מגיע לי מזל טוב!!!

נכון מאוד! ../images/Emo45.gif

אין מחילה וסליחה במובנים מסוימים כל דברים שונים שנעשו בנו לפני היציאה ולאחר היציאה.
ברוריה. ממני, נועם

מטאור38

New member
מוריד את המנסים ושם תכפפה.

לא באתי לשפוט או להטיף, אין לי זכות לדון או להגיד לאף אחד איך הוא אמור להרגיש. אני יודע שאין לי בעלות על האמת ואיש באמונתו יחיה או ימות. לכל אחד יש את הזכות לשנוא לאהוב לצעוק לשתוק מתי שבא לו, אין לי שום בעיה שכל אחד יעשה את זה בזמנו החופשי או בכל ימי חיו ומצידי שישכנע אחרים שהם אמורים לעשות את זה כמוהו. אני לא יפה נפש, אני רחוק מזה. הנפש שלי מזוהמת ומעוותת מחינוך עקום וחוויות קשות בדיוק כמו כל יושבי הכדור הזה. אני חי בעולם מדומין משלי, בתוך עצמי אני חי. ולפעמים שאני פותח דלת לקבל מכר אני מבין שגם הוא בתוך עצמו גר וביחד זה כל כך צר. אני לא ישפוך פה את התיאוריות שלי על שנאה אהבה סליחה וכ"ו אבל אני לא יכול לשתוק, אז בבקשה קבלו את דברי בהבנה ואני ינסה להסביר מאיפה הם נבעו. ברוריה אחותי את צודקת, אני לא עברתי את מה שלא עברתי, לא חוויתי את מה שלא חוויתי וגם אם אני ינסה ממש ממש חזק אני לא הצליח להרגיש את מה שהיתי מרגיש אילו ננטשתי הוקצתי הוזנחתי הוכתי וכ"ו, אבל אני יגיד לך מה אני רואה ובבקשה תגידי לי מה את חושבת שאני אמור לעשות עם מה שזה גורם לי להרגיש. אני רואה חבורה של אנשים המכנים את עצמם יוצאים בשאלה שגם אני נמנה עליהם, יש לנו עולם משותף חווית משותפות קשיים משותפים ושפה אחת לכולנו. אני אוהב את הקבוצה הזו, אני גאה להיות חלק ממנה ומתבייש לחיות בעולם שיצר את הלחץ המחניק וגרם לקבוצה כזו להתהוות. הקבוצה הזו יפה בעניי, בחופש שבאמתחתה בבשורה שהיא מפיצה, בחיקה החם והמקבל את מי שרוצה להתחמם בקרבה. אני אוהב אותה ואת כל פסיפס האנושי היוצר אותה. אבל שאני מתבונן מהצד מפרעים לי כמה דברים, ואני לא יכול להתעלם מהם. הם דוקרים אותי, הם מאוים תריגר מחורבן מעולם מכוער שאני לא רוצה לחיות בו. אני רואה שנאה וכעס שמונעים מאתנו לראות את הדברים היפים שבדת, אני רואה ששינינו כהות בגלל שאבותנו אכלו בוסר. אני רואה פוטנציל לא מומש להמשיך את הבשורה ולהיות אור לגויים החיים בבני ברק וירושלים. אני רואה אותנו חוטאים באותם חטאים שאבותנו חטאו בהם בשנאה בהכללה בראית הדברים בשחור לבן. את צודקת אין לי שום זכות אבל אני לא יכול להתאפק כי זה כואב לי. ואני לא אומר שאני