מבקש המלצה

• פותח הנושא ljs
  • פורסם בתאריך
מדריך בשר ודם תמיד עדיף,

אבל אם אין אז אין. ספרים "למתקדמים" דורשים ממך לדעת טוב מה אתה רוצה. באיזה מסורות מאגיות אתה מעוניין (מראש מזהיר שכמעט לאף מסורת אין ספרים בעיברית). לגבי שפות: אנגלית עדיף על עיברית בהרבה. רוסית עוד יותר עדיף. יש אנשים כמו חבר שלי בכלל הלכו ללמוד סנסקריט. שאלה של השקעה. במידה ואינך קורא מספיק טוב באנגלית אני מציע לך ללמוד כיוון שזו שפה קלה מאד ללימוד יחסית לשפות אחרות שלפעמים דורשת המאגיה והאנגלית בכל מקרה נפוצה בכל מקום מסביב. ברוב המסורות אנגלית תספק לך בסיס טוב מאד ומאגר גדול של ספרים ללמוד ממנו.

MetalSinagouge

New member
רוסית ../images/Emo2.gif

אני די מתאר לעצמי שאחרי האיפוק של הקומוניזם, והשילטון של הכנסייה הפרובוסלאבית יהיה רצון לדברים מהסוג, אבל האם באמת יש שוק של ספרים מעבר לפלאפי ניו אייג', פסוודו שטניזם, ווומפיריזם? זו לא שאלה רטורית כמו שהיא נקראת.

gwizard

New member
כן

יש שוק ענקי וסחורה מעולה. ספר הלימוד הראשון שלי במאגיה היה ברוסית (20 שקל בתחנה מרכזית תל אביב) ועד היום אני מציץ מדי פעם בטבלאות.

אכן

בברית המועצות לשעבר מאד פתוחים לעניין ואנשים שם מקבלים מאגיה בחלק מהמקומות כדבר מובן מאליו ממש. יש שם לא מעט בתי ספר ומכשפים רציניים מאד שקיימים שם הרבה זמן. בגלל שכמות האנשים והביקוש גדולה יוצאים לא מעט ספרים איכותיים. אני חושב שרוסית זה כנראה השפה עם מגוון פרי המאגיה האיכותיים הגבוה ביותר.

MetalSinagouge

New member
OMG

אני חשבתי שרק עניין הFolk והפאגאניזם הסלאבי מפותח שם, ושרוב הדברים הם מתורגמים למען הקהל הרחב. יש סרט בשם Chёrnaya Magiя שמספר על התופעה של הכישוף "השחור" בכפרים (הוא אפילו הזכיר את כל העניין של מצבי התודעה והפעילויות להשגתם, טעינה של חפצים כמו גם דעות של מדענים ספקנים ביותר ופחות). לצערי הספרות היחידה שמצאתי בנושא בישראל הייתה זו של ז'רארד דה-אנקאוס שדי קשה לי להבין (למרות שעושה רושם שיש שם המון טבלות התאמה, נומרולוגיה ודברים קבליים שכאלה, אולי זה הספר gwizard?)

gwizard

New member
לא

הספר שאני מדבר עליו נקרא "מאגיה פרקטית" של פפוס בהוצאת ACT 1998.

מכיר

אתה מכיר את "מאגיה לבנה ושחורה" של פפיאוס? אומנם הוא בילבל שם המון בקשר לטכניקות החותמים אבל ההסברים שלו על ההכנות הדרושות למאגיה ממש מעולים לדעתי.

MetalSinagouge

New member
OMG^2 נראה לי שזה זה.

"Pervonachal'nie Svedenia Po Okkul'tizmu". קראתי את ההקדמה וכמה דפים ראשונים וראיתי שם כמה דברים פראקטיים בקשר לנשימה למשל (משהו שנלקח מספרים אחרים שלו), אבל חוץ מזה... הפרקים על הסימבולוגיה אמורים להיות מעניינים. בקשר לפאגאניזם והחקלאים שעדיין משתמשים בלחשים, העיקרון היפה פה הוא שהם כמובן נאלצו להכיר בנצרות, והם הכירו בה בלי התנגדות גלויה (כי אחרי הכל זה הבטיח להם עולם הבא) ומצד אחר הם נשארו פראקטיים ואחראיים לחייהם במובן של "צריך להמשיך לעבוד, כי רק ככה נמשיך לחיות", גישה שבמהלכה הם שילבו גם לחשים פאגאניים "מבית".

gwizard

New member
שכחת תרגומים

יש לי אתר עם תרגומים של קאנינגהם, דיון פורצ'ון, פפוס, אגריפה, לוי ומי לא. בקרוב בוויקה ישראל (רוסקיה ורסיה) L-)

כמובן. חשבתי שזה ברור מאליו ../images/Emo13.gif

ומה שחשוב הוא שגם הקנסייה הפרוסלבית מאד נוטה לפאגניזם ורוב סיפורי הילדים שמספרים שם עד היום מלאים בפאגניזם סלבי. מעניין לראות איך במרחק של כמה אלפי קילומטרים מאירופה יש תרבות מאגית כל כך מפותחת. והכישוף שם באמת מאד נפוץ בכפרים. לרוב הכפרים באוקראינה למשל עדיין יש את המכשפה של הכפר. אפילו החקלאים שם קוראים לחשים על היבול.

