מבקש חוות דעת

hachling

New member
האמת היא שאני מניח שאיזור זה

יהפוך לאיזור מעבר ולא ישהה בו אף אחד בגלל המיקום שלו בין החדרים. אולי אפשר לשים שם איזהו ארון או כוורת או משהו כאחסון של דברים "לא מכוערים" כמו ספרים וכו'.

פיטנגו4

New member
למקסם שטח

לא ממש הבנתי למה הצמדת המדרגות והשביל לפינה תמקסם שטח גינה... מסלעה/קיר יהיה לכם בכל מקרה עם כאלו הפרשי גובה, ומי אמר שזה רע? לדעתי מסלעה בכניסה זה אלמנט מקסים ! כך גם אם תלכו על כל אלמנט אחר שאינו קיר בטון גבוה. מגרש עם טופוגפיה נותן הרבה יותר אפשרויות ממגרש שטוח. חשוב על ההרגשה של מי שנכנס: ללכת ליד החומה המשותפת עם השכנים זה פחות נעים מאשר ללכת בשביל עם צמחיה משני הצדדים. הכי טוב במקרה שלך, זה להרחיק את המדרגות מטר וחצי קדימה והלאה משער הכניסה, ולהזיז את כל השביל שמאלה. אפילו הרבה שמאלה כדי לא להכנס בקו ישר לדלת, זה הרבה יותר יפה והרבה יותר נעים מבחינת הרגשה (אולי לגליה יש הסבר פנג שווי לזה), נותן הרבה יותר אפשרויות מאשר הצמדה לחומה ואפילו יותר טוב מאשר 30 ס"מ בין שביל לחומה. דוקא זה יוצר הרגשת מרחב גדולה יותר. לא הסברת למה המדרגות הם בשלח מוזר של 50 ס"מ (לא נוח מבחינת הנדסת אנוש) 14X35 זה מצויין, ויש עוד אפשרויות, בהתאם לאורך השביל והפרשי הגבהים. בשרטוטו שלך יש 4 מדרגות על הפרש גבהים של מטר. זו טעות תכנונית, כמובן
6 או 7 מדרגות זה הרבה יותר הגיוני. מאד לא רצוי מדרגות בגובה של 17. שים לב, שהשטח שיש לך מעבר לקירות גדול בהרבה משטח הסלון, אבל ממש ברור שאף אחד לא השקיע באמת מחשבה בתכנון החיצוני: לא של הכניסה, לא של השביל והמדרגות, לא של הטופוגרפיה המשמעותית (הפרש של מטר גובה). בכלל לא תוכננו רחבות ישיבה בחוץ שמתחברות ליציאות מהבית, ופרגולות שרצוי לקבל עליהן אישור גם אם אין כוונה לבנותן בעתיד הקרוב. כנ"ל בנושא גובה החומה הפונה למגרש החניה. לדעתי, ממש ברור שצריך לשלב כאן ייעוץ של מתכנן גנים ונוף מקצועי (לא גנן! מישהו מתחום אדריכלות נוף!) בעיקר אם יש מגרש חניה ציבורי צמוד שמשפיע על המגרש שלך. שכחת להסביר לאיפה צופים כל החלונות בדרום, שמרוחקים כמטר מגבול המגרש (מה ההסבר למרחק הזה?)

