מגיע לי מזל טוב!!!

Le Fay

New member
להבנתי בהחלט היתה תלויה בשני דברים

לפחות, ולהערכתי לעיתים קרובות דווקא שניהם לא היו תלויים. העניין הוא שגם אני וגם הם כנראה לא סברו שיש תקום להתנצל על זה.

לידול

New member
../images/Emo4.gifלמה לי רוב זבחיכם יאמר ה´

שבעתי עולות אילים וחלב מריאים ופרים וכבשים ועתודים לא חפצתי כי תבואו לראות פני מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי לא תוסיפו הביא מנחת שווא קטורת תועבה היא לי המן הסלע הזה נוציא לכם מים?! ועצור ועזוב בישראל כאלה וכאלון אשר בשלכת מצבת בם זרע קודש מצבתה עזבו את ה נאצו את קדוש ישראל נזורו אחור השלמתי מה שזכרתי, מקווה שטוב מספיק

../images/Emo24.gif איזה כיף לראות אותך!

לא רק שאני לא זוכר את מה שכתבת, אני גם לא מבין את המילים הגבוהות "רומס חצרי", "זרע קודש" זה ממש מעניין. "נזורו אחור השלמתי מה שזכרתי" - את זה אני ממש לא מבין.

ואני חשבתי פעם

שהמקרא "מי ביקש זאת מידכם רמוס חצרי" , הכוונה על הציונים, כך ראיתי פעם באיזה פאשקוויל מטעם הבי"ד צדק של עדה החרדית ,

Le Fay

New member
חוששתני שהעדה החרדית לא השאירה

לציונים מה לרמוס בחצר המסויימת הזאת. אז אמרו... משה רבנו בטח התהפך בקברו (מה לא היה נותן לבוא בארץ הזו!).

רינהא

New member
עם כל השימוש במילים החריפות../images/Emo24.gif

אני מאד מעריכה את מה שכתבת, מקווה שההודעה תגיע גם למי שהיא מיועדת ואם זה יזיז אצל מישהו משהו........ מסופקתני.. אבל אם כן, זכית.

אחי שמע

קודם כל קבל חיזוק ענקי על כל ההודעה
תמיד טוב לפרוק עצבים
אבל ברור לך שדברים כמו השוואה לנאצים וכו´ לא מגיעים אפילו להם.. אני משתמש בהכללה "להם" לצורך פישוט ההודעה למרות שיש גם חרדים נחמדים...אני בטוח שיש.. אני פשוט עוד לא מצאתי אותם

לילית3

New member
אחשלי../images/Emo24.gif כעס זה דבר שצריך

לפרוק, ואני בוודאי לא אשפוט את מידת הזעם שלך ולא אטיף לך חס וחלילה למתן אף מילה ממה שאמרת. מזלי שאני מכירה את החברה החרדית רק מבחוץ... רק מהסיפורים, אני מזועזעת מרמת האטימות והרשעות שקיימת בחברה שמתיימרת להיות הטובה ביותר, ערכית, אנושית וכו´.. מנסיוני האישי בענייני כעס, אני יכולה רק לתת לך מיליון חיבוקים ולהמשיך לחזק אותך. תמשיך לכעוס, זה עושה רק טוב. תכעס, תשנא, תן לזעם שלך לצאת רק ככה תוכל להתנקות. ומקווה שאנחנו כאן, נוכל להיות בשבילך המשפחה שלא הייתה לך. מקווה שנוכל כולנו לתת לך את המקום לפרוק את הכעס עד שתגיע לשלב שבו תוכל להתייחס אליהם בשיוויון נפש, לפחות יחסי... שבת שלום - ושוב חיבוק

מטאור38

New member
ליליה השלישת, מה קרורה קושקוש?