לא מבין מאיפה זה נובע אבל כואב לי שכך המציאות ניראת, ונראה לי שיש דרך אחרת. תראי בגלל מצב הכוכבים ביום לידתי או בגלל מצב החסה בשטחים אני חייתי את כל חיי לבד, לא הסתדרתי עם אף אחד פעם הראשונה שברחתי מבית ספר היתה בגן. החלפתי מקומות כמו שאני מחליף גרביים (ממוצע פעמיים בשנה). וגם שיצאתי בשאלה עברתי את מסלול היציאה שלי הרחק מכולם נדדתי במשך שנתיים וחצי באמריקה הרחוקה, ברחתי מכולם מהמשפחה מהחברים ומעצמי במיוחד, השקט הזה גרם לי להיבנות בצורה שמתאימה רק לי. אנשים יקראו לזה בשמות משלם יאשימו אותי בהטפה ביפיפיות נפש מעוותת בנאיביות בהזיות ועוד. ואולי הם צודקים אני מודע לזה שאני חי בעולם משלי ואני יודע שאולי הוא לא בדיוק אמיתי אבל אני לא רוצה לחיות בעולם שלכם לא רוצה לחיות בעולם שבו דבר ראשון חושדים דבר שני מאשמים ואם יש עוד כוח שופטים ומוציאים להורג. אני לא רוצה לחיות בעולם שבוא אני אמור לחשוב שאנשים רעים מיסודם והסיבה לעוולות שהם גורמים זה רוע לשמו. אני לא רוצה לחיות בעולם שבוא אתה מותקף אם אתה לא מעוות מספיק בכדי לשנוא בעולם שבו אתה לא יכול ללחוש שיש דרך אחרת ואפשר לאהוב גם את ברע והמכוער, שאפשר לסלוח ולהבין. אז אולי כמו שלה-פיי אמרה לך: "אנשים צריכים happy end בכל מקרה. אז זהו, במקרה הזה אין happy end. ולא יהיה" אבל אחותי אם אני לא טועה את לא מסכימה עם כל מה שהיא אומרת, את באמת חושבת שאת צרכה גבר כמו שדג זקוק לאופנים? נו באמת.. סתם צוחק. אתן צודקות צריך סוף שמח וסביר שבמרקה הזה "לא הייה". אז שנמשיך להתגלגל בחרא שחירבנו עלינו ונחרבן גם אנחנו שהיה חמים ונעים. או שננסה להוציא את הראש מהביצה ולאמין במשהו אחר. ואת יותר מצודקת בזה שאני וכל אחד אחר כאן שלא חווה מה שאתם חיותם, אינו יכול בשום אופן לשפוט ולהטיף לכם לא לשנוא או להרגיש מה שאתם מרגישים. והתפקיד של חבר אמיתי הוא לחבק ללטף לקבל בכל צורה שהיא, אבל נראה לי שיש עוד כמה תפקידים לחבר אמיתי. ואני חוזר ואומר "לא באתי לדון אדם בשעת צערו, ואני לא רואה שום יכולת להגיד לאף אחד איך להתנהג. דברי נאמרו ממקום הזוי שנימצא בקירבי. אני מבין ויודע שהדרך לשקט הפנמי שלנו לקבלה להבנה לסליחה ארוכה מאוד .ומצטער אם נשמע מדברי שאני שופט או מסרס את המקום "האמיתי" שממנו נובע הצער נובעת השנאה שלנו. אוהב אתך מאוד מאוד ובקש 27645 סליחות, רגע מצאתי עוד אחת. אז אני מבקש 27646 סליחות ושולח חיבוק אחד. משה.

