מבצע מרכבות גדעון

משתפרת1

Well-known member
אם לא תתבצע עסקת החזרת החטופים בקרוב, מבצע "מרכבות גדעון" יצא לדרך, בפראות, בעזה.
הסיפור של גדעון הוא של מי שגייס למעלה משלושים אלף לוחמים מול המדיינים, העמלקים ועוד. אחרי ששחרר את הפוחדים ממלחמה נותר עם 10000 לוחמים. לקח אותם למעיין חרוד והתבונן איך הם שותים. אלה שכרעו אל המים ושתו שוחררו, 300 בלבד הרימו מים אל פיהם בידיהם ושתו, ועם אותם 300 ניצח את המלחמה. הנימוקים לבחירה נעים בין דתיים (אלה שלא היו מורגלים לכרוע בפני האלילים ולעבוד עבודה זרה) לפרקטיים (אלה שלא כורעים ערניים יותר לסביבתם ויגיבו מהר יותר לכל איום).
מרכבות היו לפלישתים, לעמי הארץ, לא לגדעון.

מקסים 45

Well-known member
הסיפור של גדעון הוא של מי שגייס למעלה משלושים אלף לוחמים מול המדיינים, העמלקים ועוד. אחרי ששחרר את הפוחדים ממלחמה נותר עם 10000 לוחמים. לקח אותם למעיין חרוד והתבונן איך הם שותים. אלה שכרעו אל המים ושתו שוחררו, 300 בלבד הרימו מים אל פיהם בידיהם ושתו, ועם אותם 300 ניצח את המלחמה. הנימוקים לבחירה נעים בין דתיים (אלה שלא היו מורגלים לכרוע בפני האלילים ולעבוד עבודה זרה) לפרקטיים (אלה שלא כורעים ערניים יותר לסביבתם ויגיבו מהר יותר לכל איום).
מרכבות היו לפלישתים, לעמי הארץ, לא לגדעון.
מבצע מרכְּבות גִּדְעוֹן הוא מבצע צה"לי מתוכנן, במסגרת מלחמת חרבות ברזל ברצועת עזה. המבצע אושר על ידי הקבינט המדיני-ביטחוני של מדינת ישראל במטרה להביא להכרעת ארגון הטרור חמאס, להשמדת יכולותיו הצבאיות והשלטוניות, ולחילוץ כלל החטופים המוחזקים ברצועה. על פי ההחלטה, המבצע צפוי להתנהל תוך הפעלת עוצמה צבאית משולבת מהיבשה, האוויר והים, והוא יהווה שלב חדש במדיניות הביטחון הישראלית כלפי רצועת עזה.
כן למבצע מרכְּבות גִּדְעוֹן!

אלפיני

Well-known member
תכלית של בטחון ישראל ושחרור חטופים. כל אחד והתכלית שלא מעניינת אותו :-(.
ומה בדיוק עשתה הממשלה במשך שנה וחצי מול אויב שיש לה יתרון מוחלט מולו בכל קנה מידה אפשרי? כמה זמן אתם עוד צריכים על מנת להודות שאינכם משיגים את המטרות שהצבתם במקום לתרץ כנגד כל העולם ואשתו?

Harrington

Well-known member
מנהל
ומה בדיוק עשתה הממשלה במשך שנה וחצי מול אויב שיש לה יתרון מוחלט מולו בכל קנה מידה אפשרי? כמה זמן אתם עוד צריכים על מנת להודות שאינכם משיגים את המטרות שהצבתם במקום לתרץ כנגד כל העולם ואשתו?
ברגע שאמצא קשר בין שאלותיך לדברי, אני מבטיח להשיב עליהן. עד אז, לא מוצא בכך צורך מיוחד. עמך הסליחה.

אלפיני

Well-known member
בקיצור גם אתה לא יודע להצביע על קשר כזה.

קורה
התמונה שהעליתי באה בעצם להגיד הרבה רעש על כלום ושום דבר.