"תמשיך לכעוס, זה עושה רק טוב. תכעס, תשנא, תן לזעם שלך לצאת רק ככה תוכל להתנקות." אחותי היפה את משוררת! מה קורה לך? את באמת חושבת שזה הדרך להתנקות? זה הדרך להפנים את הלכלוך למקום כל כך עמוק ששום דרך לא תנקה אותו עוד! אנשים עושים סבתוחה מכעס ועצבים ושנאה, ולא מבינים שיש גבולות דקים שעושים את כל ההבדל. לכעוס זה בריא, החושים שלך מחודדים חוש ההבחנה שלך פועל אתה רואה עוול וזה מכעיס אותך. להתעצבן זה כבר משהוא אחר זה הפרעה בשקט הפנימי, משהוא שגורם לאנשים לעשות דברים שאנשים עושים בהתקפות עצבים. לשנוא זה כבר סיפור אחר שמלחמות ישראל ונהרות הדם שספוגים בספרי ההיסטוריה יסברו מה זה לשנוא. אני יודע שחשוב לתת ביטוי לרגשות, ולכעס זה טוב במינון הנכון. לא יודע אולי גם צריך להתעצבן פעמים בחודש, אולי גם צריך לשנוא לפעמים. לא יודע, אבל לעודד את זה? ואת יודעת מה? אני מוכן אפי´ להסכים איתך. שחלק מתהליך הריפוי וההשלמה חייב לעובר בעמק חשוך שם העצבים הם שימך האמצעי, ושנאה הי כלי הרכב המשורין שלך, אבל להגיד שזה עושה "רק טוב", נו באמת? האמת שאני חושב על זה עכשיו אין שום דבר שעושה רק טוב, חוץ מרותי כמובן.

לילית3

New member
שלושים ושמונה דארלינג מה הבעיה שלך?

למה אתה כל כך כועס? אני מצטטת: "ואת יודעת מה? אני מוכן אפי´ להסכים איתך. שחלק מתהליך הריפוי וההשלמה חייב לעובר בעמק חשוך שם העצבים הם שימך האמצעי, ושנאה הי כלי הרכב וגו". אז אם מה אתה בעצם לא מסכים? שאני מעודדת את זה? הרי אם אתה מסכים אתי שזה חלק מתהליך הריפוי וההשלמה אז למה לא לעודד את זה?? לדעתי מתן ביטוי לכעס זה עוד דרך להוציא את כל הג´יפה הזו החוצה. אם נשאיר את הכעס בבטן - הוא בסופו של דבר יופנה כלפינו. אני לא חושבת שמישהו צריך לסבול פעמיים. גם מאלו שגרמו לו עוול וגם מעצמו, מהפחד לכעוס עליהם. מה שלא יהיה, אני לא ממליצה לך לזרוק את העצבים שלך על רותי. ותמסור לה ד"ש <ואני לתומי חשבתי שכעס ועצבים הם בכלל תאומים זהים>

מטאור38

New member
את לא באמת רוצה לדעת מה הבעיה שלי!

אחותי כפרות עליך שמשונית שלי. "הלכה היא ואין מורין כן" ואת צודקת . אבל אני לא מדבר על איפוק, אני לא מדבר על לשמור דברים בבטן. ואין לי כוח להמשיך לכתוב. *משה* המפתח להבנת כל דת הוא לדפוק פטיש במצח, לשתות ליטר ויסקי והורד ראש או שתיים, ואז יש מצב שתזכה לחזיון.. (אחיות הרחמניות, טרי יום יום)

מטאור38

New member
שלום לאנשי הפורום,

אני מרים את הכפפה של האיש הלא נחמד והלא רגיש , אני מרים את הכפפה המונחת וכל כך נדרשת בלילה הקר הזה. תראו שקראתי את ההודעה ראיתי כאב כעס ושנאה, לי אישית מפריעה שנאה אבל לא אמרתי כלום כי הבנתי שהדברים נאמרו ממקום כואב ברגע של השתפכות והפורום הזה זה מקום די טוב לעשות דברים כאלה, אז שתקתי. אבל פתאום מהתגובות נראה שיש אנשים שמסכימים עם "כל" מילה, אני לא אומר שלא היו כאלה שהביעו הסתייגות מסוימת מההכללה או מהעוצמה הלא מבוקרת של הדברים אבל אני חושב שחשוב להעמיד דברים במקום וגם אם זה לא בדיוק נעים לאף אחד לעשות את זה אני מוכן להתנדב. "למד וו צדיק" אח שלי, תראה נשמה שקראתי את מה שכתבת כאבתי את כאבך וגם לי כואב הלב מכל העוולות החולות הרעות שנעשות בציבור החרדי בשם הדת. כואב על ילדים קטנים שמוכים מאהבה כי הרי "שונא שיבתו שונה בנו". וכואב על ילדים גדולים שמוכים לשם שמים כדי להחזירם למוטב. כואב הנתק בין המשפחה לאלה שבחרו לחיות חיים אחרים, כואבים מליון ואחד דברים. אבל אח שלי לשנוא זה לא הדרך לשום מקום, בעצם זה כן הדרך לאן שהוא, למקום מגעיל ומכוער. זכותך לכעוס וזה בריא, אני חושב שזה טוב מאוד שאנשים מרגשים שהם יכולים להוציא את כל מה שיש להם בפנים פה בפורום ואני לא רוצה שישמע באיזו שהי צורה שאני חושב אחרת. אבל הגזמת בזה שאתה קורה לחברה החרדית חבורה של ומוצצי הדם, חבורה של עלוקות. הגזמת בזה שאתה לא רק שופט אותם אלה גם חורץ את הדין ואומר שאם היה איזה שהוא אלוהים הוא היה מזמן לוקח מהם את הנשימה מהפה, והם היו מתים ביסורים קשים. הגזמתה בזה שאתה קורה להם בני זונות. הגזמת הבחנה שכל השנאה והגזענות ורוע לב בעולם בא מהדת. אז אתה שואל האם הגזמתי? ואתה עונה לעצמך לא, תרשה לי לחלוק עליך ולהגיד לך הגזמת ובגדול. אח שלי אני מאחל לך שתזכה עוד בגלגול הזה לראות שינוי בחברה החרדית ולראות איך הם יוצאים מאפלה לאורה, מקיפאון לזרימה. איך הם מנגבים את האבק ממכונת ההלכה המיושנת ומפיחים בה רוח חיים איך הם מתאימם את המוסר האלוהי להבנה האנושית. ואני לא מדבר על חזרה בשאלה המונית, אני מדבר על רפורמה בדת או יותר נכון לא רפורמה אלה החזרת עתרה ליושנה. אבל מה אני מפיל עליך את הפנטזיות שלי, בקיצור אני מאחל לך שהייה לך טוב ועוד תספיק לאהוב בגלגול הזה. >למטאור כואב הגב מלהרים כפפות<