ברוריה2

New member
עוד כפפה אחת ודי (הגב של מ. בסכנה)

יש כמה דברים: א. אתה יודע טוב מאד שאנחנו לא מקדישים את חיינו למסע נקם חסר עכבות באלה שהזיקו לנו ושקודם כל בראש מעיינינו הוא לחיות את חיינו, לעשות דברים שאנחנו אוהבים ולהתפתח בכיוונים שהפריעו לנו כל אלה שהלכנו מהם. ב. אבל זה לא אומר שהמשקעים לא קיימים. זה לא אומר שאפשר ככה בקלות לשכוח ולסלוח. זה גם לא אומר שצריך. יש עוולות בעולם. הרבה. בלי סוף. הלואי וזה לא היה ככה. אבל יש וזה דורש התמודדות תמידית. לכל אחד מאיתנו יש את הרובד הנוסף הזה שאין לאדם שחי וגדל במקום נורמלי ובשעות מבחן כמו הבלגן שהתרחש כאן השבוע-זה יוצא. ולכל אחד ברמות שונות. ג. אשריך שאתה חושב שיש דרך אחרת. אדרבה, מאחלת לך בהצלחה. אני יודעת שבמקרים מסויימים, לצערי הרב, אין דרך אחרת. ומטאור יקר ומלא אהבה שלי, זכור שאת השנאה, הצרות עין, הנקמנות, השתלטנות והרוע לא אנחנו המצאנו כאן ולא אנחנו התחלנו. יש כאן אנשים שכמוני ניסו לאהוב שנים רבות. אני הייתי מגנה על אמא שלי בפני אחרים שדיברו אליה רעות ומה קיבלתי כל השנים הללו? חרא צרוף. בפנים. מה לעשות שלא תמיד זה עובד. לא תמיד יש לך שליטה בסיטואציה. אז את האהבה שלי,ויש לי הרבה לתת, שלא רצו בה שמה אשמור למי שרוצה לקבלה. ד. אני יודעת שגם עליך עברו שנים לא פשוטות. מאז שהתחלתי להתנדב בהל"ל אני ניצבת ביראת כבוד מול הסבל והיסורים ומול יכולת השרידה והשיקום שנחשפתי אליהם שמה. מה שרציתי רק להדגיש, בלי לבטל או למדוד חס ושלום-היא העובדה שנטישה של המשפחה היא סוג מאד מסוים של אסון שקורה לאדם וזה משהו שספציפית אי אפשר להבין מבחוץ. ה. לי אישית טוב שיוצא לי לדבר כאן על דברים שבמקום אחר לא מבינים. אני מתעלמת מכל האורחים הלא רצויים שצופים בנו. אני לא מנסה ליפות את הסבל שלי ולהציג כאילו הכל בסדר. ממילא הם היו חסרי לב להביא אותנו מלכתחילה למצב הזה ככה שלראות אותנו מבוססים בכאבים שלנו אולי אפילו ישמח אותם לאידינו. אבל לעזאזל איתם. מי סופר אותם.. אבל גם את זה נמצה ונחזור לנו לחיינו בסופו של דבר. ו. ודוקא הסכמתי עם לה-פיי לגבי ה- happy end. זה קרב בלי מנצחים. אנחנו מסידים והמשפחות שנכשלו ככה עם הילדים שלהם הפסידו. אבל במאבק על החירות כבר נשפכו הרבה דמים במהלך ההסטוריה. זה המאבק שלנו גם כאן. >נקלט חיבוק ונשלח אחד בחזרה<

ליוצאים מותר לאמר מה שלי אסור

אם אני אשתמש בביטוי " החרדים ממליטים ילדים" יגידו שאני אנטישמי, אבל חלק מהיוצאים משתמשים בביטוי הזה בטבעיות ואף אחד לא יכול לבא אליהם בטענות. בפעם הראשונה שנתקלתי בתופעה זו, לפני 4 שנים אמר לי יוצא צעיר בן 18 שיש לו 14 אחים ואחיות והוסיף " אם אמא שלי לא המליטה עוד אחד בינתיים". שאלתי איך הוא יכול לדבר ככה על הוריו והוא אמר שזו פשוט האמת. הוריו החוזרים בתשובה רצו להוכיח את חרדיותם ע"י הבאת יותר ילדים מכולם (אגב, מאז נולדו לו עוד 2 אחים). לדבריו הם חיו בעוני מנוון והוריו לא התעניינו בהם בכלל. אביו הפליא את מכותיו בהם. מגיל 8 הוא ואחיו חיפשו כל מיני דרכים להרוויח כסף. אגב, היוצא שסיפר לי את זה ניצל מגורל אחיו ואחיותיו ובעזרת ה.ל.ל הוא זכה למשפחה מארחת, סיים בגרות מלאה והיום הוא משרת בצבא. כלכלית הוא בוודאי ישקם את חייו אבל איני בטוח שאי פעם יפטר ממשקעי ילדותו האומללה. הם גרו בדירת 2 חדרים בירושלים וכאשר הציעו להם לעבור לדירה מסובסדת בעיר אחרת אמו סירבה בהתחלה כי לא רצתה לעזוב את ירושלים הקדושה. לאנשים כאלה אני לא קורא הורים אלה פושעים נגד ילדיהם ונגד האנושות כולה שצריכה לפרנס 17 אומללים. צריך לדבר על זה מול כל סיפורי הנפלאות על המשפחות "ברוכות" הילדים. הכי מרגיז אותי לשמוע כל מיני חילונים שמסבירים לי שטוב שהחרדים מביאים הרבה ילדים כי זה מאזן את הריבוי הטבעי הערבי. בקיצור הם רוצים לחיות בחברה פרימיטיבית בה 2 הצדדים נלחמים זה בזה בעזרת רחמן של הנשים שאין להן כל אפשרות להתנגד לשימוש פסול זה.

