הסיפור של גדעון הוא של מי שגייס למעלה משלושים אלף לוחמים מול המדיינים, העמלקים ועוד. אחרי ששחרר את הפוחדים ממלחמה נותר עם 10000 לוחמים. לקח אותם למעיין חרוד והתבונן איך הם שותים. אלה שכרעו אל המים ושתו שוחררו, 300 בלבד הרימו מים אל פיהם בידיהם ושתו, ועם אותם 300 ניצח את המלחמה. הנימוקים לבחירה נעים בין דתיים (אלה שלא היו מורגלים לכרוע בפני האלילים ולעבוד עבודה זרה) לפרקטיים (אלה שלא כורעים ערניים יותר לסביבתם ויגיבו מהר יותר לכל איום).אם לא תתבצע עסקת החזרת החטופים בקרוב, מבצע "מרכבות גדעון" יצא לדרך, בפראות, בעזה.
מבצע מרכְּבות גִּדְעוֹן הוא מבצע צה"לי מתוכנן, במסגרת מלחמת חרבות ברזל ברצועת עזה. המבצע אושר על ידי הקבינט המדיני-ביטחוני של מדינת ישראל במטרה להביא להכרעת ארגון הטרור חמאס, להשמדת יכולותיו הצבאיות והשלטוניות, ולחילוץ כלל החטופים המוחזקים ברצועה. על פי ההחלטה, המבצע צפוי להתנהל תוך הפעלת עוצמה צבאית משולבת מהיבשה, האוויר והים, והוא יהווה שלב חדש במדיניות הביטחון הישראלית כלפי רצועת עזה.הסיפור של גדעון הוא של מי שגייס למעלה משלושים אלף לוחמים מול המדיינים, העמלקים ועוד. אחרי ששחרר את הפוחדים ממלחמה נותר עם 10000 לוחמים. לקח אותם למעיין חרוד והתבונן איך הם שותים. אלה שכרעו אל המים ושתו שוחררו, 300 בלבד הרימו מים אל פיהם בידיהם ושתו, ועם אותם 300 ניצח את המלחמה. הנימוקים לבחירה נעים בין דתיים (אלה שלא היו מורגלים לכרוע בפני האלילים ולעבוד עבודה זרה) לפרקטיים (אלה שלא כורעים ערניים יותר לסביבתם ויגיבו מהר יותר לכל איום).
מרכבות היו לפלישתים, לעמי הארץ, לא לגדעון.
המבצע ע"ש גדעון סער?
אם כך הממשלה הזו רוצה להציג זאת, לא ממש משנה לי.המבצע ע"ש גדעון סער?
תכלית של בטחון ישראל ושחרור חטופים. כל אחד והתכלית שלא מעניינת אותוהרבה מאוד רעש ללא תכלית מבחינתי.
ומה בדיוק עשתה הממשלה במשך שנה וחצי מול אויב שיש לה יתרון מוחלט מולו בכל קנה מידה אפשרי? כמה זמן אתם עוד צריכים על מנת להודות שאינכם משיגים את המטרות שהצבתם במקום לתרץ כנגד כל העולם ואשתו?תכלית של בטחון ישראל ושחרור חטופים. כל אחד והתכלית שלא מעניינת אותו.
ברגע שאמצא קשר בין שאלותיך לדברי, אני מבטיח להשיב עליהן. עד אז, לא מוצא בכך צורך מיוחד. עמך הסליחה.ומה בדיוק עשתה הממשלה במשך שנה וחצי מול אויב שיש לה יתרון מוחלט מולו בכל קנה מידה אפשרי? כמה זמן אתם עוד צריכים על מנת להודות שאינכם משיגים את המטרות שהצבתם במקום לתרץ כנגד כל העולם ואשתו?
מתחמק מתשובה כדרכך בקודש.ברגע שאמצא קשר בין שאלותיך לדברי, אני מבטיח להשיב עליהן. עד אז, לא מוצא בכך צורך מיוחד. עמך הסליחה.
בקיצור גם אתה לא יודע להצביע על קשר כזה.מתחמק מתשובה כדרכך בקודש.
אל תבזבז את הזמן שלי . עדיף שלא תפנה אלי.
התמונה שהעליתי באה בעצם להגיד הרבה רעש על כלום ושום דבר.בקיצור גם אתה לא יודע להצביע על קשר כזה.
קורה
שום דבר כאן לא קשה במיוחד להביןמה כל כך קשה לך להבין? הממשלה הצהירה על פרוק החמאס ושחרור החטופים כבר בנובמבר 23. מאז היא בלחימה מולם ולא השיגה את היעד. אתה שוב מדבר על היעד הזה. אז השאלה שלי מאוד בסיסית : כמה פעמים אתם עוד תמשכו את העניין, ומדוע לא הכריעו את החמאס והשיגו את היעד עד עכשיו? אתה מסוגל לענות. WELCOME. אם לא , אל תבזבז ת'זמן שלי עם מריחות. זה הכל.