ובקשר למענה לתגובה הראשונית שלך: מה כל כך קשה לך להבין? הממשלה הצהירה על מלחמה לפרוק החמאס ושחרור החטופים כבר בנובמבר 23. מאז היא בלחימה מולם ולא השיגה את היעד. אתה שוב מדבר על היעד הזה. אז השאלה שלי מאוד בסיסית : כמה פעמים אתם עוד תמשכו את העניין ,ומדוע לא הכריעו את החמאס והשיגו את היעד עד עכשיו? שאלות מאוד לגיטימיות וקשורות לדברים שאמרת.

אם יש לך מענה . WELCOME. אם לא , אל תבזבז ת'זמן שלי עם מריחות, ותירוצים כאילו ההערה אינה קשורה לעניין. כי ממש אין לי סבלנות להמשיך בקו הזה.

אם אינך מסוגל להתמודד עם ביקורת נוקבת הנוגדת להשקפת עולמך, מראש אל תפנה.

זה הכל.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
מה כל כך קשה לך להבין? הממשלה הצהירה על פרוק החמאס ושחרור החטופים כבר בנובמבר 23. מאז היא בלחימה מולם ולא השיגה את היעד. אתה שוב מדבר על היעד הזה. אז השאלה שלי מאוד בסיסית : כמה פעמים אתם עוד תמשכו את העניין, ומדוע לא הכריעו את החמאס והשיגו את היעד עד עכשיו? אתה מסוגל לענות. WELCOME. אם לא , אל תבזבז ת'זמן שלי עם מריחות. זה הכל.
שום דבר כאן לא קשה במיוחד להבין :).

אתה טענת שאין תכלית למערכה הצבאית המתוכננת כעת.
אני השבתי על כך שהתכלית היא בטחון ישראל ושחרור חטופים.
אתה הגבת בכך (בצורת שאלה) שהממשלה לא עשתה הרבה בנושא עד היום.
אני טענתי שאין קשר בין תשובתי על תכלית המבצע הנוכחי, לטענתך/שאלתך שהממשלה לא עשתה מספיק בשנה וחצי האחרונות. הצעתי שתציין קשר כזה על-מנת שאענה על שאלתך. משם התחלת בהתחמקויות (כמובן תוך השלכת פעולתך זו עלי כאילו אני עושה אותה, כמיטב מנהג המחנה אליו אתה משתייך).

כאמור ובמענה לשאלתך בתחילת הדברים, אכן שום דבר לא קשה כאן להבין במיוחד :).

לגופו של עניין ובהנחה שניסית לפחות להצביע על קשר בין הדברים בתגובתך האחרונה, אשיב לך בשמחה אם כי בקצרה:
א. הייתה בהחלט בעיית אמת בכך שהדרג הממונה נתן דירקטיבה מסוימת והדרג המבצע סירב לבצע אותה. זה היה המצב שלנו בשנה וחצי האחרונות.
ב. הייתה בעיה נוספת בדרך הפעולה בה בחר הדרג המבצע, שמעבר לאמור בא' גרמה לאי-התקדמות וחוסר יעילות (מספקת) בפעילות המבצעית.
ג. חילופי הגברי שנערכו (מסיבה זו בעיקר) בראשות מערכת הבטחון, אמורים לתת מענה לבעיות אלו. במילים אחרות, הרעיון והתקווה הם שכעת הדברים יעבדו אחרת.
ד. גם אם אזרום עם טענתך/הצעתך שהממשלה לא עשתה כלום וכו' עד היום, אין זה משנה במאומה את מטרת המבצע הנוכחי כפי שהוצהר עליה קבל עם ועולם (ומתוך כך, אין קשר ענייני בין תשובתי בנושא זה למעלה לטענתך לאחר מכן). נניח לצורך הדיון שהממשלה שגתה בכל מעשיה. כעת היא סבורה שמצאה את הדרך להתקדם להשגת מטרות המלחמה ומתוך כך יוצאת למבצע מוגדר. האם כשלונה להשיג את מטרותיה בשנה וחצי הראשונות משמעותה שהיא לא אמורה להמשיך לנסות? משמעותה שעליה להכריז על כשלון ולוותר על החטופים ועל בטחון ישראל? בוודאי שלא. לכן שוב, אין קשר ענייני בין שני הדברים. זאת כאמור, גם אם אני זורם עם גישתך ו'תהיותיך' ומתעלם מבעיית האמת (החמורה ביותר שלא מספיק מדברים בה) שהייתה בסרבנות המערכת המבצעית לבצע את הוראות הדרג הממונה, מה שהלכה למעשה גרם למה שציינת בצדק לגבי השנה וחצי האחרונות.