Le Fay

New member
מטאור יקר: מאמינה שהכוונה שלך נפלאה

(רק לא מבינה איך המכנסיים קשורים לכפפה). אבל אפילו ההוא שהציע להושיט את הלחי השניה (והיהדות מודה לו על זה עד עצם היום הזה ב"ימח שמו וזכרו") סייג את זה ב"אל תשלך פנינים לפני חזירים". אני לא סמכות מוסרית שחובה לקבל את דעתה, ומכבדת את העמדות שלך כמו שהן. אבל מסכימה עם ברוריה שאהבה מוטב לתת למי שראויים לה (וגם את הכעס והאכזבה והעלבון והדמעות הרותחות למעון לכתובת הראויה. אם הם כבר שם. ומסתבר שהם שם). ולעניין "סוף טוב": יודעת שזה מה שאנשים רוצים, אבל בסיפורים שלי אני לא יכולה לספק אותו. מקסימום השלמה. גם זה משהו, אבל לזה צריך הרבה זמן.

ולי יש לומר הרבה הרבה דברים

(זו לא תגובה למטאור - אלו דברים כלליים שאני חושב) אבל אגיד רק דבר אחד. הדוסים רעים. ואני לא מרגיש שום רגשות אשמה לומר את זה. אני גם לא מדבר על כולם - זה ברור ומובן מאיליו - אנשים שמכים, מתעללים, פוגעים, ממליטים וכולי וכולי הם אנשים רעים, מיסודם או שלא מיסודם. זה ממש לא נוגע לעניין. אני לא "א ו הההה ב" (צריך לקרא את זה בנמרחות המתאימה.) את כ וווו לללל םםםםם. אהבה במקרים מסוימים היא דבר פסול ומעוות. ולטעמי מותר ומצויין ונפלא לכעוס. אני מעודד אותך למד וו ומעודד את עצמי לכעוס. אחים שלי תכעסו תקללו תרגעו ותעשו אהבה.

מטאור38

New member
גם לי יש לומר הרבה הרבה הרבה....

יפה, אתה מתחיל לדבר כמו פנינה רוזנבלום, פשוט גאון. ואל תדאג זו לא תגובה לך, זה משהוא שאני חושב אבל אגיד רק דבר אחד. הדוסים רעים. החילונים רעים. השוודים רעים. הגרוזינים הפרסים. וחברי הכנסת. אלוהים המלאכים והשכנה מלמעלה. "אבל בלי הכללות יש יוצאים מהכלל". ואני לא גזען אבל אני שונא ערבים. "שיו אתה לא מרגיש שום רגשות אשמה לומר את זה". חבל. אנשים שמכים, מתעללים, פוגעים, ממליטים וכולי וכולי הם אנשים רעים, מיסודם או שלא מיסודם. זה ממש לא נוגע לעניין. אז מה העניין? אולי אם לא תנסה להבין למה אנשים מתנהגים ככה תגלה להפתעתך שגם אתה כזה! אתה אומר שאהבה במקרים מסוימים היא דבר פסול ומעוות, אני מאחל לך שאלו היו העיוותים שלך. ותאמין לי שעדיף לאהוב מי שלא מגיע לו מלשנוא מישהו שאולי ורק אולי לא יכול להתנהג אחרת. מתוק שלי אם היית נשאר דתי סביר להניח שהיית מתנהג בדיוק כמו אלו שאתה שונא. אתה אומר שלטעמך מותר ומצויין ונפלא לכעוס. אך שלי יש לך טעם רע! ולאחים שלך אתה מאחל "תכעסו תקללו תירגעו ותעשו אהבה" איזה עומק. תגיד מה נראה לך שלשנוא זה דבר שאתה יכול להמליץ עליו בנונשלנטיות? >רציתם שאני הכעס, הצלחתם<