מטאור

תשמע יקירי, אתמול כשכתבתי את ההודעה כעסתי על העוול שהאנשים האלו עושים לנו (אולי לך לא?), הרגיז אותי שהפורום שלנו כל אחד מבחוץ שהוא לא חוזר בשאלה יכול לבוא ולתקוע סכינים בחברי הפורום. הרגשתי שוב (אחרי שנתיים מנוחה מהם) תחושה של ´אנחנו נשיג אותך לא משנה איפה אתה´, ובמיוחד שהנהלת הפורום עדיין מרשה ל"בפנים" ולשאר ירקות להמשיך לכתוב את הגועל שהם כותבים, אז פרקתי את העצבים והוצאתי מה שהיה לי על הלב. שים לב בכל התגובות, אין תגובות שמזדהות עם המילים הקשות שכתבתי אלא הזדהות עם הכאב שיש לי. אני לא שונא את החרדים ולא שונא את הדתיים ולא שונא את הדת!!! ===אבל=== אני לא סובל את האנשים שמנסים וגם מצליחים לכפות את האורח חיים שלהם עלי או על אחרים, וזה לא משנה מאיזה דת. והכינויים אמיתיים נכונים לאנשים שמתנהגים בצורה כל כך ברברית, בלי טיפת אנושיות. ואני מקנא בך שאתה יכול להיות כ"כ אדיש ואתה לא לוקח ללב.

בפנים

New member
מצטערת שגרמתי לכעס שלך

אני מצטערת שהבאתי אותך לידי כעס, לפי מה שאתה כותב נראה שחייך היו קשים שהחרדים תקפו אותך, וגרמו לך לכעס ולהתמרמרות על החיים, לא הייתי רוצה להיות במקומך ואני מעריכה אותך על האומץ שאתה עומד איתן מולם,מה שיש לי לכתוב לך הוא תחזיק מעמד ותנסה לא ליצבור כ"כ הרבה כעס על אנשים ובמיוחד לא על אנשים שלא שווים את הבריאות שלך. אני חושבת, שהנהלת הפורום צודקת שהיא מאפשרת לכתוב דעות נוספות הרי כולם רוצים לשמוע דעות נוספות ולו דווקא מאנשים שבסביבה. אני לא מנסה לכפות אליך את אורח חיי, ואני חושבת שאנשים שיש להם הירהורים על הדת עדיף שיעזבו את הדת ולא יחייו את חייהם כשהם לא שלמים אם עצמם, "איש באמונתו יחייה". אני יודעת מזה לעזוב דרך, ולנסות לחפש דרך אחרת גם אני עברתי את הקושי אבל במתינות יותר ומשפחתי הקרובה היתה ברוגז איתי במשך שנתיים ועכשיו יש עוד חלק מהמשפחה שלא מדברת איתי, ולא יצאתי בשאלה רק שיניתי מעט, אני לא חושבת שהכעס שאתה אוגר נגד החרדים עוזר לך במשהו, או מקל עליך, פשוט שכח מהם!

