה עקרונות שהיא הציעה, ותנסו לקשר: את המטבח היא הציעה להמשיך כך שיווצר צורת ח. את השירותי אורחים היא הציעה לבטל ולתכנן את השירותי אורחים בחלק מאמבטיית הילדים. כלומר השירותים יהיו צמודים לאמבטיית הילדים עם כניסה נפרדת. ולכן שירותי האורחים כנראה יבוטלו. את חדר השינה של ההורים הוצע לצמצם ב 20 ס"מ ובכך להגדיל את חדרי הילדים לחדר בגודל תקני כיום (מינימום 2.60 רוחב נכון?). היה לה רעיון לתחום את המעבר בין פינת האוכל לסלון בקיר גבס חצי גובה אבל אני לא רוצה דירת רכבת. ** הערות: רעיון חשוב מאוד שהועלה פה וגם אני רציתי אותו מלכתחילה למצוא שטח לחדר שירות: מכונת כביסה, מגהף וקרש, מזוודות ושטויות. בעלי רוצה שבירידה לסלון תהיה מדרגה כך שהסלון יהיה שקוע במפלס אחר. אני לא בטוחה שזה חכם כי אין מקום ליותר ממדרגה אחת ואנשים עלולים ליפול. עד כאן בינתיים. יום טוב.

עצבנית כי

אני הקדשתי המון מחשבה וזמן על הדירה שלה, כי היו הרבה דברים שנראו לי לא הגיונים. ולמרות שאני לא אדריכלית, חשבתי שיש לי אפשרות לעזור בהצעות. ונכון, אף פעם לא עושים משהו על מנת לקבל תודה, אבל לראות את התגובה שלה אחרי זה שהסתכמו בכך שיש לה עור עבה מבלי אף מילת תודה או הערכה הכעיסו אותי. לאנשים כמוה ממש לא מתחשק לעזור יותר. והרגיז אותי כשלאחר הרמז שלי היא טרחה להודות רק לך, למרות שהיו כל כך הרבה אנשים אחרים שהקדישו לה מזמנם. ואגב, את כמובן עשית מעל ומעבר!!

יעלי2

New member
אינפקציה

רבים האנשים שניכוו בפורום הזה ברותחין רק כי שאלו שאל תמימה. אני שאלתי שאלה עקרונית ופתחתי את הנושא לדיון. העזתי כמו שמישהו כתב פה לפתוח את עצמי ואת התוכנית שעשה קרוב משפחתי לביקורת וקבלתי המון ביקורת שלילית. לא על האדם שתכנן אם כי גם, אלא על תכנון לא מושלם, בעיתי ולוקה בחלקים מסוימים. ממה שהתרשמתי כל אחד אחר היה נכנס לאינטריגות, לוויכוחים ולהעלבויות. אני לא. אני שמחה שהגבתם והצעתם (ברבים), ובמיוחד לאווה כי על סמך הסקיצות שהיא הציעה רבים מכם מצאו לנכון להעיר הערות נוספות. אם תרצו אשמח להרחיב איך מתקדם ויתקדם השיפוץ.

אני מודה לך, מכל ליבי, כל מילה!

כתגובה, בשרשור הקודם. לך, וכולם, שניסו לשנות...בלי התגובה שלכם, לא הייתי משקיע כל-כך הרבה בסקיצות...

למעלה