מגנים או מגינים

nesh8

New member
מגנים או מגינים

ריבוי של defender. הוורד מוציא שגיאה לתוספת ה-י' ושוב אני מסתבכת.

הרהוט

New member
אליבא דאקדמיה: מגנים.

ואת מוזמנת להוסיף חיריק תחת הגימ"ל: מגִנים.

trilliane

Well-known member
מנהל
למה להסתבך? בדקי מה כתבה האקדמיה

בעיקרי הכתיב חסר הניקוד בסעיף תנועת i: אבל יו"ד לא תיכתב – במילים שבצורת היסוד שלהן אין תנועת i כגון לבי (מן לֵב), מקלים (=מְקִלִּים, מן מֵקֵל), אמתי (=אֲמִתִּי מן אֱמֶת). כך גם אתי, אתך (אִתִּי, אִתְּךָ מן אֶת). מכיוון שאת עוסקת בתחום אני חושבת ששווה לך ללמוד את הכללים לעומקם באופן מסודר (ואז כשיש ספק להיכנס ולבדוק בסעיף הרלוונטי) מלהיתקע שוב ושוב בשאלות פרטניות... (ובכל מקרה לא לסמוך על הוורד כי הוא לא אמין ב-100%).

אבל עם " שִנַּיִם " גם האקדמיה נשברה. כנראה

כנראה יש גבול ליכולת להצמד לכללים כשהמחיר הוא חוסר הבנת הנקרא.

בגלל הקו התחתי קשה לראות את הפתח מתחת לנו"ן.

הכוונה לרבים של שן. שבמקור נכתב שִנַּיִם, ולפי הכלל שלצורת יסוד לא מוסיפים אם קריאה בתוכה היה צריך להכתב בכתיב מלא כך: שניים. אבל בגלל הבלבול עם שְנִיים כולם כותבים שיניים (גם האקדמיה ללשון).

trilliane

Well-known member
מנהל
אני רואה מצוין ../images/Emo13.gif (ואפשר גם לפתוח בדף נפרד)

Orsp

New member
כי זו דרכה של אקדמיה –

מצד אחד – הוספת יו"ד שלא לצורך: צירוף, להיחקר, להיחשב; דבר שגורם לאנשים לקרוא באמת "להִיחשב"; מצד שני – השמטת יו"ד במקום שבו טועים לרוב: מגנים (שימו לב, מתלכד עם "מְגַנים"). ורק השבוע נוקדה כותרת באתר דו"צ כך: "מגֶנים בכל תוקף" (גימ"ל סגולה!!!); רק בגלל התיקון שלא לצורך וההשמטה שלא לצורך קשה "להשמיע" את הצורה הנכונה מעל הכתוב (כמעט אף עיתון אינו מנקד בימינו) ולכן הקוראים טועים. (פניתי אליהם והם תיקנו את זה: http://dover.idf.il/IDF/News_Channels/Personal/10/12/1001.htm)

Orsp

New member
כפי שכתבתי.

אבל זה לא באמת יעזור. עד שלא יישמו כללי איות אחידים והגיוניים גם בעיתונות (ראה את Ynet ברגע זה – כתוב "הגשם בעיתו") – המעוות יוסיף להיות מעוות. וזאת מבלי להזכיר בכלל שימוש בניקוד כשצריך. וצריך.

GnomeBubble

New member
גם לך הוא כל הזמן מנתק שיחות?

באמת חולירה המעוות הזה.

הרהוט

New member
תסלח לי,

הקביעה שהוא כולרה (לא חשוב הכתיב, העיקר ההגייה) - היא עמדתך האישית או שיש לך אסמכתה כלשהי?

sailor

New member
רוב הסופרים והעתונאים

החל מהמאה ה-19 (ואולי לפני) ועד קום האקדמיה, לא התכונו לכתוב אגדות, אם כי אולי זה מה שיצא לחלקם.

sailor

New member
אני נוהג להוסיף אמות קריאה

איפה שלדעתי הן חשובות להבנת הנקרא, כמו שהיתה הפרקטיקה בעברית מזה מאות רבות. כבר הזכרתי שאני כותב מינהל/ת כדי לבדל מ-MENAHEL/ET. במקרה יצא לי בשבוע שעבר להשוות מהדורה ישנה של ספור של יזהר סמילנסקי מול מהדורה חדשה, ובמהדורה המקורית משנות החמישים הוא נהג לאיית לפי הגיון דומה. אין לי מושג עד כמה הוא נתן את ברכתו לאיות "תיקני" באחרית ימיו או לא, אבל ההבדל בולט לעין. וזה לא משנה שהוא כתב רוסית במלים עבריות, למרות היותו צבר.

למעלה