מבקשת לשאול שאלה

פזיתנ

New member
חיה מסכימה אתך

את עבודת הסמינריון שלי לפי... שנים כתבתי בנושא שגיאות כתיב וכבר אז היו הרבה מחקרים שדיברו על יעילותם המוטלת בספק של ההכתבות. מוטלת בספק בשל שכחת המילים אבל אם נותנים מילים להכתבה והילדים בהכתבה צריכים לשבץ את המילים בתוך משפט הרי הזכרון + ההקשר נשאר ומופנם. בנוסף עבדתי הרבה ואני עדיין עובדת על הקשרים, סימנים (כמו שציינת) ומשפחות מילים. למשל חשבו על מילים מעולם המשפחה (אבא, אמא, אח, אחות, סבתא, אחיין וכדומה) בכולן יש א וכאלה סימנים יש עוד הרבה. ממליצה מאוד על הספר בדרך לכתיב נכון של חוה צ´רנוב העוסק בנושאים אלו שבת שלום פזית

noam778

New member
לפזית וחיה היקרות לי מאוד

תוכלו לתת את כל הקודים של המילים.. כמו שכתבתן בקצירצור.. בני משפחה= (א)דוגמה: אח אחות... גשם ומים= (ט) דוגמה: שיטפון, טיפה... ויש עוד? אשמח לדעת ואם יש ספר שמסביר את זה קח (כך) אז אשמח לדעת עליו המון תודה נעם

nira85

New member
לנועם - דוגמאות בארכיון

יש דוגמאות לדפי עבודה מסוג זה בארכיון תוכלי למצוא זאת בתיקיה קבצים ממויינים על-פי שולח- נירה85 בשם:הגשם- ט´ צומח - ע יש גם לגבי המשפחה - האות א´ אבל אני לא מוצאת זאת משום מה. (חשוב לציין שלא אני ערכתי את הדפים)

נועם קודים שעוזרים למגר שגיאות כתיב

בהרבה חוברות ישנות , כשעוד לימדו כתיב (כמו כתיב נכון, כתיב חביב...) אפשר למצוא את הדברים... לא אני ולא פזית המצאנו אותם: א´:משפחה - אבא,אמא, אח,אחות, סבא, סבתא, אחיין, אחיינית (חייבים לומר להם שדודה יוצא דופן) ט´: מים- טפטפוף, מטריה, טיפה, שיטפון, טל, מטר, אמבטיה, שטיפה... ע´: עץ- עץ, עלה, גזע, אני גם "המצאתי" קודים למילים ששומעים אותו דבר וכותבים אחרת : כר-קר: אם נסגור את הכ´ נקבל צורה של כר כמה-קמה: ה"רגל" של ה-ק´ רגל ש"קמה" ונעמדה...(תפעיל דמיון ותראה את זה.. קשה להראות את זה כאן
) ויש עוד הרבה כאלה.. עם קצת יצירתיות אפשר למצוא.. כמובן גם קודים אחרים . אלה הקודים שאני מצאתי ובוודאי שאפשר למצוא קודים אחרים לאותן מילים. אַל- עַל: אם מניחים יד על יד (בגובה העיניים) נוצרת האות ע´ (נחמד לראות ילדים שמפסיקים לכתוב, מצליבים ידיים, מחייכים וחוזרים לכתיבה..) דבר נוסף שעוזר בצירוף זה.. אַל בהיפוך אותיות= לא אִם- עִם: כשמשלבים ידיים עם מישהו שוב נוצרת האות ע´

mirigon

New member
"כתיב ללא כאב"

תוכל למצוא דוגמאות נוספות רבות בספר לשון ישן בנקרא "כתיב ללא כאב" של רבקה גלעדי. יש בו, כפי שכתוב על כרירכת הספר: "מערכת דפי-פעילות ללימוד הכתיב בדרך משעשעת ומאלפת" יש פעילויות רבות בנושאים שונים הקשורים לכתיבה.