לגבי סיפא דבריך, קראתי אותם רק כעת (אחרת לא הייתי טורח בכלל להגיב ברצינות). בחייאת בן אדם. אנחנו לא ילדים קטנים. בכל אופן, רובנו לא. שחרר אותי משיטת ההשלכה על אף שזה מנהג המחנה. לא בא לך על דיון ענייני, זה בסדר גמור. תהיה גבר ותאמר זאת במקום לעשות כאילו אני פה ואני שם. בקיצור, תתבגר ותתגבר ונוכל ר"ל לקיים דיון ענייני. תמשיך בשיטה השחוקה והמעייפת השגרתית, ותצטרך להמשיך לשחק עם עצמך (משהו אומר לי שאתה מורגל בעניין..).

אלפיני

Well-known member
א. הייתה בהחלט בעיית אמת בכך שהדרג הממונה נתן דירקטיבה מסוימת והדרג המבצע סירב לבצע אותה. זה היה המצב שלנו בשנה וחצי האחרונות.
אתה בטוח? להזכירך, גלאנט כשר ביטחון היה חלק מהדרג הממונה, ולא נראה לי שהייתה לו בעיה עם המבצע.
ב. הייתה בעיה נוספת בדרך הפעולה בה בחר הדרג המבצע, שמעבר לאמור בא' גרמה לאי-התקדמות וחוסר יעילות (מספקת) בפעילות המבצעית.
שוב אני שואל האם אתה בטוח? האילוצים מגיעים מגורמים חיצוניים, בין היתר. והממשלה מתחשבת בהם.
ג. חילופי הגברי שנערכו (מסיבה זו בעיקר) בראשות מערכת הבטחון, אמורים לתת מענה לבעיות אלו. במילים אחרות, הרעיון והתקווה הם שכעת הדברים יעבדו אחרת.
בינתיים שוב מתגלים החיכוכים. זמיר גם הוא פתח את הפה. או במילים פשוטות : סמוטריץ' ובן גביר יכולים לדרוש שצה"ל יתנהל כחבורת ברברים ותמנע כל סיוע אזרחי ותרעיב את האוכלוסייה המקומית לידי שואה. שכן הם אינם נותנים את האחריות לכך. זאת גם הייתה בדיוק הבעיה מול הרמטכ"ל הקודם.

ד. גם אם אזרום עם טענתך/הצעתך שהממשלה לא עשתה כלום וכו' עד היום, אין זה משנה במאומה את מטרת המבצע הנוכחי כפי שהוצהר עליה קבל עם ועולם (ומתוך כך, אין קשר ענייני בין תשובתי בנושא זה למעלה לטענתך לאחר מכן). נניח לצורך הדיון שהממשלה שגתה בכל מעשיה.
וודאי שיש קשר. יש סיבה שהממשלה לא עשתה דבר. יש עליה אילוצים כפי שאמרתי. בעיקר משותפה. מסוג של, תהרגו ותטרנספרו אזרחים, לא תקבלו חידוש נשקים ולא הגנה מפני איראן בין היתר.
סיבה שניה, לפרק לגמרי את החמאס פירושו לוחמת מנהרות טוטאלית, דבר שיוביל לחללים רבים ויפגע גם בבייס התמיכה של נתניהו.

סיבה שלישית, פירוק החמאס, או הנכס של הימין כדבריו, פירושו איבוד הנכס והתמודדות מול מצב שישראל תאלץ לאפשר לפלסטינים מרחב מחייה וממשל אלטרנטיבי. הדבר, מן הסתם, פוגע קודם כל באינטרס המתנחלי, ועל כן נציגיהם לוחצים ומאיימים לפרק קואליציות.