hachling

New member
כמה הסברים

התוכנית שהעליתי היא סקיצה סופית יחסית (הכי עדכנית שהייתה לי על המחשב) של האדריכל אבל ישנם עוד שינויים קטנים. לגבי מיקסום שטח, אם אזיז את השביל שמאלה הרי ששטח הגינה הרציף שלי יקטן וזה משהו חשוב לי. רציתי לדעת אם בכוונתך להרחיק את המדרגות הלאה מהשער התכוונת ליצור משטח לפני עלייה למדרגות? אכן יהיה קיר בין שביל הכניסה לגינה משמאל בשל הפרשי הגובה אבל אופי הקיר עוד תלוי בעיצוב שלנו כמובן. אני מניח שנשלב צמחייה כלשהיא בכניסה לבית ושגודל המדרגות הוא לא סופי. הסקיצה הזו לא יורדת לפרטים כאלה קטנים טכמובן שהיא עדיין ניתנת לשינוי בסדר גודל שכזה. לגבי תכנון חיצוני, כרגע מתוכננת (לא מופיע בסקיצה) פרגולה שיוצאת מהיציאה שליד שולחן האוכל לגינה. המגרעת בבית באיזור ז מיועדת למשטח של דק עץ שיהווה את הרצפה של הפרגולה ויכנס מעט לתוך הסלון. כל הקירות המקיפים את המגרעת הזו יהיו חלונות עם כמה שפחות שטח בנוי. גובה החומה שפונה לכיוון מגרש החניה מוכתב לנו ע"י העירייה. פרגולה כבר מאושרת עד קו בניין אבל לא בטוח שנבנה אותה עד קו הבניין. החלונות בדרום צופים לחצר אנגלית של המרתף שנמצאת בצד האחורי של הבית וזה כדי לתת אור לאיזור הזה של הבית. באיזה תחומים יכול מתכנן נוף לעזור לי וכמה בערך יעלה לי כזה דבר לתכנון הנוכחי?

פיטנגו4

New member
לא הבנתי

מול החלונות בדרום יש קיר? המגרש הדרומי משמעותית יותר גבוה משלכם? גם קומת קרקע תהיה כמו חצר אנגלית? מה יראו מהחלונות? למה כמות המדרגות, גובה המגרש ואופי הכניסה לבית שלכם זה "פרט טכני שולי"? הזזת השביל במטר שמאלה לא תקטין אלא להיפך, תגדיל את שטח הגינה האפקטיבי. קשה לי להסביר בכתב... ואין לי כוח לשרטט. צריך להראות את זה בשרטוט או בשטח.... אולי אתה מדמין מדשאה מקיר לקיר? אני מקווה מאד שלא זו הכוונה
לשאלתך, מתכנן נוף יכול לעזור בתכנון הפיתוח כל השטח החיצוני, החל מתכנון השבילים, החומות, הפרגולות, הרחבות, תאורת הגינה, מערכת ההשקיה, הניקוזים, הטופגרפיה, וכמובן תכנון צמחיה. הוא יכול להמליץ על שינויים קטנים ב00 של הבית שיכולים לשפר לכם את החיים (פחות מדרגה או שתיים ויותר פרטיות) זה לא עולה הרבה, ממש לא (הרבה הרבה פחות מאדריכל הבנין, למשל) וכמו כל תכנון נכון - מחזיר את עצמו גם כלכלית וגם מבחינה פרקטית. הטעות הנפוצה, שכתבתי עליה ממש אתמול בשרשור אחר (חפש כאן למטה) היא לותר על מתכנן ולהביא גנן יש לביצוע, או להביא מתכנן בשלב שהכל כבר יצוק בשטח. בהצלחה

hachling

New member
עוד הסברים

המגרש הדרומי יהיה נמוך מהמגרש שלנו. תהיה חצר אנגלית מול המרתף. מהחלונות יראו החוצה לחצר האנגלית. שום דבר הוא לא טכני שולי. מספר המדרגות זה משהו שניתן לשינוי בקלות וכנראה ישונה בעתיד. במכלול הכולל של תכנון הבית הוא הבחלט מקבל חשיבות פחותה למול שיקולים אחרים שדורשים זמן תכנון רב יותר עם השלכות גדולות יותר במקרה של טעות בתכנון. את יכולה לפרט איך הזזת השביל תגדיל את שטח הגינה? אני בטוח שפשוט את לי את הראייה כדי להבין את הנקודה הזו.

