זאת אכן הבעייה העיקרית שלי ../images/Emo10.gif
ונכון, אפשר ללמוד גם ניקוד, אבל זה לא משהו טריוויאלי, ובוודאי לא משהו שאנחנו מצפים שכל הילדים ילמדו בבית-הספר (בטח לא במצבה הנוכחי של מערכת החינוך שלנו... דברים הרבה יותר טריוויאליים קשה לנו ללמד
) ואם נחזור אלי אישית, אז אני דווקא הצטיינתי בשיעורי לשון, ושלטתי היטב בכל החומר שנלמד שם. נדמה לי שהציונים שלי מעולם לא ירדו מתחת ל-90, ולרוב הם נעו בין 96 ל-100.
באופן כללי, לשון היה תמיד אחד המקצועות החזקים שלי, אם כי זה אולי קשור לכך שהייתה לי מורה מצוינת בחטיבה. כל זה לא עזר לי במיוחד עם הכתיב המלא, כי כמובן שבתקופתי כבר לא למדנו ניקוד בשיעורי לשון, ולכן הידע שלי בניקוד הוא די בסיסי (אני יודע למשל שאין תנועות גדולות בריחוק שני מקומות מהטעם, כי אז הן נחטפות). את חוקי האקדמיה השונים לגבי הכתיב המלא ניסיתי לקרוא כמה וכמה פעמים, אבל אפילו כשהצלחתי להישאר ער, רוב הדברים לא הצליחו להיקלט במוחי. אני מאמין שבכל זאת אני בן-אדם שיש לו איזשהו קמצוץ של "חוש טבעי לשפה", ושאני לא צריך לשמור על צניעות מזויפת בנושא הזה.
אבל כנראה שכאן אני ואתה חלוקים בחוש הלשוני שלנו (ואולי גם עינת חלוקה עלינו לכיוון אחר), כי החוש הלשוני שלי לא איפשר לי למצוא יותר מדי "הגיון" בחוקים של האקדמיה. הכל נראה לי כמו רשימה ארוכה של דברים שיש לשנן. אבל מעבר לחוקים, גם אני, כמו רוב האנשים, לא תמיד מסתדר עם הקביעות של האקדמיה. אני מודה שקשה לי להתרגל לכתיב "הייררכייה" או "אימא", ומצד שני אני עדיין אמשיך לכתוב "מגינים", "ליבי" ו"איתי". א: משום שכך נוהגים רוב האנשים (וזה לא כתיב שיש לו סטיגמה שלילית) וב: משום שהכתיב החלופי פשוט מבלבל.