מבקש חוות דעת

hachling

New member
מבקש חוות דעת

אני מצרף את תוכניות הבית הסופיות. הבריכה לא בתוקף אז בבקשה להתעלם. יש גם מרתף בו נמצא הממ"ד. נא להיות עדינים. תודה מראש,

מקווה26

New member
אהבתי את התכנית

הייתי מפחיתה את מס' הדלתות בפינת משפחה - כמעט ואין שם קירות. אפשר להצמיד את חדר הכביסה לחדר האמבטיה של הילדים והכניסה לחדר הכביסה תהיה דרך חדר האמבטיה

גם אני אוהבת את התוכנית למעט פינת המשפחה

לא בטוחה שההצעה לחבר את אזור הכביסה לאמבטיה זה פתרון שאני ממש אוהבת אבל... לי אין אף פתרון
אני פשוט מדמיינת את עצמי יושבת לראות טלויזיה וכל שניה מישהו עובר מולי. גם אם לא מסתירים לי זה עדיין מוציא מהריכוז שדברים זזים בשטח הראיה. חוץ מזה לא ראיתי שום דבר שלא אהבתי. נראה אחלה בית

אפשר לעשות מבואה

בכניסה לחדרים. עושים פתח אחד באמצע ואז דלת מול דלת. בצורה כזאת מבחוץ לא רואים את הדלתות. אני אנסה לצרף דוגמא. אפשר לעשות את זה גם עם השרותים וחדר הכביסה ואז יש יותר קירות ובכל אופן לא רואים כל כך הרבה דלתות, יש יותר פרטיות, במיוחד בשרותים.

fireman

New member
תוכנית נחמדה

אמנם קצת מרובעת אבל החלוקה טובה, תהיה בבית תחושה מצויינת של open space ואני אישית מאוד אוהב את זה לכל ההערות שלי אני מצרף המחשה על התוכנית שלך בקומה הראשונה זה כבר ידוע שאני לא חובב גדול של פינות הישיבה\טלויזיה\פינת משפחה\סתם עוד שטח בניה מיותר הזה (לטעמי)ועקב כך הייתי מציע לבנות את הקיר ההוא שהצבעתי עליו עם שני חצים כחולים בגבס, מה שיאפשר אם החלל הזה ישאר חלל מיותם\מיותר\מבוזבז\שאף אחד לא משתמש בו תוכל לפרק את המחיצה ולשדרג אותו למשהו אחר.... מהרחבת הסלון בשביל להציב שולחן ביליארד ועד להפיכת המקום לחדר עבודה או מה שזה לא יהיה, אני הייתי משאיר את זה כאופציה לשינוי עתידי בבניה עם גבס. בקומה השניה יש מקטע צר לצד המדרגות, סימנתי גם כן בחץ כחול....למה נוצר הדבר הזה? לפני המשך ההערות בנוגע לקומה השניה אני חייב לציין שממש חסרו לי המידות בקומה העליונה והתייחסתי לתוכנית באופן יחסי\פרופורציונלי. לגבי חדר הכביסה אין שום סיבה לעשות אותו מרובע, אפשר להצר אותו, לעשות אותו מאורך ובכך לחסוך מקום שבצד השני מתווסף לחדר האמבטיה שלטעמי נראה צר בתוכנית המקורית וכדאי יותר להרחיב, גם על חשבון המרפסת.

פיטנגו4

New member
הערות ושאלות

זה תכנון של אדריכל? שלך? של מהנדס? בהנחה שהקו המרוסק הוא קו בניה מותר, אז למה בחרתם בניה מלבנית צרה במרום ריבועית רחבה יותר (באותו שטח בניה)? בשביל מה צריך שולחן מטבח קטן במרחק של 2 צעדים משלוחן אוכל גדול? למה רק מטר יחיד מגבול מגרש צפוני (צפון זה למעלה?) למה פונים 4 החלונות שיש שם? רוחב מדרגות כניסה (שלח) הוא 50 ס"מ? למה כמה הגובה (רום)? למה הם נמצאות דוקא שם ולא במקום אחר? למה השביל צמוד למגרש השכנים? ולמה הוא כל כך רחב? איפה הפילר? החניה? איך יפתר הפרש הגבהים של 84 ס"מ בגינה?

אטיוד5

Active member
סליחה

אבל מה זה משנה של מי התכנון? אני לא שואל לשם קנטרנות אלא כדי לדעת באמת מה זה משנה לך. האם ההערות שלך תהיינה שונות בהתאם למי המתכנן?