מטאור38

New member
תודה על האמון אבל זה לא מה שרציתי.

גם אני לא סמכות מוסרית שחובה לקבל את דעתה,וגם אני ומכבד את העמדות שלכם כמו שהן. אבל אם יש לך רק שתי קילו אהבה אז באמת עדיף שתתני אותה "רק" למי שמגיע לו, ובתור מי שמעידה על עצמה שהיא לא סמכות מוסרית שחובה לשמועה בקולה סביר להניח שזה היה לך קל להחליט למי מגיע ולמי לא. ותגידי לי את באמת חושבת שיש לנו את היכולת לשפוט? אני מבין שיש הורים זונות בני זונות שמאכילים את הילדים שלהם רק חרא ובכמויות, אני לא אומר שאין זכות לשנוא, אני רק אומר "שעדיף אחרת". תעשו לי טובה ותתעצבנו ותצרחו ותשנאו אבל אל תשכחו ללחוש לעצמכם לפני השנה שעדיף אחרת. אוהב אותך וחבל שברחת מהר מהר כי נורא רציתי להראות לך מה הקשר בין המכנסים לכפפה. >מטאור מתנצל על הכעס שמופנה אולי לא לכתובת הנכונה<

Le Fay

New member
אז זהו, שהראו לי../images/Emo6.gif (או נדמה לי שזה

מה שהראו לי. ייקח יום-יומיים לעבד את זה...) ומתנצלת נורא שברחתי. בדיוק מה שקורה לי כשמנסה לאהוב יותר מאדם אחד באותו הזמן
בעצמי בוחרת לקחת סיכון ולאהוב גם כתובות שגויות: זוכרת שיש לזה מחיר, לפעמים כואב, אבל אני יכולה להרשות אותו לעצמי - יש כאלה שלא. חוץ מזה, כעס הוא כוח מניע רב עוצמה, לא פחות מאהבה ואולי אפילו יותר: אם הוא מניע אנשים לשנות, הוא הרבה פחות גרוע ממה שאתה חושב.

אחר

New member
אני כבר חייב להגיב לשרשור הזה

למרות שניסיתי להימנע מכך. ל"ו צדיק הביע את הרגשות שלו, רגשות מוצדקים שאני מאד מבין. לי גם יש רגשות עויינים רבים לעולם החרדי, אבל הם לא מתקרבים לעוצמה של ל"ו צדיק. וזאת למה? כי אני, לשמחתי, לא חוויתי את אותן חוויות שהוא חווה. לכל יוצא יש את ה"סרט" שלו עם העבר שלו. לרובנו הוא לא סימפטי, אבל הדברים יכולים להיות שונים לחלוטין מאחד לאחד. למשל, ההבדל ביני לבין ברוריה במערכת היחסים עם ההורים, כפי שהופיע לפני מספר שרשורים. עמדתו של כל אחד מושפעת מהסיפור האישי שלו. המסקנה היא פשוטה: אסור להכליל!!! יש הורים שבשם הדת מתנכרים לילדיהם ויש כאלו שמחפשים כל היתר אפשרי כדי לקיים איתם מערכת יחסים נורמלית. (לא שזה לגיטימי- לפנות לרבנים בעניינים כאלו, אבל יש הבדל משמעותי מאד בין כאלו שלפחות רוצים שהיחסים יהיו תקינים, לבין כאלו שלא ממש מעוניינים). בקיצור, הפואנטה שלי היא זו: מי שנפגע יש לו זכות מלאה לכעוס על אלו שפגעו בו, ועל המערכת החברתית שנתנה להם תמיכה. אבל צריך לזכור שאלו רגשות נכונים ומוצדקים לגבי אותם אנשים. יש חרדים רבים אחרים, המתנהגים בצורה שונה, וזאת אסור לשכוח. אני אפילו מעז להסתכן בהשערה שרוב המשפחות של יוצאים אינם מתנהגים בדרך כה נוראית כמו שתוארה בשרשור זה.

