מבקש המלצה

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך

ljs

New member
מבקש המלצה

על שמות של ספרים בעברית על מאגיה, ואיפה אפשר להשיג אותם. אין לי אפשרות כרגע ללכת ללמוד את התחום אצל מישהו, אבל בכל זאת אני רוצה להתקדם הלאה, אחרי שכבר הבנתי את הבסיס. מה אתם ממליצים לעשות?

gwizard

New member
ללמוד אנגלית

כי כל הספרים ה-"מתקדמים" הם באנגלית.

ואולי הוא יודע אנגלית?

למה הציניות? אפשר לקבל רשימה או המלצות לגבי ספרים שניתן להשכיל מהם בנושא?

אורי רז

New member
אני חושב שאנגלית זה בלתי נמנע

הגיע הזמן לאמר משהו במפורש: השוק הישראלי קטן מבכדי שישתלם להוציא ספרים איכותיים בעברית בתחום. הרושם שקיבלתי ממקורות שונים הוא שספר צריך להמכר בלמעלה מאלף עותקים כדי להגיע לכסות את העלויות. לא כל אחד שמתעניין בתחום יקנה כל ספר (לדוגמא כי הנושא הספציפי לא מעניין אותו, או כי הוא יכול לקרוא ספר טוב יותר באנגלית) וקשה לי להאמין שיש שוק פוטנציאלי של אלפי אנשים לספר בעברית בתחום.

אין אפילו צורך להיגרר להסבר כזה

מספיק להסתכל על המדף. את כמות הספרים הטובים באמת שיש בעיברית אפשר לספור על האצבעות. נכון שאנשים כמו זיו ורינה מנסים להוציא ספרים בעיברית (ומצליחים) אבל שניים שלוש ספרים גם אם טובים לא מספיקים כדי ללמוד מאגיה. באופן עובדתי אין מספיק ספרים בעיברית. למה? זה אורי הסביר היטב. נ.ב. מתי אתה מגיע לירושלים?

אורי רז

New member
העובדות הן תוצאה של מציאות מסויימת

מציאות שמכתיבה שאין ולא יהיו ספרי מאגיה איכותיים רבים, פרט לתחום של קבלה מעשית בו אין מחסור. לגבי ירושליים - צור קשר ב ICQ

אני יודע וזה די מבאס

גם במדעים רבים אחרים אגב המצב דומה. וגם בספרות. בכלל, בהשוואה לנניח, אנגליה, אין לנו ממש ספרות משלנו. נו טוב. צעד צעד. קודם שיהיו יותר אנשים עם ראש על הכתפיים ואולי אחרי זה יופיעו גם ספרים.

RainBird

New member
זה תלוי מה את מחפשת. ספרים שילמדו אותך מאגיה? מתכונים ללחשים מוכנים? מאגיה בעבר או בהווה? הבחור כאן הודיע מה הוא רוצה. אבל אני עדיין לא מבין מה את רוצה.

אני מנסה להבין

מה אתם עושים כאן ומה הפורום הזה נותן ואיך מבינים ממנו על מאגיה ובכלל מה זה התחום הזה..

RainBird

New member
מה אנחנו עושים כאן? דנים. איך מבינים ממנו מאגיה? לא מבינים ממנו. הפורום הוא לא ספר- וההגדרות למאגיה משתנות מאדם לאדם. דנים כאן בעיקרון בטכניקה, רעיונות ופילוסופיה. את מעוניינת לדעת על התחום יותר? יצא ספר מעולה בעברית: דרך הקסם. הוא מסביר יפה מה זה מאגיה לדעתי. ארדן.

כפי שארדן אמר

מהפורום הז את לא תביני על מאגיה. הספר שארדן המליץ עליו מתאר את נקודת המבט של המאגיה הטבעית והוויקה. בכלליות המאגיה זה תחום מאד רחב שקיים פחות או יותר בכל העולם וכל מקום נתן לו הגדרות וגבולות משלו. אם את קוראת רוסית אני ממליץ בחום על הספר פרוקול המכשף סטמינוב שמתאר אומנם באופן מאד מוקצן אבל יפה ואותנטי את המאגיה כדרך חיים. אם יש לך שאלות ספציפיות כלשהן או משהו שמעניין אותך, תשאלי. בכלליות מאגיה זה מדע ואומנות העוסקים בניסיון להבין את העולם לעומק ולכוון אותו לפי רצון המכשף תוך שימוש בהבנה הזו לטובתו. פעם פיזיקה ומתמטיקה (שלא לדבר על רפואה) גם נחשבו חלק מהמאגיה. אחרי זה הן פשוט התפצלו מסיבות היסטוריות כאלו ואחרות. מאגיה היא אמצעי ויתרון אבולוציוני של האדם לשלוט על העולם סביבו ועל עצמו. מאגיה אינה מסתכמת בכישופים. היא מהות ודרך חיים שדורשים מהאדם להקדיש את עצמו להתפתחות והתקדמות מתמדת כי מי שלא מתפתח שוקע. המאגיה מלמדת את האדם לשאוף לשלמות ונותנת לו את הכלים להגיע אליה. מאגיה אינה הדרך הקלה להשיג דברים. זו אומנות שדורשת הרבה אבל נותנת המון. החשוב מכל, מאגיה זו דרך להסתכל על העולם שדורשת לא להניח דברים כמובן מאליו. נשאל אותך שאלה בתמורה: הרי כשנכנסת לפורום התייחסת אליו ואל האנשים פה באופן מאד לא רציני. כישוף לכסף אין סופי לא קיבלת והתשובות שנתנו לך אינן התשובות שציפית להן. מה בכל זאת מעניין אותך בתחום הזה? למה את כל כך רוצה להבין אותו? הרי הוא סותר את דרך החיים שלך עד כה ולא תואם את איך שהתרגל לחיות. אם כך, למה?