פיטנגו4

New member
סלחתי ../images/Emo13.gif

לפעמים יש הבדל ברור בין תוכנית של אדריכל ותוכנית של מהנדס ולפעמים לא. השואל ביקש "בעדינות" לכן לא נכנסתי לזה וגם לא אכנס. נשארתי בחוץ, דו משמעית
חבל מאד שאין בפורום הזה אף איש מקצוע מתחום האדריכלות ועיצוב הפנים. חבל מאד שאני היחידה בתחום אדריכלות הנוף. כולם היו יוצאים נשכרים לו היו כאן הערות עיצוביות ואדריכליות פרט להערות הפרקטיות (הנהדרות והמועילות) של כולם.

לגבי שולחן במטבח ושולחן אוכל

התוכנית אומנם לא שלי אבל נראה לי שיש הגיון מאחורי זה שולחן המטבח הוא השולחן הקטן שמצטופפים עליו בכיף בשולחן הגדול- זה לאירוחים וארוחות מושקעות יותר גם אצלנו זה כך ועם כל הגודל של שולחן האוכל והכסאות המרופדים והנוחים כל מי שבא מתמקם ישר בשולחן הקטן, כאילו הוא קורא לכולם ואומר להם- שבו אצלי פה יותר כיף

פיטנגו4

New member
את האורחים הכי טובים מארחים במטבח

גם אצלי זה כך. שם מתנהלים כל החיים של הבית. מהכנת שיעורים, עבודה, שיחות נפש, משחקים עם הילדים. הכל... אצלי יש מרחק פיזי ממש גדול בין שני השולחנות - של המטבח ושל פינת האוכל. אמא שלי אומרת שאת האורחים הכי טובים מארחים במטבח... נכון שהיא צודקת? דרך אגב, בשרטוט זה לא שולחן אלא אי

תכנית נעימה

יש לי הסגות לגבי חלון שירותי אורחים ליד דלת כניסה..... לא ממש מזמין למה לא להזיז את הכיוונים ולשים את האסלה עם החלון בדיוק הפוך לקיים היום האם ליד הסלון זה חדר אורחים?

hachling

New member
תשובות והבהרות

קודם כל, תודה לכולם על התגובות ועל ההשקעה. לגבי השאלות השונות (מקווה שלא פספסתי אף אחד): למקווה26: 1. לחדר המשפחה יש דלת אחת, ממוקם ליד הסלון. 2. אנחנו יותר אוהבים את ההפרדה בין חדר האמבטיה לחדר הכביסה. כמו כן, נעשה הכנה במרתף לחדר כביסה כך שאם נצטרך, נוכל להוסיף עוד חדר בין אמבטית הילדים לחדר ההורים. לפיטנגו4: 3. התוכנית היא של אדריכל. 4. מבחינת צורת הבית, אנחנו מעדיפים לשמר גודל גינה ודופן ארוכה יותר שחשופה לגינה. כמו כן, אנחנו מעדיפים גינה שלא פונה לחזית (הרגשה יותר של פרטיות). רוחב הבית נראה לנו מספק. אולי אנחנו טועים? 5. צפון זה לכיוון הפינה השמאלית תחתונה. 6. השולחן הוא שולחן פינת אוכל לאירוח (אנחנו מארחים הרבה) ובמטבח יש אי שהוא יותר לצרכי עבודה. השולחן יהיה שולחן שיפתח לכיוון הסלון וישקיף כך לגינה. 7. כשחתכתי את התוכנית אולי הסתרתי פרטי טופוגרפיה. הבית מתוכנן להיות מורם כמטר מעל גובה הרחוב בכניסה. 8. אין חניות כי הבית צמוד למגרש חניה ולא צריך. 9. המדרגות צמודות לדופן המגרש ע"מ למקסם שטח גינה. (השטח שלנו לא גדול - בערך 315 מטר). 10. מיקום הפילר עדיין לא ידוע, צריכים לקבל הנחיות מהעירייה. לליווי אישי בבניה: 11. גם לנו הייתה בעיה עם החלון של השירותים אבל אנחנו מעדיפים שהשירותים יהיו מאווררים כראוי ושהאורור יצא החוצה מן הבית ולא פנימה וגם שלא ניאלץ להשתמש בונטות שאנחנו לא אוהבים.

דורית1900

New member
אהבתי את התכנית

אני גם חושבת שעדיף שולחן אוכל יומיומי במיטבח, כי הרבה פעמים רק הילדים אוכלים צהריים ואז זה הרבה יותר נוח. אני רק חושבת שיש יותר מדי חלונות בסלון, ואלה שמופנים דרומה הם בעייתיים ויהיו סגורים רוב הזמן בגלל השמש. הייתי משאירה רק את החלון/דלת לגינה.

מקווה26

New member
הכוונה שלי הייתה לפינת המשפחה בקומת החדרים

לכן הצעתי להוריד דלת אחת (למקסם את גודל הקירות). מנסיון, זה מאוד נוח שחדר הכביסה צמוד לאמבטיה, במיוחד כשיש ילדים קטנים

למעלה