פיטנגו4

New member
אני מבינה מהר כשמסבירים לי לאט ../images/Emo6.gif

מהחלונות יראו את הקיר שממול לחצר האנגלית, אם הבנתי נכון. אם אני צודקת, זה לא ממש נוף יפה שצריך להקדיש לו כ"כ הרבה חלונות מעוצבים... מחלונות קומה שניה יראו את הבית/גג של השכן במרחק מטר-שניים? משהו פה לא מסתדר לי טוב... זה אולי מגרש 4 משפחתי שאתם מנסים להתנתק מהשכן השלישי? הרי כך תרגישו אותו הרבה-הרבה יותר... למה לעשות את זה??? מספר המדרגות זה ה 00 של הבית. כמובן שהוא בשלב התכנון הראשוני, בהחלט לא משהו שאפשר לתקן בעתיד, ובטח לא משהו שהחשיבות שלו פחותה. גם לא מה שתראו מהחלונות בבית. זה הרי מה שמבדיל בין מגרשים בהפרש של מאות אלפי דולרים... אני מנסה להסביר שוב לגבי השביל: אם בחזית תהיה צמחיה, היא תשאר באותה כמות אם השביל יזוז ימינה או שמאלה, זה ברור, כי יהיה אותו שטח קרקע, אבל, אם אתה הולך בשביל שמצד ימין יש לך חומה של השכן, אתה מרגיש פחות גינה, למרות שיש לך עוד מטר שלם ברוחב לשמאלך. הגינה הרבה יותר אפקטיבית אם אתה הולך בתוכה, מוקף בה, משני הצדדים, ולא רק "לראותה מרחוק בלבד". בנוסף לכך, שביל שהולך בקו ישר אל דלת הכניסה לא נותן הרגשה נעימה. הטיה קטנה וכבר הכל נראה ו"מרגיש" יותר טוב. אם לא הבנת, כנראה שאני מסוגלת להסביר טוב יותר רק בשרטוט או ציור. Sorry. אני מקווה שהצלחתי להסביר קצת יותר בהצלחה למה צריך מתכנן נוף בשלב התכנון.

hachling

New member
קודם כל תודה על כל הרעיונות וכמה שאלות

רק להסביר, מרחק הבית במגרש מדרום הוא כ-5 עד 6 מטר מקו הגבול בינינו אז יש קצת מקום. זה נכון שמהחלונות יראו את הקיר שמעל החצר האנגלית אבל לפחות יכנס אור מהכיוון הזה. את הקיר עצמו אולי נוכל לכסות בצמחייה כלשהיא, אבל ללא ספק יש כאן חסרון של התוכנית. ההערות שלך לגבי הכניסה שכנעו אותי מאוד אבל אני עדיין רוצה להשאיר כמה שיותר גינה רציפה שתתחבר לגינה שבצד הבית. לגבי מספר המדרגות, אני הבנתי (אולי לא נכון) שמספר המדרגות שמופיע בתוכנית הוא שגוי ולכן הנחתי שפשוט גובה ה-00 ישאר כמו שהוא אבל מספר המדרגות וגובהן יהיה בהתאם למקובל. לא ענית לשאלה שלי כמה יעלה תכנון נוף לבית שכזה? הערכה כללית. אפשר גם במסר.

פיטנגו4

New member
אין "הערכה כללית"

כי אין הגדרה של מה תכלול העבודה ! מי שנותן הצעת מחיר על עבודה לא מוגדרת הוא לא מקצועי או רמאי (בכל תחום). הכל תלוי בדרישות ובכמות העבודה, ההפרשים יכולים להיות פי 10 רק בשעות עבודה, שלא נדבר על מדד הפלצנות בין מתכננים שונים. לא מדובר על 200 ש"ח, אבל גם לא על 20,000 ש"ח
הזמן מתכנן למגרש, ממש לשטח עצמו, עם כל הנתונים ותוכניות מלאות, בלי חלקים מחוקים. והוא יתן לך הצעת מחיר. בהצלחה.

Dfengshui

New member
הערות פנג שואי

ממש בקצרה, כי אני לא יודעת כמה זה "מדבר אליך"
1. לגבי הכניסה - שביל שמוביל ישירות מהשער אל הדלת (לזה התכוונה פיטנגו) הוא לא מוצלח. דווקא כאן, הרוחב של השביל דווקא מקטין את הבעיה. 2. ציינת שהצפון הוא בפינה השמאלית התחתונה. כלומר, הבית פונה לכיוון צפון-מזרח. הנה טיפ חינם - בדוק במדויק לאיזו מעלה פונה הבית. אם כיוון הגינה ממרכז הבית הוא בתחום של 25-35 מעלות, אז הבית בסדר גמור. אבל אם הבית פונה לתחום של 40-65 (שזה סיכוי יותר סביר), אז זה בית רע. אם זה המצב אני ממליצה לך לפנות מייד ליועץ פנג שואי. מי שמכיר אותי בפורום הזה יודע שאני לא מפנה בצורה כל כך נחרצת בד"כ, אבל אם הבית שלך פונה למעלות האלו, אז המצב הוא לא טוב. סליחה על הקדרות, אבל אני באמת מנסה לעזור.

azaria

New member
לא מאמין בפנג שואי, אבל מעניין אותי. בית רע?