מטאור38

New member
לא נרדם אז תסבלו את הקישקושים שלי.

חשבתי הרבה על מה שקורה פה, ואני לא יכול להירדם עכשיו. אני מרגיש כמו חילזון כזה קטן ורך שאם תפליצו לידי המחושים שלי יתקבצו, אחד כזה שממש בלי כוונה אפשר לדרוך עליו, אני מרגיש כמו חילזון שרוצה כל כך להגיע אבל מזדחל לו לאט לאט ואין לו יותר כוח. אני די מאוכזב, יש לי סדקים בקונכייה, אני מתחיל לחשוב שבאמת יש אנשים רעים מיסודם, ולא מבין מאיפה לעזאזל מגיעה כל השנאה הזו לעולם. אני יודע שיש סבל וכאב ורוע שנגרם להמון אנשים על ידי אנשים אחרים, וגם אני גרמי בחיי הקצרים לכמה אנשים ונשים סבל ואני בטוח שגם אתם. אז תגידו אתם חושבים שצריך לשנוא אותכם? כולנו אנשים ואין לנו מוסג למה ההורים שלנו יתנהגו איתנו איך שהם יתנהגו, אתם חושבים אולי שהם אנשים רעים, אתם חושבים אולי שמישהו כישף אותם או שהם פועלים מלחץ חברתי, והאמת שאני לא יודע וזה מה שחשוב "שאנחנו לא יודעים". ברור לכולם (כך אני מנסה להאמין) שראוי לסלוח ולהבין, שעדיף אחרת. אז למה לעזאזל אני מרגיש שאני לבד בגזרה? למה לעזאזל אף אחד לא מצייץ, אני עיור או שאתם פוזלים? מה, יכול להיות שגם אתם כמו כולם כבר השתאותם והתבצרתם בחומות הגנה משלכם, שגם אתם כאלה נוקשים ולא גמישים לקבל את המוזר המאוס והמשוקץ ולראות את האדם שמתחת, אם כך אז סביר להניח שיש אנשים שיש להם סיבות טובות לשנוא אתכם. אני לא מבין למה אתם לא רואים מה אתם עושים פה, ואיזו חממה של שנאה אתם מטפחים. ואני לא מדבר על "למד וו" ואני לא מדבר על "ברוריה" ואני לא מדבר על אף אחד ספציפית. אני מבין ויודע שיש אנשים שנמצאים עכשיו עמוק בתוך החרא, אני מבין ויודע שיש אנשים שעושים הכל בשביל לגשר בינם לבין המשפחה, אני יודע שיש אנשים שמש לא קל להם, ויש להם את הזכות לכעוס ויש להם את הזכות להתעצבן ולשנוא. ואני אוהב אותם ורוצה להיות שם בשבילהם, ואני רוצה שהם ידעו וירגישו שהם יכולים להוציא הכל ושידעו שגם אני בוכה איתם.ובשום אופן אני לא מטיף להם או שופט אותם. אבל כל דברי נאמרו רק בגלל שנראה לי שיש פה אנשים שאין להם את הזכות לשנוא ובכל זאת הם שונאים. שיש פה אנשים שהדברים האלה מאחוריהם והם עוד שרויים מרצון בתוך הזבל הזה של השניאה. דברי נאמרו בגלל שאני מרגיש שיש פה "חממה של שנאה". אז יופי מותר לכם לשנוא, ויופי אתם ילדים גדלוים ולא אתם התחלתם. אבל אולי באמת תגדלו ותתחילו אתם משהוא חדש, מה? לא יודע ! אבל שהייה משהוא אחר כי מה שיש כבר ממש ממש מכוער. דברי נאמרו בגלל שאני מרגיש שיש פה חממה של שנאה.