פזיתנ

New member
נועם

בהודעה הקודמת שלי כתבתי את שם הספר שאני ממליצה עליו בדרך לכתיב נכון של חוה צ´רנוב ספר נהדר. כמו כן להוסיף על רשימת הסימנים שנתנו כאן אז למשל קן של צפור אני מציירת עץ ובין ענפיו קן ומדגישה את קווי המתאר של האות ק´ כל כן אחר הוא באות כ´. לו מושיטים זרוע פשוטה לפנים ומצביעים על מישהו לעומת לא. דוגמא נוספת מילים של שמחה או מרמזות על משהו שמח באות ש´ (שמחה, ששון, שיר, שמח...) מילים שכשורות לעבודת הגינה באות ע´ (מעדר, ערוגה, עלה, ענף, עץ, גזע...) מילים שקשורות לזמן או בנושא הקשור לזמן באות ע´ (עת, עיתון, עונה...) ויש עוד הרבה. פזית

הדס, אפשר לתת מקום לכתיבה נכונה

ששם נרכז את הצעות החברים לכתיבה נכונה... או שמספיק שרשור.

לא סתם אני אוהבת אותך....../images/Emo24.gif

הרמתי את הכפפה, אבל נמתין לעוד הצעות של חברי הפורום.

bizi

New member
כללים לכתיב נכון

כללים ערוכים ומסודרים המתאימים דווקא מגילאי חטיבה ומעלה ניתן למצוא בספר : כתיב נכון מאת בר סבר הספר ישן אך ניתן להשגה. עוד כללים לצעירים יותר ניתן למצוא בספר: קשיי כתיבה מאת ברכה וינוגרד. אתר מעולה על כל נושא הקריאה הכתיבה והקשר בינהם (מומלץ למורות לחינוך מיוחד) http://www.ld1.co.il/

hannamorag

New member
שגיאות כתיב והכתבות

אני מסכימה שאין להתעלם משגיאות כתיב. כבר ציינתי זאת בהודעה קודמת. שוב אני מזכירה את כתבי העת שציינתי קודם ובהם מאמרים בנושא. לצערי הרב בני הלומד בכתה ב´ לומד להכתבות, יודע את המילים אבל לאחר ההכתבות- חוזר לסורו.....

מבקשת להוסיף עוד רמזים לכתיב נכון

1. עם ואם. אם נכתוב ע בכתב ונאריך לה את ה"זרועות" ונצייר בקצות הזרועות ילדים או חיות נראה שאת המילה עם אפשר לקשור לחברים עם ילדים ובעלי חיים. לעומת ה-א באם . גם בבית ספרי לא מתחילים לתקן לפני כתה ג´ וגם אני נוהגת לעשות הכתבות שהפכו לחגיגה אמיתית בכתה. אבל.... לא עוזר. המון שגיאות כתיב. איפה אנחנו טועים. אפשר סיפור אישי ?ואמיתי! כשהייתי בכתה ה או ו´ או בכתה גבוהה יותר אמא שלי (וזה היה לפני המון שנים...) פתחה מחברת שלי וראתה שגיאות כתיב. פניה האדימו :שלבת שלה (היתה מורה בעצמה )יהיו שגיאות? היא אמרה לי שזו בושה וחרפה ושלא יתכן בכלל ....ולא נשמע כדבר הזה...וכל המילים ומפחידות האלה שמעו נא.... מאותו יום אני לא כותבת בשגיאות כתיב. ועכשיו ...מה יגידו הפסיכולוגים? אסנת

mml

New member
שגיאות כתיב

שגיאות כתיב זה כמו כינים. כשבאמת רוצים לפתור את הבעייה - מצליחים. כשמגלים חוסר אונות נכשלים. אני זוכרת שכאשר הייתי בכתות א - ג - נושא כתיב נכון היה בעדיפות עליונה. וזה עבד. אני זוכרת שכשהייתי קוראת ספרים באותה תקופה (והייתי קוראת כפייתית) הייתי מקדישה חלק מתשומת הלב שלי, תוך כדי הסחפות לעלילת הספר גם לצילום המלים. גם היום, כאשר אינני בטוחה איך כותבים מלה (קורה, לא?) אני כותבת אותה במספר אופנים ובוחרת במלה שמתאימה לצילום שבזכרון.

למעלה