אתה בטוח? להזכירך, גלאנט כשר ביטחון היה חלק מהדרג הממונה, ולא נראה לי שהייתה לו בעיה עם המבצע.א. הייתה בהחלט בעיית אמת בכך שהדרג הממונה נתן דירקטיבה מסוימת והדרג המבצע סירב לבצע אותה. זה היה המצב שלנו בשנה וחצי האחרונות.
שוב אני שואל האם אתה בטוח? האילוצים מגיעים מגורמים חיצוניים, בין היתר. והממשלה מתחשבת בהם.ב. הייתה בעיה נוספת בדרך הפעולה בה בחר הדרג המבצע, שמעבר לאמור בא' גרמה לאי-התקדמות וחוסר יעילות (מספקת) בפעילות המבצעית.
בינתיים שוב מתגלים החיכוכים. זמיר גם הוא פתח את הפה. או במילים פשוטות : סמוטריץ' ובן גביר יכולים לדרוש שצה"ל יתנהל כחבורת ברברים ותמנע כל סיוע אזרחי ותרעיב את האוכלוסייה המקומית לידי שואה. שכן הם אינם נותנים את האחריות לכך. זאת גם הייתה בדיוק הבעיה מול הרמטכ"ל הקודם.ג. חילופי הגברי שנערכו (מסיבה זו בעיקר) בראשות מערכת הבטחון, אמורים לתת מענה לבעיות אלו. במילים אחרות, הרעיון והתקווה הם שכעת הדברים יעבדו אחרת.
וודאי שיש קשר. יש סיבה שהממשלה לא עשתה דבר. יש עליה אילוצים כפי שאמרתי. בעיקר משותפה. מסוג של, תהרגו ותטרנספרו אזרחים, לא תקבלו חידוש נשקים ולא הגנה מפני איראן בין היתר.ד. גם אם אזרום עם טענתך/הצעתך שהממשלה לא עשתה כלום וכו' עד היום, אין זה משנה במאומה את מטרת המבצע הנוכחי כפי שהוצהר עליה קבל עם ועולם (ומתוך כך, אין קשר ענייני בין תשובתי בנושא זה למעלה לטענתך לאחר מכן). נניח לצורך הדיון שהממשלה שגתה בכל מעשיה.
כן.אתה בטוח? להזכירך, גלאנט כשר ביטחון היה חלק מהדרג הממונה, ולא נראה לי שהייתה לו בעיה עם המבצע.
בעניין הזה מסתמך על פרסומים רבים בנושא ודיווחי מעורבים. זה לא היה עניין של אילוצים אלא של שיטת עבודה, modus operandi שהרמטכ"ל החליט עליה ושהייתה בעייתית. אישית אני לא מתיימר לדעת לקבוע מה השיטה הנכונה יותר או מה גרם להלוי להחליט ללכת דווקא על השיטה בה בחר. משאיר את זה לאנשי המקצוע אבל מהם כאמור, מגיעות ההתקפות על השיטה (הגיעו כבר בזמן אמת) ואין מחלוקת שהיא אחראית ללא מעט נפגעים מצידנו (מה שלא בהכרח אומר שהיא לא הייתה נכונה כאמור).שוב אני שואל האם אתה בטוח? האילוצים מגיעים מגורמים חיצוניים, בין היתר. והממשלה מתחשבת בהם.
אז מה? אני לא רואה שום בעיה עם חיכוכים. להיפך, זה מלמד אותי שמתקיימים דיונים רציניים, שדעת כולם נשמעת ונשקלת ובס"ה זה נראה לי בריא לחלוטין. הבעיה לא הייתה שם אלא באי-ביצוע הדירקטיבה כמפורט מעלה. זה משהו שלא אמור לקרות ועל הדרג המבצע לבצע את הוראות הדרג הממונה מרגע שאלה נקבעו.בינתיים שוב מתגלים החיכוכים. זמיר גם הוא פתח את הפה.