אז התוצאה בפועל, אי אפשר להשיג יעדים מחמת אילוצים. לכן מושכים זמן. גם על חשבון התשת האוכלוסייה וכוחות המילואים.

לכן מרכבות גדעון זה רק עוד מסך עשן. לא דרך לפתרון או סיום הלחימה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה בטוח? להזכירך, גלאנט כשר ביטחון היה חלק מהדרג הממונה, ולא נראה לי שהייתה לו בעיה עם המבצע.
כן.
שוב אני שואל האם אתה בטוח? האילוצים מגיעים מגורמים חיצוניים, בין היתר. והממשלה מתחשבת בהם.
בעניין הזה מסתמך על פרסומים רבים בנושא ודיווחי מעורבים. זה לא היה עניין של אילוצים אלא של שיטת עבודה, modus operandi שהרמטכ"ל החליט עליה ושהייתה בעייתית. אישית אני לא מתיימר לדעת לקבוע מה השיטה הנכונה יותר או מה גרם להלוי להחליט ללכת דווקא על השיטה בה בחר. משאיר את זה לאנשי המקצוע אבל מהם כאמור, מגיעות ההתקפות על השיטה (הגיעו כבר בזמן אמת) ואין מחלוקת שהיא אחראית ללא מעט נפגעים מצידנו (מה שלא בהכרח אומר שהיא לא הייתה נכונה כאמור).
בינתיים שוב מתגלים החיכוכים. זמיר גם הוא פתח את הפה.
אז מה? אני לא רואה שום בעיה עם חיכוכים. להיפך, זה מלמד אותי שמתקיימים דיונים רציניים, שדעת כולם נשמעת ונשקלת ובס"ה זה נראה לי בריא לחלוטין. הבעיה לא הייתה שם אלא באי-ביצוע הדירקטיבה כמפורט מעלה. זה משהו שלא אמור לקרות ועל הדרג המבצע לבצע את הוראות הדרג הממונה מרגע שאלה נקבעו.
או במילים פשוטות : סמוטריץ' ובן גביר יכולים לדרוש שצה"ל יתנהל כחבורת ברברים ותמנע כל סיוע אזרחי ותרעיב את האוכלוסייה המקומית לידי שואה. שכן הם אינם נותנים את האחריות לכך. זאת גם הייתה בדיוק הבעיה מול הרמטכ"ל הקודם.
המילה שואה לא רלוונטית. שרי הקבינט שותפים כמובן לאחריות המלאה, כך שגם טענה זו לא נכונה. בכל מקרה, אכן שרים יכולים לדרוש את מה שנראה להם לנכון והדברים, בדיוק כמו דברי הרמטכ"ל למשל, יישמעו, יישקלו, יידונו, עד שתצא החלטה. הבעיה מול הרמטכ"ל הקודם (ולא רק הוא, הבעיה הייתה רחבה יותר) לא הייתה זו, אלא אי-קליטתו/הבנתו שלאחר שהוא משמיע את דעתו וכו', תפקידו זה לבצע את הדירקטיבה שהדרג הממונה מטיל עליו. אין בסמכותו לסרב לעשות זאת. הלכה למעשה, הצבא לא מילא אחר הדירקטיבה שקיבל ועשה זאת במודעות מלאה ובהצהרה מהרגע הכמעט ראשון.
וודאי שיש קשר. יש סיבה שהממשלה לא עשתה דבר.
אלא שאני חולק על כך ש"הממשלה לא עשתה דבר". היא עשתה גם עשתה, אבל נתקלה בבעיה שהתקשתה להתגבר עליה.
יש עליה אילוצים כפי שאמרתי. בעיקר משותפה. מסוג של, תהרגו ותטרנספרו אזרחים, לא תקבלו חידוש נשקים ולא הגנה מפני איראן בין היתר.
סיבה שניה, לפרק לגמרי את החמאס פירושו לוחמת מנהרות טוטאלית, דבר שיוביל לחללים רבים ויפגע גם בבייס התמיכה של נתניהו.
מאומה מזה לא קשור לשאלת הקשר בין מעשי העבר לתוכניות העתיד.
סיבה שלישית, פירוק החמאס, או הנכס של הימין כדבריו, פירושו איבוד הנכס והתמודדות מול מצב שישראל תאלץ לאפשר לפלסטינים מרחב מחייה וממשל אלטרנטיבי. הדבר, מן הסתם, פוגע קודם כל באינטרס המתנחלי, ועל כן נציגיהם לוחצים ומאיימים לפרק קואליציות.
זה כבר עניין של נכונות הגדרת מטרות המלחמה. אפשר לקיים דיון על זה, אבל זה לא קשור לשום דבר ממה שדיברנו עליו בדיון הנוכחי. קשר כלשהו ל"אינטרס מתנחלי" מדומיין, בחייך, לא רלוונטי לכלום. שום דבר במלחמה הזאת או בקביעת מטרותיה לא נוגע ל"אינטרס המתנחלי". זאת סוגיה ליום שאחרי ואף נציג מתנחלים לא קושר בין זה לזה.
אז התוצאה בפועל, אי אפשר להשיג יעדים מחמת אילוצים. לכן מושכים זמן. גם על חשבון התשת האוכלוסייה וכוחות המילואים.
שוב, אתה עובר כאן לנושא אחר לחלוטין, שאלת הגדרת מטרות המלחמה. מאחר ויש גבול לכמה כיוונים אפשר להתפזר בדיון אחד, לא איכנס לזה לעומק כעת. אומר רק שמטרות המלחמה נראות לי בפשטות המטרות היחידות שרלוונטיות לאחר שמיני עצרת התשפ"ד. לא חושב שהייתה ממשלה בישראל ולא משנה באיזה הרכב, שהייתה קובעת מטרות אחרות.
לכן מרכבות גדעון זה רק עוד מסך עשן. לא דרך לפתרון או סיום הלחימה.
אולי. אולי גם לא. אני מאמין (ומקווה) שחילופי הגברי מסמנים את נקודת המפנה במלחמה הזאת. מתוך כך אני גם לא רואה שום סיבה ללמוד מהעבר על נכונות המבצע המתוכנן כעת או כנות מטרותיו.

