מגעיו לי מכות...

מגעיו לי מכות...

מכל עמיתי, כלל עצמי. מה שעשיתי, בעצם לא הוגן, כי זה פרנסתם של מתכננים, ובפורום לא יכולים לגנוז את זה מאף אחד.... לפני שאפרסם, מה שעשיתי, מודיע באופן חגיגי, שלא אעשה יותר ! גם לא אמשיך את התכנון של הדירה הזאת, אבל פשוט לא יכולתי להשתלת על עצמי...הבעיה הייה מולי, והרגשתי, שהבעיה לא דלת השירותים, אלא בסיסי בהרבה... לכן, בכל זאת, אפרסם את התחלת התהליך תכנון, "לפי הספר". אולי, במעשה זאת, יכולה לשכנעה את האנשים, שהיום מתחילים לתכנן את הבית או את שיפוץ דירתם, שהתכנון מהתחילה דבר, שאסור לקחת בקלות, בצורה חובבנית, אלא צריך להשקיעה את הזמן, הכסף, שדרוש. בית טוב, זה כמו בית השכן, או מה שמחפים בשיש. בית טוב, מתחיל באסיפת הנתונים, ורק לעט – לעט מתפתח. הרבה פעמים מתקנים את עצמנו, משנים פרטים, אבל בראש ובראשונה, מתחילים מיסוד המחשבה, ועד שזה לא ברור, לא עוסקים בפרטים.

נתונים בסיסיים

1. שטח התכנון 2. חלונות קיימים 3. קונטרוקציה קיימת 4. אינסטלציה קיימת 5. כיווני אור/שמש 6. ציר שטח התכנון (כדי מראש למנוע פרוזדורים מסובכים, מעברים מתולתלים) 7. סדר פונקציונלי כללי: א/ חלל כניסה, עם פונקציות של אחסון מעילים, מפתחות, תיק, נעליים של ילדים...משתנה לפי סביבת הדירה. בבית פרטי, נכנסים מהגינה...בבית עירוני דרך חדר מדריגות... ב/ חדר משק - משקר מי שחושב, שבית מתפקד בלי מקום למכונת כביסה, קרש גהוץ, אחסון של אלף ואחד דברים, שאין להם מה לחפש לא במטבח, לא בסון, ולא בבוידם (שהמצעה איומה, טוב שתעלות המזגנים מחסלים אותם) חדר משק לא מרפסת כביסה! אין צורך לתפוס אורך מהחזית, החפך, צריך חלון, אבל גם אפשר לנצל את עומק החלל. ג/ מטבח = מרכז הבית. יכולים להסתיר את העובדה, אבל אם עושים חשבון, כמה זמן אנשים במטבח, וכמה זמן (שלא ישנים) במקומות אחרים, בראש הרשימה המטבח. ד/ המטבח מורכבת מפונקציות שונות, אבל חשוב קשר חזק עם הסלון, אם אין קשר כזה, הסלון ריק רוב הזמן. ה/ להורים מגיע לפמים חיים עצמעיים. ו/ אבל אם הילד קטן, אז או שיש דלת ישר בין חדר השינה לבין חדר התינוק, או התינוק במיטה / בחדר של ההורים. ז/ ילדים לא חייבים לשחק/ללמוד בסלון, אבל צריך לתת להם מקום להשתולל. ח/ חדר אוכל גם יכול להיות מקום שלומדים הילדים, על יד שולחן ט/ חדר אמבטיה, חוץ מכשנה ראשונה של תינוק, שאמבטיה של התינוק האטרקציה של היום, לשימוש אידיווידואלי, לכן עדיף להפריש בין האמבטיה של לבין השרותים, אם כי השטח גדול מאוד. 8/ סדר פונקציונלי של המשפחה: עדיין אין ילדים, זאות אומרת, ב:10 שנים הקרובים ילדים קטנים השתלתו על השטח.

שלב שלישי....

כבר אני רואה, שחסר קשר בין נמטבח, לבין חדר המשק... בשלב זה, מתקנים את פרופורציה של הגושים (עדיין אף פרט), יכולים להגדיל, להקטין חללים, לפי הצורך... מפני שלא ממשיכה, כמה דברים: 1. תכנון טוב, נותן אפשרות לשינויי פונקציות, שקורה במשך הזמן של החיים. למשל, נולד עוד ילד, לאחר שהשתים יחסית גדולים...סוגדים את חדר המשחק, כי לילדים הגדולים צריך יותר פרטיות.... 2. כוי ביוב בקרבה של קיר חיצוני... 3. אם רוצים, יכולים להשתמש בחד של התינוק כחדר עבודה, שצמוד לחדר שינה, או יותר מאוחר להגדיל את חדר השינה.. וזה עוד כלום!

blessed

New member
לאווה

קודם כל כל הכבוד על ההשקעה. ברצינות, הרי את לא חייבת כלום לאף אחד ורואים שהשקעת פה זמן ומחשבה. אבל בכל זאת רציתי להעיר את תשומת ליבך לכך שאחת מנקודות המוצא של בעלת הדירה היתה שהיא לא משנה את המטבח כי היא משתמשת במטבח הקיים. את לא התחשבת בזה. נראה לי שחשוב מאוד שהמתכנן יהיה קשוב למגבלות (תקציביות ואחרות) של בעל הבית, אחרת מה הטעם? נקודה שניה- החלון הענק שבצפון: קודם כל חבל עליו כי בתכנון שלך הוא מתבזבז. וחוץ מזה יוצא שבחדר של הילד הקטן נמצא חלק מהחלון הענק שזה גם תופס קיר שלם וגם אולי לא בטיחותי במיוחד.נ נקודות למחשבה...