לילית3

New member
מטאור - הרגש שמאחורי המילים...

למילים לא תמיד יש משמעות משל עצמן. אל תתיחס רק לפשט ואל תהיה כל כך מחמיר. אדם, בשעת צערו, לא יכול להשפט על מילה זו או אחרת שהוא מוציא מהפה. בכלל אין טעם לשפוט אף אדם. במקרה הנ"ל גם התמזל מזלך וכנראה (ואני גם מוסיפה את איחולי) שאף פעם לא תגיע למקומו... מאחורי המילים הבוטות והלא נחמדות שאתה כל כך מתקומם נגדן יש דבר נוסף שאתה לא ממש מתיחס אליו - בעברית: רגש הבן אדם כואב ודואב, עשו לו עוול. מה זה משנה א הוא צודק או לא? אם יש (או יהיו) בחברה החרדית גם אנשים טובים או לא? תרגע מטאור,שחרר תן לבן אדם להתעצבן, לכעוס, לשנוא- לבריאות!!! <נ.ב ליום הולדת אני קונה לך מתלה לכפפות. שגם לא תצטרך להרים וגם לא תעשה על זה רַגשֲי> ולסיום - קטע משיר נפלא של מאיר אריאל זצ"ל(...) גם אם זה לא קשור במדיוק. אדם צועק את שחסר לו. חסר לו בטחון צועק בטחון חסרה לו הדדיות צועק הדדיות חסרה לו גאווה צועק גאווה חסר לו יחד צועק יחד אדם צועק את שחסר לו לא חסר לו - לא צועק אדם רודף את שחסר לו חסר לו צדק רודף צדק חסר לו שלום רודף שלום חסרה לו אישה רודף נשים אדם רודף את שחסר לו לא חסר לו - לא רודף ועוד...

