מבקש עצה

מבקש עצה

שלום לכולם, כתבתי כאן הודעה לפני מספר חודשים, ואני כותב שוב כדי לקבל עצה או תובנות לגבי עניין שמציק ומעכב אותי מאוד. אני טיפוס די ביישן וסובל מחוסר ביטחון עצמי, העניין הזה פוגע בי בתחומים שונים, ובמיוחד בחיפוש זוגיות. אני יוצא לא מעט לדייטים, אבל הם מסתיימים ללא הצלחה, אני בטוח כמעט לגמרי שלחוסר הביטחון העצמי יש השפעה גדולה. בפגישה האחרונה הבחורה שיצאתי איתה אמרה לי בפירוש שזה מה שהרתיע אותה - הביישנות וחוסר האסרטיביות. אני נפגש עם פסיכולוגית כבר יותר מחצי שנה, בגלל העניין הזה ובגלל טורדנות כפייתית שגם ממנה אני סובל. מדובר בטיפול שהוא לא קוגנטיבי - התנהגותי אבל גם לא פסיכואנליטי, זה טיפול פסיכודינמי, אני מרגיש שהוא לא עוזר לי ואני לא מתקדם. הייתי רוצה שמישהו יעבוד איתי על רכישת ביטחון עצמי וסילוק הביישנות, שמקשים עלי מאוד ליצור קשר זוגי, וקשרים בין אישיים בכלל. שאלתי: מה יכול לעזור לי להיפטר מהביישנות ולסגל גישה בטוחה ואסרטיבית יותר? האם מישהו מכיר טיפול שממוקד בעניין הזה? שמעתי על האפשרות של אימון אישי, זה עובד? זה כדאי? אודה מאוד לכל מי שיענה לי.

אימון אישי זה מצוין

נשמע שזה ממש יתאים לך, כי יש לך מטרה מסוימת שאתה רוצה להגיע אליה ואימון עוזר במטרות ספציפיות. לדעתי יקדם אותך מאוד. לי למשל זה יותר עזר בפיתוח אסרטיביות לעומת טיפול פסיכולוגי.

הי

ראשית כל טוב שאתה מבין את המקור לתקיעות - בדר"כ אמונות ומה שאני חושב על עצמי זה מה שמביא לתוצאות לא רצויות אכן אימון אישי הוא כלי מצויין לשיפור וחיזוק ההערכה העצמית אולם יש לבחון את זה מול המאמן בדר"כ זה פחות מומלץ לעבוד באימון במקביל לטיפול אך ניתן אם יש המלצת מטפל. מאמן טוב יבדוק גם שאתה מוכן ובשל לשלב הזה מניסיון אלו דברים חשובים מאוד. אם אתה והמאמן מרגישים שאתם מוכנים לאימון תהליך רכישת ביטחון עצמי דרך העצמה (בכלים שונים כגון קוגניטיביים, דמיון מודרך וכד') שינוי חשיבתי שכולל עבודה על דפוסים (בעיקר דפוסי מחשבה) בדיקה נקודתית של המקור כדי לחולל את השינוי, כך שנוצאת בחירה מחדש והבנה אמיתית שלך ושל העוצמות שלך יכולה לעזור מאוד כלים של nlp ושל שינוי תת מודע כמו תטא הילינג יכולים גם לקצר את תהליך רכישת הביטחון אך מומלץ להיות סבלני לתהליך ואל עצמך מקווה שהמידע עוזר, המון בהצלחה, אפרת

shimra3

New member
ראשית, הרשה לי להחמיא לך על הכנות הרבה

אתה מספר שהביישנות שלך תוקעת אותך בחיים. טוב עשית שפנית לעזרה מקצועית! אחרי חצי שנה אתה כבר יכול להעריך בצורה אמיתית האם ישנה כימיה טובה עם המטפלת. במידה וכן, נסה להעלות בפגישה הקרובה את התסכול שלך מכך שאינך מרגיש שיפור במישור הזה של הביישנות. תגדירו זאת כמטרה טיפולית. במידה והיא לא מתאימה- תחליף למטפל שאיתו יש לך כימיה טובה. זה לא חשוב באיזו שיטה הוא מטפל, מה שחשוב זאת איכות הקשר. זאת דעתי. שיהיה בהצלחה!!!!

למעלה