שאלה יהיו בעיותינו
אל פחד, קלאודיה הצודקת תמיד. אף אני חריג מעט בפורום הזה, וקצב הקריאה המסחרר של חבריו מותיר אותי לא פעם מתנשם ומתנשף, מתגולל אי-שם מאחור אחוז קנאה ופלצות. אודה ואתוודה - קצב הקריאה שלי אטי למדי. אני לא קורא יותר מספר אחד בו זמנית, כי אני לא מסוגל. ניסיתי כמה פעמים, והתוצאה הייתה שלא קראתי אף ספר. מצד שני, כשאני לוקח ספר לידיים, אז אני בדרך כלל לא מרפה. דהיינו - מושך עד הסוף (גם אם אני לא ממש נהנה). חריג לכלל - "על קברים וגיבורים" של סבטו. אני יודע שזה ספר טוב. אני בטוח שזה ספר מופתי. איכשהו לא הצלחתי להתמיד בו - וזנחתיו באמצע. אני בטוח שאני מקים עלי חבורה קולנית ביותר של שוחרי ספרות טובה...... ואני מבטיח לחזור אליו בעתיד. הספר שקראתיו בקצב המהיר ביותר הוא "מאה שנים של בדידות" של מרקס, שפשוט נדבק לי לידיים ולא יכול היה לצאת משם. כמעט ולא ישנתי ביומיים וחצי שקראתי אותו, וגם שכעצמתי את עיני חלמתי על מעללי אאורלינו בואנדיה. בשנים האחרונות קצב קריאה של ספר (250 עמ' בעברית) בשבוע - הוא מצויין בשבילי. בדרך כלל זה לוקח שבועיים לפחות. אולי בגלל שאני לא נוסע ברכבת אלא נוהג בקטר (לא ממש, בפג'ו). אז אולי אני צריך לעבור להקשבה לספרים מוקלטים על סי.די. שמעתי איפשהו שזה לא רע בכלל. זה אמנם נראה קצת מוזר שמישהו יקריא לי סיפור (ישכיב אותי לישון וגם ינשק לי במצח), אבל אולי שווה לנסות, ללחוצים בזמן. מה דעתכם? על כל פנים, עכשיו אני עם "המהמר" מאת דוסטוייבסקי. התרגום קולח ונפלא. והספר קליל באופן מפתיע ומשעשע. הולך מהר. יש מצב שנגמור אותו עד סוף השבוע. אז קלאודיה, הצודקת תמיד (או שמא - הצדקנית), האם הקלו מילותיי הספורות על סבלותייך? שהרי נאמר "צרת רבים - חצי נחמה" (אך שמא זוהי נחמתם של שוטים). המיש