אתה צודק ברבה דברים...

1. אין ספק, כאשר אתה יושב עם הלקוח, וגם רואה את המקום, מוסיפים עוד נתונים, שמהתחלת התכנון חייבים לקחת בחשבון...אבל: שמדובר בשיפוץ יסודי, צריך לשקול היתב את הכידאיות, בכל נקודה. אני לא מתכוונת לבזבז את כםף הלקוח, אבל הכלכליות חייב ליהיות עם תפיסה כללת...למשל, שתשתמשי בארונות מטבח, שזה יקר, אבל נסדר בצורה נכונה... טוב, שאמרת את הדברים, כי כך, עוד יותר ברור, שהעסק מסובח הרבה, מאשר יכולתי עם יום עבודה לשים על השולחן... בקשר לחלונות הסלון: הויטרינה לא פתח האור המקסימלי, וגם מחולק לתי חדרים. בוא נגיד, שחלק יותר גדול לחדר המשחק... חוץ מזה, זה חלון צפוני, שלושת החלונות הדרום/מערב שווים פי אלף, מאשר חלון גדול לצפון. אצרף איזה סקיצה, מה חלל הפתוח, המקרה של הסידור הזה, תבין, למה זה עובד - לדעתי, כמובן.

Rשף

New member
למה חדר אוכל ?

אני יודע שזו אקסיומה בתכנון דירה, אבל האם לא ניתן להסתדר עם שולחן קטן במטבח ולארח בסלון, ולא להקדיש שטח ניכר לחדר אוכל שלא מנוצל 99% מהזמן ?

יש לו פונקציה של הפרדת פונקציות,

בין הסלון, לבין חדר המשחק. אפשר לנצל טוב, שולחן גדול בבית, אם אין עלו מעילים, תיקים, קבלות, וכל הג´נק, שמקומו בחלל הכניסה!

Rשף

New member
שאלתי באופן כללי

לא לגבי התכנון הספציפי, הרבה פעמים מכניסים בכוח חדר אוכל, אפילו שניתן להסתדר בלעדיו

אני לא מדברת על הרבה דברים..

אחרים...המצב כאן, שרצוי להמשיך את החלל מהכניסה עד החלון ממול, אבל לתת "מחסומים" כדי שלא יהיה רכבת.. חדר אוכל אין, יש שולחן, שמאוד פונקציונלי, אם רוצים, לא חייבים לאכול שם מי שלא רוצה.

למה באלימות ??? ../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שאת גוזלת פרנסה בזה שאת מלמדת שלבים בתכנון, הרי מכמה משפטים שמישהו יקרא כאן הוא לא יוכל להפוך לאדריכל ! אני, למשל, רוצה להקים לי גינה (בית חדש, המגרש ריק), אז נרשמתי לקורס גינון. אני לא מתיימרת לתכנן את הגינה שלי לבד אחרי קורס של 12 פגישות אבל לפחות אני מבינה את העקרונות, יוכל לבדוק את המתכנן שלי ולדבר איתו בשפה שלו. ובמילים אחרות, כל הכבוד אווה על העזרה ועל ההכוון. ויהיה חבל אם תפסיקי לייעץ.

נוגה, תודה! לא אפסיק ליעץ, רק לא

ממשיכה בתכנון, על דפי הפורום... את יודעת, שמעט אנשים חושבים כמוך, ומכבדים את ידע המקצועית... פשעתי בזה, מראש הייתי צריכה להגיד ליעל, שתיקחי אדריכל טוב! מצד שיני, כדי לתקשר עם איש מקצוע, חייבים להבין דברים בסיסיים במושגים, בדרך, שעובדים...

abam

New member
הלואי שתפסיקי-אנטיפטית כמוך אין

במלאי צריך ייצור מיוחד תמחקי גם את זה

הייתי רוצה לבקש מכל המתכננים,

שמסתובבים בפורום: תבקרו בלי רחמים, מה שכותבת, בקשר לתכנון! אם כבר, אז כבר... שהתפיסה לא יהייה, כדרך יחידה... מודה לכם מראש: אווה

גלית2002

New member
שלום, אווה../images/Emo20.gif

אני לא מתכננת, אבל אילו הייתי צריכה לבחור בשבילי בין התכנית המקורית לבין התכנית שלך, הייתי בוחרת בתכנית המקורית. הדבר הכי יפה בדירה הזאת - זה החלון הגדול. החלון הזה חייב להיות בסלון, ואת בתכנית שלך פשוט מחלקת אותו בין שני חדרים קטנטנים. וחוץ מזה, אני מעדיפה פחות חדרים, אבל שיהיו בגודל נורמלי. ביי. גלית.

גלית, כל אחד בתפיסתו! זה היופי

שבתכנון, שאפשר לעשות הרבה דברים אישיים... חוץ מזה, יש הרבה אפשרויות, אני נותנת תפיסה שונה, גם כדי להוציא אותכם מהשגרה...שום דבר לא חייב להיות! בקשר לחלון נתתי תשובה למעלה... בקשר לגודל החדרים: אפשר למדוד, החדרים שאני מציע, לא קתנים בקלום! מגודל, שבתכנית הקודמת! פשות אין לי פרוזדורים, כמו את רואה, הכל חלל מתחבר אחד בשיני...חדר של ילד הגדול יותר גדול מבתכנית הקודמת!

למעלה