מה זאת אומרת בית "טוב" או בית "רע". האם יהיה לא נעים פיזית לגור בו? האם מסוכן למבקרים לשהות בו בביקור זמני? באילו תחומים יהיו ההשפעות החיוביות או השליליות, ואיך בדיוק מתרחשת ההשפעה הזו? סליחה מראש על שהשאלות אולי נשמעות קנטרניות, אבל זו ממש לא כוונתי. אני באמת מנסה להבין מה בעצם את אומרת ומה עומד מאחורי אמירות אלה. זה באמת מעניין אותי.

Dfengshui

New member
מה זה בית רע בעיניים של פנג שואי

פנג שואי לא מתייחס לאווירה של הבית. יכול בהחלט להיות שמבקרים יגידו שיש "אנרגיה" נהדרת בבית, אם כי לרוב זה לא סביר. בית רע בעיניים של פנג שואי הוא בית שעושה חיים קשים לדיירים. גרתי פעם בבית כזה ואני רואה היום הרבה בתים כאלו במסגרת עבודתי. כמעט תמיד התחום הראשון שנפגע הוא התחום הכספי. זה יכול להתבטא בירידה בהכנסות, פיטורין, תביעות משפטיות ועד פשיטת רגל. באים בתור הבעיות בתחום הבריאותי והחברתי ולרוע המזל, הם לא מאחרים להגיע
זה כמובן תלוי כמה הבית לא טוב. יש בתים ממש ממש גרועים, שבטווח של כמה חודשים מהכניסה יש שינוי דרמטי ביותר בחיי הדיירים. אני לא רוצה להרחיב יותר מדי כדי לא להפחיד סתם. אחרי הכל, לא בדקתי את התוכניות בשטח, אלא הגבתי בעקבות שרטוט באינטרנט. פנג שואי משפיע לאורך זמן בצורה מאוד מתונה. זה לא קסמים. כלומר, לא יווצר מצב שנכנסים לבית ופתאום העולם חרב. זה יותר משהו שמתגנב אליך לאט לאט, עד שלא מרגישים שהוא נמצא. ולא, לא צריכים להאמין בפנג שואי. זה יקרה גם אם לא מאמינים. חבל שדווקא כשמגיעים לנקודת השפל, אז נזכרים לקרוא ליועץ פנג שואי. הבעיה היא, שאז הוא כבר לא יכול לעשות כלום
אם משלבים את הפנג שואי בשלב התכנון, אז לפעמים סיבוב של הבית ב 2 מעלות יפתור את כל הבעיה (כמו שאני חושבת במקרה כאן).

azaria

New member
איך 2 מעלות משנות את המצב מקצה לקצה?

וממתי הסינים הקדומים דיקדקו עד כדי מעלות בודדות? הרי צפון דרום מזרח ומערב היו רוחות השמים. בימי קדם. המחמירים הקפידו גם על צפון-מערב, דרום-מערב, ושאר חצאי כיוונים. המהדרין הגדילו לעשות והתייחסו אף אל דרום דרום מזרח, ואל צפון מזרח מזרח. אבל עד כדי מעלות בודדות? ואני מדגיש שוב את השאלה הראשונה. איך השפעתן של שתי מעלות היא כה קריטית? הרי אם מדובר למשל בשיפוע של החצר, אז מעלה או שתים לכאן או לשם זה משנה קצת, אבל בשביל הבדל רציני צריל מספר מעלות יותר משמעותי. אפילו אם מדובר על מעבר מ-1 אל +1. אמנם הלשוליות לא יתנקזו אל תוך הבית, אבל גם לא ממש יזרמו ממנו והלאה. ההבדל יהיה יותר בכיוון שאליו נוטות השלוליות העומדות ממילא.