למשל יש פה מישהי מאוד נחמדה ששורצת בתוכנו ואני אוהב אותה. הי אמרה לי חד משמעית (היא יוצא בשאלה) שלפני שהגיע לפורום יכלה ליהנות מקידוש בבית של ההורים והיום היא לא מצליחה להתחבר לשום דבר דתי והיא שופכת עליהם (על ההורים שלה) הרבה חרא לא מוצדק. ואני לא אומר שצריך ליפות את המציאות, ואני לא אומר שצריך לטהר את השרץ, ואני לא אומר שצריך להתאפק ולא לכעוס ולא לבכות ולמרר על העולות שנעשו לנו. אני לא אומר שצריך לטאטא מתחת לשטיח. צריך גם צריך לספר ולהרבות בסיפורים שכולם ידעו, וצריך וטוב לשתף בכאב ובסבל ובשנאה שיש לנו. אבל לא לתת לזה להידרדר, לא לתת לזה להיות משהוא מגעיל. מישהו עשה הגבלה לפורום נפגעות מינות, והוא צדק. אבל תגידו מה הייתם חושבים אם הייתם קוראים שם "שכל הגברים מחורבנים (טוב האמת שזה נכון) וכל הגברים מנייקים , מוצצי דם עלוקות..." אז סביר להניח שהייתם אומרים אין לנו זכות לשפוט אותן לא עברנו את מה שהן עברו. אבל מה היה קורה אילו הייתם רואים את זה שם יום יום? אם הייתם עדים לפסטיבל שנאה, אם לא הייתם שומעים שם ציוץ אחד שמעיד על הבנה שזה רק "חלק" מהתהליך, מה הייתם חושבים? אז בתור נפגע שמרגיש חלק מהקהילה שלכם אני מרגיש שיש לי זכות לצלצל בפעמון קטן ולהזכיר לכולנו "שצריך להבין ולא לשנוא, שצריך לקבל ולא לדחות, שצריך לקוות שנהיה חזקים ונוכל לאהוב ושלא נתבצר בשנאה שלנו". האמת שאני כבר לא יודע כלום, הצלחתם לבלבל אותי, אולי באמת צריך לשנוא, ואולי אני צריך ללכת לישון. אולי אין דרך אחרת אלה "טרנספר" שתי מדינות לעם אחד. אולי אני סתם רציני מדאי, ואולי אתם לא מבינם כמה אתם מזיקים אקולוגית ומוסיפים את החרא שלכם לערמה החרא העולמית. אז תמשיכו להפליץ לכם, לשנוא ולהתגבש בקבוצה שיודעת טוב מאוד מה מותר ומה אסור ואיפה עובר הגבול, אני לא יודע בבקשה תלמדו גם אותי. >רותי השמיעי קול...<

גם אני רוצה ככפות בקור הזה

למר ל"ו צדיק, לאדון מטאור לגברת ברוריה ולשאר הטעונים בנושא, אני תמיד משתדלת להגיב תגובות של פרספקטיבה בתור אחת שלא "באה משם..": גם אצלינו החילוניים יש הורים טובים יותר וטובים פחות, יש מסגרות טובות יותר וטובות פחות, יש אלימות פיזית ונפשית, יש ילדים מסכנים ועניים שלא בחרו לבוא לעולם, והורים מסכנים שאף אחד לא לימד אותם איך הכי נכון לגדל את הילדים- לא כולם מכירים את פרוייד ואת ההשפעות האדירות שיש להם על הנפש הרכה של הילד. אנחנו לא מדברים על "החרדים הרשעים" אלא על אנשים רשעים- ומה לעשות, יש כאלה. אתם חושבים שזה קשור לעובדה שהם חרדים? אולי. אולי בחברה החרדית יש את זה יותר. אבל זה קיים בכל מקום בארץ ובעולם. השאלה היחידה שצריכה להישאל היא זו: מה יצא לך מזה שכתבת את ההודעה הזו? ואם מישהו התקשר אליך להתנצל, או אם קיבלת המון אהבה מאנשי הפורום ואם אפילו רק הרגשת טיפ-טיפה יותר טוב אח"כ- סימן שהיתה לכך תמורה.