ברוריה2

New member
מרימה את הכפפה השניה

מטאור יקירינו, בתיאוריה כל המילים היפות נגד שנאה ונגד רגשות שליליים וכמה שזה רק גורם נזק וכו´ זה טוב. אתה לא יכול לשפוט ולהטיף לאנשים שעברו מה שאתה לא עברת בחיים וגם לא תעבור. אתה לא יכול להבין-גם אם מאד תנסה-מה זה להינטש ולהירדף עד חורמה על ידי אנשים שלא עשית להם דבר רע מימיך.. ואני ארחיב בענין הזה כי זה חשוב: כולנו גדלים על הקונספציה שבית ומשפחה זה הדבר הכי החשוב בעולם וככה גם הכל מכוונן אצלינו-שכשצריך-יש מי שיהיה שם בשבילך, שלהם תמיד יהיה אכפת, שתמיד יהיה לך שמה מקום. ויותר מזה, אין לך ברירה משום שאתה ילד קטן חסר ישע ומה שיש לך בעולם זה רק הבית וההורים. כשהדבר הזה מתפוצץ לך בפנים פעם אחר פעם, כשאתה מושלך כמו נעל ישנה חסרת תועלת מביתך היחיד על ידי הוריך מולידיך רק בגלל שסטית מהדרך שהם אילפו אותך אליה, כשאתה חוטף מקום רצח, התעללות נפשית בלתי פוסקת שכוללת איומים, השפלות, בוז ומוציאים עליך את כל התיסכולים האפלים שהצטברו להם, כשמתנכלים לך גם אחרי שכבר עזבת את הבית, כשמעלימים לך מסמכים חשובים שהגיעו בלית ברירה לבית ההורים משום שמה לעשות, זו הכתובת שלך... כשאתה נכנס למערבולת של מאבק קיומי בלתי פוסק כשהאשמים היחידים לו הם הוריך ומחנכיך שלא מספיק שנטשו אותך על לא עוול בכפך אלא ממשיכים גם אח"כ להתעלל בך, לנדות אותך מהמשפחה ולרמוס את רגשותיך בכל עת מצוא. כשהוריך, שילדו אותך, מתנכרים אליך כאילו היית אדם זר, מסרבים להכיר בקיומך בעיתות שמחה ועצב, בעת מצוקה וצורך, גם כשאתה ילד רך בשנים, לפעמים אפילו קטין, כשאתה נתקל פעם אחר פעם בחומת לב אבן וברשע מכוון - אל תצפה שלא יפער פצע, שלא יווצרו משקעים. מטאור אחי, זה נורא יפה לומר "בואו כולנו נחזיק ידים, נשב במעגל, נתחבר לעולם ונאהב את כולם למרות הכל" איך אתה יכול לומר שאנחנו מגזימים אם החרא שאנחנו אוכלים ממשיך וממשיך ולמרות כל האהבה וההתחשבות ורגשות המשפחתיים שאנחנו מפגינים- כל מה שאנחנו זוכים לו זו רק התנכרות והפנית עורף? אתה לא "זכית" לקבל את מנת הגן עדן הזו ממשפחתך. רבים מאיתנו כן. אני היום יודעת שהורי המליטו 13 ילדים שלא חפצו בהם מכל וכל. המליטו אותם רק בגלל שאסור הלכתית למנוע הריון... שהיה להם נוח עם כל ילד שעזב את הבית. שהם עשו כמיטב יכולתם למרר לילדים את חייהם כדי שיסיקו את המסקנה המבורכת להסתלק מהבית ולהסיר מהם בכך את הנטל המצפוני, הכלכלי והחינוכי שהימצאות פיזית של ילד בבית דורשת. שאף אחד לא ירצה לי כאן על "אהבת אם" או "אהבת אב" כאשר כל הילדים הרכים הללו נזרקים לישיבות ולפנימיות בגיל 13-14 ולא זוכים לטלפון התעניינות יחיד מהבית במשך שנים. שאף פעם לא מתעניינים אם הם צריכים משהו או סתם מה שלומם או אם נגמרו להם התחתונים. שלא לדבר על חיבוק אוהב כשהם בוכים או עצובים שיאשר להם שהם חשובים למישהו ביקום... שזה כבר לוקסוס. לדאבוני הרב, גדלים שם אצלינו בבית עוד כמה ילדים קטנים-אחים ואחיות מתוקים, חכמים ומוכשרים שלי-ועם כל יום שעובר נחרטת בהם הנכות הרגשית והנפשית של ילדים עזובים בנפשותיהם.ילדים שגדלים לבד, שלא מעניינים אף אחד, שלא זוכים לטיפת תשומת לב ואפילו לא לחיבוק. נכון, יש להם אוכל, מיטה לישון ובגד ללבוש. אבל גם כל זה בתזכורות בלתי פוסקות שעושים לך בכלל טובה. ואני מדברת על תזכורות מהסוג הזה מגיל אפס. אף ילד בבית שלנו לא ביקש להיוולד. למי שזה לא היה ברור לו. אז אני חושבת שנגרם לי, לאחי ולאחיותי, ללמד-וו ולעוד כמה מאיתנו שזכו לנטישה הזו-עוול שלא ניתן לכפר עליו. אני לא בטוחה שביום מן הימים לא נקום כמה מהילדים ונגיש תביעה משפטית משותפת כנגד הורינו. הנושא הזה עלה לא פעם. אולי רק בגלל האחים הקטנים שבבית אנחנו לא עושים את זה. אולי כי חבל על האנרגיות. מה שבטוח הוא שיש די והותר עילות לתביעה כזו. וכמו בכל סיפור כזה-מדובר במשפחה מכובדת ובתלמיד חכם שמנהל לעצמו חצר עם עדת מעריצים. אני לא אומרת שצריך כל החיים להסתובב עם רגשות שנאה ונקם. חבל על החיים שלנו שמתבזבזים תוך כדי כך. אבל יש לנו את כל הזכות לשנוא שנאת מוות את האנשים הללו (ספציפית), לאחל להם רק רע ואפילו לנקום בהם ולגרום להם שישלמו- אם תיקרה לפנינו הזדמנות. סליחה שאני לא יפת נפש כמוך. sorry, לא ניתן לי הלוקסוס הזה לפתח נפש יפה ואוהבת כל אדם. כמו שאני לא יכולה להטיף לקרבן אונס שתאהב ולא תשנא את התוקף משום שאין לי מושג מה עברה, ככה אתה וכל אחד אחר כאן שלא חווה מה שאנחנו חיינו, אינכם יכולים בשום אופן לשפוט אותנו ולהטיף לנו לא לשנוא או להרגיש מה שאנחנו מרגישים. תהיו חברים שלנו, תתמכו בנו, אולי תקשיבו אבל אל תחליטו לנו מה להרגיש- כי אין לכם מושג על מימדי האסון שנחרת בנפשותינו. אין לכם. וכמו שלה-פיי אמרה לי: אנשים צריכים happy end בכל מקרה. אז זהו, במקרה הזה אין happy end. ולא יהיה.

למעלה