מ ש ה 53

Well-known member

בינתיים שוב מתגלים החיכוכים. זמיר גם הוא פתח את הפה. או במילים פשוטות : סמוטריץ' ובן גביר יכולים לדרוש שצה"ל יתנהל כחבורת ברברים ותמנע כל סיוע ט
בינתיים זמיר מכניס את עצמו למלכודת הפה הגדול, כך שממש בקרוב גם הוא יושלך החוצה ויותיר אחריו עוד קטע של אדמה חרוכה כפי שהורגלנו בחודשים האחרונים.

מ ש ה 53

Well-known member
זהו הקבינט שלוקח אותנו לקיביני מט.

ריקי זו אני

Well-known member
אני לא כ"כ יודעת מה זו 'פראות'...
אני יודעת שאין איש ביון אחד בישראל שיודע היכן החטופים החיים, והיכן מוסתרים החטופים שהם חללים...
אין אדם אחד שאוצר בראשו כמה חללים קיימים בפועל... וכמה חטופים חיים.
החמאס עובד פה על בכירי מערכת הבטחון לשעבר, מתוך תקווה
שמאבדי הדרך הנ"ל ישפיעו כאן על הרחוב...
אבל מידע?
וזו כמובן שאלה כבדת משקל מאוד... כי מי יודע מה יהיו תוצאות המלחמה... ובעיקר איך יראה
מערב הנגב אם תושבי רצועת עזה לא יזוזו מכאן אלפי ק"מ ויתפזרו בכל מיני אי שם...

raya

Well-known member
לצערי, נראה לי שהחטופים ימותו לפני שמבצע מרכבות יסתיים.

למעלה