לדעתי ל"ו צודק בכל מילה

וסליחה מטאור אחי , כן גמני הודה ולא בוש "שונא חרדים (בעיקר מי שרוצה לכפות הדת ) שונא הדת , ( לא משנה איזה דת ) כי הדת גזל ברציחה כ"כ קרבנות מן העולם, לגבי חרדים "מוצצי דם " מסכים עם זה , מטאור אני מזמין אותך לבוא לניו-יורק , ולראות איך החרדים-חסידים , שופכים את הדם אחד מן השני , רוצה הסברות ? ברחל בתך הקטנה ? וד"ל שבת שלום לכולם

מטאור38

New member
הבעיה שכולם צודקים.

מה באמת? לא ידעתי! תגיד נראה לך שנולדתי אתמול? אולי עשו אותי באצבע ואולי אני בכלל עשוי מטפלון ושום חרא לא נדבק בי. אז מה אתה אומר באמת יש בניורק הרחוקה אנשים דתיים שאוכלים אחד את השני, אווו. אני לא רוצה הסברות, וגם לא את רחל בתך הקטנה. מה שאני רוצה באמת זה להתעורר למחר אחר ושמישהו יעצור את הגלגל השנאה המחורבן הזה. שבוע טוב גם לך. >נו רציתם שגם אני הכעס, בצלחתם<

הבעיה היא לא החרדים אלא השיטה

החרדים הם בני אדם כמוני וכמוך. יש טובים ויש רעים. יש חכמים ויש טפשים. יש כאלה המסוגלים להעניק אהבה ויש כאלה שלא. אבל, כאשר רוב החרדים מביאים לעולם 7 ילדים ויותר ובאופן טבעי רובם אינם מסוגלים לעמוד במשימת גידולם בתנאים כלכליים, תרבותיים ורגשיים נאותים, הרי שהם גורמים בזה עוול נורא לילדיהם. אם נוסיף לזה את הסגירות, ההסתרה, הפנאטיות, החשש הנורא מ" מה יגידו" הרי שאנו מקבלים חברה בעייתית ביותר. הכעס שלי הוא לא על החרדים אלא על מנהיגיהם ורבניהם הכופים עליהם מסגרת חיים בלתי אפשרית. חוצמזה, מנסיוני בה.ל.ל אני מסכים עם אחר שרוב ההורים אינם מתנהגים בצורה כה נוראית כפי שתיארו ל"ו צדיק וברוריה.

מנסה להבין

מה גורם לך לכתוב בצורה קשה כל כך ואני מבינה שזה מגיע בעיקר ממה שעברת בחייך. אני לא מסכימה עם הלך הרוח המתלהם אבל מנסה להבין אותך ולדעת מה עומד מאחורי זה. אם זאת דרך להוצאת קיטור ושחרור, אז זה המקום רק חשבו לציין את זה. אנחנו פה בשבילך! באהבת אלוהים. אלוהימית.

======למנהלי הפורום======

אחרי שהצליחו לבלבל אותי יותר מדי במסרים, אני מבקש להוריד את שירשור הערפדים. ואני מתנצל בפני כל מי שנפגע מהדברים שכתבתי. וכשיהיה לי טוב אני אחזור לגלוש בפורום. בינתיים שיהיה לכם אחלה חיים בעולם. למד וו צדיק.

למעלה