משה פרל

New member
אם ככה אז הבית נפלא

שואלים חוות דעת כדי לקבל חוות דעת ולא טפיחה על השכם. צר לי אבל במבט חפוז הבית נראה חסר "נשמה".

אטיוד5

Active member
הרוב טוב

אם החדר ליד הסלון הוא חדר צפיה בטלויזיה (ככה זה נראה לי) אז בשביל מה עוד חדר משפחה למעלה? בכל מקרה, מנסיון, הילדים לא נמצאים לעולם בחדר משפלה אלא בחדר המגורים או במטבח עם ההורים. חדר המשפחה למעלה מיותר והייתי מצר את המעבר שם. אם אתם חושבים לתלות כביסה במרפסת/דק שם רצוי שהיא תהיה יותר גדולה וגם רצוי שאפשר יהיה לצ\את לשם ישר מחדר הכביסה ולא במעקף. אם לא, אז אין צורך במרפסת הזאת בכלל, אלא אם כן נשקף ממנה נוף נהדר. בשירותי אורחים למטה הייתי מגדיל את רוחב הדלת. למקרה שתצטרך להכניס לשם עגלת נכים. כמו בן, אם כבר אתה משאיר את רוחב הדלת אז הייתי מצמיד את הדלת לקיר ומזיז את הכיורון לקיר הפנימי. זה נותן יותר חציצה בין השירותים לכניסה. שוב בקומת קרקע - במקום לבנות את הבליטה בקיר הארוך השמאלי שליד שלוחן האוכל פנימה הייתי מוציא אותה החוצה. נראה שזה אפשרי במסגרת קוי הבנין. תפסיד 8 מ"ר למטה. כאמור אתה מרויח קצת למעלה מהצרת המעבר. להזיז את השולחן בחדר אוכל שמאלה ולמטה ככה שעדיין יהיה מעבר כשדלת המקרר פתוחה. או להצר את הכניסה לדלת וחצי (די והותר).ולהסיג את המקרר אחורה. בסלון - המודה הזאת של שלשת החלונות הצרים - ענין של טעם. אני הייתי משנה לחלון אחד גדול. הקיר השמאלי של הסלון - שיהיה יותר רחב. לא 20 ס"מ. הוא צריך להכיל מסילות עבור הדלתות הזזות. או שהן בכלל נכנסות לקיר ואז בכלל. אם הן לא זזות אלא נפתחות לא אמרתי כלום. למעלה - חדרי הילדים טובים. השירותים שלהם - הייתי משנה את מיקום האסלה שלא תעמוד מול דלת הכניסה. בשביל מה שתי מקלחות בשירותי הורים? נראה לי מוגזם, אלא אם כן אתה הולך לערוך שם אורגיות רבות משתתפים. הארון הגדול בחדר שינה - קצת קלסטרופובי שהוא כ"כ קרוב למיטה, אלא אם כן הוא לא גבוה. הייתי מסתפק בארון קצת פחות רחב ושם אותו מול המטה משמאל בפינה. סה"כ טוב ואל תכנע לטעם הקלוקל שאומר לך שזה "סתמי" או "לא מיוחד". בית לא אמור להיות "מיוחד", הוא אמור להיות פונקציונאלי בראש ובראשונה.

hachling

New member
ממש תודה על כל ההערות

נראה לי שאני באמת אסגור את הדלת שמובילה למרפסת מחדר המשפחה ואפתח אותה מחדר הכביסה. כמו כן, אולי אזיז את האי למרכז המטבח ע"מ שיהיה מעבר חופשי ליד המקרר. המגרעת פנימה היא עיצובית כמו שציינתי ע"מ להכניס חלק מדק העץ החיצוני פנימה לתוך הבית. דלתות היציאה מהסלון הן נפתחות ולכן קיר של 20 ס"מ אכן מספק. החלון האמצעי שבסלון ייעלם בגלל שיהיה שם מקום פוטנציאלי לטלויזיה למרות שכרגע לא מתוכננת. המקלחון למעלה גדול כי אני אדם גדול וקלסטרופובי וסבלתי ממקלחונים קטנים כל החיים. שוב תודה על כל הטיפים. כל רעיון יתקבל בברכה.

למעלה