המילה שואה לא רלוונטית. שרי הקבינט שותפים כמובן לאחריות המלאה, כך שגם טענה זו לא נכונה. בכל מקרה, אכן שרים יכולים לדרוש את מה שנראה להם לנכון והדברים, בדיוק כמו דברי הרמטכ"ל למשל, יישמעו, יישקלו, יידונו, עד שתצא החלטה. הבעיה מול הרמטכ"ל הקודם (ולא רק הוא, הבעיה הייתה רחבה יותר) לא הייתה זו, אלא אי-קליטתו/הבנתו שלאחר שהוא משמיע את דעתו וכו', תפקידו זה לבצע את הדירקטיבה שהדרג הממונה מטיל עליו. אין בסמכותו לסרב לעשות זאת. הלכה למעשה, הצבא לא מילא אחר הדירקטיבה שקיבל ועשה זאת במודעות מלאה ובהצהרה מהרגע הכמעט ראשון.או במילים פשוטות : סמוטריץ' ובן גביר יכולים לדרוש שצה"ל יתנהל כחבורת ברברים ותמנע כל סיוע אזרחי ותרעיב את האוכלוסייה המקומית לידי שואה. שכן הם אינם נותנים את האחריות לכך. זאת גם הייתה בדיוק הבעיה מול הרמטכ"ל הקודם.
אלא שאני חולק על כך ש"הממשלה לא עשתה דבר". היא עשתה גם עשתה, אבל נתקלה בבעיה שהתקשתה להתגבר עליה.וודאי שיש קשר. יש סיבה שהממשלה לא עשתה דבר.
מאומה מזה לא קשור לשאלת הקשר בין מעשי העבר לתוכניות העתיד.יש עליה אילוצים כפי שאמרתי. בעיקר משותפה. מסוג של, תהרגו ותטרנספרו אזרחים, לא תקבלו חידוש נשקים ולא הגנה מפני איראן בין היתר.
סיבה שניה, לפרק לגמרי את החמאס פירושו לוחמת מנהרות טוטאלית, דבר שיוביל לחללים רבים ויפגע גם בבייס התמיכה של נתניהו.
זה כבר עניין של נכונות הגדרת מטרות המלחמה. אפשר לקיים דיון על זה, אבל זה לא קשור לשום דבר ממה שדיברנו עליו בדיון הנוכחי. קשר כלשהו ל"אינטרס מתנחלי" מדומיין, בחייך, לא רלוונטי לכלום. שום דבר במלחמה הזאת או בקביעת מטרותיה לא נוגע ל"אינטרס המתנחלי". זאת סוגיה ליום שאחרי ואף נציג מתנחלים לא קושר בין זה לזה.סיבה שלישית, פירוק החמאס, או הנכס של הימין כדבריו, פירושו איבוד הנכס והתמודדות מול מצב שישראל תאלץ לאפשר לפלסטינים מרחב מחייה וממשל אלטרנטיבי. הדבר, מן הסתם, פוגע קודם כל באינטרס המתנחלי, ועל כן נציגיהם לוחצים ומאיימים לפרק קואליציות.
שוב, אתה עובר כאן לנושא אחר לחלוטין, שאלת הגדרת מטרות המלחמה. מאחר ויש גבול לכמה כיוונים אפשר להתפזר בדיון אחד, לא איכנס לזה לעומק כעת. אומר רק שמטרות המלחמה נראות לי בפשטות המטרות היחידות שרלוונטיות לאחר שמיני עצרת התשפ"ד. לא חושב שהייתה ממשלה בישראל ולא משנה באיזה הרכב, שהייתה קובעת מטרות אחרות.אז התוצאה בפועל, אי אפשר להשיג יעדים מחמת אילוצים. לכן מושכים זמן. גם על חשבון התשת האוכלוסייה וכוחות המילואים.
אולי. אולי גם לא. אני מאמין (ומקווה) שחילופי הגברי מסמנים את נקודת המפנה במלחמה הזאת. מתוך כך אני גם לא רואה שום סיבה ללמוד מהעבר על נכונות המבצע המתוכנן כעת או כנות מטרותיו.לכן מרכבות גדעון זה רק עוד מסך עשן. לא דרך לפתרון או סיום הלחימה.
בינתיים שוב מתגלים החיכוכים. זמיר גם הוא פתח את הפה. או במילים פשוטות : סמוטריץ' ובן גביר יכולים לדרוש שצה"ל יתנהל כחבורת ברברים ותמנע כל סיוע טבינתיים זמיר מכניס את עצמו למלכודת הפה הגדול, כך שממש בקרוב גם הוא יושלך החוצה ויותיר אחריו עוד קטע של אדמה חרוכה כפי שהורגלנו בחודשים האחרונים.
זהו הקבינט שלוקח אותנו לקיביני מט.ומה בדיוק עשתה הממשלה במשך שנה וחצי מול אויב שיש לה יתרון מוחלט מולו בכל קנה מידה אפשרי? כמה זמן אתם עוד צריכים על מנת להודות שאינכם משיגים את המטרות שהצבתם במקום לתרץ כנגד כל העולם ואשתו?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.