WindsOfWar

New member
חה חה חה

מאחר ואני מתכוון לבקר בעיר מאוד מאוד קטנה, וכאשר בית סבתי נמצא מול בית הקברות, אני הולך לרגל אחרי האנשים שנכנסים לשם בלילות... מי יודע, אולי אמצא שם כל מני נקרומנסרים למיניהם
.

MetalSinagouge

New member
הנה כמה...

יש שם כמה קטעים שמערבים בתי קברות, לי זה מזכיר יותר CookBook, אבל אני מניח שלא כל ההוראות נשמרו, והדברים החשובים הושמטו עם הזמן.

ljs

New member
תודה לכולכם!../images/Emo140.gif

טוב, כנראה שאין מנוס מלשפר את האנגלית המזעזעת שלי,
וכעת בקשה נוספת, ו...לא למרוח אותי פליז. העניין הוא שכדי שאני אאמין ביכולות שלי אני צריך גם לראות משהו, לא שאני לא מאמין, אבל אני רוצה לדעת, והיות שלצערי כמו שכתבתי, אין מצב כרגע שאני הולך למורה כלשהו, אני אצטרך להוכיח את עצמי-לעצמי-בעצמי. ובכן אלא אם כן יש למישהו רעיון יותר טוב בשבילי, הייתי רוצה לקבל טיפים עיצות הערות והארות וכיוצא בהללו, לדרך אימון טובה לטלקינזיס, גם כפונקציה של אנרגיה, וגם כפונקציה מאגית.[כי הבנתי ששתי הדרכים הנ"ל שונות זו מזו] תודה מראש.

RainBird

New member
מצטער. אי אפשר לעזור לך פה. האמונה מקדימה את הנס. אם אתה מחפש *לדעת* אתה צריך למצוא את האמת בפנים ולא בטריקים צבעוניים שכל קוסם במה מומצע יכול לחזור עליהם. ארדן.

ljs

New member
למה טריקים?

מדובר ביכולת מאגית, נכון שהיא צבעונית, ונכון שהיא לא מהותית. אבל מה רע בה? היכולת הזאת היא לא התכלית של ההתעניינות שלי במאגיה, היא בסך הכל משהו שיכול לעזור לי, אני מודע לכך שכאן בפורום מקובל לזלזל בה, ולמרות המסחור אני לא מבין במה היא גרועה. השאלה היא, נכון שאולי מבחינה "אידיאולוגית" הצורה הזאת לא נכונה. אבל לפעמים מותר להשתמש בקיצורי דרך, בפרט כשהדרך נשארת מאד ארוכה למרות הקיצור. תודה מראש

RainBird

New member
בדיוק בגלל שיכולות מאגיות הן לא צבעוניות. מאגיה עובדת דרך הטבע ולא נגדו. אז אם תזיז משהו בכוח המחשבה אתה תוכל לשאול "אולי זו הרוח" וייתכן שזו באמת הייתה הרוח שהזיזה את העצם הרצוי כי היא הייתה הכוח הזמין שבעזרתו משאלתך התמלאה. אם תחזה את העתיד, תשאל את עצמך, האם באמת ראיתי אותו או שמא אני מספר לעצמי סיפור שיאפשר לי להאמין במאגיה, כי אני כה רוצה להאמין? גם אם תצליח לעשות משהו מאוד צבעוני ומאוד מורגש, תמיד יהיה הספק, והוא קיים גם אצל המכשפים המתקדמים יותר. בקיצור, רוצה הוכחה? חפש בפנים. ארדן.

ljs

New member
האם אני יכול להבין מדבריך

שבעצם אין יכולת כזו? קראתי לגבי תרגיל בדיוק בשביל היכולת הזו, שכדאי לבצעו כשהאובייקט נמצא תלוי על חוט תפירה בתוך בקבוק סגור, שעומד על שולחן יציב, ללא מגע בינך לשולחן. וכל זה בדיוק כדי למנוע השפעות של רוח או רעידה בשולחן. כמו כן יש שיטה להשתמש ב`מכה` אנרגטית, לדבריך הדברים האלו פשוט לא נכונים? אגב, במיתולוגיה נעשה שימוש נרחב במאגיה לדברים מאד מאד צבעוניים, לא כך?

RainBird

New member
ברור שיש יכולת כזאת. פשוט- לך תוכיח לעצמך שהתנועה הזאת הייתה 1- אמיתית ולא פרי דמיונך. 2- לא מושפעת מאמצעי הטבע. 3- שווה את זה אחרי חודשים של אימונים. מיתולוגיה זה אוסף סיפורים דתיים וסימבוליים. אם אתה רוצה לחיות ב"שר הטבעות" או המיתולוגיה הנורדית, בבקשה, אבל אני מבטיח לך שהמאגיה כפי שאני עובד וחש אותה היא דרך הטבע. אני מטיל לחש כסף, ומטבעות זהב לא נושרות מהשמיים, אלא אני מוצא "במקרה" עבודה מספקת יותר וכדומה.

למעלה