לא חושבת שהוא סותר

את דרך החיים שלי עד כה, ואני לא קוראת רוסית :) יש משהו מסתורי בתחום הזה למרות שאני מאוד סקפטית, והדבר הזה מסקרן אותי. בנוסף, חושבת שיש לי את מה שצריך כדי להצליח בזה, נשמע יומרני אבל מאמינה שיש בי כוחות אחרים.

Swicca

New member
Sorry

Being skeptic will get you no where.
Either believe that you can and trust the results later on or don't do it at all. Just like drawing for instance. You know it is possible and then all thats left is to exercise and to see your improvemeant with time. If you didnt know it was possible, if you just wanted to see that your right and it wasnt there to begin with then there is absolutly no point whatsoever to begin. This is an art in itself that forces you to have trust in yourself and your abilities, if you dont then nothing will work for you. Simply because controling energy isnt the same as lifting a pencil and pressing against a piece of paper. There is much to think about and to do that includes both your will and imagination. Anyway, you probably dont read english either, so was nice talking to myself. -_-' Good day.

neophile

New member
שלא יהיה לך ספק

יש לא מעט אנשים שיש להם יכולות הרבה יותר מתקדמות מ"מאגיה" לצערי הרוב לא יודעים איך להשתמש ביכולות האלה בגלל זה העולם נראה כמו שהוא נראה....

Swicca

New member
Of course..

But it kind of does include itself if only a tiny bit in this vast subject. Also, the people that dont have thses abilities wont be happy about being left out anyway... -_-'

אחלוק על קודמי

לא ממליץ להאמין בדברים סתם ככה. תמיד תישארי ביקורתית ותחשבי. אני בתור אגנוסטי בכלל מעדיף לא להאמין בשום דבר שאני לא מוכרח להאמין בו כדי לתפקד. עכשיו חזרה לעניין: כדי להיפתח באמת למאגיה צריך באמת ובתמים לא להאמין לכלום. כלום זה כולל גם את הדברים שאת רגילה לחלוטין להאמין להם מבלי לבדוק אותם. ננסה עם דוגמא: על דגל ישראל מצוייר כוכב עם 6 קודקודים, פס מלמעלה ופס מלמטה. מה זה אומר? תשובה א) הכוכב באמצע מכונה מגן דוד והוא סמל שהיהודים החלו להשתמש בו מהמאה ה16 (תקנו אותי אם אני טועה) והפך לנפוץ למדי אצלהם במיוחד כאשר סמל אחר שהם פעם השתמשו בו (הכוכב המחומש) הפך "טמא" בעיניהם אחרי השואה. שני הפסים באים להזכיר טלית. באופן זה הדגל נוצר ברוח התחושה הלאומית היהודית. אבל רגע ... לא שאלנו איך הדגל נבחר או נוצר! שאלנו מה הוא מסמל. ולזה יש עוד תשובות אפשריות. תשובה ב) הכוכב האמצע הוא הסימון שניתן לחומר "אלכוהול" בגלל שילוב האש והמים המתואר בו ולכן הדגל בא לסמן שהמדינה מסוממת תשובה ג) הכוכב באמצע המכונה אקסגרם הוא סימון אלכימי של חיבור האש והמים. הפסים מסמלים את השמיים מעל והאדמה מתחת. לכן הדגל מסמל את חיבור האש והמים (שבהרכבה לא נכונה מתפוצץ) הלכוד בין השמיים לארץ תשובה ד) הסמל הינו סמל הגנה הינדי עתיק והפסים הינם דרך. לכן הדגל מסמל הגנה וחוזק בדרך הארוכה המצפה לפנינו. כל אלה אפשרויות לנתח את סמליות הדגל. כולן לגיטימיות. אופן החשיבה הזה הוא הצעד הראשון הדרוש כדי להתחיל לחשוב כמו מכשף. לכל אדם יש את היכולת להתפתח ועל כן לכל אדם יש את היכולת לעסוק במאגיה. העוצמה הנפשית והכוח רצון הדרושים ניתנים לפיתוח כאשר יש לאדם משמעת מספקת. כעת לרמה היותר מעשית: אני ממליץ לך לעסוק קצת במדיטציה ודימיון מודרך. אולי גם בתרגילי נשימה או אימונים אנרגטיים פשוטים ואז לראות בעצמך את האופן שבו זה משפיע עליך ודרכך על הסביבה. זה גם יתן לך בסיס לעבודה מאגית עתידית וגם יעזור לך לטשטש קצת את הסקפטיות על ידי חוויות אישיות. סה"כ חוויה אישית זו הדרך היחידה שלנו להכיר את העולם הזה ואין סיבה שנסבך את עצמנו עם תאוריות שאינן קשורות למה שאנחנו חווים.

Swicca

New member
You must have

gotten me wrong. I meant not to follow blindly but if she has absolutly no belief in this whatsoever there is no point. Its like the indians who didnt even see the ship infront of them, believing it was a big wave... thinking there is no such thing as a ship. Even when its two feet away from them. >>

neophile

New member
הדרכה

"סה"כ חוויה אישית זו הדרך היחידה שלנו להכיר את העולם הזה ואין סיבה שנסבך את עצמנו עם תאוריות שאינן קשורות למה שאנחנו חווים." אני לא מסכים...יש טווח שלם של חוויות "טרנסנדנטליות" לבד בלי ידע והכשרה מוקדמת לא הייתי נותן הרבה סיכויים לחוות אותם ככה בספונטניות... בעזרת מדריך ניתן לחוות אותם

למעלה