מבחני לשכה

lokiboo

New member
מצד אחד ברור שעדיף את החברה המקיפה ביותר,

אבל מצד שני את צריכה לזכור שמדובר בהמון (!) חומר שצריך לזכור, ואם אפשר להוריד חלק ממנו שלא רלוונטי לבחינה זה עדיף. בכל מקרה, גם המתמחה וגם מחשבות טוענים כרגע ש-98 מתוך 100 השאלות שהיו בבחינה שלשום, הופיעו בחומר שלהם, אז אני לא יודעת אם מישהי מהחברות באמת מקיפה יותר. ממה ששמעתי, בקורס עוברים על החומר שקראת באותו שבוע, ומלמדים שיטות נוספות להסתכל על החומר ולזכור אותו. חברה אחת אמרה לי שזה רק בילבל אותה, כי עד שהיא הצליחה לזכור משהו, בקורס שינו לה הכל. שמעתי גם על המון אנשים שלקחו קורס ופשוט לא הגיעו למפגשים. אני חושבת שבשבילי לבזבז יום בשבוע על מפגש קורס, שברור שבאותו יום אני לא אלמד כלום חוץ מלהגיע לקורס, זה בזבוז זמן, אבל זה שיקול שכל אחד צריך לעשות לעצמו...

Lady McBeth

New member
אוקיי, אז אם אנחנו יוצאות מנקודת הנחה

שיש לי זיכרון מעולה ואני צריכה רק להתעלות מעל הדחיינות הכרונית שלי - עדיף ללמוד לבד או לא? לא יודעת, קורס נשמע לי כל כך מיותר למי שיש לו כבר זיכרון טוב, ולכן אני נמנעת ממנו. מצד שני, אני מכירה את עצמי מספיק זמן כדי לדעת שהדחיינות שלי מצריכה טיפול תרופתי. מערכת האיזונים כאן אכן יוצרת דילמה. מה שמרתיע אותי במיוחד הוא טראומת הלימודים בפקולטה, שבה כל הזמן הייתה נשמעת הטענה כנגד המבריזנים (
) לפיה בשיעורים הפרונטליים יש ערך מוסף שאינו מופיע בחומר הכתוב. זה כמובן מעולם לא עצר בעדי מלהבריז, ונראה לי שלגבי קורסי ההכנה VS ללמוד מהספרים בלבד - הטענה הזו אפילו עוד פחות מבוססת.

lokiboo

New member
אם הברזת לשיעורים, את תבריזי גם למפגשי

הקורס... וכמו שאמרת, אם יש לך זיכרון טוב, אני לא חושבת שהקורס יועיל לך במשהו. קשה לי להאמין שהקורס יגרום לך ללמוד יותר, אלא אם לחץ של אנשים היסטריים מועיל לך

Lady McBeth

New member
לא, אנשים היסטריים מעצבנים אותי

אבל אני מוצאת הנאה שאין כדוגמתה בלגרום להם להיכנס להיסטריה עוד יותר.

sacrament

New member
אני הגעתי למסקנה

שעדיף שאני אקנה רק ספרים ובעודף של ה-800-1500 ש"ח אני אקנה לי משהו יפה כשאני אעבור את המבחן :) אני חושבת שכדאי לבחור ספרים ממוקדים יותר, כי יש לך המון לקרוא וצריך לפרוס את זה על זמן סביר. בסופו של דבר כל החברות הכנה מצליחות לתפוס בערך 98% מהחומר, אז זה לא באמת משנה. ועם זאת, לא למדתי עם מחשבות, יכול להיות שהם מעולים. אני יחסית מרוצה מהספרים של המתמחה. כשהתחלתי ללמוד איתם נורא עיצבן אותי איך שהם מנוסחים, אבל כשהתחלתי לפתור בחינות הבנתי פתאום למה זה בנוי כמו שזה בנוי...

Lady McBeth

New member
מה ז"א? (המשפט האחרון)

מצטערת אם השאלות שלי עשויות להישמע כמו שאלות קיטבג, פשוט מעולם לא התעניינתי בזה עד שאחד החברים שלי ניסה אתמול לשכנע אותי להירשם איתו לקורס הכנה שמתחיל ביוני. WTF.

sacrament

New member
אני אתן לך דוגמה

בספרים למשל כתוב כלל בצורה שמאוד דומה לחוק עצמו ואפשר היה לכתוב אותו יותר מובן. ואז מתחת יש הסבר לכלל שכן אומר אותו בצורה המובנת. ואז יש כזו מסגרת של חריגים. ואז יש עוד מסגרת של חריגים. ואז יש עוד חריגים לחריגים של החריגים. כלומר, עמוד שלם ביזבזו כדי להגיד משהו שאפשר להגיד במשפט אחד והניסוח נראה לי קלוקל. ואז כשאת פותרת מבחנים את פתאום קולטת שזה ממש טוב שהדגישו את החריגים ולא את הכלל, כי אף אחד לא שואל על הכלל. וחשוב לדעת את זה בנוסח המסויים והמסורבל של החוק ולא לזכור במילים שלך, אפילו שזה מסורבל נורא, כי לעשות פרשנות לחוק ולא לזכור אותו איך שהוא כתוב גורם לך לטעות בשאלה... טוב, הגעתי למסקנה שמה שכתבתי לא מובן בעליל. כשתלמדי זה אולי יהיה מובן יותר (-:

Lady McBeth

New member
זה דווקא נשמע מעניין

את יכולה לתת דוגמא לשאלה שמתבססת על חוק עם חריגים וחריגים לחריגים רק כדי שנטעם מהאושר שנקרא "בחינות לשכה"?

sacrament

New member
אמממ...אוקיי, בשלוף...

ערעור על בית משפט שלום למחוזי הוא במותב של 3. חריג- כאשר מדובר בתיק עד סכום של 300,000 ש"ח זה במותב של אחד. חריג לחריג- גם אם זה מתחת ל-300,000 ש"ח זה במותב של 3 אם זה תיק של משפחה, נזיקין או מקרקעין.

Lady McBeth

New member
נרדמתי תוך כדי קריאת ההודעה שלך מרוב שיעמום

אין ספק שמצפה לי למידה מרתקת ורוויית חוויות.

sacrament

New member
אני עשיתי ב"המתמחה"

למדתי לבד. חבילה בסיסית- רק ספרים ומפגשי פתיחה/סיום- 1000 ש"ח. לקחתי אותם כי הם היו הכי זולים וכי קיבלתי הכי הרבה המלצות עליהם. וכשאני אומרת הכי זולים- פרקטיס הציעו לי ב-1020 :) מחשבות היו יותר יקרים כזכור לי, אבל האמת שמקבלים אצליהם אוגדני חקיקה איכותיים ושווים במיוחד, אז במובן מסויים מי שזקוק לזה- משתלם לו. כזכור לי- הקורסים התחילו מ-1700 ש"ח ויכולים להגיע גם ל-3500, תלוי מתי מתחילים. התחלתי ללמוד חודשיים לפני הבחינה. מרחתי את הזמן, עד שהגעתי לפיגור של בערך 12 יום ופתאום קלטתי שצריך להתחיל לתת גז. בערך שבועיים לפני הבחינה הבנתי שכל הטיפים וכל הטריקים שנתנו בספרים ובמפגשי סיום לא באמת עוזרים לאנשים שרגילים ללמוד בדרכים אחרות ושהציונים בסימולציות לא מספקים אותי, והתחלתי ללמוד בדרך העקומה שלי...והמצב השתפר פלאים. לדעתי לא צריך ללמוד חמישה חודשים, קצת מוגזם. אישית, אחרי שבועיים של למידה כבר נדפק לי המוח, לא יודעת איך אנשים שורדים יותר מזה...אבל זה באמת תלוי רק בך. יש אנשים שצריכים מסגרת ארוכה מאוד, ויש לי גם חברים שלמדו חודש ועברו כמו גדולים. אם יש לך שאלות יותר ספציפיות אני אשמח לענות :)

Lady McBeth

New member
למדו חודש ועברו? אנשים כלבבי

למרות שאם זה תלוי בי - אני אלמד בערך שבוע גג ואשבור את שיא מינימום הזמן שלמדו אי פעם לבחינה הזו. סביר להניח שלא אעבור, אבל רציונאליזם מעולם לא היה הצד החזק שלי. בשורה התחתונה, אם יש איזשהו לו"ז מובנה שאמורים להיצמד אליו גם כשרוכשים את החבילה הבסיסית - זה כבר פותר לי (ולכל דחיין כרוני באשר הוא) לפחות חלק מהבעיה (תכנון/בזבוז זמן). אני נוטה לחשוב כמוך לעניין סכום הכסף המושקע בקורס ואקנה לעצמי משהו נחמד אם וכאשר אעבור את הבחינה המפלצתית הזו. תודה!

sacrament

New member
יש לו"ז מובנה לכולם

שמחולק לכמה קטגוריות- ראשית, מתי התחלת ללמוד (האם ב-1.3 או לפני). שנית, לפי כמה את מספיקה...יש 3 קטגוריות- למהירים, לבינוניים (שזה האופטימלי לרוב) ולאנשים עם אילוצי זמן. כתוב לך כמה לקרוא בכל יום וכמה שאלות לפתור.

ken lee

New member
../images/Emo41.gif שאלת מועדי בחינות ../images/Emo41.gif../images/Emo35.gif

היי לכולם, שאלת תם: איזה מועדים יש לבחינות לשכה? אם אני מסיימת התמחות בספטמבר, לאיזו בחינת לשכה אני ניגשת? תודה!

למעלה